Thursday 4 November 2010

Όταν η Χριστίνα γνώρισε το Γιάννη




Μιλούσα πρόσφατα με μια φίλη μου και μου έλεγε για μια γνωστή της. Η οποία γνωστή ας την πούμε κυρία Ελένη, έχει μια κόρη γύρω στα 15, ας την πούμε Χριστίνα, που βγαίνει με ένα συμμαθητή της, αυτόν ας τον πούμε Γιάννη. Οι γονείς της Χριστίνας ξέρουν τον Γιάννη και οι γονείς του Γιάννη ξέρουν τη Χριστίνα. Ως εδώ καλά.

Ο Γιάννης και η Χριστίνα, λοιπόν, εκτός από το σχολείο, τα ιδιαίτερα, τις καφετερίες κτλ κτλ κτλ. έχουν κανονισμένες ώρες που συναντιόνται στα σπίτια των γονιών τους. Έτσι την Τρίτη από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα κλείνονται στο δωμάτιο της Χριστίνας, και την Πέμπτη ανάλογες ώρες στο σπίτι του Γιάννη.

Η κυρία Ελένη τώρα θεωρεί τον εαυτό της πολύ φιλελεύθερο για τις απόψεις της και την τακτική της. Έλεγε ότι παρά να τρέχουν τα παιδιά στα πάρκα και να μην ξέρει που είναι, καλύτερα να το παίζουν μικροπαντρεμένοι στα σπίτια των γονιών τους. Και φυσικά παίρνει όρκους, ότι τα παιδιά είναι αθώα και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν ο,τιδήποτε, το ο,τιδήποτε στην περίπτωση αυτή σημαίνει σεξ.

Προφανώς η κυρία Ελένη αγνοεί σκοπίμως πως σεξ γίνεται και στα μουλωχτά, όπως επίσης και ότι τα παιδιά μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα που να μην είναι σεξ, αλλά να ακουμπούν την ιδέα, ίσως και να την ξεπερνούν.

Ακούγοντας τη φάση κάτι με ενόχλησε. Η μάνα κράτησε τη δήθεν ανοικτή στάση όχι γιατί η ίδια το θεωρούσε σωστό, αλλά γιατί νόμιζε ότι δεν είχε άλλη επιλογή. Είχε να διαλέξει μεταξύ του να τους αφήνει στο δωμάτιο της κόρης της ή να μην ξέρει που είναι.

Ένας φίλος μου που του έλεγα τη φάση, απάντησε πως η κυρία Ελένη είναι η ελέλιξη τον γονιών, που στις πισίνες αφήνουν τα μωρά τους να γυρίζουν, να ενοχλούν, να πειράζουν τα άλλα παιδιά και παραμένουν ατάραχοι στις ξαπλώστες τους διαβάζοντας την Goal και το Beautiful People, επειδή απλά διαλέγουν την ησυχία τους, από το να κάνουν αυτό που πρέπει.

Μικρές είναι οι κόρες μου και δεν λέω μικρή μπουκιά βάλε, μεγάλο λόγο μην πεις. Είναι τόσο δύσκολο να ξέρεις που είναι τα παιδιά σου; Είναι τόσο δύσκολο να καταφέρεις να επιβληθείς για να κάνεις το σωστό; Σε κανένα δεν αρέσει να το παίζει στρατηγός μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Αλλά όταν είναι για το καλό του άλλου;

Καταντήσαμε να θεωρείται λογικό να βλέπεις 14χρονα και 15χρονα να κυκλοφορούν στα κλαμπ ξημερώματα γιατί τα «μωρά διασκεδάζουν». Να κρατούν αυτοκίνητα ενώ δεν έχουν άδεια, γιατί τα «μωρά θέλουν να οδηγήσουν». Να ξεμοναχιάζονται στα δωμάτια τους «γιατί που να γυρίζουν μόνα τους».

