Wednesday 3 November 2010

Κυνήγι = σφαγή



Ας δούμε τον απολογισμό των τελευταίων ημερών όσον αφορά το κυνήγι. Ένας άνθρωπος νεκρός. Εντάξει από παθολογικά αίτια μεν, αλλά αν ήταν σπίτι του, αντί στα βουνά, ενδεχομένως να προλάβαινε το κακό. Αρκετοί τραυματίες, νομίζω ο ένας χαροπαλεύει. Εκατοντάδες σκύλοι νεκροί. Μάλλον όχι να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Εκατοντάδες σκύλοι δηλητηριασμένοι, δολοφονημένοι επειδή μερικοί ήθελαν να εκδικηθούν τους ιδιοκτήτες τους, επειδή θεωρούν ότι κυνηγούν στα «μέρη» τους. Επίσης, σκύλοι νεκροί από το χέρι του ιδιοκτήτη τους, επειδή θεώρησαν ότι δεν πιάνουν πουλιά στον αέρα. Να μην ξεχνούμε και τα δεκάδες σκυλιά που εγκαταλείπονται μόλις τελειώσει η περίοδος κυνηγίου. Ή τα σκυλιά που τα κλέβουν, χωρίς να νοιάζονται ότι τους στερούν την οικογένειά τους.

Συνεχίζει ο απολογισμός. Χιλιάδες ευρώ που έχουν ξοδευτεί για την ανατροφή του θηράματος που αφέθηκε ελεύθερο για να το βρουν οι κυνηγοί. Περδίκια και τριγώνια μεγαλώνουν σαν τα κοτόπουλα σε κλουβιά για να κάνουν μερικοί το κέφι τους. Έχουμε επίσης, βουνά από σκουπίδια, που αφήνουν πίσω τους οι τάχα μου φυσιόλατρες κυνηγοί.

Να μην ξεχάσουμε και τις αναφορές για οργανωμένες ομάδες 20, 30 κυνηγών που χτυπούν συγκεκριμένες περιοχές και που στο πέρασμά τους δεν αφήνουν ούτε μύγα ζωντανή πίσω τους.

Και φέτος μάθαμε ότι επιστρατεύουν και τις αλλοδαπές, οικιακές βοηθούς τους να κρατούν πόστο μαύρα μεσάνυχτα μέσα στα βουνά για να μην χάσουν τον καλό τον τόπο.

Λένε ότι είναι χόμπι, διασκέδαση, ότι έρχονται κοντά στη φύση. Κύριοι κυνηγοί αν θέλετε κάποιο χόμπι μπορείτε να παίζετε τένις, αν θέλετε να διασκεδάζετε με τους φίλους σας κλείστε ένα futsal και όσο για την επαφή με τη φύση μπορείτε να την έχετε, χωρίς να εξολοθρεύετε την πανίδα και να καταστρέφετε τη χλωρίδα.

Ένας γνωστός μου κυνηγός μου έλεγε πόσο ωραία νιώθουν όταν σκοτώνουν ένα θήραμα. Ότι είναι σαν να επιστρέφουν στις εποχές, όπου ο άντρας κυνηγός έπρεπε να ταΐσει τη φαμίλια του, που τον περίμενε στις σπηλιές με την πείνα στο μάτι.

Είναι στις μέρες μας πράμα να σε κάνει να νιώθεις καλύτερα το γεγονός ότι σκοτώνεις μισοζαλισμένα πουλιά, που απελευθερώθηκαν από κλουβιά; Να μου πεις ότι κυνηγάς αρκούδες και κινδυνεύει η ζωή σου, μάλιστα να το καταλάβω. Ανεβαίνει η αδρεναλίνη, υπάρχει κίνδυνος, γίνεται τζερζελές. Ο λαγός ο έρημος τι να σου κάμει;

Με μια δόση υπερβολής, θα έλεγα ότι στο τέλος της ημέρας, υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή λίγο πιο πέρα, υπάρχει και ένας στρατός κατοχής. Αν θέλουν να δείξουν πόσο μάγκες είναι ας στραφούν προς τα εκεί. Ας μην τα βάζουν με ανήμπορα πουλιά, λαγούς και σκύλους. Το κυνήγι δεν είναι χόμπι, είναι σφαγή σε διάφορα επίπεδα.

