Friday 1 July 2011

Φτου Hustle



Για την Οκτάνα τα είπαμε προ ημερών. Σήμερα ήρθε η σειρά του Hustle. Τηλεφώνησε η φιλενάδα να κάνει την κράτηση. Είμαστε οκτώ άτομα θέλουμε τραπέζι έξω, εντάξει; Εντάξει της είπαν. Φτάνω ελαφρώς καθυστερημένη γιατί αντί να πιάσω τη σωστή λεωφόρο βρέθηκα από κεκτημένη ταχύτητα να οδηγώ με κατεύθυνση το σχολείο της κόρης (άστα να πάνε το αλτσχάιμερ χτύπησε νωρίς) και βρίσκω τις μισές στα όρθια. Ρωτώντας γιατί μου είπαν ότι από το μαγαζί τους είπαν πως είναι πολιτική τους στη βεράντα να μην αφήνουν να κάθονται πάνω από 5 άτομα!

Αχά. Μέγας διδάξας η Χούντα (όχι της Αχάπαρης). Μπορώ να διακρίνω γιατί. Σου λέει δύσκολες εποχές ζούμε αν κάτσουν πέντε, έξι μαζί και αντί να τα πίνουν αποφασίσουν να συνωμοτήσουν;

Tο ερώτημα είναι γιατί δεν το είπαν όταν κάναμε την κράτηση; Γιατί φυσικά θα τους λέγαμε ευχαριστώ δεν θα πάρω και θα έχαναν τον πελάτη. Μας πρότειναν να πάμε μέσα για φαί και μετά να βγούμε έξω για ποτό. Yeah right. Αν γούσταρα να κάνω μετακομίσεις τις έκανα και σπίτι μου που θέλουν συγύρισμα τα ερμάρια... Η θα μπορούσα να πηγαίνω από τον καναπέ έξω, στον καναπέ μέσα. Σίγουρα όχι στο Hustle.

Τέσπα με τα πολλά έφεραν ακόμη καναδυό σκαμπό βρεθήκαμε όλες με κάθισμα. Ήρθε η σειρά της παραγγελίας. Το τάδε κρασί το έχετε; Όχι. Το τάδε κρασί το έχετε; Όχι. Το τάδε κρασί το έχετε; Όχι. Για να μην πολυλογώ, τους διάβασα σχεδόν όλο τον κατάλογό τους. Να σας φέρω ένα ροζέ Amadeus; Δεν έφτασα τα 35 για να πίνω ροζέ Amadeus, ευχαριστώ πολύ. Έχουμε και ένα κριτήριο και ένα όνομα στην πιάτσα. Ο Μοτορτζής με έμαθε να πίνω καλό κρασί. Ta lοv έτσι για να θυμηθώ προφορά του Yorkshire. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε ένα κρασί του μαύρου χαμού, που το πληρώσαμε 25 ευρώ. Γλυκό σιρόπι.

Παραγγείλαμε και μερικά συνοδευτικά μην φανταστείτε τίποτε δύσκολο ένα πιάτο τυριά αλλαντικά, πατάτες twisters υποτίθεται καυτερές και nacho’s με τυρί. Έκαναν σχεδόν 40 λεπτά να φτάσει παραγγελία.

Στο δεύτερο γύρο ποτών, με την τρίτεκνη το γυρίσαμε στο Gin and tonic. Τρόπος του λέγειν γιατί μόνο tonic ήταν. What the hell, 8 ευρώ η μπουκάλα είναι το Gin, τόσο δύσκολο είναι να βάλουν ποσότητες του χαϊρκού; Οι υπόλοιπες αποφάσισαν να δοκιμάσουν ένα άλλο κρασί. Έρχεται η τύπισσα να το σερβίρει πάει να το βάλει στα ίδια ποτήρια που πίναμε το προηγούμενο... Ζήτησα καθαρά ποτήρια για να εισπράξω ένα βλέμμα όλο δηλητήριο. Αν δεν ήταν κλειστή η μπουκάλα, θα στοιχημάτιζα ότι θα κατουρούσε μέσα πριν τη φέρει.