Θέλω και επιδιώκω να έχω καλή σχέση με τις κόρες μου, να έχουμε μια ανοικτή επικοινωνία, να με εμπιστεύονται. Δεν θέλω όμως να με κάνουν ό,τι θέλουν. Θέλω, αν για παράδειγμα θεωρώ ότι δεν πρέπει να φέρνουν τους γκόμενους τους στα δωμάτιά τους (Μοτορτζή μου μεν φυρτείς σε παρακαλώ), να μπορώ να το λέω και να το εφαρμόζουν έστω και αν δεν συμφωνούν και πολύ. Εν ολίγοις οι γονείς είναι γονείς και μετά φιλαράκια με τα παιδιά τους.

Και το άλλο που δεν μου άρεσε στη φάση της Χριστίνας και του Γιάννη. Είναι δυνατόν στα 15 σου να έχεις τη ζωή που θα έχεις στα 30 σου; Να περνούν ατέλειωτες ώρες μαζί, να κάνουν τα ίδια πράγματα, να βλέπουν τους ίδιους ανθρώπους και να τρώνε με τους γονείς τους; Έλεος δηλαδή.

Ο Γιάννης, το κάνει με τη θέλησή του; Δηλαδή να πιστέψω ότι ένας 15χρονος γουστάρει να τρώει με τους γονείς της φίλης του;

Και ας υποθέσουμε ότι σε ένα, δύο χρόνια ο Γιάννης δεν γουστάρει τη Χριστίνα. Θα καταφέρει να της το πει στα ίσα ή θα ντραπεί τους δικούς της και παράλληλα με τη Χριστίνα θα βλέπει και την Ιωάννα, ώσπου να το ανακαλύψουν οι δύο κοπέλες και να γίνει φυσικά μπάχαλο;

Υγ. Κάποιος να με θυμίσει να διαβάσω αυτή την ανάρτηση σε καμιά δωδεκαριά χρόνια.

28 comments:

  1. Tziai egw diafwnw me thn eleni.
    Sthn kryoxwra dikaountai na koimountai o enas sto spiti tou allou, me tes eulogies twn goniwn. Tziai to prwi trwn oulloi mazi progeuma.
    Sodoma kai gomora:-D

    ReplyDelete
  2. Χριστινα4 November 2010 at 12:22

    H θεια μου εκανε κατι παρομοιο με την κυρια Ελενη αλλα εβαζε κανονες.Ερχοταν το "αγορι" της ξαδελφης μου σπιτι τους καποια απογευματα ΑΛΛΑ ποτε δεν κλειδωνονταν στο δωματιο της.Παιζαμε θαναση,τρωγαμε πιτσες,βλεπαμε dvd ολοι μαζι.Μεχρι και playstation επαιζε με τη 10χρονη αδελφη της.Κατι τετοιο δεν το θεωρω κακο.
    Ξερω ομως περιπτωση 13χρονης που η μανα της εκτος οτι της αγοραζε τα προφυλακτικα, εφευγε απο το σπιτι οποτε ερχοταν το αγορι της(!)

    ReplyDelete
  3. Μακάρι να είχασιν ούλλες οι μάνες τες απόψεις σου. Αλλά μερικές όπως είπεν τζαι η Χριστίνα αγοράζουν τους τζαι τα προφυλακτικά. Εσάπισεν η κοινωνία μας.

    ReplyDelete
  4. Και γω διαφωνώ γενικά με την στάση της κ.Ελένης αλλά αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι σήμερα οι έφηβοι κάμνουν σεξ ή τουλάχιστον πειραματίζουνται που τα 15, ίσως εν πιο σωστό να γίνεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον παρά μέσα σε πάρκα, σχολεία κτλ. Τωρά το γεγονός ότι η ίδια κάμνει σαν να μεν ξέρουν οι μιτσιοί τι εν το σεξ αναιρεί βέβαια τα πιο πάνω.

