Tuesday 24 January 2012

Newsletter


Λοιπόν είναι με χαρά που σας παρουσιάζω το blog Books- Street. Θα το βρείτε στη διεύθυνση books- street.blogspot.com και περάστε να κάμετε τη γνωριμία. Καταθέστε σχόλια, απόψεις, κριτική όλα καλοδεχούμενα. Κερνούμε γλυκό καρυδάκι.

Την Κυριακή επιχείρησα να κάμω άλλο ένα κέικ. Πάτησα τον όρκο μου, ας όψονται τα φρέσκα αυγά. Είχα καλύτερα αποτελέσματα από την προηγούμενη φορά. Μόνο που το κέικ είχε όψη και γεύση σφουγγαριού, τα chocolate chips που έβαλα έκατσαν στον πάτο και κάηκαν, ενώ επίσης έγερνε από τη μια μεριά. «Έκαμα μια άλφα πρόοδο» είπα του Μοτορτζή. «Θα τη χαρακτήριζα βήτα πρόοδο» απάντησε και στα υπέρ του ότι το δοκίμασε. Το μόνο καλό ότι διασκεδάσαμε με τις μικρές φτιάχνοντας το.

Έβγαλα τον ψωμοκατασκευαστή από το αυτοκίνητο και επιχείρησα να φτιάξω ψωμί. Η συσκευή πρέπει να ήταν χαλασμένη, έριξε το αυτόματο του σπιτιού κάτω. Το ψωμί έμεινε ωμό, ο Μοτορτζής θύμωσε και με το δίκαιό του και η συσκευή κατέληξε πίσω στο αυτοκίνητο. Στο ντουλάπι τώρα βρίσκονται 6 κιλά αλεύρι και δεν ξέρω τι να τα κάνω.

Μια πολύ καλή μου φίλη ανοίγει δική της δουλειά. Είναι interior designer πολύ καλή και δημιουργική. Έχει ιδέες για κάθε τσέπη και κάθε γούστο. Όσοι ενδιαφέρονται να τους δώσω το τηλέφωνό της.

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες απέκτησαν μια πιο συγκεκριμένη εικόνα του τρόπου που τα μαγικά μανιτάρια επιδρούν στον ανθρώπινο νου, χάρη σε δύο νέες επιστημονικές έρευνες που μελέτησαν τη επίπτωση που έχει στον εγκέφαλο η ψιλοκυβίνη, η βασική δραστική ουσία στα ψυχεδελικά μανιτάρια, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί θεραπευτικά και κατά της κατάθλιψης, βοηθώντας τους πάσχοντες να ανακαλέσουν ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους.

Υπάρχει τρόπος να σταματήσω τα μαλλιά μου από το να κάνουν ψαλίδα; Γενικά τα προσέχω, τους βάζω μάσκες, λάδια μέλια κτλ κτλ, αλλά τις άκρες δεν τις σώζω με τίποτα. ξέρετε κανένα γιατροσόφι, κανένα προϊόν;

Καλός ο χειμώνας, καλά τα χιόνια, καλές οι βροχές. Αλλά το κρύο όχι. Μου λείπει το καλοκαίρι. Μου λείπει από την πρώτη στιγμή που αφήσαμε τους 22 βαθμούς. Θέλω να κυκλοφορώ χωρίς 3 στρώσεις ρούχων, χωρίς σακάκι, τη νύχτα να κοιμάμαι με ένα φανελάκι και το σεξ να γίνεται χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σε λίγες μέρες έρχεται η κολλητή από την Ολλανδία. Πάει ένας χρόνος να τη δω και μου λείπει αφάνταστα. Καταπληκτικός άνθρωπος, υπέροχη φίλη. δεν πιστεύω να υπάρχει άτομο με μεγαλύτερη κατανόηση, με μεγαλύτερη προθυμία να ακούσει κάποιον. Δεν ξέρω αν είναι για καλό ή όχι που βρήκε δουλειά στο εξωτερικό. Εγώ νιώθω ότι στερούμαι τη φίλη μου. Εγωιστικό; Μπορεί. Ανθρώπινο όμως.

Με πήρε τηλέφωνο η άλλη κολλητή τηλέφωνο. Χτες δεν έφαγε σοκολάτα, ούτε ξηρούς καρπούς δεν ήπιε κρασί η ουίσκι και δεν έχασε ούτε ένα κιλό. Γίνονται τέτοια πράματα; Μεγάλο το παράπονό της. Και για αυτό σταματά τη διαίτα.

13 comments:

  1. Μάνα, θα επισκευτω το νέο blog. Πολύ ανυπόμονη η φίλη σου.

    Καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  2. Μάνα πολλά θέματα μου έβαλες...χα
    Το νέο blog το επισκεύτηκα ήδη να είσαι καλά!

    Με το καλό να δεχτείς τη φίλη σου και άλλαξε γνώμη αν έχεις σκοπό να φτιάξεις το εν λόγω κέικ.... χα!

    καλημέρα!

    ReplyDelete
  3. κόψε τα μαλλιά κοντά να δεις που θα σταματησει η ψαλίδα!

    εμενα, τα δαχτυλάκια των ποδιών μου έχουν γίνει τούμπανο από το κρύο (ΟΛΑ!!!) και το γκομενακι τα φωναζει "λουκανικα φρανκφουρτης"...

    ReplyDelete
  4. Κόρη! Να έρτω να κάμουμε φλαούνες με το αλεύρι?

    ReplyDelete
  5. σταμάτα να τα βάφεις (αν τα βάφεις).
    έχω τα πιο λεπτά μαλιά στον κόσμο νομίζω, προσπαθώ με κάθε μέσον, αφού πλέον κυκλοφορώ με μαλλί "ολ όβερ δε πλέις" για να μεν το ισιώνω τζαι να χαλά. τζαι με ρίζα πάνω που 5 δάχτυλα.
    κανεί, ακούουμαι έκτρωμα.
    κατά τα άλλα εν σταματούν να κάμνουν ψαλίδα, απλ΄καθυστερούν. μάγια δεν έχει.

    ReplyDelete
  6. Να στε καλά όσοι επισκέφτηκαν το νέο μπλογκ. ανυπομονώ αύριο να διαβάσετε την πρώτη κριτική μου.

    Μις τα είχα κοντά αρκετά χρόνια. τώρα απολαμβάνω την μαλλούρα μου που την βρίσκει σέξι ο Μοτορτζής :))

    Αχάπαρη που εχάθηκες; βάλλω πάνω τον καφέ, ανάφκω τζαι τον φούρνο τζαι περιμένω σε να κάμουμε φλαούνες, μελομακάρονα τζαι κέικ.

    Moonlight νομίζω εν τζαιρός να κλείσεις ραντβού στο κομμωτήριο. άστα αστεία όμως. μαγικά κόλπα δεν υπάρχουν.

    ReplyDelete
  7. μάνα υπάρχει ειδικό ψαλίδι για ψαλίδα. κάμνεις 2-3 επισκέψεις όμως και δεν σου τα κόβει δηλ το μάκρος μένει το ίδιο.

    ReplyDelete
  8. Σταματα να τα ισιωνεις!
    Παντως εγω ειπα το τζαι εκαμα το! Εσταματησα να τα ισιωνω τζαι ησυχασα. Φυσικα πρωτα εκοψα τα στρατιωτικα ;Ρ
    3 ποντους μαλλι θελει τζαι ισιωμα?

    ReplyDelete
  9. είδα καλά? επρότεινε η Αχάπαρη να κάμει φλαούνες με την Μάνα?...χαχαχα!!

    ReplyDelete
  10. ππε ότι κι ότι τούτη η ανάρτηση. Το αλέυρι σύρτο εξω να φαίνεται σιονισμενη η βεράντα.
    Τα μαλια ισιώνω τα καθε μερα εν βαμμενα έχουν τζ ανταυγειεσ εν κάμνουν ψαλίδα όμως. Εν κληρονομική η δική σου.
    Πάω να δω το πολυηαναμενόμενο σαιτ

    ReplyDelete
  11. Αν βάλλεις ποτζίντον ορό με σιλικόνη?

    ReplyDelete
  12. Όι ρε, πάω κομμωτήριο, προχτές (το σάββατο) τα έκοψα!
    Έννεν χάλια η ρίζα μου, εφρόντισα τζαι εσκούρυνα τα λίο τες τελευταίες βαφές που έκαμα, τζι έτσι πλέον κάμνουν ένα μπλέντινγκ που δεν είναι κακό...

    Ντάξει, βοηθούν με διάφορες μάσκες κομμωτηριακές, βάλλω τζαι μια καλή σιλικόνη μετά το μπάνιο, πρόσεχω τζαι το ίσιωμα τζαι τους κότσους να μεν κόφκουνται κλπ όσο μπορώ...
    Αλλά αν το έχεις τζαι κάμνουν εύκολα, έννα κάμνουν πάντα...απλά έννα περνά λίο παραπάνω καιρός...

    ReplyDelete
  13. Ορος με σιλικονη; Κορουδες δωστε λεπτομερειες. Μεχρι το καλοκαιρι τα μαλλια μου ηταν μια χαρα. Ωσπου ειχα τη φαεινη ιδεα να τα ισιωσω με σιδερο. Εδιαλυσα τα.

    ReplyDelete