Tuesday 9 November 2010

Σεισμός, λιμός και καταποντισμός



Είναι φορές που η πραγματικότητα είναι τόσο σουρεαλιστική, που καταντά κωμική. Είδηση που παίζει στις εφημερίδες σήμερα. Με το που τη διάβασα άπλωσα στο πάτωμα από τα γέλια.

Η Πολιτική Άμυνα έκανε άσκηση ετοιμότητας. Έπρεπε να βρουν μόνοι τους ένα σενάριο καταστροφής και μετά να εξετάσουν αν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Πως είναι τα παιδιά που παίζουν και λένε εγώ θα είμαι ο μπακάλης και εσύ θα έρχεσαι να ψωνίζεις, εγώ θα είμαι ο γιατρός και θα έρχεσαι να εξετάζω. Επάγγελμα κυρίως που προτιμούν τα αγοράκια...

Έτσι σύμφωνα με το σενάριο που σκαρφίστηκαν, ειλικρινά θα ήθελα να ξέρω τι ήπιε αυτός που το κατέβασε, σεισμός πλήττει Αγία Νάπα, Πρωταρά και Παραλίμνι. Ως εδώ καλά σεισμογενής χώρα είμαστε άλλωστε. Τα παρακάτω ανατριχιάζουν όμως, γιατί μετά το σεισμό χτυπά τσουνάμι. Το ότι στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου δεν υπάρχουν ρήγματα βαθιά για να δώσουν τσουνάμι, δεν πτόησε την Πολιτική Άμυνα. Στο κάτω κάτω οι άνθρωποι ήθελαν να «δοκιμαστούν» στα δύσκολα.

Καταρρέουν κτίρια, άνθρωποι πεθαίνουν υπολογίζουν γύρω στους 3.500 νεκρούς, αγνοούμενοι γύρω στις 7.100 και τραυματίες 12.500. Και επιπλέον 80,000 άστεγοι. Χωρίς ηλεκτρικό παραμένουν 350,000 άνθρωποι και χωρίς νερό άλλοι 200,000. Αν κάνουμε τη σούμα βγάζουμε ένα αριθμό πάνω από 100.000 ανθρώπους.

Άρα η καταστροφή θα γίνει καλοκαίρι, γιατί μετά τον Αύγουστο ζήτημα αν στις περιοχές αυτές θα βρεθούν 10.000 άνθρωποι. Άρα θα πρόκειται για τουρίστες, άρα να μην ανησυχούμε ιδιαίτερα.

Όπως και να έχει, μετά το αρχικό σοκ της καταστροφής, η Πολίτική Άμυνα έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό της. Το οποίο σχέδιο είναι ότι εξαιτίας της άσχημης κατάστασης που δημιουργήθηκε, δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα μόνη της και έστειλε επείγον σήμα στην Ευρώπη, ώστε να έλθει βοήθεια… Η ίδια η υπηρεσία πάντως δήλωσε ότι η άσκηση –εκπαίδευση στέφθηκε με επιτυχία. Είναι δηλαδή σαν να κάνεις καυγά με τον εαυτό σου και στο τέλος καταντάς να αυτοαπολογείσαι.

Αφήνω ασχολιάστο το γεγονός ότι το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι πως ο μη γένοιτο σε περίπτωση καταστροφής, είναι ότι την έχουμε βάψει και ότι θα πρέπει να έρθει βοήθεια από το εξωτερικό για να τα βγάλουμε πέρα.

Ποιος μεγαλομανής σκέφτηκε ένα τόσο απίθανο πράγμα; Θες να δείξεις ετοιμότητα κύριος; Πες ότι κατάρρευσε το Πλην δύο και ότι προκλήθηκε πανικός όταν καταστράφηκαν τα Prada και τα Chanel παπούτσια των θαμώνων. Πες ότι εμφανίστηκε καρχαρίας στο Γιάννα Μαρί και τρόμαξε τους λουόμενους που έπαιζαν αμέριμνοι ρακέτες. Άντε αν θέλεις να το κάνεις σοβαρό ότι σημείωθηκε καράμπολα στον αυτοκινητόδρομο. Έστω ένας σεισμός στα κυπριακά πλαίσια πάντως. Κάτι τέλοσπαντων που να μπορείς ανταπεξέλθεις. Τι μου θέλεις τα τσουνάμι και τους σεισμούς;

Ακόμη και στις καταστροφές η μεγαλομανία θα μας φάει. Στα πέντε εκατοστά χιόνι που θα ρίξει το χειμώνα, λέμε τώρα, μας βλέπω να κάνουμε άσκηση ετοιμότητας ότι χιονοστιβάδα πλάκωσε ολόκληρο χωριό και έθαψε εκατοντάδες ανθρώπους κάτω από το χιόνι.

18 comments:

  1. χαχαχαχαχαχαχαχα...

    μεγαλομανής όχι μεγαλομανείς :P

    ReplyDelete
  2. το σατιρίζεις όπως πρέπει...ακούγεται πάντως οτι οι περισσότερες καταστροφές που έχουν γίνει, δεν είναι απο φυσικά αίτια αλλά έχουν βάλει το χεράκι τους οι κυβερνήσεις λόγω πειράματος, λάθους, μεγαλομανείας (όπως πολύ σωστά είπες)...με αποτέλεσμα να παίζουν με τις ζωές αθώων....αχ! θα μας κάψει ο Θεός....αυτό έχω να πω...Καλημέρες

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. χαχαχαχαχα! Εδώ, ρίχνει ψιλόβροχο και πλυμμηρίζουν σπίτια υποστατικά και η κυβέρνηση δεν είναι άξια να αντεπεξέλθει. Σηκώνεται λίγος άνεμος, ξεριζώνονται ντεπόζιτα και στέγες και πάλι η κυβέρνηση στέκει και χάσκει. Και θα αντεπεξέλθει σε τσουνάμια; Τι μαλακία χώρα!

