Tuesday 20 July 2010

Ξεβράκωτη για πουρέκια

Το ένα φέρνει το άλλο. Αλυσιδωτή αντίδραση. Αν είναι να γίνεις ρεζίλι δεν θα γίνεις λίγο. Θα γίνεις πολύ. Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο.

Έφτιαχνα τις τσάντες της ημέρας. Μια δική μου της δουλειάς, μια με τα έξτρα ρούχα γιατί το απόγευμα έχω αισθητικό, φυσικά τη τσάντα για το σχολείο. Πολλές τσάντες τέλοσπαντων.

Φτάνω στο φούρνο, ξεπερνώ το δίλλημα σκαλτσούνια ή μπουρεκάκια. Βουρ για τα δεύτερα. Και αλμυρά και γλυκά για μην προβληματίζομαι. Έχω από το σπίτι πιει καφέ, επομένως ο δεύτερος της ημέρας θα έχει και τη συνοδεία του. Γουστάρω.

Πάω να πληρώσω τα μπουρεκάκια. Ανοίγω την τσάντα να βγάλω πορτοφόλι και αντί για το πορτοφόλι, ξεπετάγεται ένα βρακί… Σιγά που δεν θα έκανα το λάθος πρωί πρωί. Έπιασα το βλέμμα της πωλήτριας που με κοιτούσε με απορία. Τι να σκεφτόταν άραγε; Αν είμαι ξεβράκωτη και το κουβαλώ μαζί μου ή αν έχω έξτρα για «βρωμοδουλειές»;

Ατάραχη εγώ όμως κυρία. Λες και δεν συνέβηκε τίποτε, της χαμογέλασα και πήγα να πληρώσω. Ευτυχώς κάτω από το βρακί ήταν και το πορτοφόλι, αλλιώς θα το άφηνα ενέχυρο. Να επιστρέψω τα μπουρεκάκια, αδιαπραγμάτευτο.

Καθοδόν προς τη δουλειά, έγραψα μήνυμα στην κουμέρα στην Ολλανδία, λέγοντας της τις πρωινές μου περιπέτειες. Ένα βρακί για πόσα μπουρέκια; τη ρώτησα; Ή νόμιζα ότι τη ρώτησα, γιατί έκανα λάθος και αντί το μήνυμα να πάει στην Ολλανδία, κατέληξε στο inbox συναδέλφου με τον οποίο δεν έχουμε και πολλά πολλά. Δεν θα μπω στον κόπο να βρω τρόπο να τα μπαλώσω. Βαριέμαι να ασχοληθώ άλλο με το θέμα.

Στο μεταξύ παρκάροντας μου έπεσε το μπουρέκι με την κρέμα πάνω στην άσπρη μου μπλούζα και έχω ένα ωραίο λεκέ. Σε σχήμα, χμμ αν το δεις από τη μια είναι σύννεφο, ίσως και δεινόσαυρο μπορείς να το πεις. Όσο το βλέπω περισσότερο μου αρέσει ως σχέδιο. Λες να βρω τρόπο να το μονιμοποιήσω;

Αλλά η διάθεσή μου ψηλά. Όλα κι όλα. Σιγά μην κάτσω να σκάσω. Κυρίως τώρα που τα ξεπάστρεψα, μπουρέκια ντε. Θα κάνω και τον καφέ που λέγαμε. Ένα φρέντο εσπρέσο θα τον έπινα, που να τον βρω όμως. Το Costa κάνει delivery, υπερβολικό όμως, ζούμε και σε περιόδους κρίσης. Θα ακούσω και ένα τραγούδι να μου ανεβάσει ακόμη περισσότερο τη διάθεση. Yes baby, yes.

21 comments:

  1. καλημέρα. δέχεσαι συμβουλή; εκεί που κάνεις embed το βίντεο πριν το κάνεις copy αν είναι wide screen (που σημαίνει έθθα το χωρεί στο blog σου) πήγαινε στο custom και κάνε το width 420. το height θα αλλάξει μόνο του. ελπίζω να μη σε σύγχισα.

    ReplyDelete
  2. έχεις ακόμα περιθώριο, δοκίμασε 450 κάπου εκεί. το 420 μόλις που χωρεί στο δικό μου...

    ReplyDelete
  3. Kalimera.....

    goustara polla auto to post
    Mou eftiakse ti diathesi....YOU GO GIRL!!!!!!! makari oloi na ixan etsi kefia kathe mera kai na min epetrepan se kanena kai se tipota na tous riksei....
    megali areti...

