Friday 16 December 2011

0 13ος


Σήμερα θεωρητικά είναι η μέρα καταβολής του 13ου μισθού. Προφανώς να μην το αντιλήφθηκες ότι τον πήρες, γιατί πάλι με πρόσημο αρνητικό βλέπεις το overdraft.

Σκέφτεσαι τι να τον κάνεις. Εντάξει μέρος του θα πάει στις καταθέσεις στην Ελβετία. Είναι και κάτι επενδύσεις σε ακίνητα που θέλεις να κάνεις τώρα που είναι κάτω οι τιμές. Ταξίδια, περιποιήσεις σπα, τρέχοντα έξοδα, μάλλον δεν θα περισσέψουν και πολλά. Παίζω με τον πόνο σου ε; Μην ανησυχείς και με το δικό μου.

Η μόνη επιλογή που έχουμε είναι μια. Ευτυχώς όμως και στη μια επιλογή, υπάρχει ποικιλία.

Ποικιλία 1 τυριών και αλλαντικών: Παίρνουμε την κατάσταση μισθοδοσίας του 13ου μισθού, τη σκανάρουμε, ανοίγουμε ένα ειδικό φόλτερ στο computer και την κάνουμε save. Αμέσως μετά κάνουμε backup γιατί θέλουμε πάση θυσία να μην χαθεί.

Ποικιλία 2 τυριών και φρούτων: Παίρνουμε την κατάσταση μισθοδοσίας, βρίσκουμε ένα κορνιζοποιό και του ζητούμε να μας την βάλει σε μια καλή κορνίζα. Βρίσκουμε ένα φωτεινό σημείο σε ένα τοίχο με εξέχουσα θέση και την στολίζουμε (για την κορνίζουμε μιλάμε). Αν έχει θέση δίπλα στα πτυχία μας ακόμη καλύτερα. Έτσι να τα βλέπεις και να θυμάσαι περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις.

Έτσι, με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσουμε ζωντανή την ανάμνηση του 13ου. Γιατί όπως πάμε δεν υπάρχει περίπτωση να τον ξαναδούμε, στην παρούσα του μορφή, τουλάχιστον. Από του χρόνου ή θα μας τον κόψουν ή θα μας τον κατακόψουν. Αιωνία του η μνήμη.

29 comments:

  1. Μα πέ μου, βρέθεσε με τον μάστρο μου, είπε μας με τον νέον χρόνον ούλλα κομμένα, τζιέ 13ος τζιέ κατιτις που μας εδίαν το Πάσχα bye-bye ούλλα.

    ReplyDelete
  2. Ποιος 13ος; Ισια ισια που να ξοφλησει τη βιζα. Σιοππινγκ τίποτε.

    ReplyDelete
  3. τζαι ο δικός μας τα ίδια μας είπε. αλλόπως εν κανένα ποίημα που μαθαίνουν πόξω ούλλοι οι μάστροι Marco.

    Σμιλί μιλούμε για platinum visa έννε; εγώ ειπα πρέπει να φυλάξω μέρος του για τα έξοδα του αυτοκινήτου... έννε τραγικό; service αντί για shopping.

    ReplyDelete
  4. Καταρχήν έκλεψες μου το θέμα. Κατατέλος, fastest way για να τον φάεις: have kids.

    I rest my case.

    ReplyDelete
  5. έχει τζαι πλάσματα οπυ επιάσαν (και θα πιάσουν) αγγούρι....
    άρα καλός ένι τζαι ο τελευταίος! :p

    ReplyDelete
  6. ποθκιάντραποι δημόσιοι υπάλληλοι! (δεν κολλά αλλά λαλώ το κάθε μέρα τελευταίως)

    ReplyDelete
  7. Εμείς θα τον πάρουμε την Δευτέρα, οι υπόλοιποι θα τον έχουν ήδη φάει. Τελοσπάντων θα μάθουμε να ζούμε κι έτσι, υπάρχουν απείρως σημαντικότερα πράγματα από το shopping και όσο τα έχουμε αυτά, όλα καλά! Δεν μ' αρέσει αυτή η μιζέρια, καθόλου όμως. Επίσης οι γονείς μας στην Ελλάδα που δεν θα τον πάρουν για 2η χρονιά, συνήθισαν ήδη χωρίς αυτόν.