Σιγά σιγά το μαγαζί άρχισε να γεμίζει ασφυκτικά, σε σημείο που κάτι φοιτητάρια που στέκονταν δίπλα μας άκουσαν για το γκρινιάρικο μικρουλάκι μου, ενημερώθηκαν για τα κεραμικά που θα βάλει η τρίτεκνη στο σπίτι που κτίζει, για τις εξετάσεις της άλλης που τέλειωσαν, για την περίοδο μας, για σεξ, για το άγχος της δουλειάς και γενικά για τα προβλήματά μας.

Στο τέλος ζητήσαμε το λογαριασμό. Τσουπ στα δύο λεπτά ήταν εκεί και μάλιστα το γκαρσόνι περίμενε υπομονετικά να κάμω τη διαίρεση, να μαζέψω τα λεφτά, να υπολογίσω φιλοδώρημα και να του τα δώσω. Καμία σχέση ο χρόνος της παραγγελίας με τον χρόνο του λογαριασμού. Και φύγαμε.

Ο επόμενος γύρος κοπέλες στην αυλή μου. Καλό περιβάλλον, ωραία μουσική, δωρεάν κοκτέιλ που στα δύο περπατάς οκταράκια, και ένα αεράκι που φυσά και δροσίζει.

18 comments:

  1. το κακό είναι οτι τα πιο πολλά bars έτσι είναι, τουλάχιστον σε ότι αφορά το service στην Κύπρο είναι ανύπαρκτο. Το Little Buddha έχει καλό φαί και cocktails αλλά εννοείται η αυλή εν πάντα το best option!

    τις καλημέρες μου!:)

    ReplyDelete
  2. είναι πολιτική τους στη βεράντα να μην αφήνουν να κάθονται πάνω από 5 άτομα

    Γοτ δε φάκ!!!! Ας πούμε σήριουσλι...

    ReplyDelete
  3. Little Buddha not the kind of bar i 'd like to hang out. Δοκίμασε το Μπαρ της Κάβα Νόστρα κοντά στο μπίνγκο. Δεν κάνει κρατήσεις έξω, first come, first served και από 4 του Ιούλη νομίζω θα ναι ανοικτό όλη την εβδομάδα.

    Και το μπαρ του Vino Cultura, ωραία τάπας και κρασί. Συστήνεται κράτηση λίγες μέρες πριν.

    Κανένα mojito tasting and making lesson πότε θα παραδόσεις?

    ReplyDelete
  4. το λάθος είναι ότι δίνουμε καλό φιλοδώρημα για κακό σέρβις αν με ρωτάς Ράνια. Μόνο έτσι ίσως διορθωθούν.

    Oh yes Invictus. Οι πέντε κάθονται οι άλλοι στέκονται.

    Ίνα έχεις δίκαιο για το Mojito. Υπόσχομαι τη Δευτέρα να είμαι έτοιμη για μάθημα. Θα δοκιμάσουμε και το Κάβα Νόστρα, θενξ φορ δε τιπ. το Βινο Κουλτούρα το δοκιμάσαμε και όντως είναι πολύ καλό.

    ReplyDelete
  5. ΟΚ απορία: αν η παρέα είναι 10 άτομα, πρέπει να χωριστούν σε 2 πεντάδες για να κάτσουν όλοι/όλες;

    ReplyDelete
  6. Αχαχαχα! Έφυρες με ρε Invictus!

