Monday 25 July 2011

Φραπέ, κούπες και ένα γαμησάκι



Βλέποντας τους δρόμους να γεμίζουν μικρές καντίνες που πουλούν φραπέ, σάντουιτς και χυμούς, βρήκα το ιδανικό σημείο να στήσω τη δική μου. Θα την έβαζα στο δρόμο των Χαλεπιανών, κοντά στα νεκροταφεία. Χωρίς άγχος θα ξεκινούσα το πρωί να φτιάχνω καφέδες. Θα έφτιαχνα και χυμούς με φρέσκα φρούτα που μου αρέσουν πολύ και σάντουιτς γκουρμέ. Παραδέχομαι ότι η εικόνα του νταλικιέρη να σταματά και να ζητά ένα χυμό με φρούτα του δάσους, ξενίζει κάπως ή του φορτηγατζή που θέλει σάντουιτς με κοτόπουλο και σος από μάνγκο.

Θα έκανα όμως τη διαφορά και θα έπεφτε πολύ ευρώ. Στο κάτω κάτω τόσο δύσκολο είναι; Θα παράγγελνα και δυο τρία σουτιέν με έξτρα ενίσχυση από την Victoria και θα ήμουν μια χαρά. Ουρές οι πελάτες. Αν πήγαινα καλά, που θα πήγαινα θα προχωρούσα σε επέκταση. Θα είχα περισσότερες καντίνες. Αλυσίδα μεγάλη και κέρδη πολλά.

Είχα το πιο οργανωμένο σχέδιο. Όμως μέχρι να το βάλω στην πράξη κάποιος με πρόλαβε. Και παραδίπλα και παραδίπλα. Σε ένα άλλο δρόμο που δεν θα είναι περισσότερο από τρία χιλιόμετρα, μέτρησα 11 καντίνες.

Αυτό κανονικά θα έπρεπε να βάλει σε σκέψεις. Πόσους καφέδες, πόσους γύρους να πουλήσουν για να έχουν τζίρο όλοι αυτοί; Αλλά δεν μου πέρασε τίποτα από το νου, ώσπου συμμερίστηκα τα επιχειρηματικά μου σχέδια με την τρίτεκνη κολλητή μου. Με κοίταξε έκπληκτη και προέβη σε αποκαλύψεις. Οι περισσότερες καντίνες λειτουργούν ως κάλυψη. Κάλυψη για ποιο πράγμα; Μα το αυτονόητο. Πάει ο πελάτης τάχα μου να πιει το φραπέ του και η κοπέλα του δίνει ραντεβού για το βράδυ. Πληρωμένο σεξ. Όμορφα και ωραία.

Από τότε άρχισα να παρατηρώ τις καντίνες. Σε όλες οι πωλήτριες είναι δίμετρες, ξανθές made in Eastern Europe. Φορούν παντελόνια τόσο κοντά που σχεδόν φαίνονται τα κωλομαγουλάκια τους και από μπλούζα από το κανονικό ντεκολτέ στο αβυσσαλέο. Είναι καντίνες με δυο και τρεις κοπέλες. Για κάτσε καλά. Τόσο δύσκολη δουλειά είναι να φτιάξεις ένα φραπέ; Χρειάζονται δύο άτομα η μια να βάζει τα παγάκια και η άλλη το νερό;

Και έτσι έληξε άδοξα το επιχειρηματικό μου σχέδιο.

Βλέπω όμως τις πιο ευφάνταστες ταμπέλες πάνω στις καντίνες. «Φραπέ και κούπες». Έλεος ρε παιδιά. Υπάρχει κανένας που θα πάει να φάει κούπα και καπάκι να ζητήσει φραπέ; «Ολων των ειδών καφέδες και οφτό κλέφτικο». Μα το θεό. Κοντά στη Λακατάμια αυτή η καντίνα. «Σάντουιτς, αναψυκτικά και αφέλια». Στα Λατσιά τούτη. Καντίνες για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Εννοείται το γαμήσι πληρώνεται έξτρα και δεν πάει δώρο ο καφές.

26 comments:

  1. Μάνα ευχαριστώ που με έκαμες κ εγέλασα. Προτείνω σου να το κάμεις αλλά στο αντρικό βέρσιον. Σίουρα θα πιαστεί. Αρκέφκω κοιλιακούς, βάρη καταστάσεις τζαι είμαι έτοιμος για συνεργασία.

    ReplyDelete
  2. χαχαχα δεν το πιστεύω.
    Αυτό εννοούν όταν λένε "πάμε για βρώμικο"?
    Και εγώ που νόμιζα ότι αναφέρονται στο φαγητό...