33 comments:

  1. το έγραψα και στον Κουλλά αλλά το ξαναγράφω για να το διαβάσουν περισσότεροι, αν μου επιτρέπεις: την περασμένη Κυριακή στο λόφο της Ορόκλινης με άλλους τρεις φίλους ποδηλάτες ακούσαμε το εξής: ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ ΕΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΜΝΕΤΕ! ΕΝΝΕΝ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΡΤΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ!!!
    το ότι οι πιο πολλοί ήταν μέσα στην απαγορευμένη και τηλεφωνούσα στην υπηρεσία θήρας Λάρνακας και δεν το σήκωνε κανένας εν λεπτομέρειες...

    ReplyDelete
  2. Πε μου αλήθκια για τζίνο με τες οικιακές βοηθούς!!! Ε ΣΟΒΑΡΟΜΙΛΑΣ!!!!! OMG....

    ReplyDelete
  3. Κοίταξε, το πράμαν εκατάντησεν μια παρεξήγηση. Εχάθηκεν πλέον η αρχική ιδέα του τζυνηού αλλά και του τζυνηγιού. Δεν είναι το ίδιον να υπάρχουν λλίοι μερακλήδες τζοινηοί, να φροντίζουν τον σιύλλον τους ούλλον τον χρόνον, να τον εκπαιδεύουν για μερικές εφτομάες στο τζυνήϊ. Να ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ να παίξουν κάτι. Τωρά που τα ξαπολούν που τα κουβκιά για να τα πιάνει ο κάθε΄ρέμπελλος τζιαι ανίδεος, έν έσιει πλέον αξίαν. Γίνεται όντως σφαγή.

    ReplyDelete
  4. "Και φέτος μάθαμε ότι επιστρατεύουν και τις αλλοδαπές, οικιακές βοηθούς τους να κρατούν πόστο μαύρα μεσάνυχτα μέσα στα βουνά για να μην χάσουν τον καλό τον τόπο."
    Μα τωρά σοβαρομιλάτε;;
    Σπορ ιμίσι. Δεν υπάρχουν λιγότερο φιλόζωοι από τους κυνηγούς. Αυτοί είναι τα ζώα.
    Και τούτα με τες ιδιωτικές περιουσίες εγώ προσωπικά δεν τα χάβω. Κλικες είναι. Άλλων κυνηγών, εκτροφέων σκύλων κ.ο.κ.

    ReplyDelete
  5. @ Aurora και Κτηνό
    αυτό είναι το link της είδησης από τον Φιλελευθέρο http://www.philenews.com/AssetService/Image.ashx?t=2&pg=31552&

    @ It's my life
    Η έννοια του κυνηγιού χάθηκε από τότε που υπάρχουν τα κρεοπωλεία και οι υπερεραγωρές και ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί ό,τι του κατεβαίνει όρεξη να φάει.

    @ Ποδηλάτη
    ζω σε κατοικημένη περιοχή, έξω μεν από τη Λευκωσία, κανονική γειτονιά όμως με μπόλικα σπίτια, παιδιά και σκυλιά στους δρόμους. σήμερα το πρωί ξύνπησα από ντουφεκιές. παρόλες τις ταμπέλες που υπάρχουν απαγορευμένη περιοχή, παρόλο το αυτονόητο ότι υπάρχουν σπίτια και άνθρωποι.

    ReplyDelete
  6. Ούτε το δικό μου μυαλό μπορεί να χωρέσει τι είδους χόμπι είναι αυτό να σκοτώνεις ζώα..εξεκινήσαμε το πρωί να πάμε βόλτα με την μπουμπου κ φύγαμε άρον άρον γιατί εφοβήθηκα από τους πυροβολισμούς άμπα και παίξει μας κανένας άσε που εσκέφτουμουν μήπως εβάλαν τίποτε κ δηλητηριάσου μου την.

