Tuesday 19 July 2011

Επιστροφή στους Εγγλέζους



Ακούγονται τόσα πολλά πράγματα τις τελευταίες μέρες. Όλοι φωνάζουν, όλοι τσακώνονται, όλοι θυμώνουν, όλοι ταλαιπωρούνται, όλοι έχουν κάτι να πουν, όλοι είναι πικραμένοι, όλοι διαμαρτύρονται, όλοι είναι εξοργισμένοι με το πολιτικό σύστημα, όλου θέλουν αλλαγή. Παιδιά ήρεμα. Η λύση είναι μια. Να επιστρέψουμε στην εποχή της αγγλοκρατίας. Τότε που ήμασταν αποικία, μας διοικούσαν οι Εγγλέζοι και ήταν όλα όμορφα και ωραία. Βέβαια, δεν προτείνω να γίνουμε βρετανική αποικία, tres banal. Υποστηρίζω να ενσωματωθούμε και να γίνουμε αγγλική επαρχία, κανονικά και με το νόμο.

1. Αφού θα είμαστε μέρος της Μεγάλης Βρετανίας δεν θα χρειαζόμαστε κόμματα. Και έτσι με μια μονοκοντυλιά γλυτώνουμε από καμπόσους αμπάλατους. Ξεχάστε Ακελ, Δησύ όλους (μόνο το Δήκο με την πουτανιά που κουβαλεί το βλέπω να επιβιώνει). Ως επαρχία και μάλιστα μακρινή, άντε το πολύ να στέλνουμε 5,6 βουλευτές στο Λονδίνο που και πάλι θα είναι είτε Εργατικοί είτε Συντηρητικοί. Yeah right την Κύπρο θα περιμένουν οι Democratic Liberals να βγάλουν βουλευτή.

2. Αφού θα είμαστε εσωτερική πτήση γλυτώνουμε τους φόρους στα αεροδρόμια. Επομένως πιο φτηνά εισιτήρια, επομένως περισσότερα ταξίδια.

3. Τέρμα τα ιδιαίτερα, αφού θα γίνουν τα αγγλικά θα είναι η μητρική μας γλώσσα. Έτσι γλυτώνουν την κριτική όσοι κακοποιούν τα ελληνικά ή απλά δεν ξέρουν να τα μιλήσουν όπως πρέπει. Εντάξει, η προφορά μας μπάζει νερά, αλλά στο κάτω κάτω έχουν όλοι oxford accent; Ή μήπως στο Yorkshire δεν μιλούν πιο βλάχικα από εμάς;

4. Θα εξαφανιστούν από τα περιοδικά όλες οι τάχα μου σοσιαλιτέ βλάχες της κυπριακής κοινωνίας που το μόνο που ξέρουν είναι να αλλάζουν ρούχα και να επιδεικνύουν τα λεφτά που δεν απέκτησαν, αλλά παντρεύτηκαν. Θα ασχοληθεί κανένας με την Τσίγκη, όταν θα είναι «δικιά» μας η Βικτόρια Μπέκαμ; Θα γράψει κανένα περιοδικό για τη Ραμόνα, όταν θα προσφέρει υλικό η Catherine Zeta Jones;

5. Μόνο έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε Κύπρια στη σελίδα 3 της Sun. Και είμαι σίγουρη ότι θα φορεί καλύτερο βρακί από αυτά που φορούν συνήθως οι Εγγλέζες. Έλεος κυρία μου. 15 εκατοστά μωβ βρακί με κίτρινες βούλες δεν φορούσαν ούτε πριν από δεκαπέντε χρόνια.

6. Ως αγγλική επαρχία επιβάλλεται να έχουμε και Thornton’s σοκολάτες. Κορούδες κάμετε γραμμή να αγοράσουμε από δυο τρία κιλά.

7. Το Amazon δεν θα μπορεί να μην μας στέλνει ό,τι παραγγέλλουμε με τη δικαιολογία ότι this is of UK only. Τζαι εμείς UK θα είμαστε.

8. Θα έχουμε βασίλισσα. Ως τώρα βλέπαμε βασιλικούς γάμους ενδόμυχα σκάζαμε από ζήλεια και φωναχτά τους κράζαμε. Ως έδαφος βρετανικό θα λέμε God save the queen, θα αγαλλιαζόμαστε κάθε φορά που ένας γαλαζοαίματος παντρεύεται, χωρίζει, κάνει παιδιά κτλ κτλ κτλ. Όσοι πάλι δεν γουστάρουν θα ενταχθούν στο Κίνημα Κατά της Μοναρχίας που πρόεδρος θα είναι ο Ματσάκης και αντιπρόεδρος ο Περδίκης.