    Πάντως δεν είναι κακή η ιδέα του evroskarseras. Μπορείς να έχεις όλων των αποχρώσεων και μεγεθών.
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  3. Η εκμετάλλευση γυναικών έχει πάρει άγριες διαστάσεις στην Κύπρο. Είμαστε πρώτοι, αν δεν κάνω λάθος, στο σπορ τούτο στην Ευρώπη. Τζιαι τούτο επειδή οι αρμόδιοι έχουν τα πλακάκια με τους ιδιοκτήτες καπαρέ τζιαι επειδή ο κόσμος συνεχίζει να θεωρεί ότι τούτες "εν πουτάνες τζιαι αρέσκει τους", χωρίς να υποψιάζεται ότι ουσιαστικά είναι σκλάβες που εξαναγκάζονται να βάλουν το χαμόγελό τους τζιαι να κάμουν σεξ με τον κάθε παshή Κυπραίο. Συστήνω ανεπιφύλακτα την ταινία "Lilya 4 ever"

    ReplyDelete
  4. Φραπέ, μέσπηλα τζαι σιάμαλι

    ReplyDelete
  5. Επιχειρηματικό δαιμόνιο! Στο Άμστερνταμ έχουν το ρετ λαϊτ ντιστρικτ και βιτρίνες, εμείς έχουμε "καντίνες".

    ReplyDelete
  6. i never noticed τούτο που λαλείς..εγώ μια καντίνα που ξέρω (κοντά στο ταχυδρομείο Στροβόλου απέναντι που τον ερυθρό σταυρό) εν έχει 2μέτρη, ξανθιά αλλά έναν μεγάλο κύριο με σκέμπα που πουλά sandwich..

    οτι νάνε μες σε τούντη χώρα..

    ReplyDelete
  7. Έβρος ελπίζω την ώρα που μιλούμε να είσαι στο όγδοο σετ των κοιλιακών, γιατί χωρίς φανέλα θα σερβίρεις καφέδες. Και ένα δύο και τρία τέσσερα.

    Νεφέλω προφανώς το βρώμικο δεν έχει καμία σχέση με το φαγητό...

    Εόλικα άμαν φτάσαμε στο σημείο να στήνουν καντίνες, μπορεί εύκολα να φανταστεί κάποιος τι γίνεται. είναι ένα βήμα μπροστά. μέχρι να τους πάρουν είδηση (τάχα μου) θα βρουν οτιδήποτε να εκμεταλλεύονται τις κοπέλες.

    Μέσπηλα τζαι σάμαλι. Not bad. κατάγραφεται. αλλά να απαντήσει ο συνέταιρος Έβρος αν του αρέσκει.

    Στην Κύπρο Ϊνα γίνονται τα πάντα αλλά υπό κάλυψη και στα κρυφά. Σσσσς να μην φανεί ότι η ενάρετη μας κοινωνία πάει με πουτάνες.

    Ράνια εξαιρούνται οι κατίνες με τους σκεμπετζήδες. τζαμέ κάμνουν σάντουιτς και τις περισσότερες φορές είναι πολύ ωραία.

    ReplyDelete
  8. Εχω πολλές απορίες.
    Που κάμνουν σεξ, πάνω στον πάγκο των σάντουιτς? Εν πιάνεται το ζυνίσιην τους?
    Τα αφέλεια τρών τα μετά το σεξ ή πριν?
    Τα αφέλεια εν η τύπισσα με τα κωλομάγουλα που τα κάμνει?
    Την ώρα του σεξ οι άλλες 1-2 κοπέλλες ψήνουν τταβά?

    ReplyDelete
  9. Αχάπαρη τς βίζιτες τες κάμνουν τη νύχτα. επομένως δεν κάμνουν σεξ πάνω στον πάγκο των σάντουιτς. αφέλια μετά το σεξ αν πάρουν καπακλί μαζί τους.

    ReplyDelete
  10. Οι δίμετρες ρωσσίδες ενδεχομένως να τρων τα αφέλεια ΚΑΙ κατά τη διάρκεια του σεξ. Για να περνά η ώρα...

    ReplyDelete
  11. Παρεξήγηση... δεν είναισ τρημένοι του σεξ οι κύπριοι άντρες. Απλά (οι ίδιοι δεν ξέρουν και) δεν βρίσκουν μια γυνή να τους φτιάχνει καλά σάντουιτς. Ουγκ!

    ReplyDelete
  12. σε λίγο καιρό θα έρχονται και σπίτι να μαγειρεύουν...Μια ωραία παρέα θα γίνουμε.

    ReplyDelete
  13. Τζιαί όμως πέραν του κωμικού και της καλοκαιρινής διάθεσης, λλίον κάτω που την επιφάνειαν, η ανάρτηση κρύβκει πικρές αλήθκειες, πολλά γιατί, τζιαί πολλήν δράμα.

    ReplyDelete
  14. nai ontws sto trafficking eimaste polla psila:-(

    kata ta alla: hallo? oi koupes pan me oulla!!?!!!!:-D

    ReplyDelete
  15. Προτείνω Λαχματζιου με καπουτσίνο, ή κουπέπια με γρανιτα τριαντάφυλλο... ή μαχαλλεπί με κόκα κόλα( η κοκα κόλα τζιαι αν πάει με ολα post!)