    ReplyDelete
  7. Τζαι στο jackson hall κάπως έτσι εν τα πράματα. Απογοητευτικό το φαί τους (ειδικά για τις τιμές που το έχουν) και αντί μαργαρίτα φέρνουν γρανίτα! Η εξυπηρέτηση όμως ήταν καλή, είχαμε 2-3 σερβιτόρους στο οπτικό μας πεδίο at all times:p

    red

    ReplyDelete
  8. Επήα να γράψω σχόλιο τζιαι εφκήκε σεντόνι. Έλα ποτζεί να το θκιαβάσεις

    ReplyDelete
  9. Τζαι όμως... εκάτσετε, εβοηθήσετε να γιεμώσει το μαχαζί τζαι επληρώσετε το ένα αλλό 'να για πράματα που ήταν η 25η σας επιλογή (+tips). Ε πως να αλλάξουν νοοτροπία αν τούτη δουλεύκει;

    ReplyDelete
  10. Defiance το να σηκωνόμαστε η ώρα 10 τη νύχτα (ναι το κάνω να ακούγεται λες και μιλώ για 3 το πρωί) να ξεπαρκάρουμε, να βρούμε άλλο μαγαζί που να μην είναι τίγκα, να πάνε, να περιμένουμε να παραγγείλουμε κτλ κτλ κτ κτλ δεν ήταν επιλογή. απλά θα τους τιμωρήσουμε με το να μην πατήσουμε ΞΑΝΑ το πόδι μας εκεί.

    Eolica ομοιοπαθής και εσύ. όπως πάμε θα καταντήσουμε να μην κυκλοφορούμε.

    Red σε κάποια φάση που έψαχνα σερβιτόρο, πέτυχα δύο κοπέλες σερβιτόρες στη μέση του μαγαζιού να κρατούν χεράκια και να κοιτάζουν η μια την άλλη... no comments.

    ReplyDelete
  11. γι'αυτο τα γραφεις εδω και τουσ κανεις ρεζιλι και γουσταρουμε all together.
    δεν εχω παει ποτε.
    δυσκολευομαι να το περπατησω το δωδεκαποντο κι επειδη απ'οτι φαινεται επιβαλλεται εκει μεσα,το μαγαζι εφαγε χι.

    μισ

    ReplyDelete
  12. Δεν έχω πάει ποτέ.
    Ούτε με δωδεκάποντο, ούτε άνευ.
    Βρίσκω το τραγικό να τσιλιούμαι σσαν τη σαρδέλλα πας στο πλαστικό μαντρωτικό τους τζαι να αναπνέω καυσαέριο φρέσκο.

    ReplyDelete
  13. χαχαχα και εσύ μάνα να προσπαθείς να μπεις στη μέση του έρωτα; Ντροπη:p

    red

    ReplyDelete
  14. Α, στο συγκεκριμένο, πριν 2 καλοκαίρια ζήτησα κι άλλη βότκα στο βότκα κράμπερρι μου από τον μπαρμαν. Με στραβοκοίταξε, για αυτό του πρότεινα να δοκιμάσει τί ποτό είχε φτιάξει. Πήρε ένα καλαμάκι, ήπιε τον χυμό κράμπερι με παγάκια που υπήρχε στο ποτήρι, και έκανε μια φάτσα όλα τα λεφτά! :))))))))))))))))))))
    Ακολούθως, πρόσθεσε βότκα χωρίς άλλα σχόλια, και το ποτό κερασμένο.
    Δεν πήγα αυτή τη φορά, όσες νύχτες περάσαμε απ΄έξω με το αυτοκίνητο, ήταν πάντα γεμάτο. Εντύπωση μου κάνει.

    Τα καλύτερα ποτά στον κήπο και στην βεραντάδα μας! Έχεις δίκαιο!

    ReplyDelete
  15. eprepe na kanete dio kratisis se diplana trapezia. ena gia 3 atoma kai ena gia 5

    ReplyDelete
  16. Να πω ότι τούτοι ούλλοι όταν επρωτοανοίξαν εν ήταν καθόλου έτσι, όσο πάει ο τζιαιρός γίνουνται χάλια. Άμαν χάσουν την πελατεία τους μόνο θα καταλάβουν!

    ReplyDelete
  17. @invictus: οι ρε γυρίζουν 2 καρέκλες ανάποδα κάθουνται οι 8 τζαι οι άλλοι 2 κανονικά. Περισσέφκει τζαι 1 καρέκλα για τες chαντες.

    Για όνομα !

    ReplyDelete
  18. Θάλασσα μωβ ΘΕΑ!!

    ReplyDelete