    ReplyDelete
  8. Θα ήταν καλό να σκεφτόμαστε και λίγο αυτούς/ες που δεν έχουν ούτε μισθό ούτε και 13ο. Μόνο καλό μπορεί να κάνει. Επαναφέρει το μέτρο.

    ReplyDelete
  9. Εχτες που ηρτεν ο ασφαλιστης για τις ασφαλειες των αυτοκινητων, εφυαν 1000 ευρωπουλα. Που εφτομας εν να παν τα αυτοκινητα για ΜΟΤ τζαι μετα εν τζι οι... αδειες κυκλοφοριας... 13ος? ΠΠΠΕΕΕΕΕ εν εκανησε!

    ReplyDelete
  10. Κατάμεση Αχάπαρη απολογούμαι. εν το έθελα. αν θέλεις κλέψε μου τζαι εσύ καμιά ιδέα.

    Moonlight σαφώς και υπάρχουν που δεν θα πιάσουν.

    Daffodil νομίζω εν δική μου τεχνική να κάμνω άσχετα σχόλια :))

    Δέσποινα θα μάθουμε να ζούμε και έτσι. η μιζέρια είναι άσχημη συμφωνούμε. μπορούμε και χωρίς τον 13 αλλά είναι απίστευτα βολικός.

    Ανώνυμε διαφωνώ κάθετα. μόνο καλό δεν θα φέρει το μέτρο. ποιο καλό να δει ο κόσμος που θα έχει ένα μισθό λιγότερο;

    Γρούτα ο τζαιρός που ο 13ος ήταν για πελλλαροψώνια επέρασε. πλέον είναι για να κλείουμε τρύπες, αυτοκίνητα, ασφάλεια, δίδακτρα των μωρών, κουτσοδούλεια μέσα στο σπίτι.

    ReplyDelete
  11. Μάνα ξαναδκιάβασε τι γράφει ο ανώνυμος 11.14 γιατί μάλλον ερμήνευσες λάθος.

    ReplyDelete
  12. Εγώ που είμαι ιδιωτικός υπάλληλος εχει 2 χρονια να πιασω 13ο....το μισθό του Οχτόβρη επιασα τον 28 του Νιόβρη, και το μισθό του Νιόβρη ελπίζω να τον πιάσω πριν τα χριστούγενα.
    Σήμερα το πρωί εκράτουν 10 ευρώ να βάλω πεζίνα να πάω δουλειά, αλλά είδεν περίοδον η γενέκα και έπρεπε να της γοράσω ταμπόν... στες 23 εν τα γενέθλια του μωρού, έχω το να μείνω νηστικός αλλά πάρτυ θα του κάμω

    ReplyDelete
  13. Ε καλα ρε Αvel με τέθκοια οικονομική κρίση θέλει ταμπόν??? πε της να βάλει ρούχα όπως οι παλιές.

    Πάντως στο θέμα σου Μάνα...ήταν καλός ο μακαρίτης.ο Θεόσ να αναπαύσει την ψυσιήν του

    ReplyDelete
  14. Avel βρίσκεσαι στο Beverly Hills. Δεν καταλαβαίνουν εδώ για πιό πράγμα μιλάς. Μουνόπαννα τα ονόμαζαν Tatsizissa.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Φίλε ανώνυμε, μην τους αδικείς, ο καθένας τα δικά του ξέρει

    ReplyDelete
  17. Ο θεος να ελεησει μερικους μερικους.

    ReplyDelete
  18. Ακκανούρης16 December 2011 at 16:00

    Ο καθένας περνά με αυτά που έχει. Και ονειρεύεται αυτά που δεν έχει.

    Αντιλαμβάνομαι ότι η Τάτσα έγραψε αυτό που έγραψε με μια δόση σαρκασμού. Όχι του τι περνά ο Άβελ, αλλά σε τι κατάντια είναι κάποιοι από εμάς και τι μπορεί να επακολουθήσει για τους υπόλοιπους.

    Τι λένε; Γιορτή δική σου, παραμονή δική μου;

    Για να βγούμε από τη σαπίλα, το πράγμα θέλει αλληλεγγύη. Πλούσιοι-φτωχοί, να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο.

