Tuesday 19 October 2010

Η δουλειά κάνει τους άντρες

Κανονικά αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να συγυρίζω τα ερμάρια. Όμως πίνω καφέ, χαζεύω στο ίντερνετ και μαθαίνω με την ησυχία μου τα νέα από τα blogs.

Αν και αγαπώ τη δουλειά μου, θα ήθελα μια φόρα το μήνα, για μια μέρα να κάνω κάτι διαφορετικό. Ας πούμε την τελευταία Παρασκευή του μήνα να αφήνω τις κόρες στο σχολείο και αντί να πηγαίνω να πηγαίνω στο γραφείο μου, να διευρύνω τους ορίζοντές μου σε άλλη δουλειά. Και να μερικά παραδείγματα τι θα ήθελα να κάνω.

ΦΡΑΠΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Τις βλέπω τις κοπέλες με τα φραπέ καθημερινά και τις ζηλεύω. Ξέρω πως δεν πρέπει να πληρώνονται καλά. Αλλά έχουν μια άνεση χρόνου, ένα αέρα μακαριότητας, που μου αρέσει. Είναι μια συγκεκριμένη στο παλιό δρόμο Λεμεσού Λευκωσίας… Ωχ μάγκα μου. Δεν έχω περάσει από εκεί και να μην τη δω να παίζει στο κινητό της, να μιλά, να γελά.

ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ
Μια μέρα το μήνα θα αντέξω τη βαριά δουλειά. Και τσιμέντο θα κουβαλήσω, και τούβλα θα τοποθετήσω και θα βγω και στις σκαλωσιές. Θέλω να μάθω από πρώτο χέρι πως είναι να κτίζεις. Αλλά όλα κι όλα. Θα είμαι σέξι κτίστης. Πως ήταν οι τύπισσες στη διαφήμιση της Carlsberg που έκτιζαν και φαινόταν το στρινγκ τους; Κάπως έτσι.

ΜΑΓΕΙΡΑΣ
Α εδώ θα μεγαλουργήσω. Θα φτιάχνω ό,τι μαλακία μου κατέβει στο μυαλό. Θα ανακατεύω υλικά που δεν γίνεται, γεύσεις που δεν ταιριάζουν και θα δημιουργώ πιάτα confusion. Και επειδή ο περισσότερος κόσμος είναι αχάπαρος, να δείτε που θα ενθουσιαστούν με το κοτόπουλο ψημένο στο φούρνο με μασμαλόου και τα χόρτα βραστά τυλιγμένα σε πίτα με λίγες σταγόνες χαρουπούμελο. Ουρές θα κάνουν έξω από το εστιατόριο την Παρασκευή που θα εργάζομαι, για το νέο στέκι της πόλης που έγινε talk of the down, χάρη στη ζεν κουζίνα του, τον κοσμοπολίτικο αέρα του και τη φιλική διάθεση που σε κάνει να χαλαρώνεις. Τέτοιες παπαριές δεν γράφουν τα περιοδικά συνήθως;

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
Από τότε που άρχισα να βλέπω το Numbers κατάλαβα τι χάνω τόσα χρόνια που είμαι στούκος στα μαθηματικά. Ναι ρε, we use numbers every day, και εγώ δεν ξέρω την τύφλα μου. Υπάρχουν πολλοί που να είχαν σαν εμένα έλεγχο όλα Α και Δ μαθηματικά και αυτό χατιρικά; Την Παρασκευή όμως ως διά μαγείας θα τα καταλαβαίνω όλα και αριθμούς και προβλήματα, και γεωμετρία και αλγόριθμους και εκείνα που είναι με το S και βάζεις αριθμούς πάνω κάτω, βγάζεις κάτι δεν θυμάμαι τι τώρα. Θα πηγαίνω στο μαθηματικό κέντρο και με άλλους εγκέφαλους θα βρίσκουμε απαντήσεις και θα συζητούμε για αριθμούς.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
Έχεις δίκαιο Γκρίσομ. Αποκλείεται ο θάνατος αυτού του άστεγου να οφείλεται σε φυσιολογικά κριτήρια. Άλλωστε το σπασμένο κεφάλι και τα ακρωτηριασμένα δάκτυλα μαρτυρούν ότι κάτι έγινε εδώ. Θα φωτογραφήσω, θα μαζέψω τα τεκμήρια, θα τα πάρω στο εργαστήρι και θα έρθω πίσω με το όνομα του δολοφόνου. Έλα Γκρίσομ, για όνομα. Φυσικά θα βρω τους φίλους του στο Fasebook και θα τους ρωτήσω γιατί του έστελναν μηνύματα, Die homeless, die.

16 comments:

  1. hahahahahah
    polla kalo!
    ta mathimatika exoumen ta koino i'm afraid dear watson...

    kalhmera!

    ReplyDelete
  2. she demon - ennoite tha ise sexy xtistis. kai enoite stin skini eglimatos tha pas me aspro tagier. en katalavo giati oulloi mes to CSI pan me aspra rouxa tze takounia na piasoun digmata tze gemata. en to katalavo...ma oulloi. antres genetzes...xaxa. oreo post mana

    ReplyDelete
  3. Μερικές που ανάφερες εν οι δουλειές που θα ήθελα να κάμνω αν δεν λημουν στην τωρασινήν. Ιν φακτ, εν τζείνες που εσκέφοτουμουν όσες φορές με εφέραν εις το αμήν τζιαι έθελα να φύω...
    Μάειρας, κτίστης. Να προσθέσω τζιαι εστιάτορας, γραφίστας, ηλεκτρολόγος...

    ReplyDelete
  4. "Die homeless, die" εκ του "burn motherfucker, burn" ? hahaha

    ReplyDelete
  5. Να σε δώ να τζιυλάς το αμαξούιν με το cheeμέττον τζαι το shεπάρνιν επ' ώμου τζαι τί στον κόσμο!