    ReplyDelete
  4. en gemati aretes i mana re

    ReplyDelete
  5. Διαβάζοντας τζιαι το ποστ του κτηνού θα έλεα ετιμώρισε σε ο θεός που εν εσηκώθηκες στις 3 να του ξύσεις την ράσιη :P

    Τα πουρέκια ήταν καλά τουλάχιστον? :)

    ReplyDelete
  6. @ Ποδηλάτη
    Ευχαριστώ για τις συμβουλές. το κατάλαβα ότι ήταν μεγάλο, αλλά δεν ήξερα πως να το φέρω στα μέτρα του.

    @ Ανώνυμο
    Προσπαθώ να μην πέφτω εύκολα και κυρίως να μην επιτρέπω σε αναποδιές να μου χαλούν τη διάθεση. επίσης όπως θα κατάλαβες δεν με νοιάζει ιδιαίτερα να γίνομαι ρεζίλι :))))

    @ Κτηνό
    Love you too and three and four

    @ Αχάπαρη
    Πουρέκια Μαραγκός με κρέμα εν έχουν λάθος.

    ReplyDelete
  7. Μάνα...χαχαχα η αναρτηση σου σε συναρτηση με το ασμα ειναι απόλαυση ειδικά για μια Coula που ειναι απολυτα ταλαιπωρημένη και ξύπνησε αγκαλιά με Ρώσους....γκρρρρρρρρρ μία μέρα μετά την επιστροφή της από τις διακοπές της!

    Ελπίζω οι αναποδιές να σταματήσουν εδώ! Τα μπουρέκια τι είναι;;;;; Κατι σαν κρουασάν να πούμε;

    Αν το βρακί ήταν στρίγκάκι...τότε ναι κι εγώ θα σε παρεξηγούσα....αχαχαχα


    φιλιά πολλά

    πάω στα προηγουμενα ποστ

    ReplyDelete
  8. Έτσι νάσαι πάντα! Ασταμάτητη τζι ατάραχη!

    ReplyDelete
  9. Τα μπουρέκια είναι πιτούλες γεμισμένες συνήθως με χαλλούμι (κυπριακό τυρί), κρέμα ή μυζήθρα. είναι κυπριακό παραδοσιακό έδεσμα και πολύ δημοφιλή.

    ReplyDelete
  10. Εννά μας πελλάνεις !!
    :-D

    ReplyDelete
  11. Αν ήμουν εσύ ή αν ήμουν η πωλήτρια στη φάση με το βρατζίν θα εφύρνουμουν που το γέλιο! χαχαχαχα!

    ReplyDelete
  12. eprepe na pis tis politrias:

    είχε πολλές ορέξεις ο Μοτορτζής σήμερα. και για πρωινό σεξ και για πουρέκκια. αλλά άργησα για τη δουλειά. και έτσι ήρθα ξεβράκωτη.

    ReplyDelete
  13. @Mana μεγάλωσέ το κι άλλο για να πάρεις το μπράβο σου, αστεράκι και αυτοκόλλητο. 440 με 450, δοκίμασε μέχρι να το πετύχεις. Δάσκαλος γαρ(ος).

    ReplyDelete
  14. @ Ποδηλάτη
    το επόμενο θα πετύχω τις σωστές διαστάσεις. προς το παρόν έχω ένα κομμάτι τιραμισού από το Ιλ Παϊσανο και θα του δώσω να καταλάβει.

    ReplyDelete
  15. πάω να κάμω τζαι ένα φραπέ καλό. δύσκολη μαθήτρια αλλά στις μέρες μας δεν μπορείς να πιέζεις τους μαθητές. επηρεάζονται ψυχολογικά και δεν αποδίδουν...

    ReplyDelete
  16. τα έχουμε και αυτά τα ψυχολογικά. διάβαζα κάπου ότι είτε στην Αμερική είτε στη Βρετανία αναθεωρούν την τάση "δεν πιέζω τους μαθητές" γιατί κατάλαβαν ότι δεν αποδίδει.

    ReplyDelete
  17. Να σε λέμε "μόνικα" πλέον λόγω λεκέ;

    ReplyDelete
  18. ΜΑΝΑ
    Ελα στο μπλογκ asomatoi Δωσε ενα σχολιο...
    Βρισε μας...Μην το αγνοεις...Με σκοτωνει χειροτερα...

    ReplyDelete
  19. εγώ ακόμα δεν κατάλαβα... το βρακί τι δουλειά είχε στη τσάντα της δουλειάς;! τι δουλειά κάνεις είπαμε;!!!

    ReplyDelete
  20. ΜΑΝΑ
    Ευχαριστω πολυ...

    ReplyDelete
  21. Ποπο περιπέτεια :)

    Μπουρεκια μου εφερνε μια φιλη μου απο Λαρνακα, όταν σπουδαζαμε στο Λονδινο, μιαμ μιαμ

    ReplyDelete