Thursday 1 December 2011

Νέα γυναίκα ψήφο ψάχνει


Στις βουλευτικές εκλογές ξεσαλώσαμε με τους υποψηφίους. Τώρα στις δημοτικές τα βρήκαμε σκούρα. Είναι τόσοι πολλοί και τόσο ανοργάνωτοι που τίποτα δεν γίνεται. Που είσαι Θέκλα μ να αλωνίζεις τα blogs, που είσαι Έλενα (Παπαδοπούλου) με την άποψη σου, έστω η Ξένια με τα μαλλιά να αλωνίζουν;

Τίποτε από όλα αυτά. Για αυτό στην αναβροσσιά θα ασχοληθούμε με την Αναστασία Ανδρέου. Ετών 22 που θέλει να εκλεγεί με το ΔΗΚΟ μέλος της σχολικής εφορείας στο Δήμου Λακατάμιας. Θα πει κανείς πόθεν ως τα πόθεν τα κόμματα ανακατώνονται με τη σχολική εφορία; Οι γονείς δεν θα έπρεπε να ψηφίζουν αυτούς που θα κάνουν τα σχολεία καλύτερα; Προφανώς δεν λειτουργούν έτσι τα πράματα. Καλύτερα ένας άχρηστος που το κόμμα παρά ένας του αντίπαλου στρατοπέδου, που θα κάμει δουλειά. Τέτοια νοοτροπία έχουμε και καλά να πάθουμε.

Ο ρόλος των σχολικών εφοριών είναι σημαντικός, γιατί ελέγχουν όλα τα έξοδα των σχολείων. Αποφασίζουν για επιδιορθώσεις, για προσφορές, για νέα κτίρια, για τον εξοπλισμό, για ο,τιδήποτε θα αγοραστεί από ένα σχολείο ή νηπιαγωγείο. Και από ό,τι μου λένε δεν γίνονται όλα με διαφανείς διαδικασίες.

Εν ολίγοις το παίζουν παράγοντες. Και από τη στιγμή που τίθεται θέμα προσφορών και λεφτών, ο ρόλος τους γίνεται ακόμη πιο σημαντικός. Γιατί μπορούν να πουν το μπογιάτισμα του σχολείου θα πάει σε αυτή την εταιρεία και όχι σε αυτή. Και η απόφαση αυτή να μην παρθεί για το συμφέρον του σχολείου... Ο νοών νοείτο παίδες.

Η Αναστασία, λοιπόν θέλει να εκλεγεί μέλος της σχολικής εφορείας. Δεν αμφισβητώ τα κίνητρά της ότι θέλει να προσφέρει στα κοινά. Απλά αδυνατώ να καταλάβω γιατί ένα 22χρονο κορίτσι να θέλει να ανακατευτεί με όλη αυτή τη σαπίλα. Ένα κορίτσι που μάλιστα δεν έχει καν παιδιά.

Είμαι παράξενη που θεωρώ ότι στην ηλικία της έπρεπε να τα φτύνει κατάμουτρα όλα αυτά αντί να θέλει να γίνει μέρος τους; Εντάξει τίθεται το θέμα αν ένα νεαρό άτομο θέλει να προσφέρει, τι πρέπει να κάμει; Καλή ερώτηση. Μπορώ να φανταστώ ένα κάρο πράγματα, εκτός από το να θέλει να γίνει μέλος της σχολικής εφορίας. Μπορεί να επιδιώξει εκλογή στο Δήμο ή στην κοινότητα. Εθελοντική εργασία. Να ανακατευτεί με έργα που γίνονται στην περιοχή. Υπάρχουν πράγματα.

Τέλος δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο. Μέλος του αντιναρκωτικού συμβούλιου; Έλεος κυρία μου. Στο 2011 είμαστε και πάμε για 2012. Θεωρείται προσόν στην εποχή μας το να είσαι μέλος αντιναρκωτικού συμβούλιου;

35 comments:

  1. χωρις να εχω ολοκληρωσει την αναγνωση ηρθα να σχολιασω γιατι σκυλιασα!
    μα 22 χρονων και μου'χει και μεταπτυχιακο;;;;;
    κι εγω τι κανω ακομη;!
    ποσα χρονια ειναι το πτυχιο στη νομικη, γιατι δε μου βγαινει!!!