    Εγώ δηλαδή, που τα έχω τζιαι λίο πιο φρέσκα, εκαρτερούσα πότε εν να φύουν ούλλοι που σπίτι για να φέρω τον φίλο, εγυρίζαμε τις ερημιές με το αυτοκίνητο του και άλλα τέτοια όμορφα. (στα 16-17). Η μάνα μου δεν ήξερε ότι είχα μιαν κάποια ερωτική ζωή; Απλώς εσιώπαν και δεν μου εδίαν τις ευλογίες της.

    Κατά τ' άλλα σήμερα στα 22 μου φκάλλω τσούννες κάθε παραμονή Χριστουγέννων που με καλεί η μάμα του Σκέτου για δείπνο μίσιη μου. Πόσο μάλλον να είμαστε όλοι μαζί μια ωραία οικογένεια.

    ReplyDelete
  5. Αυτο δεν ειναι τίποτα.Ξέρω περιπτωση που η μητέρα του πηρε με την μητέρα της πήραν την κοπέλα και έκανε εκτρωσή.

    ReplyDelete
  6. If you trust your daughters (επειδή θα τες μάθεις τι πρέπει να αποφεύγουν και τι να μην δέχονται) τότε που είναι το πρόβλημα να βγαίνουν στα πάρκα και στα club?

    Συμφωνώ για το ότι οι γονείς πρέπει να είναι γονείς και μετά φίλοι..για μένα το πιο σημαντικό είναι η επικοινωνία..να τους εξηγάς τις αποφάσεις που παίρνεις.

    ReplyDelete
  7. Πόσο συμφωνώ μαζίσου! Μεγαλώνουν μικρομέγαλα παιδιά και γίνονται συνένοχοι στα λάθη τους! Απο πότε η μοντέρνα διαπαιδαγώγηση σημαίνει συγκατάβαση σε αρρωστημένες καταστάσεις δεν κατάλαβα!
    Αφιερώνω το παρακάτω σε κάθε κυρία Ελένη που δεν βρήκε ακόμη τον τρόπο να γίνει μητέρα!
    http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=75&smid=400&ArticleID=4228&reftab=59&t=Γλυκιά-μου-Εμμανουέλα

    ReplyDelete
  8. Μάνα συμφωνώ μαζί σου. Μεγάλωσα κι εγώ 2 παιδιά, φιλικά, αλλά πρώτα απαιτώ σεβασμό.
    Σε εμάς τους γονείς, στο σπίτι τους και τον εαυτό τους.
    Άμα πρώτα σέβεσαι τον εαυτό σου δεν φτάνεις χαμηλά. Εάν η μικρή μείνει έγκυος έχει κι όλα την απάντηση για την μάνα....Εσύ έφταιγες.
    Τα παιδιά άμα είναι να παίξουν με σεξ, δεν έχουν ούτε ώρα αλλά ούτε μέρος, και τώρα ειδικά με τα αμάξια του μπαμπά ακόμη πιο εύκολα.
    Καλό σου μεσημέρι.

    ReplyDelete
  9. @ Χριστίνα
    μα συμφωνώ να ξέρουν οι γονείς με ποιον ή ποια βγαίνουν τα παιδιά τους. αλλά όχι συγκεκριμένες ώρες, μέρες και σε κλειστά δωμάτια. είναι σχεδόν το ίδιο ανεξέλεγκτο με το να είναι στο πάρκο.
    βάζεις κανόνες όπως ακριβώς η θεία σου. και όταν δεν τηρούνται να έχει κυρώσεις.

    @ Τσαρτελούι
    εγώ που είμαι πιο παλιά, πάντως δεν ήθελα να ξέρει η μάνα μου για τις σχέσεις μου. της έλεγα κάποια πράγματα, αλλά ως τζαμέ. εντάξει τώρα δεν με πειράζουν τα οικογενειακά γεύματα (χαρά μου γιατί υπάρχουν άτομα να βουρούν τα μωρά, τζαι πέρνουμε τζαι καπακλούθκια μετά μαζί μας), αλλά τότε όντως μπρρρρρρρ.

