Monday 28 March 2011


Την ώρα που αγωνιζόμουνα να ξεβγάλω από τα μαλλιά μου τη μάσκα αβοκάντο –αυγού που έκανα μόνη μου (θέμα για άλλο post), το μάτι μου έπεσε πάνω στο shower gel του Μοτορτζή. Nivea Sport αν θυμάμαι καλά, που έγραφε πάνω: Προϊόν για τα μαλλιά και το σώμα.

Καταπληκτικό, υπάρχει ένα προϊόν που κάνει και για το σώμα και για τα μαλλιά; Για τον άντρα τον αθλητικό. Που δεν νοιάζεται ή και να μην ξέρει αν τα μαλλιά του είναι ξηρά ή λιπαρά. Που ένα προϊόν καλύπτει όλες του τις ανάγκες στο μπάνιο. Δώσε σε ένα άντρα ένα σαμπουάν που κάνει για όλα τα μέρη του σώματός του και τον έπεισες να το αγοράσει. Δώσε το ίδιο σε μια γυναίκα και δεν θα πουλήσεις ούτε ένα.

Νομίζω συγκαταλέγομαι στις γυναίκες που χρησιμοποιώ τα απολύτως απαραίτητα καλλυντικά. Αλλά και πάλι χρειάζομαι ένα σαμπουάν και μια κρέμα μαλακτική για τον τύπο των μαλλιών μου. Χρησιμοποιώ και μια μάσκα μια στο τόσο να τους δίνω φρεσκάδα. Θέλω shower gel έχω και ένα scrub. Και καθαριστικό για το πρόσωπο.

Εννοείται έχω κρέμα ενυδατική, δεν έχω κρέμα των ματιών, έχω και αντηλιακή. Ξεχωριστή για το σώμα και για το πρόσωπο, φυσικά. Επίσης, έχω αντηλιακό για τα μαλλιά. Για τα μαλλιά επίσης και μια κρέμα όταν τα ισιώνω να μην φριζάρουν και να μαλακώνουν. Έχω κρέμα για τα χέρια, για τις πατούσες. Έχω ενυδατική για το σώμα.

Βάφομαι σπανίως, το μόνο πράγμα που χρησιμοποιώ καθημερινά είναι μάσκαρα. Αποσμητικό, επίσης καθημερινά, αλλά αυτό δεν μετρά, γιατί παίρνω home made από την ξαδέλφη.

Απαραίτητο είναι το άρωμα. Μπορώ να στερηθώ τα πάντα εκτός από αυτό. Από τότε που με θυμάμαι δεν υπάρχει περίπτωση να ξύπνησα και να μην έβαλα άρωμα. Ξέρετε άλλο παιδάκι που πρώτη δημοτικού να του έκαναν παρατήρηση γιατί είχε «λούστηκε» μισό μπουκάλι άρωμα;

Και έτσι μόνο με τα απολύτως απαραίτητα θα έχω ξεπεράσει τα δέκα προϊόντα. Οι έρευνες λένε ότι στόχος των εταιρειών με καλλυντικά είναι οι άντρες. Αυτό πάντως εύκολα αποδεικνύεται. Μια βόλτα στα καταστήματα θα μας πείσει. Στα ράφια πλέον υπάρχει ένας σεβαστός αριθμός προϊόντων που απευθύνονται αποκλειστικά για άντρες.

Φυσικά και δεν πρόκειται για νέα προϊόντα. Αυτά που χρησιμοποιούμε εμείς είναι αλλά τα βάζουν σε πιο μάτσο συσκευασίες για να μην τρομάζουν ότι τάχα μου αγοράζουν γυναικεία πράγματα. Μουαχαχαχαχα. Τι σου κάνει το μάρκετινγκ, ένα πράμα.

Είμαστε οι γυναίκες θύματα μιας καταναλωτικής μανίας που αγοράζουμε τόσα προϊόντα για να είμαστε όμορφες; Είναι οι άντρες απλοϊκοί που τους αρκεί ένα προϊόν για το σώμα και τα μαλλιά; Ή μήπως στο τέλος της ημέρας ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο, χωρίς να το καταλαβαίνουμε;

Γιατί μην μου πείτε. Εντάξει δεν θα βρούμε άντρα που να αγοράζει δέκα διαφορετικές κρέμες, Δεν θα βρούμε όμως ούτε γυναίκα που να έχει δέκα διαφορετικά κατσαβίδια ιδίου μέγεθους και παρόμοιας χρήσης. Έκαστος στο είδος του; Χμμμ.

17 comments:

  1. κι ομως.....
    εχω 4 διαφορετικου μηκους κ κεφαλιου κατσαβιδια, πενσα, καβουρα και 2 σφυρια στην κατοχη μου.
    αντιστοιχα, το γκομενακι εχει κρεμα ημερας, κρεμα νυχτας, κρεμα ματιων, κρεμα για τις πρωτες ρυτιδες με Q10 που δεν ξερω τι ειναι, κρεμα για το κεφαλι του που αρχιζει και κελιαζει, body splash, body spray και 3 κολωνιες.

    κατι πρεπει να ξεχναω...

    ReplyDelete
  2. miss, έχεις κατσαβίδια;;; wow!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. λοιπόν σου έχω λύση Μις. έκλεψα από τον Μοτορτζή φαντάσου ένα πράμα όπως η πιστωτική κάρτα που έχει πάνω κατσαβίδια, μικρή πένσα, ψαλίδι και την κουβαλώ πάντα μαζί μου.