    ReplyDelete
  2. Αν σκεφτείς πόσο πατσαβούρα και αστοιχείωτη είναι η μέση 22χρονη Κύπρια που μοιράζεται κάπου ανάμεσα στο Costa Coffee και τα Sfinakia, μια χαρά τη βρίσκω αυτήν που τουλάχιστον προθυμοποιείται να συμβάλει στα κοινά.

    Σκέψου ότι το πιο πιθανόν θα ήταν να δηλώσει συμμετοχή στο X-Factor γιατί η μάνα της πάντα της έλεγε πόσο σταρ μπορεί να γίνει. Τούτη τουλάχιστον το βλέπει αλλιώς.

    ReplyDelete
  3. Εγώ εκόλλησα στο "γεννήθηκα το 1989"....ενόμιζα εκείνοι που γεννήθηκαν το 1989 ακόμα παν δημοτικό...fuck εγεράσαμε

    α επίσης χωρίς παρεξήγηση αλλά νέος άνθρωπος να κατεβαίνει με το ΔΗΚΟ είναι σαν να θέλει ο Παπανδρέου να γίνει ο επόμενος Καγκελλάριος

    ReplyDelete
  4. Μις δεν είναι δύσκολο. εγώ τέλειωσα το σχολείο 17.5, πρώτο πτυχίο 21.5, δεύτερο 22.5. Αγγλία τρία χρόνια είναι το πτυχίο.

    το δίλλημα Αντίχριστε ήταν X factor ή Σχολική Εφορεία μου αρέσει πάρα πολύ.

    Ούσσου κόρη Brenda που εγεράσαμε.

    ReplyDelete
  5. α μαλιστα.
    εξηγουν πολλα τα 3 χρονια.

    ReplyDelete
  6. Πρέπει να ήταν χάλια το σχολείον της, θα τους είπεν "τώρα πόννα μεγαλώσω (σε 5 χρόνια δηλαδή) σάζω σας"

    Πάντως εν πολλά μιτσιά για να έσιει προσωπικά συμφέροντα, απώτερα κίνητρα τζαι hidden agenda... Άρα λογικά εν καλλύττερη που τους παραπάνω υπόλοιπους

    ReplyDelete
  7. έτσι είμαστεν εμείς οι μιτσιές
    έθελα να συμπληρώσω

    ReplyDelete
  8. Α ρε Μάνα πόσο κοντόφλαλμη είσαι... Σε καμιά δεκαετία παίζει να την έχουμε στη βουλή και αυτά δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη σε νεαρές ηλικίες αν δεν έχεις πακτωλό χρημάτων ή αν δεν προέρχεσαι από "πολιτικό" τζάκι.

    Ο καθένας με τις φιλοδοξίες του.

    ReplyDelete
  9. Φυσικά μπορεί να θέλει απλά να προσφέρει και εγώ να γίνομαι ισοπεδωτική. Στο μεταξύ Χ-factor και αυτού, καλύτερα το τελευταίο.

    ReplyDelete
  10. πάλε καλά να λαλείς που δεν έχουμε υποψήφιους που εγγενηθήκαν in the 90s!!!

    ReplyDelete
  11. Ράνια δαμέ σε λίγο θα έχουμε υποψηφίους του 2000.

    Ναι Ίνα εμείς είμαστε οι καχύποπτοι...

    OSR θα συμφωνήσω ότι η σιωπή είναι συνενοχή.

    Neerie δεν αμφιβάλλω ότι είναι καλή. απλά δεν μπορώ να καταλάβω με τη σχολική εφορεία τι γυρεύκει.

    ReplyDelete
  12. Κανένας μας δεν γνωρίζει τα κινητρα της, όντως μπορεί να θέλει να προσφέρει, αλλά ειναι πράγματι εκλπηκτικό το ότι απολ τόσο νέα ασχολείται. Θα δείξει αν έπεισε με τις ψήφους που θα μαζέψει

    ReplyDelete
  13. Εννα βάλω τζιαι εγώ υποψηφιότητα αλόπως. Αλλά ως ανεξάρτητη. Τώρα να πιάσω τον Ούτοπον τηλέφωνο να μου δώσει μερικά tips πως να σαρώσω.