    @ Ανώνυμο
    τι μαζεύτηκαν οι συμπεθέρες και πήγαν στο γιατρό για έκτρωση; έλεος.

    ReplyDelete
  10. Εγώ νομίζω είναι η αλήθεια κάπως στην μέση... Κι εμένα με ξενίζει λίγο επειδή να κλειδώνεις δύο θερμόαιμους ε΄φηβους στο δωμάτιο σίγουρα δεν σημαίνει πως θα παίξουν μονόπλη! Αλλά... Όλα αυτά μας ακούγονται πολύ φιλελεύθερα επειδή είμαστε όλοι πολύ συντηρητικοί... Αλλά όπως λέει και το τσαρετελούδι, πιο πάνω, καλύτερα κάποια πράματα να τα κάνεις σε ελεγχόμενο περιβάλλον... Ποιός από εμάς δεν γύριζε τα πάρκα και έκανε ότι έκανε στα μουλωχτά? Η δική μου λογική της πισίνας είναι να μαθαίνεις στον άλλο κολύμπι αφού υπάρχει εκεί μπροστά η πισίνα και θα μπει οπωσδήποτε μέσα, είτε του απαγορεύσεις είτε όχι... καλύτερα να ξέρει να κολυμπά...

    ReplyDelete
  11. @ Ρανια
    α μπράβο σου. στο πάρκο δεν βλέπαμε οι περισσότεροι τις σχέσεις μας στην τότε ηλικία. και μετά σπίτι μας.

    @ Εvie
    To θέμα είναι αν θα παίξουν με το σεξ ή όχι. αυτό θα γίνει κάποτε. το θέμα είναι να μην ισοπεδώνονται τα πάντα και να ζουν την ηλικία τους στην ώρα τους.

    @ Σταχτοπούτα
    πολύ ωραίο κείμενο. θα το φυλάξω.

    ReplyDelete
  12. Ωραία Ελένη, το επιχείρημα με την πισίνα δεν είναι ότι μπορεί να πέσει μέσα το μωρό. είναι η νοοτροπία έχω την ησυχία μου, διαβάζοντας το περιοδικό μου αντί να ασχοληθώ με το μωρό μου, αφιερόνοντας του χρόνο.

    ReplyDelete
  13. Γνωρίζω μια παρόμοια συγκατοίκηση που στο τέλος έγινε συνήθεια και κατέληξε σε ένα βαριεστημένο γάμο..
    Παντρεύτηκαν στα τριάντα τους και πέντε χρόνια μετά βρίσκονται με το διαζύγιο στο χέρι και δυο παιδιά.

    Ολα έχουν ένα μέτρο...

    ReplyDelete
  14. Να σου πω, το θετικό είναι ότι αυτός δεν είναι ο κανόνας (ελπίζω δηλαδή). Αν διαβάσεις το τελευταίο ποστ του Μισιαρού για την εφηβεία θα το διαπιστώσεις...

    ReplyDelete
  15. Εν καλά να είσαι φίλος με τα παιθκιά σου, να μπορούν να σε εμπιστευτούν και να μιλάτε άνετα. Αλλά πάνω που ούλλα πρέπει να είσαι γονιός. Να βάλεις όρια, κανόνες. Χρειάζουνται και τούτα. Αν παίρνεις το ρόλο το "φίλου" που κάμνει πλάτες στο παιδί σου για να βρεθεί με το φίλο/η του, τότε κάπου έσιει πρόβλημα. Χάνεις τον έλεγχο. Σε καμιά δεκαρκά χρόνια, τούτοι οι ανθρώποι θα διερωτούνται γιατί εν τους σέβεται το παιδί τους.