    ReplyDelete
  6. Rania - συγγραφέας? Που το έχεις και πιο καλά αφού γράφεις και εδώ!

    Αλήθεια θέλεις να δουλεύκεις στες σκαλωσιές?!!

    ReplyDelete
  7. Στις σκαλωσιές θα έρθω κι εγω μαζί σου..

    Όλα τα άλλα τα βαριέμαι

    Προτιμώ να ειμαι ναυτάκι ή και μουτσος να κανω ταξιδια ανα την υφήλιο και να πλένω σκάλες παρα να καταλάβω αυτό το S που λες.

    Θα ηθελα να ειμαι αεροσυνοδός, κομμώτρια και το πολύ πολύ ναυαγωσώστρια..

    :))))

    Καλημερα,

    Περνα από τα coula μου σας έχω αφιέρωση...

    ReplyDelete
  8. πολύ ωραίο το ποστ και τα επαγγέλματα που διάλεξες!!! υπήρξε εποχή που μισούσα τόσο πολύ τη δουλειά μου που ζήλευα την οδοκαθαρίστρια που έβλεπα κάθε πρωί!!!

    ReplyDelete
  9. ok να προσθέσω και Πιλότος; Να πετάω μακριά και να βλέπω τα πάντα από ψηλά;
    Ααα και σκυλο-εκπαιδεύτρια! Πολύ θα μου άρεσε να έχω ΠΟΛΛΑ σκυλιά και να περνάω όλη τη μέρα ασχολούμενη μαζί τους.

    Ωραίο παιχνίδι βρήκες! Μήπως να το προωθήσουμε; Τι δουλειά θα θέλατε να κάνετε μια μέρα χωρίς παιδιά-υποχρεώσεις;

    ReplyDelete
  10. @ Post
    Εμ σύμφωνα με το νόμο των πιθανοτήτων, λαμβάνοντας ύποψη και τη θεωρία των παιγνίων, συν άλγεβρα... όπως καταλαβαίνεις έκαμα search για να τα βρω σιγά να μην τα ξέρω χα χα.

    @ She
    πάω να πιάσω το ταγιέρ από το καθαριστήριο και έφυγα.

    @ Its my life
    δοκιμαστής κρασιών επίσης. όπως επίσης και δοκιμαστής τσαγιού, το έβλεπα στο Discovery είναι ένας τύπος που ξεχωρίζει δεκάδες ποικιλίες.

    @ Δρακουλίνα
    Burn motherfucker, burn

    @ Ιnvictus
    Τι νομίζεις δεν μου πάει να τζυλώ το αμαξούι μου; Εν πιο δύσκολο που την αμαξούδα;

    @ Ράνια
    Που και που θα ήθελα να ανεβαίνω σκαλωσιές. πάντα μου άρεσαν τα μονόζυγα, τα παιχνίδια που σκαρφαλώνεις.

    @ Coύλα
    Α βρήκα και παρέα για τις σκαλωσιές. ευχαριστώ για την αφιέρωση. πόσες άγνωστες λέξεις είχες; απάντα αλήθεια όμως.

    @ Ουφ
    όταν δεν σου αρέσει η δουλειά σου και μια χειρότερη από αυτή που έχεις σου φατσάρει καλύτερη.

    @ Efal
    Καθόλου κακή ιδέα και το σκυλοεκπαιδεύτρια. αλλά να διαλέγεις ποια σκυλιά θα μάθεις γράμματα.

    ReplyDelete
  11. Αν είσαι μια γεναίκα μες σε τόσους άντρες στα χτίσματα να προσέχεις να μεν σου βάλουν σιέρι (γιατί, ξέρεις, γίνουνται τζιαι περίεργα στις οικοδομές...)
    Μάειρας τζι εγώ θέλωωωωωωωωωω. Το κοτόπουλο με marshmallows απορρίπτεται πάραυτα, όμως το άλλο με την πιτούα τζιαι το χαρουπόμελο ακουεται πολλά ενδιαφέρον!

    ReplyDelete
  12. Γιατί ρε Eolica; σκέφτου το κοτόπουλο τυλιμένο μέσα σε μπλε marshmallows...

    ReplyDelete
  13. Και μπασκετμπολίστας δοκίμασε, θα έσιει φάση :P
    Ελπίζω να αστιεύκεσαι για κοτόπουλο με marshmallows... Ερμ, ξέρεις, Παρασκευή εν θα τα καταφέρω να έρτω σε τζείνον το τραπέζι..

    ReplyDelete
  14. Εν απίστευτο, σήμερα την ώρα που έμπαινα στο γραφείο, ευχήθηκα για μια μόνο μέρα να ήμουν ο κτίστης που δουλεύκει στην πολυκατοικία δίπλα που τη δουλειά μου! χεχεχεχε
    Πολλές φορές σκέφτομαι κι εγώ όλα αυτά, εκτός από το μαθηματικός.
    Επίσης θα ήθελα μια μέρα να είμαι γεωργός, να δουλεύψω σε περβόλια, να κόψω μαρούλια, να φυτέψω διάφορα.

    ReplyDelete
  15. http://trelokouneli.blogspot.com/2010/10/8.html

    σκαλωσιές τζιαι ιστορίες με αρκούδες..

    ReplyDelete
  16. Eν καλό σαν ιδέα πάντως.
    Μηχανικός εσκέφτηκες? Αυτοκινήτων, μοτόρων ...
    Oι φραπετζιούδες εν εκτεθειμένες στα πειράγματα του κάθε τραουλλόγερου τζαι του κάθε κουρούπεττου

    ReplyDelete