    ReplyDelete
  4. εν θα σας πω ότι μόλις εγνώρισα το Ηead and Shoulders ενόμιζα πως ήταν για μαλλιά ΚΑΙ σώμα (γιατί μόνο για ώμους? εσκέφτουμουν, τζι εσαπουνίζουμουν ολόκληρη)

    μια χαρά θα με εβόλευκεν μια συσκευασία για ούλλα εμένα, βαρκούμαι να πασαλείφκουμαι

    ReplyDelete
  5. Eγώ έχω τζιαι κατσαβίθκια τζιαι 10 διαφορετικές κρέμες. I call it self defence.

    ReplyDelete
  6. home made από την ξαδέλφη;;
    εξπλέιν!

    ReplyDelete
  7. Να ζητήσω αναλυτικά τη συνταγή. θυμάσαι το post Που έκαμα για home made καλλυντικά; λοιπόν βάζει baking soda, το αιθέριο έλαιος της αρεσκείας του και cornflour. το αποτελέσμα είναι ένα ένα άσπρο μίγμα σαν σφικτή κρεμούλα. την απλώνουμε κάτω από την μασχάλη και πίστεψε με όλη μέρα η περιοχή είναι δροσερή και μυρωδάτη.με φυσικό τροπο χωρίς να μαζεύονται επικινδύνα συστατικά για το σώμα.

    ReplyDelete
  8. Αχάπαρη είσαστε πολλά καταναλωτικό σπίτι αλλώπως. ακριβώς το αντίθετο της Neerie.

    ReplyDelete
  9. Μάνα, ναι πλις ζήτα τη συνταγή!

    ReplyDelete
  10. Ούτε εγώ έχω πολλά τέτοια, τελευταίως όμως με έπιασε η κρίση των 35 και χρησιμοποιώ κρέμα ματιού, προσώπου και ένα άλλο πράμα για τις παννάδες. Από βαφτικά μόνο κοκκινάδι, το μεϊκ απ εν με κόφτει, να σου πω την αλήθεια σκέφτομαι ότι είναι γιαξ να το βάλω πάνω μου, έχω αποδεχτεί τα σημαδια μου. Δε βαριέσαι, έχει καλύτερα πράγματα να κάμει κάποιος με το χρόνο και τα λεφτά του.

    ReplyDelete
  11. Εγώ πάλε έχω πολλά αλλά χρησιμοποιώ σαμπουάν, μαλακτική, μάσκα μαλλιών, σαπούνι υγρό, κρέμα ματιών, αποσμητικό, άρωμα, μάσκαρα, μια διπλή σκιά, μολύβι ματιών, κονσίλερ, ενυδατικό για τα χείλη, σιλικόνη για τα μαλλιά.
    Τα υπόλοιπα είναι τυχαία, δώρα, φτηνοπράματα, κλπ.
    Τζαι φυσικά, αν είχα φυσιολογικό μαλλί τζαι ότι τρίχα πάχους 0,001χιλιοστό θα απέφευγα την κρέμα και τη μάσκα και αν υπήρχε προϊόν για σώμα και μαλλί μαζί με καλή μυρωδιά )εννοώ όι αντρικό) θα το έβαλλα κι αν δεν είχα θέμα με τους μαύρους κύκλους ούτε κονσίλερ και κρέμα ματιών θα είχα!

    Κατά τα άλλα ούλλοι έχουμε αχρείαστα πράματα, απλα διαφορετικά.
    Άμα εν είμαστε τόσο παράλογοι τζαι να ξοδεύουμε τόσο εν νομίζω ότι ενοχλούμε κανένα...

    ReplyDelete
  12. ΧΑΧΑΧΑΧ αιθέριο έλεος!! ΛΟΛ

    αλλά παραδέχουμαι σε ρε μάνα. Ένα ντους εμπήκες να κάμεις τζι έφκης με ποστ!

    αν πω να επεκταθώ επί του θέματός σου εννά φκω τζι εγώ με ποστ, οπότε άσε.

    ReplyDelete
  13. το ντους αποτελεί πηγή έμπνευσης Sike dearest. Εν το μόνο μέρος του σπιθκιού που πηαίνω χωρίς τη συνοδεία παιδιών και σκύλου. Μοτορτζής ευπρόσδεκτος χα χαχα.

    Mounlight τα μαλλιά μου είναι πολλά, ξηρά, χοντρά. όπως το σσοινί ένα πράμα. εδώ και 20 χρόνια αναζητώ τα προϊόντα που θα μου τα κάνουν απαλά σαν μετάξι. όπως τες διαφημίσεις.

    ReplyDelete
  14. τελικά και τα απαραίτητα είναι πολλά! αν βρεις προϊόν που να κάμνει τα μαλλιά όπως στις διαφημίσεις το θέλω κι εγώ!

    ReplyDelete
  15. Θύματα είμαστε
    Τόχω πάρει απόφαση
    Μπαίνω στο Χόντος και αισθάνομαι ότι πρέπει νάχω διδακτορικό για να διαλέξω μια κρέμα...

    ReplyDelete
  16. Συμφωνώ με την Athens Girl.
    Θες κάτι συγκεκριμένο και νομίζεις ότι χρειάζεσαι γνώσεις για να το βρεις από τα τόσα πολλά που έχεις.
    Άσε που ότι ανακαλύπτεις, θέλεις το!

    ReplyDelete
  17. Μάνα είσαι για μια ανταλλαγή;
    Να τα σμίξουμε να μπαλανσάρει νάκκον η κατάσταση;

    ReplyDelete