    ReplyDelete
  16. Καλή μου δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε καταλαβαίνω.Εχω τρείς κόρες και συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου.Η μεγάλη μου είναι δευτεροετής φοιτήτρια η δεύτερη είναι 15 και η μικρή μου είναι 13.Πάντα ήθελα και θέλω να μπορώ να συζητώ μαζί τους.Νομίζω ότι έχω καταφέρει να έχω μία καλή σχέση (όχι ότι δεν τσακωνόμαστε κι όλας).
    Τα παιδιά γενικώς έχουν αρχίσει να χάνουν την αθωότητα τους υπερβολικά νωρίς.Αρχίζουν να πειραματίζονται σεξουαλικά πολύ νωρίς όχι μόνο από περιέργεια αλλά περισσότερο για να γίνουν αποδεκτά από το γενικότερο σύνολο "φίλων" τους.Εμείς οι μάνες κατά την άποψή μου είμαστε υπεύθυνες για την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους κατά 70%.Το υπόλοιπο 30% το μοιράζονται οι φίλοι και το σχολείο.Προσθάθησε να πείσεις τα κοριτσα΄κια σου πως το να είσαι διαφορετικός από το "μπουλούκι" είναι θεμιτό.Ο μιμιτισμός και η μαζοποίηση που χαρακτηρίζουν την σημερινή γενιά νομίζω πως δεν φέρνει και ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα.
    Συγνώμη για το μέγεθος του σχολίου μου αλλα όταν οι αναρτήσεις αφορούν παιδιά κάτι παθαίνω.
    Α και κάτι τελευταίο το "κατα μάνα κατα κύρη" το ξέρεις?

    ReplyDelete
  17. Ρε 'σει μήπως, λέω μήπως η κυρία Ελένη σ' τα έλεγε όλα αυτά για να της πεις κι εσύ την άποψή σου ως νεότερη και πιο κοντά στην ηλικία της κόρης της ή στα σημερινά δεδομένα αν θέλεις?
    Πάντως η δική μου άποψη είναι ότι τα παιδιά παίρνουν ότι είναι να πάρουν απο τους γονείς (διαπαιδαγώγηση, διαμόρφωση χαρακτήρα και πιστεύω) μέχρι τα 16. Απο 'κει κι έπειτα δεν κολλάει τίποτα δεν πανα κτυπιέσαι!!!!
    Απο την άλλη, είναι η κυρία Ελένη σε θέση να δεχτεί το ενδεχόμενο ο Γιάννης να είναι μια απλή εμπειρία για την κόρη της και το αντίσροφο? Γιατι στα 15 για εμπειρίες ψάχνεις, κι αφού τους δίνονται με ευλογίες μάλιστα ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ!!!!

    ReplyDelete
  18. Αχ και η Ριτσιένα έθεσε ένα πολύ σωστό προβληματισμό. η κυρία Ελένη παίρνει αυτή τη σχέση για εμπειρία ή μήπως με το να την αποδέχεται με τον τροπο που την αποδέχεται στην ουσια, προσπαθεί να τη συντηρήσει ακριβώς για να μην έχει άλλες εμπειρίες η κόρη της;

    ξέρω περίπτωση νεαρών που είχαν σχέση και όταν ήρθε η εποχή να τελειώσουν το σχολείο η έννοια της μάνας της ήταν να χαρτωθεί η κόρη της, πριν το παιδί πάει για στρατό και σπουδές...

    ReplyDelete
  19. she demon - fooume na sxoliaso ampa tze ertoun tze evroume oi idies sinthikes. tzino pou katagnotho erkoume panta tze patheno to, etsi klio to stoma mou tze en lalo tipote. makari na kaferno na elexo tze ego to Moro tze oi na me elegxi.