    ReplyDelete
  7. Εγώ γελώ με τον αριθμό των θυμάτων! Πού να τους στέλναμε και στον πόλεμο...!!

    Χωρκάτικη χώρα, χωρκάτικα χόμπι, χωρκάτικο τέλος!

    ReplyDelete
  8. Εκάμαμεν το ίδιο ποστ πάνω κάτω , διαφέρει ο τρόπος έκφρασης, xexexe ;-)

    ReplyDelete
  9. Δείτε το που τη θετική πλευρά σιόρ...αν ππέσεις χαμέ ή αν σε πυροβολήσουν τζαι σπάσουν τα δόντια σου, μπορείς να βάλεις ωραιότατα εμφυτεύματα με κρατική χορηγία

    πέρα από την πλάκα
    Το θέμα εξέφυγε προ πολλού. Ναι εν αλήθκια τούτο με τες οικιακές βοηθούς που "κρατούν" τα πόστα ολονυκτίς. Υπάρχουν τύποι που "κοκορεύονται" τζιόλας για τούντην "πατέντα" τους. Τί να πεις...
    Για να μεν μιλήσω για τες εν ψυχρώ δολοφονίες σκύλων που τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους γιατί έννεν καλοί στο να ανιχνεύουν τους λαούς τζαι τα περτίτζια!

    ReplyDelete
  10. Χαίρομαι ιδιαιτέρως όταν ακούω για θάνατο κυνηγού, τους αξίζει και με το παραπάνω που θεωρούν ως "χόμπι" να σκοτώνεις αθώα ζώα και να βασανίζεις τόσους σκύλους. Καλά να πάθουν 100 φορές.

    ReplyDelete
  11. En sovaromilas??? ma anatrefoun ta gia na ta paizoun oi tzunioi! en ginetai re!
    rezillikia!

    ReplyDelete
  12. Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου μάνα. Υο κυνήγι ως σπορ έχει συγκεκριμένους κανόνες και συγκεκριμένη ηθική. Το γεγονός ότι υπάρχουν και μέσα σε αυτό ανήθικοι δεν αναιρεί το παραπάνω. Ίσα ίσα το επιβεβαιώνει. Αλλά στην τρελή εποχή που ζούμε πες μου έστω και ένα πράγμα που να μην αμαυρώνεται από τυχόν ανίδεα κοκοράκια. Θέλεις να σου πω ιστορίες για όντως φιλόζωους κυνηγούς και ασυνείδητους οικολόγους; έχω πολλές. Όπως έχω και τις ακριβώς αντίθετές τους. Τους ανόητους πρέπει να πιάσουμε, όχι να τα καταργήσουμε όλα.
    Υ.Γ. Προσωπικά απεχθάνομαι το κυνήγι, δεν αντιλαμβάνομαι τί το καλό βρίσκουν σε όλη αυτή την ταλαιπωρία. Αλλά είναι ένα σπορ.
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  13. πιστρατεύουν και τις αλλοδαπές, οικιακές βοηθούς τους να κρατούν πόστο μαύρα μεσάνυχτα μέσα στα βουνά για να μην χάσουν τον καλό τον τόπο.

    eleos diladi. aman pia. xorkathkio.
    she demon

    ReplyDelete
  14. Anonymous 11:17..'χαίρεσαι να ακούεις για θάνατο κυνηγού'. Μάλιστα..και κρίνεις μετά τον άλλο που παίζει πουλιά! Εσύ δεν τρώς δηλαδή τίποτα σκοτωμένο να υποθέσουμε!

    Κάθε χρόνο όταν ξεκινήσει το haunting season έχουμε την ίδια συζήτηση. Ο άλλος που πέθανε απο ανακοπή πως ακριβώς θα το προλάβαινε το κακό αν ήταν σπίτι του ρε Μάνα?

    Ε είμαστε χωρκάτες Αντι-Χρίστε..τι να κάνουμε? This is the reality in which we live in. Ο καθένας με το hobby του...το να κάθομαι στο Costa με το γυαλί πυτόμουγια και την Louis Vuitton και να είμαι copy της διπλανής είναι less χωρκάτικο δηλαδή?