    ReplyDelete
  16. Idiot Mouflon η ερμηνεία που δίνεις είναι όλα τα λεφτά. Λαλείς άμαν μάθουμε ούλλες να κάμνουμε σαντουιτς τζαι φραπέ να ξιλείψουμε τες καντίνες;

    Year right Κλειδάριθμε. Κάτσε να μάθει το έταιρον σου ήμισι το σχόλιο σου και σου λέω εγώ.

    takeiteasy πέρα της πλάκας κρύβεται μεγάλο δράμα. Όταν το έγραφα το ποστ σκεφτόμουν πως το trafficking στην Κύπρο είναι όπως το hacking. Πάντα ένα βήμα μπροστά από τις διωκτικές αρχές.

    Ποστ όχι μόνο είμαστε μπροστά, αλλά πήγαμε το trafficking σε άλλη διάσταση.

    Κτηνό νομίζω να δηλώσεις συμμετοχή στο Master Chef. Έχεις προτάσεις που θα εντυπωσιάσουν.

    ReplyDelete
  17. standing ovulation ston invictus gia thn teleytaia tou protasi.
    xwreite na mathainete ree

    ReplyDelete
  18. Ναι ρε εγώ εκατάλαβα το όταν επίεννα στα κτίσματα μιαν φοράν και ήθελα φραπέ και παρκάρω το αυτοκίνητο πόξω που την καττίνα και πριν προλάβω να ανοίξω την πόρτα να κατεβώ ήρτεν η αλλοδαπή που το παράθηρο , εσχιψεν κάτω και βρέθουμε με τα βιζιά της μέστα μούτρα μου ! να μου πιάσει παραγγελία!
    Οι άτιμες όμως πουλούν το φραπέ μόνο 2 ευρώ

    ReplyDelete
  19. 598, 599. άτε κανεί ! Ολάν τζαι καττιμέρκα σερβίρω αμμα λάχει. Ο ινβίχτος για να το λαλεί αλόπως κάτι ξέρει...

    ReplyDelete
  20. Όι λαομόν. Εν εξανάκουσα έτσι πράμα. ΆΚου έμπνευση οι άνθρωποι.
    Πολλή σάλος πάντως με το trafficking. Εγώ δυσκολεύκουμαι να πιστέψω ότι 100% των γεναικών εν θύματα. Ότι εν εξέραν τι δουλειά θα εκάμναν δαμέσα τζαι ότι, ακόμα τζαι μετά που εμάθαν, εμείναν να συνεχίσουν. Ότι τόσα χρόνια δαμέσα εν εμάθαν το τηλέφωνο της αστυνομίας τζαι οργανώσεων ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ακούεται μου τόσον απίστευτο, όσο τζαι το ότι η αστυνομία εν μπορεί να το σταματήσει. Τζαι anyway, δυσκολεύκουμαι να λυπηθώ κάποιον που φκάλλει σε ένα Σαββατοκύριακο όσα λεφτά φκάλλω εγώ σε ένα μήνα. Με ένα ελεγχόμενο (αστυνομικά τζαι υγειονομικά) red light district ήταν να ληθούν πολλά προβλήματα.

    ReplyDelete
  21. Τι λαλείς; Εν πόμπα το φραπέ μετά την κούπα!

    ReplyDelete
  22. Μα θωρείς Law&Order:SVU? Τούτη η υπόθεση ήταν σε ένα επεισόδιο πέρσι αλλά με τους καττινιέριδες της Νέας Υόρκης.

    ReplyDelete
  23. Ο Evros έδωσε ωραία ιδέα για επιχείρηση! Θα μείνω απο δουλειά σε λίγο. Ψάχνετε συνέταιρο; (αλλά μην το πείτε στην Ευαγγελία!)
    χα χα!
    Καλημέρες!

    ReplyDelete
  24. Καλαμαράκι τηανιτό με fresh cream και ένα latte please… I’ll skip the sex part thank you.

    ReplyDelete
  25. ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!! οι κοπελλες που καμνουν φραπε ΔΕΝ κλεινουν ραντεβου για την νυκτα! εχει χρονια που αγοραζω και μαλιστα με την μια ειμαστε και πολυ καλοι φιλοι και ειναι και παντρεμενη! απλα οκ δεχουμε οτι προσελκυουν κοσμο με το να ντυνονται ετσι! ομως μην ακουτε μαλακιες οτι ειναι βιτρινα για να ειναι πορνες. το ακουσα απο πολλους και νευριαζω! αν ηταν η αζουλα πουζα.....

    ReplyDelete
  26. ΒΑΛΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΣΣΙΟΚΥΠΡΑΙΑ ΑΞΟΥΡΙΣΤΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΦΡΑΠΕ.ΕΝ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΛΑΛΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΑΖΟΥΛΑ ΠΟΥΖΑ.εΚΑ ΤΟ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΡΚΕΠΣΕ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΚΥΠΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΙ ΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΙΣ ΤΖΙΕ ΕΝ ΣΑΝ ΤΟ ΤΑΜΠΕΡ (90% ΤΩΝ ΚΥΠΡΑΙΩΝ ΕΠΕΙΡΑΧΤΕΙΚΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

    ReplyDelete