9. Όλα τα σχολεία θα γίνουν English School. Και έτσι θα την γλυτώσει το κανονικό το English School που εκατάντησε η συτζιά του μαύρου.

10. Επιτέλους θα μπορούμε να φορούμε καπέλα υπερπαραγωγές στους γάμους και στις επίσημες δεξιώσεις. Όπως και να το κάνουμε, ένα καπέλο σου δίνει άλλο αέρα… Αν δεν ήταν να καταργηθεί η προεδρία θα έλεγα να δω την Έρση με καπέλο και τι στον κόσμο.

11. Όταν συμπληρώνουμε αιτήσεις εκεί που λέει county δεν θα μένει κενό. Θα βάζουμε Cyprus, αφού στο country θα γράφουμε UK. Λύσαμε ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα.

12. Παίζει να έρχονται όλες οι ποικιλίες σοκολάτων που διαθέτει η Cadbury. Τι, έτσι με τα μισά είδη θα μας αφήσει; Παραδέχομαι, ότι δεν τρώγεται. Αλλά θα ήθελα να δω στα σουπερμάρκετ, σοκολάτα με γεύση Turkish delight (γιαξ και πάλι γιαξ).

13. Και φυσικά δεν θα είναι μονόδρομος η ανταλλαγή. Εμείς θα μάθουμε στη νέα μας μητέρα πατρίδα ότι δεν είναι δυνατόν στους νιπτήρες να υπάρχουν δύο βρύσες που η μια τρέχει μόνο ζεστό νερό και η άλλη μόνο κρύο. Θα βάλουμε στους Εγγλέζους τις βάσεις για νιπτήρες με μία βρύση.

14. Θα ξεφορτωθούμε το ΡΙΚ… Σκεφτείτε το κρατικό μας κανάλι να είναι το BBC και όχι το ΡΙΚ. Μιλούμε είναι Η αναβάθμιση. Αντί για Ιστορίες του χωρκού θα βλέπουμε Panorama. Ξεχάστε Συν Πλην, Αμύνεσθαι Περί Πάτρης και οποιαδήποτε άλλη βλακεία δείχνουν.

15. Και ναι. Θα έχουμε λόρδους, δούκισσες και βαρόνους. Μμμμ, μου ακούγεται πολύ ωραίο. Μετά τη δούκισσα του Κέιμπριτζ θα υπάρχει η δούκισσα του Γερκού, ο βαρόνος των Πολεμιδκιών, ο δούκας του Λιοπετρίου. Not bad.

16. Θεωρητικά ο αρχιεπίσκοπος του Κεντ θα έχει μεγαλύτερη εξουσία από τον αρχιεπίσκοπο της Κύπρου. Ευκαιρία να συναχτεί ο Τόμης (χλωμό το βλέπω τζαι να κάτσει στα αυκά του).

17. Κανένας πλέον δεν θα τολμά να κατηγορήσει όσους λατρεύουν το Christmas cake ότι πρόκειται για μια ξενόφερτη παράδοση. Θα απαντούμε πως είναι παράδοση της χώρας μας και θα απαιτήσουμε την αναβάθμισή του.

18. Οργασμός μεταφράσεων στη μπλογκόσφαιρα. Το blog αυτό θα μετονομαστεί σε Mother is only one. Ο Μοτορτζής θα γίνει Cyprus biker. Ο Defiance, δεν έχει πρόβλημα. Θέλω να δω πως θα μεταφραστεί το Όϊ λαομό του Invictus πάντως.

19. Θα καταργηθούν αργίες όπως της 1ης Οκτωβρίου, της 25ης Μαρτίου, αλλά θα αποκτήσουμε άλλες που πάντα πέφτουν Δευτέρα, προνοητικοί οι Βρετανοί και έτσι θα έχουμε ωραία τριήμερα. Ξέρετε ότι φέτος χάνουμε πολλές αργίες;

20. Και ναι θα φύγουν οι Βάσεις. Αφού όλη η Κύπρος θα είμαστε βρετανικό έδαφος μπορούμε να τις πάρουμε πίσω και να τις καταστρέψουμε όπως κάναμε με το υπόλοιπο νησί.

32 comments:

  1. μάλιστα ο δικός μας "κάβερνος" θα έσιει τζιαι δικήν του παραλίαν έτοιμην! ούτε να αλλάξουμεν ονόματα ούτε τίποτε!

    ο Ινβικτος να το κάμει no bunnyness!
    haha!

    ReplyDelete
  2. Post οι περισσότερες παραλίες την έχουν γλυτώσει. Lady's mile, Governor's, Fig tree, Green Bay, Mackenzie, αγγλικά είναι. Τη Μακρόνησο μόνο την βλέπω να γίνεται Long Island.

    ReplyDelete
  3. το turkish delight εν φυρμός προς πληροφορίαν σου...