    Ναι κυνηγούν στις απαγορευμένες περιοχές, ναι αφήνουν πίσω τους το χάλι το μαύρο αλλά δεν είναι as if και εμείς κάνουμε ότι μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον! Εν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στο ίδιο καζάνι. Όπως σε όλα τα πράγματα υπάρχουν αυτοί που ακολουθούν τους κανόνες και αυτοί που κάνουν οτι θέλουν..

    Personally εχω μπαμπά κυνηγό! Τον σκύλο δεν τον παίρνει στο κυνήγι γιατί λαώνεται στον ήχο της 'σιπεθκιάς'..βρίσκει την ο άνθρωπος να σηκώνεται στις 3:30 το πρωί (εν βάλει την αλλοδαπή να φυλάει το πόστο του!!!) και να πηαίνει στα βουνά να παίζει τζιύκλες! Τις οποίες μετά ψήνει και καθούμαστε και τρώμε τες! Αυτό είναι το hobby του..και γιατί να τον κρίνω επειδή μερικοί δεν το κάνουν σωστά?

    ReplyDelete
  15. sorry έγραψα πολλά!

    ReplyDelete
  16. Μάνα ορισμένα πράματα εν ιερά. Με τούντο ποστ εν σαννα φτύνεις την κυριακάτικη σούβλα. Σαννα καταριέσαι το νύχι στο μικρό δαχτυλάκι. Σαννα κατακρίνεις την ρωσσίδα γκόμενα. Σαννα απαγορεύεις την μάππα. Εν γίνουνται έτσι πράματα δαμέσα όπως καταλαβαίνεις :p

    ReplyDelete
  17. σωστά τα λες mana! ένας θείος μου είναι φανατικός κυνηγός, τα σκυλιά του τα αγαπά και τα προσέχει περισσότερο από τα εγγόνια του, είναι άνθρωπος μάλαμα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα του!!!

    ...καμιά φορά σκέφτομαι πόσο ρεζίλι γινόμαστε σε χώρες όπως το Βιετνάμ, η Σρι Λάνκα κλπ :Ρ

    ReplyDelete
  18. Δεν υπάρχει πιο χωρκάτικο και βάρβαρο χόμπυ που το κυνήγι. Τι σου φταίει ρε ΓΑΡΕ το κάθε πουλί ή λαγός και το πυροβολείς? Όσο για εκείνους που πληγώνονται/ σκοτώνονται στα πλαίσια του "χόμπυ" τους, αυτό ονομάζεται ΚΑΡΜΑ.

    ReplyDelete
  19. Το κυνήγι ποτέ δε το κατάλαβα σαν ασχολία!

    Ειναι τα αγρια ένστικτα εκείνα που σε ωθούν να δολοφονήσεις ένα ζώο! Ακόμη κι αν το κάνεις μεσα σε πλαίσια και ορια, όπως λέει η Ηως, στα δικά μου μάτια μοιάζει να είναι απλά μια δολοφονία!

    Το ίδιο και το ψάρεμα.... Και σοβαρολογώ!!!

    ReplyDelete
  20. Έν αφήκαμεν ζώο σε τούτον τον ξερότοπο ρε γμτ και εξακολουθούμαι να θεωρούμαι "χόμπι" τη σφαγή της πανίδας. Και παίζουνται και μεταξύν τους. Τουλάχιστον ας αφήνουν τα μωρά πίσω και να πηαίνουν να παίζουνται μόνοι τους.
    Άκουσα μιαν "παράδοση" που έχουν ορισμένοι τζυνηοί και εφρίκαρα. Κάθε χρόνο άγοράζουν άλλον σκύλλο και την πρώτη σιηπεθκιά ρίφκουν την στον σκύλλο που είχαν την προηγούμενη χρονιά. Έτσι, για να πάει καλά η "σεζόν". Πρωτόγονη θυσία έναν πράμαν.

    ReplyDelete
  21. defiance, men mashiesai???
    efriksa simera...

