Sunday 13 November 2011

Δύσκολοι καιροί για πριγκίπισσες


Τούτες τις μέρες, μην το πάρετε τοις μετρητοίς μάλλον εννοώ βδομάδες και μήνες οι κόρες έχουν πάθει μία πώρωση με τις πριγκίπισσες και μάλιστα με τις πριγκίπισσες του Disney. Μάλιστα, η μεγάλη μου ανακοίνωσε με περηφάνια πως όταν μεγαλώσει θα γίνει πριγκίπισσα και θα κάμει δύο κόρες που θα τις λένε Χιονάτη και Μπελ και θα τις προσέχει η γιαγιά τους η Λούλα… Μεγάλη ανακούφιση που γλύτωσα. Και ναι δεν ξέρω ποια είναι η Λούλα, αλλά επειδή με βολεύει δεν ρωτώ.

Και αυτά είναι τα συμπεράσματα που έβγαλα:

1.Αν ήσουν πριγκίπισσα στα παλιά χρόνια δεν υπήρχε περίπτωση να σε μεγαλώσουν οι γονείς σου. Σε κάποια φάση θα εμφανιζόταν η μάγισσα και σε έπαιρνε μαζί της.

2.Οι μάγισσες είχαν πρόβλημα τεκνοποίησης. Και επειδή τότε δεν υπήρχαν εξωσωματικές έκλεβαν τα παιδιά άλλων και δη των βασιλιάδων. Αντί να αποκτήσουν χόμπι, να πηγαίνουν γυμναστήριο, καφέ με άλλες μάγισσες τις έτρωγε η έννοια να μεγαλώνουν ξένα μωρά.

3.Επίσης οι μάγισσες ποτέ δεν είχαν καλό τέλος. Γιατί μερικές μερικές πήγαιναν και γίνονταν μάγισσες ακόμη δεν κατάλαβα.

4.16 χρονών η Ωραία Κοιμωμένη ερωτεύτηκε τον Φίλιππο, 18 η Ραπουνζέλ, κάπου τόσα η Χιονάτη. Ούτε να ζήσουν τη ζωή τους ούτε τίποτα. Όσο για καριέρα μόνο ως αστείο μπορεί να ακουστεί. Ερωτεύονταν τον πρώτο που έβρισκαν, τον παντρεύονταν και σιγά μην κυβερνούσαν μετά. Κουμάντο έκανε ο πρίγκιπας. Έχεις κυρία μου την ευκαιρία να κυβερνήσεις και εσύ μικροπαντρεύεσαι; Για όνομα.

5.Το ενδεχόμενο απλά να κάτσουν του πρίγκιπα και μετά να κάνουν τη ζωή τους, τους πέρασε από το μυαλό;

6.Από μαλλί πάντως έσκιζαν. Ακόμη και όταν ήταν στα ταπεινά ας πούμε η Ωραία Κοιμωμένη ή η Χιονάτη ήταν καλοχτενισμένες, η μπούκλα στο ύψος της και χωρίς ίχνος ψαλίδας. Ούτε οι εννιά ειδικοί που έβλεπα σε μια διαφήμιση να μαζεύονταν δεν θα είχαν τέτοια αποτελέσματα.

7.Και τέλος όλες είχαν καλή φωνή. Άνετα θα έκαναν καριέρα στο παλκοσένικο αντί να τρέχουν τους πρίγκιπες από πίσω.

11 comments:

  1. και είναι όλες όμορφες!
    μα το 'πριγκίπισσα' είναι ενας είδος καριέρας αν το σκεφτείς..

    that's why they call them fairy tales!!

    ReplyDelete
  2. :-) καταραμένη μοναρχία!

    ReplyDelete
  3. Εγώ, άμα μεγαλώσω θα γίνω νεράιδα! χαχαχα!
    (πάντως, η κόρη έχει υψηλά πρότυπα φίλη μου, οπότε να μην τη φοβάσαι!)
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  4. Η κορη μου εσχει προΛημα λαλω σας!!! Θελει να μου γινει υπηρετρια ή χωριατοπουλα ιμισhi... Οφφου!

    ReplyDelete
  5. χαχαχαχα μάνα επέθανα με το 3! grouta να αρχίσεις να ανησυχείς για τις προσδοκίες της κόρης σου:P

    ReplyDelete
  6. εγώ επέρασα απλά να σου πω ότι τρώω cadbury μέντα. :p

    ReplyDelete
  7. Δεν πρόκειται για μάγισσες, αλλά για αγάμητες γεροντοκόρες που έμειναν στο ράφι. Η ανομβρία τις κατάντησε να μοιάζουν με μάγισσες και να κλέβουν τα μωρά αλλωνών για να νιώσουν μάνες και να εξαλείψουν τη μοναξιά τους.

    ReplyDelete
  8. Η Χιονάτη, είναι αυτή που είχε για εραστές τους 7 νάνους; :Ρ

    ReplyDelete
  9. Έσσει στόχους το μωρό! Άρεσε μου η άποψη του Αντί Χρίστου για τις μάγισσες.

    ReplyDelete
  10. Ο κύριος Αντρέας τζιαμέ στα "3 Φανάρια" στη Φανερωμένη έμαθε μας γιατί η Πριγκηπέσσα μιαν ημέρα αρνείτουν να φκάλει τα ρούχα της Χιονάτης πριν να πάει τζιαμέ :Ρ

    ReplyDelete
  11. Για το 7 έχω να πω οτι εν είσιεν x factor τότε.

    ReplyDelete