Monday 6 December 2010

Το γονίδιο της απιστίας



Πόσοι σκεφτήκατε, έστω και μια φορά να απατήσετε τον ή τη σύντροφό σας; Εντάξει, καλέ ψηλώστε πάνω χέρι, στο κάτω κάτω μπροστά από το γραφείο είστε, δεν σας βλέπει δα και το έτερον ήμισι...

Όσοι δεν περιορίστηκαν στην σκέψη, αλλά πέρασαν και στην πράξη, έχουν μια καλή δικαιολογία. Γιατί, σύμφωνα με νέα έρευνα (καιρό είχε να ασχοληθώ με αυτό το θέμα), μερικοί άνθρωποι φαίνεται πως απλώς δεν είναι γεννημένοι για να μείνουν πιστοί στον ή στη σύντροφό τους, επειδή έχουν ένα γονίδιο που αυξάνει τις πιθανότητες της απιστίας και σεξουαλικών… παρασπονδιών.

Περίπου το ένα τέταρτο των νέων που συμμετείχαν στην έρευνα (180 τον αριθμό, μη φανταστείτε ότι ήταν κανένα μεγάλο πλήθος) διέθεταν μια συγκεκριμένη παραλλαγή του γονιδίου και είχαν διπλάσιες πιθανότητες να είναι άπιστοι. Και όταν όντως έκαναν απιστίες, δεν περιορίζονταν σε μία μόνο φορά. Στους ανθρώπους με τη συγκεκριμένη γενετική παραλλαγή, φαίνεται πως το εγκεφαλικό σύστημα απόλαυσης-ανταμοιβής ενεργοποιείται από την απελευθέρωση της ντοπαμίνης στους νευρώνες, στις περιπτώσεις της απιστίας, όπου συνυπάρχουν υψηλό ρίσκο και η ανάλογη ανταμοιβή.

Είχε καιρό να ακούσω παρόμοια μπούρδα, αλλά τέλοσπαντων. Συγνώμη που σε απάτησα, δεν φταίω εγώ αλλά τα γονίδιά μου. Για ό,τι μαλακία κάνουμε, τρώμε υπερβολικά, ξενογαμούμε, αγχωνόμαστε, είμαστε αντικοινωνικοί, ζηλεύουμε φταίνε πλέον τα γονίδιά μας. Εμείς τίποτα. Καθόμαστε ήσυχοι στη γωνιά μας και τα γονίδια μας αναγκάζουμε να κάνουμε πράγματα που δεν θέλουμε...

Θα αρχίσω να το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία για πολλά πράγματα. Τα γονίδια μου φταίνε που ξεχνώ, όχι ότι το μυαλό μου έγινε πουρές. Τα γονίδια μου φταίνε που χρειάζεται να κάνω οκτώ μπρος πίσω για να παρκάρω με την όπισθεν, όχι ότι δεν μπορώ να υπολογίσω που τελειώνει το αυτοκίνητο. Τα γονίδια μου φταίνε για τα γλυκά που τρώω, όχι ότι δεν μπορώ να πω όχι.

Επίσης, χθες το βράδυ όπως έβλεπα CSI έκανα μια νοητική αντιπαράθεση σεξ το χειμώνα εναντίον σεξ το καλοκαίρι. Έχουμε και λέμε:

Σεξ το χειμώνα
Εκτός αν έχεις τη θέρμανση φουλ συνέχεια αναμμένη, είναι δύσκολο να το κάνεις οπουδήποτε όπως το καλοκαίρι. Μόνο και μόνο στη σκέψη του κρύου καναπέ φεύγει κάθε διάθεση.

Είναι ένα καλό μέσο θέρμανσης. Μπαίνεις μέσα στα σεντόνια και σε λίγη ώρα το κρεβάτι παίρνει φωτιά.

Το ξεγύμνωμα διαρκεί περισσότερο. Το καλοκαίρι πετάς ένα φόρεμα και τέλειωσε. Ενώ το χειμώνα μέχρι να βγάλεις τις δυο τρεις στρώσεις ρούχα, δημιουργείς περισσότερη ατμόσφαιρα.

Σεξ μέσα στα χιόνια. Εντάξει να χιονίσει πρώτα και μετά βλέπουμε.

Σεξ το καλοκαίρι
Ναι μεν μπορείς εύκολα να το κάνεις παντού, αλλά η ζέστη; Αν δεν υπάρχει κλιματισμός σεξ στους 45 βαθμούς δεν είναι ευχαρίστηση, μαρτύριο είναι.

Στην παραλία, στη θάλασσα, στην πισίνα. Το υγρό στοιχείο παίζει μεγάλο ρόλο.

Αν δεν υπάρχει Euro και Μουντιάλ δεν παίζει η τηλεόραση ποδόσφαιρο... Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Όλοι γνωρίζουμε πως όταν παίζει μπάλα, δεν γαμάμε (με εξαίρεση στα ημίχρονα).


