Wednesday 27 July 2011

Ο Γιοακίν μαθαίνει για το σεξ


Στο τελευταίο επεισόδιο του Sisters and Brothers που είδα, η έφηβη κόρη της Σάρα, η Πέιτζ, είχε μια δύσκολη εργασία να κάνει. Από το σχολείο τους δόθηκε ένα σακούλι αλεύρι, το οποίο έπρεπε να προσποιούνται ότι είναι μωρό. Έπρεπε να το παρακολουθούν συνέχεια, να το νανουρίζουν, να το αλλάζουν, να καταγράφουν σε ένα τετράδιο τις ώρες που τρώει. Σκοπός της εργασίας ήταν να δουν οι έφηβες πόσο δύσκολη είναι η ανατροφή ενός μωρού και ότι το να γίνεσαι μάνα σε νεαρή ηλικία σημαίνει να θάβεις στην ουσία τα όνειρα και τα θέλω σου.

Για να γίνει πιο πιστευτό, κάθε μαθήτρια είχε τη δική της ιστορία. Η Πέιτζ εργαζόταν για παράδειγμα στην Παραγουάη, ήταν απρόσεκτη όμως και έτσι δεν επέστρεψε μόνη στις ΗΠΑ, αλλά με το μωρό της, χωρίς τον πατέρα του. Η Πέιτζ ονόμασε το σακούλι της Γιοακίν. Ο Γιοακίν όμως κατέληξε να γίνει μάφιν και μάλλον η Πέιτζ κατέληξε να πάρει κακό βαθμό. Το θέμα όμως είναι ότι κατάλαβε με τον πιο απλό και πειστικό τρόπο πόσο σοβαρή υπόθεση είναι το θέμα εγκυμοσύνη και αντισύλληψη.

Και σκέφτομαι δεν θα ήταν ωραία να είχαμε ένα ανάλογο μάθημα στα δικά μας σχολεία; Τόσο δύσκολο είναι να βρεθεί ένας προοδευτικός νους να προωθήσει ένα παρόμοιο μάθημα;

Αλλά τι πιθανότητες υπάρχουν μόλις πάνε σπίτια τους οι μικρές με το σακούλι το αλεύρι, το σχολείο να μην κατακλυστεί από αγανακτισμένους γονείς που θα διαμαρτύρονται και θα υποστηρίζουν πως το μάθημα «σπρώχνει» τους μαθητές στο σεξ; Αφήνω έξω τα τηλεφώνηματα που θα πέσουν στο υπουργείο Παιδείας. Εδώ το μάθημα σεξουαλικής αγωγής το υπουργείο Παιδείας το έκαμε μάθημα διαφυλικής παιδαγώγησης μίσσιμου και διδάσκεται ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ σε μερικά γυμνάσια μόνο. Τη λέξη σεξ δεν θέλουν καν να την ακούσουν και θα τη διδάσκουν;

Υποθέτω οι γονείς που συνήθως διαμαρτύρονται είναι και οι γονείς που κλείνουν τα μάτια τους και δεν μιλούν για αυτά τα θέματα στο σπίτι τους. Προτιμούν να υποψιάζονται ότι η κόρη τους πηδιέται από τα 15 με το γειτονόπουλο, αλλά να τολμήσουν να μάθουν την αλήθεια και να της μιλήσουν για τρόπους αντισύλληψης δεν υπάρχει περίπτωση.

Πάμε παρακάτω. Άντε και το υπουργείο Παιδείας έστησε πόδι (λέμε τώρα) και το μάθημα διδάσκεται. Βλέπω το σακούλι με το αλεύρι να καταλήγει στη μάνα που ως γνήσια Κύπρια γιαγιά, θα αναλάβει τη φροντίδα του. Αν δεν το κάνει κέικ όπως το Γιοακίν, θα το φροντίζει και θα γεμίζει το τετράδιο λεπτομέρειες με την ανατροφή του. Ικανές τις έχω να γράψουν και τις πρώτες του λέξεις, να απαιτήσουν να έχει το όνομά τους και θα καμαρώνουν για κάθε τι που θα κάμει νομίζοντας ότι έχουν το πιο χαρισματικό εγγόνι του κόσμου.

