Wednesday 24 November 2010

Κινητά vs Ακέλ



Αύριο το ΑΚΕΛ διοργανώνει το 21ο συνέδριο του. Καλά να είναι τα πλάσματα να κάνουν συνέδρια. Οργανωμένοι όπως πάντα έστειλαν ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης με οδηγίες για τους δημοσιογράφους που θα καλύψουν το γεγονός.

Εστιάζω στο νούμερο τρία που λέει επί λέξει. «Στο χώρο όπου θα διεξάγονται οι εργασίες του Συνεδρίου απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα».

Τίποτα, ούτε καν στο αθόρυβο. Ούτε για να στείλουν οι δημοσιογράφοι κανένα μήνυμα, ούτε για να τους ειδοποιήσουν αν συμβεί κάτι κακό. Μπαίνοντας στην αίθουσα οι λειτουργοί του Τύπου θα πρέπει να τα παραδώσουν και να τα πάρουν φεύγοντας. Αν θέλουν φωτογραφίες, εικόνα, πρακτικά θα τους δοθούν στο τέλος.

Θα μείνουν εκεί να ακούν τις εργασίες του συνεδρίου απερίσπαστοι. Χωρίς να έχουν τον πειρασμό στα χέρια τους, όλη την προσοχή τους στους ομιλητές. Ούτε παιχνίδια να παίζουν για να περάσει η ώρα, ούτε μηνύματα να στείλουν, ούτε τηλέφωνο να πάρουν. Η απόλυτη τιμωρία. Να κοιτάς τον Κατσουρίδη στα μάτια, την ώρα που θα μιλά και να μην μπορείς να κάμεις τίποτα άλλο. Να μην χάνεις ούτε λέξη από την ομιλία του Άντρου Κυπριανού, ούτε καν να δεις πόση ώρα απέμεινε μέχρι να τελειώσει.

Δεν θα πω τι συνειρμούς κάνω με όλο αυτό το σκηνικό. Άλλαξα γνώμη θα πω. Δεν θυμίζει εποχές πρώην Σοβιετικής Ένωσης; Τότε, που τίποτα δεν έβγαινε στο φως της δημοσιότητας, αν δεν έπαιρνε την έγκριση της κυβέρνησης και κυρίως του προέδρου;

Παιδιά, σήμερα ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης, ενδεχομένως της παραπληροφόρησης και του ίντερνετ. Η ζωή μας όλη είναι γύρω από μια οθόνη. Μαθαίνουμε μέσα σε δευτερόλεπτα τι γίνεται στην άλλη άκρη του πλανήτη, και όχι απλά μαθαίνουμε το βλέπουμε, το ακούμε, εκφράζουμε γνώμη.

Προς τι λοιπόν ο φόβος για τα κινητά; Φοβούνται ότι μήπως θα ειπωθεί κάτι και δεν θα περάσει από το κομματικό φιλτράρισμα; Φοβούνται ότι θα βγει προς τα έξω καμιά πληροφορία που δεν πρέπει; Φοβούνται ότι θα ειπωθούν πράγματα που δεν πρέπει; Αφού και επτασφράγιστο μυστικό να είναι κάτι, στο τέλος θα το μάθουμε οι υπόλοιποι. This is Cyprus. Έμεινε ποτέ κάτι μυστικό;

Κυρίες και κύριοι όλων των κομμάτων. Ο κόσμος προχώρησε μπροστά. Δεν έχουμε μείνει στην εποχή του σκοταδισμού. Τη σήμερον ημέρα υπάρχουν οι spin doctors. Θέλεις να επηρεάσεις την κοινή γνώμη; Θέλεις να κάμεις το άσπρο μαύρο; Το κάνεις οργανωμένα και συστηματικά, χωρίς να προκαλείς. Προσλαμβάνεις ειδικούς και σου κάνουν τη δουλειά όπως πρέπει. Απλά τα πράγματα.

Υγ. η φωτογραφία πάντα με το ανάλογο υπονοούμενο.

15 comments:

  1. Εν για να μεν bloggάρουν που το wi-fi ρε Μάνα, μα εν εκατάλαβες σιόρ;

    ReplyDelete
  2. Πρώτα απ' όλα, τι μπορεί να λεχθεί στο συνέδριο του ΑΚΕΛ που να είναι άξιο σχολιασμού ή αναμετάδοσης; Έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτόν τους.

    ReplyDelete
  3. Αφου εχουν προβλημα με την τεχνολογία-Δεν θυμάστε τα λαθος email του Μιχάλη?
    Ειναι τεχνολογικά απαίδευτοι

    Επισης δεν εχει σημασία το τι θα ακούσεις. Σημασία έχει να σε δουν απλώς εκεί.

    ReplyDelete
  4. αστεία αστεία γίνεται να πάρεις ipad?