    πολλα που τούτα που εσυνάφερες είχαμεν τα στις (σ)κατά καιρούς συζητήσεις με τους πρώην συγκάτοικους.

    @ππππόστ: χεχε !

    ReplyDelete
  4. Αχάπαρη19 July 2011 at 10:00

    Το 4 το καταδικάζω τζιαι πιστέφκω εν σοβαρός λόγος για να παραμείνουμε όπως είμαστεν. Τι εννοείς να μεν ασχολείται κανένας με την Βαλεντίνα??? Θέλεις να προκληθεί εμφύλιος πόλεμος?
    God save Βαλεντίνα!

    ReplyDelete
  5. "δούκισσα του Γερκού, ο βαρόνος των Πολεμιδκιών, ο δούκας του Λιοπετρίου...."
    χαχαχαχαχαχα... τον Κόμη των Πάνω Ακουρδαλιων εξέχασες τον!!!!

    ReplyDelete
  6. Ise apisteuti... hahahaha
    Gia to Oi Laomo pantos to vlepo na ginete kati san Oh Blimey.. i kati san For Fuck Sake..

    ReplyDelete
  7. Μόνο τζιαι μόνο για να κάτσει την μάππα χαμέ ο Ττόμης, εγώ δέχουμαι!

    ReplyDelete
  8. Ενίσταμαι!!! Οι εγγλέζοι εν πιο χώρκατοι που μας!!! Αν οι Κυπραίοι νομίζουν ότι εν το κέντρο της γης, οι Άγγλοι ακόμα νομίζουν ότι εν Αυτοκρατορία!!! Εν τους αντέχω με τίποτε!!!

    ReplyDelete
  9. Amazona θα ετοιμάσω ποστ με εισηγηση να περάσουμε κάτσε να δω πριν από τους Εγγλέζους ήταν οι Τούρκοι, όχι αυτό δεν μας κάνει και πριν οι Ενετοί ή οι Φράγκοι μήπως; προτιμάς Γαλλία ή Ιταλία;

    ReplyDelete
  10. "Μόνο έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε Κύπρια στη σελίδα 3 της Sun" Htan, einai kai paramenei ena apo ta oneira mou :)

    "Όλα τα σχολεία θα γίνουν English School. Και έτσι θα την γλυτώσει το κανονικό το English School που εκατάντησε η συτζιά του μαύρου." Over there they just call them schools not english schools :)

    "Και ναι. Θα έχουμε λόρδους, δούκισσες και βαρόνους" Konte (Count) dimokritos oeoooo ...No more bouzoukki... mono konserta pleon

    "Θα καταργηθούν αργίες όπως της 1ης Οκτωβρίου, της 25ης Μαρτίου, αλλά θα αποκτήσουμε άλλες που πάντα πέφτουν Δευτέρα" Bank Holidays.. Any way agiopihsamen tis trapezes edw kai kairo..Saint Banker(Ttomis) enna tou aresei h fasi ..touton perna pou sinodo me 1000

    ReplyDelete
  11. http://ohdearlord.blogspot.com

    χμμμμ...δεν κακό!

    ReplyDelete
  12. Εν κάμνεις για μεταφραστείς Invcitus, εν πολλά φλου η μετάφρασή σου. θα επανέλθω μετά που θα συμβουλευτώ το λεξικό μου.

    ReplyDelete
  13. Τζιαί θα πετάσσουμε τις αγγλικούρες μας χωρίς φόβον τζιαά χωρίς πάθος.....

    Μα πάλε πως θα κάμνουμεν εφφέ ότι εβαρυμορφωθήκαμεν;;;

    Πως θα λέμεν επήα για ψούμνισμα χειμερινά στην Αγγλίαν - αφού ούλλοι που τζιαμαί εννα ψουμνίζουν.

    Έσιει τζιαί τα drawbacks της τούτη η κουβέντα!!

    ReplyDelete
  14. Μεν έσιετε ψευδαισθήσεις. Ο Τόμης έννα καταφέρει να φκει Αρχιεπίσκοπος του Κεντ ακόμα τζαι με 0,4%.

    ReplyDelete
  15. @Μάνα: Μου βάζεις δύσκολα, δεν έζησα ούτε στη Γαλλία ούτε στην Ιταλία για να ξέρω... Η Γαλλία εν γεμάτη Αφρικανους μετανάστες και οι Γάλλοι έχουν φήμη ότι εν πολλά ξιμαρισμένοι... Οι Ιταλοί αρέσκουν μου αλλά εν μου αρέσκει ο σάχλας ο Μπερλουσκόνι...