    ReplyDelete
  14. μόνο και μόνο οτι μια 22χρονη κορούα κατεβαίνει με το δηκο σηκώνει μου ούλλες τις τρίχες της κεφαλής μου!
    neerie lol

    οι υποψήφιες των βουλευτικών είχαν παραπάνω φάση.

    plus για σχολικός έφορος εν πρέπει να είσαι δάσκαλος?

    ReplyDelete
  15. Σμιλί να προσφέρει το καταλαβαίνω. στη σχολική εφορεία όμως; πόθεν ως τα πόθεν; πως θα προσφέρει αν αποφασίζει για τι παιχνίδια θα αγοράσει το τάδε νηπιάγωγειο ας πούμε;

    Μέσα Αχάπαρη. αλλά αντί για την Ουτοπία θα προτείνουμε την Αχαπαροπολιτεία.

    Daffodil όχι δεν πρέπει να είσαι δάσκαλος. αλλά ναι το Δήκο σιόρ;

    ReplyDelete
  16. Αναστασία Αντρέου (Χ'Οδυσσεως)1 December 2011 at 11:35

    Σκάστε ρεεεεε... άτε ντάξει ! :pppp

    ReplyDelete
  17. άτε κόρη Αναστασία. εν κανεί που ανεβάζουμε τα ποσοστά σου έσσεις τζαι παράπονο.

    ReplyDelete
  18. Αναστασία Αντρέου (Χ"Οδυσσεως)1 December 2011 at 11:54

    Αντίχρηστε μάνα μουυυυυυυ. Τι εν τα κοινα ? Μα επέλλανεςςςς απλά ερωτήσαν μεεεε, ναι ένας τύπος που τζιαμέ στο κόμμμααανν.. Εεεε τζαι είπα 'ντάξει, σιγά το πρααααμαααααν.

    ReplyDelete
  19. Τούτο το μέλος του αντιναρκωτικού θυμίζει μου τον καιρό που συμπληρώναμε τις φόρμες του ucas για το πανεπιστήμιο που για να δείξουμε πλούσιο βιογραφικό εγράφαμε ότι είχαμε πιστοποιητικό του τάγματος του Αγ. Ιωάννη για γνώση πρώτων βοηθειών

    ReplyDelete
  20. Αστεία αστεία έμαθα ότι κάπως έτσι το Δήκο ήβρε τους υποψήφιους του, τουλάχιστον στη Λακατάμια. με το παρακάλιο τζαι με άτε σας παρακαλώ δεχτείτε.

    ReplyDelete
  21. Ανδρέου (Χ'Οδυσσέως)... Το επίθετο στη παρένθεση τι συμβολίζει;;;; Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει;;

    Θα αρχίσω να υπογράφω και εγώ ως Πεκάτσα Πεκάτσακη (Φλαμίνγκο)... Κάμνει με πιο προφέσιοναλ...

    ReplyDelete
  22. Εν φως φαναρι ολαν! Καποιον εσχει που πισω! Νεο αιμα στην πολιτικη, ΝΑΙ! Αλλα ΟΪ με προαγωγους!

    ReplyDelete
  23. she demon
    axaxaxa se ola ta sxolia above. mana, an itan i azoula pouza!

    ReplyDelete
  24. oxi neerie mou to sxoleio auto exei polu kalo onoma(oxi epidi kanei gurismata to sigma gia tis seires tou) k ego auto teleiosa alla emeis eixame poli kalo dieu8inti p mas kratouse prosgeiomenous k ponouse to sxoleio giati mpikame mesa otan auto ktizotan akomh. mallon oi nees fournies ma8hton en polla appomenoi.
    oso gia thn korouda makari na to ennoei k oxi na exei allous piso ths.

    ReplyDelete
  25. κάλαν το ότι εν ασκούμενη δικηγόρος στο γραφείο του παπαδόπουλου εν σας λαλεί τίποτε, θέλι τζιέ ρωτημα πκιον εσιεί πίσω της;

    ReplyDelete
  26. Πάντως, μόλις τώρα πρόσεξα ότι η κοπέλα έχει δύο επίθετα. Πράγμα που σημαίνει δύο πράγματα: Είτε ότι είναι Ισπανίδα, είτε ότι είναι παντρεμένη.