    ReplyDelete
  5. αποκλείεται. ενεν για τούτο.
    απλά εν σπαστικό να είσαι κάπου και καθε 5 δευτερόλεπτα να παιζει τζαι ενα κινητό.
    τζαι μεν πειτε να το έχουν στο αθόρυβο γιατί ποτέ δε γινεται κατι τέτοιο

    ReplyDelete
  6. υποκριτικο το βρισκω, εκτος αν νομιζουν οτι η παρασταση που θα δωσουν ειναι τοσο καλη οσο στα θεατρα που επισης σε συμβουλευουν να τα κλισεις.

    ReplyDelete
  7. Εννά τους κάμνουν stop and search?...because you can sneak one in!!

    I have to agree with Christos on this one..μάλλον δεν θέλουν τα κινητά για να μην γίνετε αναμετάδοση..τόσα σοβαρά πράγματα θα ακουστούν...

    ReplyDelete
  8. Από τα κόμματα της Κύπρου όλα να τα περιμένεις, no other comments.

    ReplyDelete
  9. ρε μα λασσετε μην σκεφτεστε γιατι.θα συζητησουν το ξεπουλημα της κυπρου.δεν βλεπετε που φερνουν τους ισλαμιστες δαμεσα να τανουν τους τουρκους.ετσι εμεις θα εχουμε τρια μετωπα.εγγλεζοι τουρκοι και αλλοδαποι.θα γινουμε ελλαδα.αυτο θελουν.θα συζητησουν και που σε ποια αγγλικη η αμερικανικη πολη θα πανε μαζι με τους δικους τους.λας βεγκας η χονολουλου.εκει θα δειτε τον γιο του γριστοφκια να φλερταρει την παντρεμενη κορη του αναστασιαδη.και θα γινε ενα νεο κομμα το δησακελ.εοκα β μαζι με τα θυματα τους θα πινουν και θα γλεντουν.θα λενε ανεκδοτα οπως ο γριβας και ο μακαριος εκανονισαν να γινε πραξικοπημα και πολεμος γιατι ηξεραν οτι θα πεθανουν συντομα.οτι η εοκα β δεν σκοτωσε ελληνες.οτι το ακελ εχει κουραστει να στριμωχνει την τουρκια και οτι εχει κουραστει να βοηθα εμας τους φτωχους

    ReplyDelete
  10. Κοπέλλια μα τούτο δεν είναι κάτι καινούριο. Κάθε χρόνο έτσι γίνεται στο συγκεκριμένο συνέδριο!

    ReplyDelete
  11. Θυμίζεικαι καλό θυμίζει εποχές πρώην Σοβιετικής Ένωσης;

    ReplyDelete
  12. Δεν πιστεύω ο λόγος που τα απαγόρευσαν να είναι ο θόρυβος. διαφορετικά θα έγραφαν. Παρακαλούμε οπωσδήποτε να βάλετε τα κινητά στο αθόρυβο, δεν θα τα απέκλειαν τελείως.

    ReplyDelete
  13. Στο CHRISTOFIAS WATCH που όπου την πελλάρα και διαστρέβλωση θα την ακούσεις είμαι σίγουρος θα ζηλεύουν που τέτοιο σενάριο δεν το σκεφτήκαν.

    Εν τους αφήκαν με τα κινητά επειδή εν επαρεβρέθηκαν που ενδιαφέρον όπως οι πλείστοι αλλά που υποχρέωση οπότε ήταν σχεδόν σίγουρο ότι αν έπαιζε το κινητό τους ειδικά αν ήταν για δουλεία θα το απαντούσαν. Είμαι σίγουρος εν έπιασαν τα κινητά που τους υπόλοιπους.

    Αν είχαν σκοπό να συζητήσουν απόρρητα εν θα εκαλούσαν τα κανάλια χαλόου!

    Ούτε εγώ τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια στη κυβέρνηση αλλά αν γυρέυκεις ένδειξη πνευματικής καταπίεσης και προκατάληψης κοίτα καλύτερα στο καθρέφτη.

    ReplyDelete
  14. Κατ αρχήν δεν είναι σενάριο. πήρα την πληροφορία από έντυπο που έστειλε το ίδιο το Ακελ στα μέσα ενημέρωσης.

    δημοσιογράφοι που καλύπτουν το κόμμα εδώ και χρόνια λένε ακριβώς αυτό. δεν το έκαναν για να μην παίζουν τα κινητά, αλλά για να ελέγξουν την πληροφόρησηση που θα βγαίνει προς τα έξω. Για αυτό και απαγορεύτηκαν και τα laptops και τα ipad.

    όταν λες υπόλοιπους ποιους εννοείς; και ναι τα έπαιρναν από όλους, είχαν κιβώτια και τα τοποθετούσες.

    στον καθρεύτη κοιτάζομαι καθημερινώς και βλέπω ένα όμορφο και χαρούμενο πρόσωπο.

    ReplyDelete