    Πλούσιοι: Χωρίς τους φτωχούς δεν υπάρχετε. Όταν όμως οι φτωχοί είναι πολλοί, πάλι δεν υπάρχετε.

    Φτωχοί: Χωρίς τους πλούσιους δεν έχετε κανένα να βρίζετε. Και ούτε οποιονδήποτε στον οποίο να προσβλέπετε να μοιάσετε. Όταν οι πλούσιοι είναι πολλοί, τότε και σεις μπορείτε να ελπίζετε στον πλούτο.

    Το χειρότερο όμως απ' όλα είναι το αυτομαστίγωμα. Χρειαζόμαστε πρωτοβουλία και proactivity, Κανένας δεν πρέπει να είναι αδρανής. Αν επικεντρωθούμε στην παραγωγή, τότε θα βγούμε σιγά-σιγά από την κρίση.

    ReplyDelete
  19. Avel και Ανωνυμε, σας διαβεβαιω οτι η Τατσα εν ΑΥΤΟσαρκαστικα που εμιλησε! Και σας διαβεβαιω, επειδη εν αρφη μου τζαι ξερω, οτι αμαν εσχεις τριδυμα (οπως η Τατσα) ο μισθος εν εφταννει ως το τελος του μηνα! Τζαι επειδη τζεινη εσχει το καλλιο να βαλλει ρουχα (αντι ταμπον) προκειμενου να μεν στερησει τα κοπελλουθκια της, τζι όϊ επειδη ζει στο... Μπεβερλυ Χιλλς.

    ReplyDelete
  20. Oi εν στο Μπεβερλι ποτζινο που μεινίσκω! Είμαι ζάμπλουτη!Τρέχουν που το ποϊνάρκα μου!

    ReplyDelete
  21. Άσε Ανώνυμε τωρά είδα ότι απευθυνόσουν σε μένα! Δαμέσα μπαινω για να γελώ οϊ να κλαίω τα μαύρα μου, μπαίνω να τα ξεχάννω.Απολογούμαι αν σε πλήγωσα αστειευόμενη το είπα. Μεν τα παίρνεις όλα τοισ μετρητοίς γι'αυτο μπαίνουμε δαμέσα να εκτονώμαστε, άλλωστε ο καθένας μόνο τα δικά του θωρεί.Τεσπα τι να σου πώ αλλο!

    ReplyDelete
  22. Ειδες ομως υποστηιριξη το αδερφι σου...

    ReplyDelete
  23. Λυπούμαι που σας άγχωσα. Εύχομαι όμως πραγματικά να σας έχω λίγο προβληματίσει. Καμιάν φοράν έννεν το τι έχουμε στην πούγκα αλλά πόσην ευαισθησίαν δείχνουμεν απέναντι στα αδέρκια μας.

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. Το αίμα νερό δε γίνεται! Γίνεται Κοκα Κόλα! Ενκιου αερφι για την κερκιδα ...θα σε εχω υπόψη μόλις φκω μουκτάρενα.
    @Ανωνυμος ....ατε τζαι προβληματίσεις μας εννα γεννήσει η τσιέπη μας άλλα??? Όξα αν λυπηθούμε τουσ συνανθρωπους μας εννα πιάσουν τιποτε παραπάνω??

    ReplyDelete
  26. @ Tatsa Τα πάντα εν αριθμοί στην αντίληψη σου φαίνεται. Μάλλον εν σύμπτωμα της εποχής που ζιούμε. Υποθέτω τζιαι λλίο της ηλικίας σου.

    Ένας λόος καλός πάντα ενθαρρύνει. Τζείνo τον λόον εκαρτέραν τζιαι ο Avel. Ο λόος ο πικρόχολος αντίθετα πληγώνει τζιαι αποξενώννει.

    ReplyDelete
  27. το ανεργιακό εν θα μας στείλει 13ο?! ακόμα περιμένω τον:p

    ReplyDelete
  28. @Ανώνυμος Απλά είμαι ρεαλίστρια! Βλέπω τα πράματα με την πραγματική τους έκταση τζαι εν ζω στον ονειρικό κόσμο του συναισθήματος για να μεν πέφτω που τα σύννεφα

    ReplyDelete
  29. @Tatsa Είπα σου ότι είχα να σου πώ.

    ReplyDelete