    ReplyDelete
  20. Συμφωνώ Μάνα, και έχοντας δύο κόρες (13 μισό και 11 μισό) κρατώ και μικρό καλάθι... που λένε. Ως τώρα έχω μια σχέση με τις κόρες μου που μου λένε τα πάντα, όχι όμως όπως θα το έλεγαν στις φίλες τους...φυσικά! Άλλωστε φίλες έχουν, εμείς πρέπει να κρατήσουμε το ρόλο των γονιών. Γενικά προτιμώ να μαζεύονται παρέες εδώ στο σπίτι ή σε άλλα σπίτια και όχι να γυρνάνε σε μέρη που δεν είναι ακόμη της ηλικίας τους... Σε αυτά τα πλαίσια θα ήθελα να έρχεται και το αγόρι τους αργότερα, αλλά όχι με τον τρόπο που το χειρίζεται η κα Ελένη... Νομίζω οι ισορροπίες είναι λεπτές και αυτές κάνουν τη διαφορά! Ούτε να ζουν τη ζωή των 30 από τα 15, ό,τι κι αν περιλαμβάνει αυτό, ούτε και να κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου.... Όσο για τα ... "παρκάκια", προσωπικά φοβάμαι τους διάφορους ανώμαλους και όχι το παιδί μου σε αυτή την περίπτωση.
    Μεγάλο θέμα άνοιξες ΜΑΝΑ!!!

    ReplyDelete
  21. Mana ο γιος μου είναι 15 και ακόμα δεν το έχει κάνει αυτό. Βγαίνει με φίλους φίλες, εννοείται πως έχουμε μιλήσει για τις προφυλάξεις εκατοντάδες φορές. Ακόμα πάντως δεν το έχω δει. Η αλήθεια είναι πως έχω μία φίλη που πέρισυ που ήταν στην ηλικία του γιου μου, έφερνε τη κοπέλα του σπίτι, και το κάναν κανονικά, και αυτή άνετη έβγαινε με το σεντόνι από το δωμάτιο, εμείς στο σαλόνι, πήγαινε στο μπάνιο και επέστρεφε. Απόρησα. Μου φάνηκε πολύ άσχημο.
    Όπως λες, και γω μεγάλες κουβέντες δεν λέω, αλλά ρε γαμώτο, έχουν χρόνια μπροστά. Τι να πω....

    ReplyDelete
  22. Στην Κύπρο ή θέλουμε να το παίζουμε φιλελεύθεροι ή κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η μέση οδός είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί. Συμφωνώ, να μην κάνεις πλάτες στα παιδιά σου, αλλά από την άλλη να περιμένεις ότι ένα 16χρονο ΔΕΝ θα έχει ερωτικές σχέσεις, ή έστω επιθυμία γι' αυτές, είναι ουτοπικό. Ίσως όλοι να έχουμε περάσει από τη φάση που γυρνούσαμε με τα αυτοκίνητα και γυρεύαμε τόπους να ξεμοναχιαστούμε (και αυτό πριν μία δεκαετία, για κάποιους). Φανταστείτε τι θα γίνεται σε 10 χρόνια. Δεν κατακρίνω καθόλου την κυρία Ελένη, μάλλον θεωρώ τη στάση της πολύ πιο υπεύθυνη από μία μάνα που εθελοτυφλεί μπροστά στην πιθανότητα η κόρη της να έχει σεξουαλικές σχέσεις. Και λέω μπράβο στους γονείς που έχουν το θάρρος να πάρουν τα παιδιά τους στον κατάλληλο γιατρό (γυναικολόγο, αν είναι κορίτσια), για να τα ενημερώσει ως ειδικός για θέματα σεξουαλικής/ αναπαραγωγικής υγείας. Γιατί δηλαδή ένα αγόρι να εφοδιάζεται με προφυλακτικά από τον μπαμπά του από τα 14-15 του και ένα κορίτσι να αναμένεται να κρατήσει την παρθενιά (;);;; Δηλαδή, το λογικό δε θα ήταν οι γονείς να ενημερώνουν εξίσου τα παιδιά τους για θέματα αντισύλληψης από την ίδια ηλικία; Το θέμα είναι πολύ πολύ σοβαρό, θα μπορούσα να γράψω πολύ περισσότερα, αλλά έκανα κατάχρηση του χώρου. Κι αυτά τα γράφω ως καθηγήτρια που συναναστρέφομαι καθημερινά με εφήβους και που έχω δει και εφηβικές εγκυμοσύνες μες τα σχολεία - δυστυχώς.

