Monday 5 July 2010

Μεθεόρτια του hens

Επιβίωσα ένα hens weekend. Μπράβο, μπράβο δέχομαι συγχαρητήρια, όπως αυτά που πήρα για τη διοργάνωσή του. Περάσαμε θαυμάσια. Καιρό είχε να βρεθούμε όλες μαζί, ξέγνοιαστες όπως τότε, στην προ των παιδιών εποχή.

Και ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Το pc να παίζει τραγούδια «του καιρού μας», το αλκοόλ να ρέει άφθονο, ούτε στιγμή δεν σταματήσαμε να γελούμε, να πειράζουμε η μια την άλλη και να τρώμε. Ανέκαθεν το φαί ήταν απαραίτητο συστατικό της παρέας.

Έχω ξαναπεί πόσο τις αγαπώ και τις νοιάζομαι τις κορούδες μου. Δεν τις αλλάζω με τίποτε και χαίρομαι για το χρόνο που περνά και όσα κτίζουμε στη σχέση μας.

Θα πω όμως για τη βρωμιά που ζήσαμε στο αγροτόσπιτο, όπου μέναμε. For reference Το σπίτι της Μυρτώς στην Τόχνη. Σας συμβουλεύω να το αποφεύγετε. Ειλικρινά μέσα στη βδομάδα, θα πρέπει να περάσουμε όλες από κανένα γιατρό, να κάνουμε καμιά ανάλυση, καμιά εξέταση, να βεβαιωθούμε πως είμαστε μια χαρά.

Αρχικά κάναμε γνωριμία με την κυπριακή πανίδα. Κουνούπια, σφήκες, μέλισσες, κατσαρίδες, σαύρες, ένας χαμελαίοντας, ακόμη και ποντικός. Ευτυχώς τα δύο τελευταία, έξω από την αυλή. Τα υπόλοιπα μας έκαναν παρέα τις λίγες ώρες που καταφέραμε να κοιμηθούμε. Η δε αυλή ήταν όλα τα λεφτά. Προφανώς ο ιδιοκτήτης είχε σκοπό να δημιουργήσει σκηνικό χωριού. Κατάφερε να μαζέψει σαβούρα της δεκαετίας του 1950 και να τα στοιβάξει εκεί.



Και πάμε τώρα στην πισίνα. Αν ακούσετε ότι τις επόμενες μέρες, για κοπέλες στη Λευκωσία, που μεταμορφώθηκαν σε χελωνονιτζάκια εξαιτίας μετάλλαξης, εμείς είμαστε. Για τέτοιο νερό μιλούμε. Έριξαν τόσο χλώριο μέσα για να καθαρίσει έστω και επιφανειακά, που ακόμη και μετά που κάναμε μπάνιο, η μυρωδιά είχε διαποτίσει το δέρμα μας, δεν έλεγε να φύγει. Μια θολούρα στην πισίνα απίστευτη. Και προλαβαίνω απορίες, να πω ότι οι μισές τουλάχιστον τολμήσαμε και κολυμπήσαμε…

Όσο για τα δωμάτια, ήταν σκονισμένα, λερωμένα με μια μυρωδιά κλεισούρας. Και βρήκαμε ακαθαρσίες στο πάτωμα.

Ευτυχώς δεν αφήσαμε τη διαμονή να μας χαλάσει το σαββατοκυρίακο. Ήταν όμως στα αρνητικά. Αν ήταν καλύτερη, θα μας ανέβαζε ακόμη περισσότερο, τουλάχιστον, θα ξεκουραζόμασταν το βράδυ, που ήταν και η μεγάλη ταλαιπωρία. Και είναι κρίμα, γιατί το σπίτι ήταν ωραίο. Λίγη προσοχή ήθελε, λίγη φροντίδα και θα ήταν μια κούκλα.

16 comments:

  1. nomizw opou tziai na paeis sta parara enna shei panidan... twra gia thn pisina ti na pw, prepei na sas kamoun ekptwsh... Kala ekames pou to esxoliases na to apofeugoumen!

    ReplyDelete
  2. ΚΟΡΗ ΜΑΝΑ.
    ΕΚΑΡΤΕΡΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ "ΕΘΘΑ ΦΟΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΕΚΤΡΟΠΑ" ΟΙ ΑΝΤΡΑΕΣ ΣΑΣ ΤΖΙ ΕΣΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΜΟΥ ΤΟ ΑΓΡΟΤΟΣΠΙΤΟ.

    Είχα εγώ πολλές προσδοκίες οξά εν εσύ που μου έγλιασες σα χέλι;;

    ReplyDelete
  3. αφού περάσατε καλά,όλα τα άλλα δεν μετράνε τόσο πολύ.να είστε πάντα έτσι αγαπημένες.καλή εβδομάδα.φιλιά.

