Wednesday 11 May 2011

Τζαι λαλώ του, Νικολά...



Τι μαυρόασπρες ταινίες, τι Μάρθα Βούρτση και Νίκος Ξανθόπουλος. Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας στη συνέντευξή του στην Ελίτα τους έβαλε όλους κάτω.

Έχουμε εκλογές, κοντά κοντά ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, τα πάντα παίζονται. Έτσι και η πιο προσωπική συνέντευξη του Δημήτρη Χριστόφια. Πάντως από το να το παίζει εμπειρογνώμονας ή να δίνει ομιλίες και διαλέξεις, καλύτερα οι προσωπικές συνεντεύξεις. Το καλύτερο του, στο κάτω κάτω πόσο θάλασσα να τα κάμει μιλώντας για εκατοστή φορά για τη φτωχή πλην τίμια οικογένειά του, για τους καφέδες που έψηνε στα δέκα του, για την πονεμένη του ζωή;

Κορόμηλο το δάκρυ. Αμάρτησα για το παιδί μου ένα πράγμα.

Αλλά το πιο ωραίο ήταν η ατάκα του για τις συνομιλίες που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο. «Τζαι λαλώ του, Νικολά»... Δεν άκουσα περισσότερα γιατί έπεσα κάτω από τα γέλια.

Και δώστου κλάματα όταν η Ελίτα έβγαλε τη μάνα του να μιλήσει. Εντάξει παραδέχομαι, ανθρώπινη στιγμή. Άλλα πόσες φορές να τον δούμε να δακρύζει ακούγοντας τη μάνα του; Έβγαλε και το άσπρο του το μαντήλι να σκουπίσει τα δάκρυά του. ΕΛΕΟΣ. Φαντάζεται κανένας τον Ομπάμα για παράδειγμα να κλαίει μιλώντας με τη μάνα του; Αν ζούσε η μάνα του βέβαια.

Μια προεδρική συνέντευξη σε κλίμα Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο. Ότι και να τον ρωτούσε η Ελίτα, έβρισκε τρόπο να πει για το ταπεινό παρελθόν του. Έτσι σπόντα για τους άλλους που γεννήθηκαν στα σαλόνια και τα βελούδα. Εντάξει το εμπεδώσαμε. Κατάγεται από φτωχή οικογένεια.

Που στο κάτω κάτω δεν επιλέγεις το να γεννηθείς σε μια φτωχή οικογένεια, απλά τυχαίνει.

Μας είπε και για το ότι η μάνα του, όταν ήταν μαθητής κάθε βράδυ του κολλάριζε τα ρούχα που θα φορούσε στο σχολείο. Απορία, επειδή το ίδιο πράμα κάνω κι εγώ, κάθε βράδυ ετοιμάζω τα ρούχα των κόρων που θα φορέσουν στο σχολείο, να θεωρήσω ότι είναι κάτι σπουδαίο; Γιατί ως τώρα το έπαιρνα μέρος της ρουτίνας.

Να σχολιάσω και το μέσο που δόθηκε η συνέντευξη. Είσαι πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριος. Πας σε μια εκπομπή όπως της Ελίτας που τις προηγούμενες μέρες ασχολήθηκε με τα ούφο, τους αγίους και κουτσουμπολιά της σόουμπιζ για να ανοίξεις τα εσώψυχά σου; Θέλεις να μιλήσεις σε πιο προσωπικό ύφος, κάνε το σε μια έγκυρη εκπομπή.

Πάντως δεν μπορεί να έχει παράπονο. Όλο το σόι πέρασε από την εκπομπή, γιος μάνα, αδέλφια. Ακόμη και ένας αμήχανος εγγονός επί της οθόνης. Όσους δεν προλαβαίνει να δει λόγο πολυάσχολου προγράμματος τους είδε μέσα σε μισή ώρα. Άνετα τους βλέπω να παίζουν σε ριάλιτι. The Christofia’s. Αμ τι, η οικογένεια Όζμπουρν είναι καλύτερη; Που ούτε καν κλαίνε.

21 comments:

  1. giati en kamnoun reality opws tous Osbourns mouaxaxaxaxaxa

    ReplyDelete
  2. axaxxaxa...fovero post!!! to kellaki en to edixan se parathiro????

    ReplyDelete
  3. «Τζαι λαλεί μου, Ντιμίτρι» αχαχαχαχαχα
    Πάντως πάλε καλά που εν μπορεί να βάλει υποψηφιότητα για βο(υ)λευτής τζαι να πάρει την κυρία Αννού κούτσα-κούτσα με το παστούνιν να τον υποστηρίξει τζαι να λουθεί του κλαμάτου μπροστά στες κάμερες...πάλε.

    ReplyDelete
  4. "Θέλεις να μιλήσεις σε πιο προσωπικό ύφος,..."

    άνοιξε blogg....κύριε.

    ReplyDelete
  5. «Τζαι λαλώ του, Νικολά» χαχαχαχα κλαίω ακόμα!!!

    Μάνα, άσχετο. Ο Defiance τι κάμνει; εν καλά; εσιει τζιαιρό να εμφανιστεί τζιαι ανησυχώ.

    ReplyDelete
  6. Πάντως word on the street ιζ ότι η Αννεζού είναι κέρβερος, στρίγκλα τζιαι γκρινιάρα! Όπου σταθεί τζι όπου βρεθεί μόνο για το Δημήτρη της μιλά τζιαι στάσσει μέλι το στόμα της (αλήθκεια, εν έσιει αδέλφκια ο πρόεδρος να νιώθουν κόμπλεξ με ΤΟΣΟ καταπληκτικό αέρφιν-πρόεδρον που έχουσιν;), σε όποιον άλλον της μιλήσε όμως, μόνο χολή τον εποτίζει....