    ReplyDelete
  16. Ινβίκτους
    κάμνε εσυ τα ΙΤιλλίκκια, τζιαι αησμας τες μεταφράσεις εμάς τους μετάφραστερ:
    άκου τωρά να δείς:
    ο λάος στα αγγλικά εν ως γνωστον bunny.
    Επομένος ο λαομός είνια bunnyness, ή τζιαι bunnysm.
    άρα:
    όι λαομόν =
    No bunnyness!

    ή τζιαι

    no bunnysm!

    είες!

    ReplyDelete
  17. μην ξεχνας την επιστροφη στην λίρα!
    (οκ μπορεί να μην είναι η κυπριακή λίρα αλλά δεν παύει να είναι λίρα!)
    και εκφράσεις του τύπου: "εν ο νους σου και μια λίρα" αποκτούν και πάλι νόημα!!

    vanilla

    ReplyDelete
  18. @ Αμαζόνα
    Προ Χριστού είχαμε Αιγύπτους και Ασσύριους σημερινή Συρία, λίγο Τουρκία και λίγο Λίβανος. Ούτε αυτοί κάνουν. Θα περιοριστούμε στους Εγγλέζους νομίζω.

    Defiance και Πάπα τον έχω ικανό να φκει προκειμένου να βάλει χέρι στις επιχειρήσεις που διαθέτει το Βατικανό.

    Takeiteasy το ζητούμενο θα είναι πλέον η προφορά. θα είμαστε οι μορφωμένοι όσοι έχουν pure oxford accent.

    ReplyDelete
  19. Post μήπως το οϊ λαομός δεν είναι από το λαό, αλλά από το ρήμα λάωννω; που προέρχεται από το αρχαίο έλαβον. έλαβον έλαβες έλαβε. ελάβομεν, ελάβετε, έλαβον.
    το λάωμαν είναι ο θυμός, ο σηληνιασμός, η τρέλλα.

    ReplyDelete
  20. άρα no angryness????? no crazyness???

    ReplyDelete
  21. όϊ επειδή εν το στεφάνι μου, αλλά θα υποστηρίξω ότι ο Μοτορτζής κατάθεσε τη σωστή μετάφραση...

    ReplyDelete
  22. katarxas lol me to post, teleio :D

    kata deuteron, lol me kapoia sxolia (Konte (Count) dimokritos oeoooo ...No more bouzoukki... mono konserta pleon) HAHAHA

    triton, en eshete ypothesin me tin metafrasi tou laomou. "No scare" einai.

    http://wikipriaka.com/gr/view/41

    ReplyDelete
  23. Με το 8 με επείσατε, αν και νομίζω ότι είναι πιο γκλαμ να επιστρέψετε εις την εποχήν του Γκυ ντε Λουζινιάν, οπότε θα ήσαστε Βασίλειον της Κύπρου και της Ιερουσαλήμ (η μοναδική ρεαλιστική λύσις εις την διένεξιν Ισραηλινών-Παλαιστινίων: να γίνει η Ιερουσαλήμ κυπριακή).

    ReplyDelete
  24. @Mana
    Εγώ εν κάμνω για μεταφραστείς αλλά τζι εσύ εν κάμνεις για ορθογράφος! :D

    Ώστε που το έλαβον α; χμμμμμμ τωρά έλαβον το νόημαν των λεχθέντων...

    ReplyDelete
  25. Χαχαχαχα Πολλά καλή ιδέα. Να μας βάλλουν τζαι "τερμπιεν" μπας τζαι γίνει τίποτε.

    Επίσης προτείνω να το σκεφτούμε να γίνουμε ακόμα μια πολιτεία στη Γιου Ες Έι. Εμένα τουτο το σενάριο συμφέρει μου παραπάνω!

    ReplyDelete
  26. επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό προτείνω να τεθεί σε δημοψήφισμα. να αποφασίσουμε που θα ανήκουμε.

    ReplyDelete
  27. ok.

    its official.

    mono egw katalavw ta asteia mou.

    ReplyDelete
  28. το έναν καλλύττερον που το άλλο τα επιχειρήματα σου.
    εγώ είμαι μέσα.

    ReplyDelete
  29. μόλις εσκέφτηκα ότι άμα μου λαλούν "είχες τζαι στο χωρκόν σου μάφινς;" θα μπορώ να απαντώ "αφκόρς!"

    ReplyDelete
  30. Α, τα καπέλα σίγουρα τα θέλω. Οποσδήποτε ώς το γάμο του γιού μου (όπου νά 'σαι έρχεται, κλείσαμε ενός).
    Πόσο θά 'θελα κι εγώ να είμαι μια Δούκισσα, έστω και της Τραχυπέδουλας.

    ReplyDelete
  31. Εγέλασα πολλά με τους δούκες τζαι τες δούκισσες! Ένα κομμάτι δούκισσα τωρά εν το ετρώαμε;

    ReplyDelete