18 comments:

  1. Ki ego pistevo, san ma8itria, pos 8a itan poli diaskedastiko na exume etsi ma8ima k ergasia.

    Omos, ime siguri oti oi perissoteres ma8itries en 8a niastun kan gia to saki (ute oi gonis/giagiades tus). Ne, en na to parun spiti alla meta en na to exun 3apolito jiame, to polin na kanun mono tin grapti ergasia (pu vasika en na to evrun pu kapu na to kamun copy anyway...)

    ReplyDelete
  2. Πολλά προχωρημένα πράματα για δαμέσα. Θέλουν φαντασία, δημιουργικότητα τζαι έμπνευση έτσι ιδέες. Τζαι εν δύσκολο να βρεθούν σε έναν πουριτανικό εκπαιδευτικό σύστημα που "ευνουσιήζει" δημιουργικά μαθητές τζαι εκπαιδευτικούς.

    ReplyDelete
  3. Μαθητούδι μου είναι θέμα επιλογής και στάσης ζωής όπως και τα περισσότερα στη ζωή μας. το ίδιο ισχύει και για κάθε εργασία. μπορεί κάποιος είτε να βάλει τον κώλο του κάτω να κοπιάσει, να την κάμει και να μάθει πέντε πράματα ή να διαλέξει την εύκολη λύση της αντιγραφής ή να του την κάμουν άλλοι. είναι θέμα πάντα πως διαλέγεις να ζήσεις.

    ReplyDelete
  4. Πράματα που για να αλλάξουν θέλουν βούν τζαι γάρον. Εμείς έχουμεν μόνον "γάρους" τζαι παπατραούλλους.

    ReplyDelete
  5. τα πραγματικά μωρά κ'έχουν τα ξαπόλυτα τζιαμέ...κ θα σκεφτούν το σακκούλι με το αλεύρι?? ππππφφφ
    οι περισσότεροι βαριούνται που ζουν!!

    ReplyDelete
  6. Το φύλον του μωρού ξεχωρίζεις το που το αννέν Φαρίνα 00 ή σιμιγδάλι το αλεύρι;

    ReplyDelete
  7. έτσι πράμα θέλει πολλήν τζιερό τζιε όπως λαλεί ο καρσεράς βούν τζιε γάρον. Προσωπικά πιστέφκω καμιά κορούα εν θα έκαμνε την άσκηση τζιε ούται όπως ήμαστε τωρά (οι μαθητές ) ενα εδεχουμασταν μαθήματα για το σεξ γιατί πιστεύκουμαι ότι ξερουμαιντα ούλλα.Τζιε αφου οι γονιοί μας εν μας τα λαλούν μαθαίνουμε τα που αλλού πολλές φορές λανθασμένα.Αν οι ουλλες. Προσωπικά το 99% της σεξουαλικής μου διαπαιδαγώγησης εν που φορουμς στο ιντερνετ,αρτικολς τσόντες περιοδικά τζιε φίλους. Λυπηρό

    ReplyDelete
  8. όπως εξαναείπα, τα πορνό εννεν τα ίδια πλεόν....

    ReplyDelete
  9. Αλόπως εν για αυτό που τη 'διαφυλετική whatever" Θέλουν να τη διδάσκουν οι καθηγητές οικιακής οικονομίας αντί οι βιολόγοι. Εν για να μαθαίνουν και τι να κάμουν με το αλεύρι μετά που εν να τελειώσει η άσκηση!

    ReplyDelete
  10. Συγνώμη "διαφυλική". Ούτε να το γράψεις δεν μπορείς πόσο μάλλον να το μάθεις σωστά!

    ReplyDelete
  11. Επίσης ξέχασα την επιλογή το αλεύρι να καταλήξει να το προσέχει η οικιακή βοηθός...
    το σχόλιο πάντως του Πονοτζέφαλου τα λέει όλα. αναγνωρίζει μόνος του ότι αυτά που μαθαίνει που ποτζεί τζαι που ποδά μπορεί να μην είναι σωστά. σκεφτείτε τι γίνεται με τα άλλα τα παιδιά.