    ReplyDelete
  7. Έν τούτα τα πράματα που χάννεις άμμαν είσαι φοιτητής τζαι μαραζώννω!!! Ρεντίκολον ο άθθρωπος. Σταθερά δηλαδή.

    ReplyDelete
  8. the Christofias
    axaxaxaxaxaa

    ReplyDelete
  9. χαχαχα! τέλειο ποστ! Πρέπει να έβρω βιντεάκι να το δώ πόψε...ένιξερω όμως αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με έτσι πρόεδρο!

    ReplyDelete
  10. Μάνα, ριάλιτι με τους Christofias;(ΤΕΛΕΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΤΕΛΕΙΟ!!!)χαχαχαχαχα
    Σοβαρά τώρα όμως...
    Η τηλεόραση στην Κύπρο από ότι ακούω δείχνει το ριάιλιτι και μάλιστα μάλτιτσάννελ, όι πε μου. Πόσα ριάλιτις είδες να παίζουν σε όλα τα κανάλια και πόσες Προεδρίνες να μαγειρεύουν σε σχετικές εκπομπές;

    Αστεία αστεία, πάλε θα βρεθεί κόσμος να τους ψηφίσει ακριβώς γιατί επήεν στην Ελίτα!Ευαίσθητος αφού έκλαψε όπως τον περιγράφεις, και δυναμικός αφού ισούται του Γάλλου Προέδρου (άκου Νικολά!)και φτωχός πλυν τίμιος και καλός οικογενειάρχης και μαμάκιας! (έχει καλύτερο γιο για τη μέση κυπραία που θωρεί την εκπομπή;)

    ReplyDelete
  11. Ο Defiance είναι μια χαρά. θα του τραβήσω το αυτί να κάμει κανένα ποστ.

    eolica σιγά που εν μιλούσε όπου σταθεί για το Δημήτρη της. κυπραία μάνα με τα ούλλα της, τον ένα να τον φκάλλει τζει πάνω τους άλλους να τους αγνοεί.

    ReplyDelete
  12. Είδα στο twitter οτι έγινε αυτή η συνάντηση γιγάντων (η Ελίτα εν cult μεν ακούω πελλάρες!) και εμαράζωσα που την έχασα...αν το έξερα που πιο πρίν ήταν να βάλω άδεια!

    ReplyDelete
  13. Παίζει κανένα λινκ;

    ReplyDelete
  14. Η Ελίτα -με το πάντα τραγικό ύφος/ δέτε με έχω σούπερ θέμα σήμερα στην εκπομπή μου- ξεκινά λέγοντας ότι σήμερα έχει την τιμή (!) να έχει στην εκπομπή της τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επί λέξη "μάλιστα σε ζωντανή εκπομπή". Λαλώ που μέσα μου.. επιάμε τα λεφτά μας πάλε! Τωρά που εδιάβασα τζαι για τον Νικολά εσιουρεύτηκα!
    Εγώ προτείνω να γίνει keeping up with Christofia(n)s μια παραγωγή του Plus!Entertainment. Τζαι εννοείται πρώτο πλάνο τα μακαρόνια του φούρνου στο Κελλάκι που τα προηγούμενα Χριστούγεννα!

    ReplyDelete
  15. Ράνια υπάρχει και το Mobile tv. δεν χρειάζεται να χαραμίζεις την άδειά σου

    Ιορδάνου θα μάθω και θα σου πω.

    Ρίκα εννοείται ότι θα είναι παραγωγή του Plus.

    ReplyDelete
  16. Αχάπαρη12 May 2011 at 09:29

    Μα κοίτα τι χάνουμε αμα δουλέφκουμε..
    (κόρη μα πόσα ποστ την μέρα γράφεις? σαννα έφαες το συμφοιτητή μου ή εν ιδέα μου?)

    ReplyDelete
  17. κόρη στο 99% των περιπτώσεων γράφω ένα την ημέρα Δευτέρα ως Παρασκευή. άλλα άμαν άκουσα τον πρόεδρο στην Ελίτα εν άντεξα έκαμα τζαι δεύτερο.

    ReplyDelete
  18. Πραγματικά, δεν ξέρω ποιο είναι το πιο τραγικό. Το ότι η Ελίτα κάλεσε τον Χριστόφκια ή το ότι ο Χριστόφκιας πήγε στην Ελίτα. Συνάντηση γιγάντων. Μιλούμε, το IQ πρέπει να έσταζε που την τηλεόραση!

    Έξυπνο εκ μέρους του Χριστόφκια να πάει στην Ελίτα. Πουθενά αλλού δεν θα έδειχνε έξυπνος!

    ReplyDelete
  19. Πηλέμου ας το βάλουν σε επανάληψη μιαν πιο βολική ώρα σιόρ...για μας που δουλεύκουμεν τζαι χάννουμεν τούντα λάϊβ-αλάϊβ

    ReplyDelete
  20. "Απορία, επειδή το ίδιο πράμα κάνω κι εγώ, κάθε βράδυ ετοιμάζω τα ρούχα των κόρων που θα φορέσουν στο σχολείο, να θεωρήσω ότι είναι κάτι σπουδαίο;"

    Βάζεις τις βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον, Μάνα!!!
    Θα βγεις και στα κανάλια μεθαύριο... φτιάξου!!

    Υ.Γ. Την τούρτα την έφτιαξες; Πέτυχε;;;;

    ReplyDelete
  21. Τι να κάνουμε, ο καθένας ξέρει να επιχειρηματολογεί ανάλογα με το επίπεδό του. Και εξηγεί την εμφάνιση στο Brookings...

    ReplyDelete