Υγ. Nice photo indeed… Και επίσης θυμίζει Ασκάρ ή είναι η ιδέα μου;

11 comments:

  1. Το διάβασα και εγώ κάπου αυτό με τα γονίδια. We all have the predisposition γιατί δεν έιμαστε μονογαμικοί απο την φύση μας..απλά we choose to suppress it (well most of us). Άρα δεν είναι δικαιολογία τα γονίδια μας!

    Σεξ στα χιόνια μέσα στο σπίτι με την θέρμανση στους 30 βαθμούς..να τα βλέπεις απο το παράθυρο μόνο!!

    ReplyDelete
  2. Ωραίες κάλτσες φορά η κοπελιά... από πού να τις πήρε άραγε;
    χα,χα!

    Στο θέμα μας τώρα! Για την έρευνα δε θα σχολιάσω, δε φταίω εγώ, τα γονίδιά μου το υπαγορεύουν ή απαγορεύουν!
    Αλλά για το sex, ή και οτιδήποτε άλλο, προτιμώ το χειμώνα, by far ;-)
    Φιλώ σε!

    ReplyDelete
  3. Τα γονίδια είναι φετίχ:) Ό,τι κάμεις, ό,τι δεν κάμεις, ό,τι πάθεις απορρέει που τα γονίδια σου τζιαι εσύ είσαι άμοιρος ευθυνών. Ετσι είναι σύμφωνα με την υπάρχουσα τάση. Μαλακίες. Χαϊδεύκει τα αυτιά μας για να μεν παραδεχτούμε ότι κάμνουμε μαλακίες που πληγώνουν τους δίπλα μας, ή μας κάμνουν να φαινούμαστε οι κακοί της υπόθεσης.

    Το σεξ; Εν ο λόγος που έχουμε θέρμανση/κλιματιστικό. Για να πετυχουμε θερμοκρασία δωματίου ολόχρονα....:)

    ReplyDelete
  4. she
    proton
    areski mou i foto
    deuteron
    en thelis na xeris ti sinirmous demonious kamo tora
    triton
    pos sto diaolo sinedeses CSI me sex??? nai kai ego to ida pses, alla en mporo na skefto tipote pou na parepempe se sex...

    ReplyDelete
  5. Κορη She σκέφτου για μια στιγμή. κάθεσαι στον καναπέ, το csi τελειώνει σε πέντε λεπτά, σκέφτεσαι τι να κάμεις μετά. το σεξ δεν είναι επιλογή μιας και ο καναπές είναι κρύος. έτσι έκανα τον συνειρμό.

    Αππωμένη και Ράνια ξέρετε πόσο πήγε το πετρελαίο; να αρχίσουμε να ανάβουμε θέρμανση στους 26 βαθμούς, θα πρέπει να πουλήσωουμε νεφρούς όταν πέσει στους 16.

    Χριστιάνα έκατσε και τις έμπλεξε. δύο καλή και τρεις ανάποδη.

    ReplyDelete
  6. Δηλαδή για να καταλάβω...
    Επιάσαν 180 άτομα με "προβληματικό DNA" τζαι εβάλλαν τους πειρασμούς για να δουν πόσοι ήταν να ξενογαμήσουν; Ή επιάαν 180 που εξενογαμήσαν τζαι είδαν ότι είχαν "προβληματικό DNA";
    Ήθελα να 'ξερα ποιός εν που σκέφτεται τούντες έρευνες πάντως...

    ReplyDelete
  7. Τέλειο ποστ και φοβερός συνειρμός..!!

    Εκτός από τα γονίδια, έχω να προσθέσω, φταίνε και τ' άστρα για την απιστία. Διότι άμα έχεις την Αφροδίτη στους διδύμους, δε σώζεσαι με τίποτα. Ό,τι ζώδιο και να'σαι, κι από τα πιο πιστά, έχεις μέσα σου το μικρόβιο.. Μόνο όσοι έχουν την Αφροδίτη στον ταύρο έχουν ελπίδες μονογαμικής ζωής. :)))
    Η φώτο είναι άψογη!!

    ReplyDelete
  8. nai re mana, blame the genes!
    En ta gonidia pou ftaioun pou eimai mia koulloufa tziai mish tziai sto perasamn mou ksisistarizw mexri tziai ta dentra
    ..sígh.

    ReplyDelete
  9. Εν άντρας που έκαμε αυτή την....ανακάλυψη?

    ReplyDelete
  10. Invictus επιάσαν 180 άτομα και τους έβαλαν να απαντήσουν ένα ερωτηματολόγιο, αλλά μετά δεν θυμάμαι πως προέκυψαν τα προβληματικά γονίδια.

    Post θυμίζεις πολλά την αδερφή μου. στο λεξικό πρέπει να βάλουν τη φωτογραφία της δίπλα από τη λέξη ακαταστασία.

    Rain Tears
    όντως ο επικεφαλής της έρευνας ήταν άντρας!

    ReplyDelete