    ReplyDelete
  4. Ο μοτορτζής δεν έκαμε κανένα σχόλιο για τα κτάρματα πάνω στην βούκκα σου;; Άτε να πιστέψει ότι έδωκες πάνω στην βουκεμβίλια!!! χαχαχα
    Πάντως προς το παρόν, εκτός από το μαύρισμα του ταξιτζή, το σώμα μου παραμένει ως είχε και πριν την είσοδο στην χτιτζιοπισίνα...

    ReplyDelete
  5. Κόρη Sike
    θα ακολουθήσει και άλλη περιγράφη. απλά εχτίτζιασα από τη βρωμιά που έζησα και ήθελα να την καταγγείλω. πραγματικά κοιμηθήκαμε με τη μισή πανίδα της Κύπρου.

    ReplyDelete
  6. και δεν απαιτήσατε τα λεφτά σας πίσω; εγώ πας σε έτσι πράματα είμαι μάνα. μεν τζε γελάσουν μου!! τα μωρά εμείναν με τον μοτορτζή;

    ReplyDelete
  7. δηλαδή γουίκεντ? μιλούμε για παντρεμένες με παιδιά που τα αφήσαν για 1-2 μέρες πίσω?

    btw εθέλαμεν dirt, για το τί εκάμετε, τί είπετε χωρίς τους αντράες σας, εσύ επεριορίστηκες στο dirt του σπιθκιού.

    μα κανέναν έκτροπον?

    και άλλον btw, κάποιος που του περνά να γράψει κανένα ποστ για καλό αγροτουρισμό. θέκκιου

    ReplyDelete
  8. Μα δεν αναφέρθηκα γενικά αρνητικά στον αγροτουρισμό. πήγα σε άλλα σπίτια και πέρασα θαυμάσια. αλλά το συγκεκριμένο αποτελεί μελανό σημείο για τον αγροτουρισμό.

    ReplyDelete
  9. Ικανότατη η πανίδα να σου χαλάσει το κέφι όσο και να προσπαθείς να το αγνοήσεις οτι κάποιοι σε έπασαν μ..... και σου πήραν τα ωραία σου λεφτάκια αφήνοντάς σε μες τη βρώμα!
    Και πιστέψτε με, επιστράτευσα ΟΛΗ μου τη θετική σκέψη!
    Κατά τ’ άλλα χαίρομαι για σας και την αναζωογονητική "ένεση" που χτυπήσατε το διήμερο ;-)

    ReplyDelete
  10. μάνα όι να με παρεξηγήσεις, εν εννοούσα ότι εν σου περνά, εννοώ ότι κάποιος που εγύρισεν αγροτουρίστας να μας γράψει καλούς τόπους και κακοτοπιές να ξέρουμεν εμείς οι άσχετοι... προφανώς ξέρεις καλά τα κατατόπια εφόσον επήες τζαι αλλού

    ReplyDelete
  11. Δεν ήξερες, δε ρώταγες;;; Το Σπιτικό του Άρχοντα στις Τρεις Ελιές! Χωρίς πισίνα βέβαια, αλλά όλα άψογα. Και η κυρία Αντρούλα θα σας έκανε και παρέα στο πάρτι!

    ReplyDelete
  12. καλά έκαμες και μας είπες για αυτό το σπίτι. γενικά τα τελευταία χρόνια στα σπίτια του αγροτορισμού είναι σκέτο λαχείο. πότε είναι καλά και πότε όπως αυτό που περιγράφεις... καλά δεν λυπούντια τους κόπους τους? δεν ντρέπονται λόγο?

    ReplyDelete
  13. Ρε συ, πού βρέθηκε ο χαμαιλέων;
    Υπάρχουν τέτοια ζώα στην Κύπρο;

    ReplyDelete
  14. @ Ασκαρδαμυκτί
    υπάρχει καρά τσεκαρισμένο. μην σου πω ότι μπορεί να έκαμε βόλτα και από το κρεβάτι μου...

    @ Ωραία Ελένη
    Έμαθα ότι όσοι έχουν παλιά σπίτια αν τα φτιάξουν παίρνουν επιδότηση. εννοείται όπως ήταν με την παλιά αρχιτεκτονική. αν τώρα τα ενοικιάσουν για ένα χρονικό διάστημα, παίρνουν μεγαλύτερη επιδότηση. Για αυτό αρκετοί που ήθελαν να φτιάξουν τα παλιά τους σπίτια, για να πάρουν την επιδότηση τα νοικιάζουν. αλλά δεν τα φροντίζουν.

    ReplyDelete
  15. Δηλαδή, ούτε μία παρτούζα;! Πφφφ!

    ReplyDelete
  16. Έπιασε μου το σχόλιο ο Αντίχριστος που το στόμα!!!
    Και προσθέτω: Ούτε ένας χορευτής να τιτσιρωθεί?!?!

    ReplyDelete