    Παντρεμένη από τα 22 της; Τρε πασέ!

    ReplyDelete
  27. Αναστασία Αντρέου (Χ"Οδυσσεως)1 December 2011 at 13:43

    Εν έχω κανέναν πίσωωωωω μου ντάξειιιιι. Ατεεεεε.

    Το ότι ετέλειωσα το πανεπιστήμιο και ήβρα δουλειά αμέσωςςςςς εν σας λαλείιιι τίποτεεεεε... Έφυαα. Φιλιά.

    ReplyDelete
  28. Τζι εμένα σε γειτονικό δήμο κατεβένει δημοτικό σύμβουλος παιδί που το σχολείο μου...πιο μιτσής μου...

    Ντάξει, τι να πεις...
    Περί ορέξεως......

    ReplyDelete
  29. Έβαλε και το έπιθετο της μάμας και του παπά για να πιάσει ψήφους από όλους τους συγγενείς..Είδα και γώ αφίσα πάλιου συμμαθήτη που κατεβένει υποψήφιος,30 χρ. φύσικα αλλά πάλε είναι να διερώτασε πως ήταν στο σχολείο και πως εξελιχθήκαν.
    Μαρία

    ReplyDelete
  30. ουφ... δράμα. Ξέρω κάπου 8-9 υποψήφιους κάτω των 24 χρονών. Τζιαι επειδή πολλούς ξέρω τους τζιαι προσωπικά, εν συνήθως παιθκιά που εμπήκαν στο κόμμα που πολλά νωρίς. Για τούντα παιθκία υπάρχει μια κρίσιμη περίοδος που εν πολλά μεγάλοι πλεόν για να πληρώνουνται απλά για "θελήματα", τζιαι πρέπει να δικαιολογήσουν το μισθό τους στο κόμμα. Τότε εν που για πολλούς προκείπτει η υποψηφιότητα. Κατά τα άλλα, κανένα απολύτως προσόν εκτός που εκτεταμένες δημόσιες σχέσεις στο δήμο τους....

    ReplyDelete
  31. Μεν γελάτε, εν καλή ιδέα. Αφού η νεολαία εν ως επί το πλείστο άνεργη, γιατί να μεν κατεβεί στες εκλογές; Να τους την κάτσουμε τους λυμένους ρε :Ρ
    Κι εγώ, όπως και η Μπρέντα, εκόλλησα στο "γεννήθηκα το 1989". Μα το 1989 σιόρ;; Προχτές εφκήκε που το σχολείο!

    ReplyDelete
  32. Συμφωνώ με sindrimin... Όταν θωρείς μιτσιούς πάνω σε ψηφοδέλτια συνήθως ανήκουν στον κομματικό πυρήνα! Κανονικό παιδομάζωμα!

    ReplyDelete
  33. Αχ και βαχ. που τη μια θέλουμε νέο αίμα. που την άλλη το νέο αίμα εν μπολιασμένο που το παλιό. μια ανακύκλωση το πράμα.

    ReplyDelete
  34. ok.. 18 xronon epien agglia 3 xronia ptixio 1 metaptixiako me diakrisi.. (pou simenei eppesen polli diavasma) tzai thelei na mbei tzai sta koina. Prota zeise na deis pos einai i zoi j ela na mbeis me dinami sta koina. Fkale me ton idrota tou prosopou sou to psomi sou efka opu to klouvi tou diavasmatos , zise tin anergia j ela pemou oti aksizeis tin psifo mou... Thank you!

    ReplyDelete
  35. Όλα τα κομματόσκυλα ξεκινούν την καριέρα τους από τα μαθητικά συμβούλια, τις νεολαίες και τις φοιτητικές παρατάξεις. Στη συνέχεια κατεβαίνουν ως υποψήφιοι με κομματικό συνδυασμό για κοινοτικοί/δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη σχολικών εφοριών, δήμαρχοι, βουλευτές και ελπίζουν να γίνουν πρόεδροι κάποιου κόμματος και που ξέρεις ίσως κάποτε και της Vlakonisidas.

    Όσο για το τελευταίο (μέλος αντιναρκωτικού συνδέσμου) το θεωρεί προσόν γιατί προφανώς δεν έχει άλλα.

    ReplyDelete