    Φαντάζομαι και αυτή η άσκηση έγινε επί κωλό-χάρτου σαν τον Νικηφόρο;!

    ReplyDelete
  5. εφυρες με μανα. απολαυστικότατη.

    ReplyDelete
  6. Έχεις ανάγκη; Να σου στείλω κάτι;

    χα,χα
    Μου θυμίζει τα αποτελέσματα των εκλογών ... εδώ όλοι βγήκαν και είπαν πως είναι νικητές!!!
    Δεν μπορεί, κάτι δεν κάνουμε καλά εμείς;;;;;

    ReplyDelete
  7. Χα χα χα...μπράβο ρε μάνα έκαμες να γελάσω!

    Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα το να γίνει πανικός με την κατάρευση του -2!!!

    ReplyDelete
  8. Ψάχνω τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και σουρεαλισμού..
    Πολλά ζητάω;

    Απολαυστικότατη!!!!!

    ReplyDelete
  9. χαχαχα, μάλον καμιά Θεία του είναι από εκεί κι επέλεξε και το μέρος διάνα!

    ReplyDelete
  10. @ Ktino
    Ευχαριστώ για την επισήμανση, διορθώθηκε πιλέ

    @ Mairaki
    Η φύση δεν μας καταστρέφει. Αντίθετα εμείς την έχουμε κάνει χάλι μαύρο και μας εκδικείται.

    @ Anti-Christos
    Επι χάρτου έγινε, αν και με τέτοια σενάρια πείθομαι ότι πρώτα έγινε επί χόρτου.

    @ she
    Καλό μεσημέριιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

    @ Χριστιάνα
    Τώρα που το λες, όλο και κάτι θα χρειαζόμαστε :)))

    @ Rania
    Το πλην 2 είναι μέρος της ιστορίας της Λευκωσίας. Περνούν τα χρόνια και τους ακούν που επιμένουν να κλείνουν τραπέζι και να πάνε να στοιβάζονται.

    @ Γιαγιά Αντιγόνη
    Όλο την ψάχνουμε και όλο δεν την βρίσκουμε αυτή τη γραμμή. Σου στέλνω την αγάπη μου.

    @ Global Greek
    Τέτοιες ασκήσεις ούτε στο Ομάν δεν τις κάνουν φαντάζομαι που έχουν πιθανότητες να τους βρουν τέτοιες καταστροφές. Επομένως μάλλον ναι, λόγω θείας επιλέχτηκε ο τόπος.

    ReplyDelete
  11. Η αντίδραση τους ήτουν κλασσική! Βυθίζεται το πλοίον γιαυτόν ας καλέσομεν την Ε.Ε. να μας δείξει πως λειτουργούσιν οι σωσίβιες λέμβοι! Φυσικά ώστι να ρτει η Ε.Ε. το πλοίον έν εις τον πάτον του βυθου...

    Εν τω μεταξύ είμαι σίουρος ότι αν γινεί έτσι σεισμός η μισή Πολιτική Άμυνα εννά σςει διαταγές να πάει κατεχόμενα να βοηθήσει τους Τ/Κ τζαι η άλλη μισή να πάει να τανύσει των παράνομων μεταναστών. Οι διαβολικοί Ε/Κ εν θέλουν βοήθειαν. Ας πεθάνουσιν!

    ReplyDelete
  12. Ακόμα και ένα σενάριο που επλάσαν στη φαντασία τους εν εκαταφέραν να το χειριστούν χωρίς να καλέσουν βοήθεια που το εξωτερικό. Πρέπει να χαλιναγωγήσουν τη φαντασία τους. Τι άλλα σενάρια έσιει στο πρόγραμμα; Πυρηνική επίθεση που το Ιράν για να ζητήσουμε βοήθεια που τες ΗΠΑ; Επίθεση εξωγήινων εισβολέων για να εκπέμψουμε διαγαλαξιακα SOS;

    ReplyDelete
  13. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ...
    Πολλά καλή διακωμώδηση !!!

    "Ποιος μεγαλομανής σκέφτηκε ένα τόσο απίθανο πράγμα;"
    - Ο Παπασάββας μήπως ?

    ReplyDelete
  14. Να κάνουμε και μια άσκηση ετοιμότητας για την περίπτωση που ο Θρύλος χάσει φέτος το πρωτάθλημα!
    Έχουμε πάθει κουπο-εθισμό και δεν θα αντέξουμε τη στέρηση για δεύτερη χρονιά....

    ReplyDelete
  15. den xerw gia ton thrylo stin ellada agapite askar, alla o thrylos stin kypro en to xannei...

    ReplyDelete
  16. Η ασκηση ετοιμοτητας για τον Θρύλο στην Ελλαδά είναι χρήσιμη.
    Πάντως όλες οι τέτοιου είδου ασκήσεις στέφονται πάντοτε με επιτυχία.

    ReplyDelete
  17. Εγώ που είμαι Λευκωσιάτισσα και εν επήα ποττέ στο Πλην 2??
    Άσκηση πολιτικής άμυνας! Πάλε καλά που εν μας εκαλέσαν κι εμάς τες γυναίκες να συμμετέχουμε!!

    ReplyDelete
  18. οι αριθμοί είναι αληθινοί από την είδηση;;;!!!
    :-)))))) όχι μόνο καλοκαίρι αλλά και σε άλλη χώρα τόσος κόσμος!!!!! μου άρεσε το κομμάτι της βοήθειας από την ΕΕ!!! :-)))))

    ReplyDelete