    ReplyDelete
  12. Η θεια μου (κατοικος Σουηδίας) παραπονιέται ότι στο συγκεκριμενο μάθημα στο σχολειο της κορης της μαθαινουν τους τα τοσο λεπτομεριακα που ενιξερει η ίδια πως να χειρηστει τες γνωσεις της κόρης της τζαι τες επακόλουθες ερωτήσεις.

    Εσυζητούσαμεν το πριν λίες μέρες τζαι ειπα να το αναφέρω μιας τζαι εν σχετικό. Δυσκολοι καιροι για γονεις τελικα.....

    ReplyDelete
  13. πως καταλήγει να γίνει muffin?!

    εδιέφυγε μου το brothers & sisters..εννά το κατεβάσω γιατί I am running low on stock που σειρές..

    ReplyDelete
  14. "το πιο χαρισματικο σακούλι αλεύρι του κόσμου" μάλλον!!! αχαχαχα άρεσε μου πολλα η τελευταία παραγραφος. Κατά τα άλλα, σιγά να μεν έχουμε υπόθεση πάνω σε οτιδήποτε, πόσω μάλλον στη σεξ(φτουκακά)ουαλική διαπαιδαγώγηση!!

    ReplyDelete
  15. Θα πεταχτώ για να λύσω μερικές απορίες!
    1.Ο Γιοακιν (και όχι αλεύρι) ήταν ολικής αλέσεως!

    2. Τον Γιοακίν έκανε ωραιότατα muffin ο πρώην γκόμενος της γιαγιάς της Πείτζ, ο οποίος έχει επιστρέψει στη ζωή της γιαγιάς γιατί η μάμα της Πέιτζ (βλ. Σαρα) νόμιζε ότι ήταν ο παπάς της γιατί η γιαγιά παντρεύτηκε και ήταν έγκυος και είχε παράλληλη σχέση....και μετά απο αυτό ερωτώ! Τι μπορεί να μάθει η μικρή Πειτζ για τη σεξουαλική ζωή όταν η γιαγιά της ήταν τσαπερδονοκωλοσφυρύκτρα στα νιάτα της?!
    Να μην αναφέρω τον γκέι κουλ θείο που τα έχει με τον ρομαντικο σεφ φίλο του και την μάνα (της μικρής πάντα Πέιτζ) που τα έχει με ένα ΘΕΟ μοντέλο γάλλο με τον οποίο το κάνουν σε όποια γωνιά του σπιτιού βρεθούν!!!
    Δεν θα επεκταθώ για την υπόλοιπη οικογένεια γιατί είναι και μεγάλη!!!
    Αλλά....ΑΛΕΥΡΙ?! REALLY?!

    ReplyDelete
  16. θυμάστε στη πρώτη γυμνασίου που μας εμάζεψε μια μέρα τες κορούες η γυμναστικού και μας είπε θκυο πράματα για την περίοδο; ε, αυτό ήταν!
    :-)

    αν στη Κύπρο μείνει έγκυος μια δεκαπεντάχρονη ετοιμάζουν τα προσκλητήρια οι γονείς! απλά παραδοσιακά πράγματα της δεκαετίας του πενήντα! :/

    ReplyDelete
  17. Η ζωή έρχεται χωρίς manuals και χωρίς replay.

    Πιστεύω ότι έτσι πρέπει να την κρατήσουμε.

    ReplyDelete
  18. Η δεύτερη κόρη της οικογένειας η Κίτι είναι ρεπουμπλικανή ήταν παντρεμένη με ένα γερουσιαστή κούκλο Ρομπ Λόου, παρακαλώ, αλλά αυτός πέθανε σε αυτοκινηιτιστικό. αφού τον κλαίει κανένα χρόνο, στη συνέχεια τα έφτιαξε με ένα γείτονα και μετά με ένα παιδί που γνώρισε στο πανεπιστήμιο όπου διδάσκει. τους χωρίζουν καμιά δεκαριά χρόνια το λιγότερο αλλά ο μικρός εκτός από όμορφος είναι συνειδητοποιημένος, έξυπνος, ώριμος και ξέρει τι θέλει.

    εγώ πάλι γιατί δεν είχα τέτοιους συμφοτητές;

    ReplyDelete