    ReplyDelete
  22. @ homo anisorropus
    Όσο διαρκεί το κυνήγι καλό είναι να αποφεύγουμε τις βόλτες, δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει.

    @ Anti-Christos
    Πιστεύεις ότι αν ήταν πόλεμος θα πήγαιναν; Προτιμούν το κυνήγι μιας και πουλιά και λαγοί δεν ανταποδίδουν τα πυρά.

    @ κουλλάς
    Άρα γλυτώνουμε την τιμωρία για αντιγραφή;

    @ Invictus
    Το να σκοτώνεις τον ίδιο σου τον σκύλο επειδή τον θεωρείς άχρηστο είναι εν ψυχρώ δολοφονία


    @ Ανώνυμος
    Κομματάκι σκληρό αυτό που λες.

    @ postbabylon
    Με κρατικές δαπάνες σε παρακαλώ. Τσιγκουνεύονται να στείλουν δεύτερο δάσκαλο σε σχολεία της επαρχίας, και περισσεύουν λεφτά για να αναγιώνουμε περδίκια και τριγώνια.

    @ ΗΩΣ
    Οι περισσότεροι δυστυχώς δεν τηρούν τους κανόνες και ως σπορ έχει χάσει την ηθικό του. Σίγουρα υπάρχουν φιλόζωοι κυνηγοί, που αγαπούν τη φύση. Είναι όμως η μειοψηφία.

    @ She
    Vark na kamo login 

    @ Rania
    Είναι πιο κοντά το νοσοκομείο. Επίσης μπορεί αν ήταν σπίτι του να μην ανέβαζε πίεση στη θέα του λαγού… Μέσα στη λαξιά που ήταν όμως σίγουρα μείωσε τις πιθανότητες του να ζήσει. Αν και θα μου πεις άμαν είναι να σου συμβεί, θα σου συμβεί.

    @ Αχάπαρη
    Έκαμα έτσι πράμα; Ετάραξα τα ιερά και τα όσια της κυπριακοσύνης;
    Μα εν ναι φυλή συνότζαιρη του κόσμου;


    @ Ουφ!
    Μιλούμε για μεγάλο κόλλημα. Σαν το θείο σου είναι αρκετοί. Ό,τι και να τους πεις το κυνήγι είναι κυνήγι.


    @ Amazona
    Κάρμα; Χα χα δεν το σκέφτηκα ποτέ έτσι, αλλά μου αρέσει.

    @ Coula
    Το κυνήγι, το ψάρεμα δεν κάνει κανένα νόημα ως ασχολία. Είχε νόημα, όταν οι άνθρωποι δεν είχαν εξημερώσει ζώα και έπρεπε να κυνηγήσουν για να φάνε. Είναι κατάλοιπα του Νεάταρνταλ.

    @ Def
    Φρίκη σκέτο. Ποιος λογικός άνθρωπος πυροβολεί το σκύλο του; Εγώ στη σκέψη να πάθει κάτι ο λεβέντης μου με πιάνει κατάθλιψη. Πως μπορείς να πιάνεις το όπλο και να πυροβολείς το ίδιο σου τον σκύλο;

    Και ναι ας μην μιλήσουμε για τους κυνηγούς που παίρνουν μαζί τους τα κοπελούθκια τους. Μα δεν ήταν πριν λίγο καιρό που ένας δωδεκάχρονος πυροβολήθηκε;

    ReplyDelete
  23. Πρέπει να κοπούσιν σςιλιάες άδειες τζυνηγιού αλλά με το ίδιον το τζυνήιν εν έχω πρόβλημαν. Εν γίνεται να έσςει τόσους πολλούς τζυνηούς που να καταλήγουσιν να παίζουσιν ο ένας τον άλλον.

    ReplyDelete
  24. @Rania: Και το να κάθεσαι στο Costa με λουί βιττόν είναι το ίδιο χωρκάτικο. Απλώς σε άλλη μορφή. Το να παραδέχεσαι ότι είσαι χώρκατος δεν είναι λύση. Δεν με ικανοποιεί η συνειδητοποίηση του χωρκατισμού. Μόνο η πάταξή του!