    ReplyDelete
  23. Πάντα είχα πολύ ανοιχτή και ειλικρινή σχέση με τους γονείς μου αλλά κακά τα ψέματα, όλοι οι έφηβοι μας πιάνει κάτι και πειραματιζόμαστε, δοκιμάζουμε και κάνουμε πράγματα που θυμόμαστε μετά και θέλουμε να ξεχάσουμε. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι γονείς είναι να κρατάνε ανοιχτό το διάδρομο της επικοινωνίας μα τα παιδιά τους, και να μην τους δημιουργούν το φόβο της απόρριψης, της επίκρισης και των ενοχών. Όλοι κάνουμε λάθη, πόσο μάλλον όταν we don't know any better.

    ReplyDelete
  24. "Είναι δυνατόν στα 15 σου να έχεις τη ζωή που θα έχεις στα 30 σου;"

    αυτό με φρίκαρε κι εμένα!

    ReplyDelete
  25. Εμένα η μάμα μου ποτέ εν μου είπε να μεν έρτει σπίτι μας, να μεν πατήσει, κλπ, αλλά τζι εγώ είτε έτυχε να λείψει η μάμα μου, είτε ήταν τζιαμέ ποτέ μου δεν εκλειδώθηκα μες στο δωμάτιο, τζαι ποτέ δεν έκαμα τίποτε που δεν θα ήθελα να μάθουν οι γονείς μου.
    Κατά τα άλλα έχει μια βάση η σκέψη της κυρίας Ελένης (που την άποψη ότι έννεν ανάγκη να γυρίζουν μες στα πάρκα πχ τζαι να τους κάμνουν χάζι τζαι οι άλλοι) αλλά αν δεν δέχεται το τι γίνεται στο κλειδωμένο δωμάτιο υπάρχει μεγάλο θέμα.
    Το πιο σωστό είναι να μάθεις στα κοπελούθκια σου να σέβουνται τον εαυτό τους τζαι να έχουν σωστή κρίση, να κάμνουν επιλογές, να εν υπέυθυνοι. Τζαι τούτο έννεν τζαι τόσο εύκολο. Αλλά είμαστεν πολλά βούρκαρος λαός εν ακούμε κανενού, νομίζουμε πως τα ξέρουμεν ούλλα τζαι πάμεν που το κακό στο σhειρότερο σε θέματα οικογένειας...

    ReplyDelete
  26. Αφήστε τα μωρά να κάμουν σεξ! Κάποτε θα το ψάχνουν και δεν θα το βρίσκουν!

    ReplyDelete
  27. Αν ήμουν η Ελένη θα έριχνα ένα φούσκο στην Χριστίνα και έναν στον αλλο πως τον είπες;
    Και θα ερχονταν στα ισα τους!

    Ακους εκει να θελουν και ζουζουνιες στα 15 και να συναινει και η μάνα;

    Και μετα ψαχνουμε να βρουμε τι παει σκατα σε αυτη τη κοινωνια!

    Συγχυστηκα τωρα και θα φαω μια παστα!
    αι στο καλό!

    Να τις προσεχεις τις κορες σου! Απο μικρά μαθαίνουν την αξιοπρεπεια και την ηθική!

    Φιλιά πολλά Μανα

    ReplyDelete
  28. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες. Ούτε εγώ θα επέτρεπα στο παιδί μου από αυτήν την ηλικία να ξεπερνάει κάποια όρια και σίγουρα μέσα σε αυτά θα είναι οτι το σπίτι δεν είναι ξενοδοχείο.

    Βέβαια κάποια στιγμή ο γονιός πρέπει να κάνει πίσω. Εγώ είμαι 30, μένω με τον σύντροφό μου και η μάνα μου ακόμα πιστεύει οτι έχει το ιερό χρέος να ανακατεύεται στην προσωπική μου ζωή επειδή με ΑΓΑΠΑΕΙ πολύ. Χμμμμμ!

    ReplyDelete