    ReplyDelete
  25. den mou aresei to kinigi kai genika oli auth h nootropia kai skepsi tou 'KUPRAIOU'kinigou.Ti ftaine oi lagoi kao ta poulia? epishs eime poli filozoi, latreuo ta zoa einai kanonika melh ths oikogenoias den to xora o nous mou oti pezoun tous skuloys tous pou taxa mou agapoun tous kai frontizoun tous, oi idioi prepei na pextoun kai na xiliftoun giati distixos autes tis sumperifores tis pernoun k stous gious tous.
    ego exasa prin 2 vdomades to gato mou to kamari mou,egirisa oli th geitonia k den to brika k den mporo na isixaso tis katares mou na ssei tzinos pou ton epeiraxe, an exera poios htan htan na tou kamo seirotera.
    Anonimi

    ReplyDelete
  26. εν ηξέρω αν δικαιούμαι να μιλήσω γιατί ψαρέφκω. τζιαι αν το σκεφτείς καλά, πάλε σκοτώνω.

    Εν έχω πρόβλημα με το κυνήγι, εάν και εφόσον τηρούνται κάποια κριτήρια:
    -οι άδειες να ανανεώνουνται κάθε κυνηγτεική περίοδο, ανάλογα με τον αριθμό τον θηραμάτων. Φέτος έχουμε 100 κυνηγούς, του χρόνου 20.

    -να ΥΠΑΡΧΟΥΝ αδειες. με εξετάσεις θεωρητικές για τα ενδιαιτήματα του θηράματος, την βιολογία του κάθε ζώου, πρακτικές πρώτων βοηθειών, σκοποβολή, οφθαλμολογικές. Τζιαι να μεν πλερώνει ο καθένας τον γείτονα του κουμπάρου της ξαδέλφης του για να πιάσει την άδεια.

    -Να μεν υπάρχουν εκτροφεία θηραμάτων. Κύριε τόσα υπάρχουν, συγνώμη. Τζιαι εν δικαιούσαι φέτος να πάεις να παίξεις τίποτε.

    Τζιαι εννοείται να μεν γίνουνται τα ρεζιλίκια με τις οικιακές βοηθούς, τα κοπελλούθκια τζιαι τους σιύλλους που κάμνουν πολλοί δαμέ.

    ReplyDelete
  27. Εντάξει, αυτό με τον κατοχικό στρατό υποθέτω είναι αστείο:)

    Η πλάκα είναι πως εσύ το ονομάζεις χόμπι και διασκέδαση, οι επίσημοι κυνηγοί όμως το λένε ... άθλημα!

    Φυσικά σε κάθε χώρο υπάρχουν και οι κύριοι, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε αυτό το ζήτημα έχουμε ξεφύγει!

    Παλιά είχα κάνει μια εισήγηση: έχετε τόσο ανάγκη το κυνήγι;

    Να το κάνετε!

    12 μήνες τον χρόνο, αλλά με τόξα και με βέλη, να ξανανιώσετε λίγο τα αρχέγονα αισθήματα.



    Και ναι, φυσικά Βαβυλώνα, εκτρέφονται χιλιάδες περδίκια - στόχοι, που συμπεριφέρονται περίπου ως όρνιθες, και πάνε τα ίδια στους «αθλητές»!



    Τέλος, Ράνια: ο παπάς σου είναι εξαίρεση!

    ReplyDelete
  28. Πολύ βάρβαρο πράγμα... Πώς μπορεί να αρέσει σε κάποιον το να σκοτώνει κάτι ζωντανό. Το θεωρώ, από τα πιο χωρκάτικα πράγματα που μπορεί να κάμει κάποιος.

    ReplyDelete
  29. Το πιττοσούβλι φτιχάτε το ούλοι σας όμως.

    Χωρίς να αμφιβάλλω ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις είμαι σίγουρος το 99% των ατόμων που σχολίασαν οι ευαισθησίες τους εν ως τη θεωρία.

    Μεν βιαστείτε να θιχτείτε και τον εαυτό μου εν μαζί σας που τον κατατάσσω τουλάχιστο εν κάνω και κριτική

    ReplyDelete
  30. Στροβολιώτη ήταν η καλύτερη ιδέα με διαφορά. θέλεις κύριε να αθλείσαι; πιάσε τόξο και βέλος.

    Αππωμένη καλά τα λες για τις άδειες. αλλά σιγά που το κράτος θα δεχθεί να στερηθεί 70 τόσα ευρώ που παίρνει κάθε χρόνο από κάθε κυνηγό.

    Απόστολος
    τι εννοείς; ότι από τη μια λέμε ότι το κυνήγι δεν είναι καλό και από την άλλη Κυριακή ξημερώματα φορούμε την παραλλαγή μας και αρχίζουμε τα μπαμ μπουμ;

    Σκουλουκούι
    ακριβώς αυτό το να σκοτώνεις κάτι ζωντανό είναι που δεν μπορώ να καταλάβω.

    Ανώνυμη
    σωστή ότι η νοοτροπία αυτή πάει από πατέρα σε γιο. εκεί που ελπίζεις ότι κάποτε θα σταματήσει, έρχεται η νέα γεννιά κυνηγών πιο ορεξάτη.

    Κυπριακόφωνε με τόσες χιλιάδες κυνηγούς σε ένα τόσο μικρό τόπο, είναι δεδομένο ότι θα παιχτούν μεταξύ τους.

    ReplyDelete
  31. Τζι εμένα ο παπάς μου εν σαν της Ράνιας πάνω.
    Σηκώνεται πριν να ξημερώσει τζαι πάει. Παλιά είχαμε και σκύλο, όι πως ήταν πασh τζυνηός ο σhύλλος αλλά επέρναν τον μαζί για να τον αππώσουν. Ούλλον τον χρόνο εταϊζαμεν τον, επέρναμεν τον διακοπές σε σπίτια (γιατί τότε δεν είχε ξενοδοχεία σκύλλων κλπ) και είχαμεν τον ελεύθερο σε χώρο που μπορούσε να βουρήσει τζαι να νοιώσει καλά. Τζαι στο τζυνήιν έπιανε καμια τζικλούα, στα πολλά τζαι ένα λαό τζαι εκάμναμεν τραπέζι με θείους συν-τζυνηούς τζαι ετρώαμεν τάχα μου-αφορμή βοήθα. Τζαι μετά το τζυνήιν εκάθουνταν στο χωράφιν (διότι επηένναν σε περιοχές που εξέραν μόνο, κοντά στα χωρκά τους) τζαι ετρώαν ένα σάντουιτς, κανέναν αυκόν, καμιάν ελιάν οφτήν. Σκουπίδι πίσω τους δεν αφήναν, θήραμαν δεν εκοντέψαν ΚΑΝ το όριο ποτέ, σhύλλον δεν εβλάψαν, φιλιππινέζαν κλπ δεν εστείλαν να κρατά πόστον (αν είναι δυνατόν). Εγώ πριν 10 χρόνια άρχινα να ανακαλύπτω πόσοι αμπάλατοι τζυνηοί υπήρχαν.
    Πλέον ο παπάς μου πάει τζυνήι αλλά το όπλο μπορεί να μεν το σηκώσει. Απλά πάει για φυσιολατρικούς σκοπούς. :p

    ReplyDelete
  32. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  33. egw touto to "hobby" n to katalavainw. ti efxaristisi mporei na eshei kapoios ama skotwsei ena poulli i ena lago? j oi shilloi oi kaimenoi? tous tzinious apla misw tous. palia pou o kosmos eskotwne gia na eshei na faei, ok, n gia logous epiviwsis. twra omws?! apla DEN to katalavainw. j oso gia to gegonos oti ipirxan kapoioi p evalan tis oikiakes tous voithous na tous kratoun to posto (extos p to oti me thigei proswpika), afinei me afwni. ti na pw... n kanei pou tous misw anyway, twra eimai beyond words... touto to "hobby" prepei na to katargisoun. telos.

    ReplyDelete