Tuesday 28 February 2012

Έχω πέσει χαμηλά




Μάμα βάλε το μάσε μάτα.
Παράκληση από την κόρη Α. Όπου μάσε μάτα βάλε το Assim voce me mata. Δεν πιστεύω να υπάρχει κόσμος που δεν το ξέρει και που δεν το χορεύει. Εγώ άργησα να το πάρω είδηση και το σιχάθηκα. Μπορώ να πω το άκουσα πρώτη φορά, όταν είδα τη μικρή να το χορεύει σε ένα από τα πάρτι που πήγαμε αυτό τον καιρό. Όπως επίσης και το La la la love ή κάπως έτσι τέλοσπαντων.

Κατάλαβα πόσο πίσω έμεινα. Σε λίγο καιρό με βλέπω να πίνω καφέ με την Βίλμα Φλίνστοουν, τόσο λιθική είμαι. Δεν γίνεται. Κάποτε ήξερα και χόρευα κάθε καινούριο χιτ, τώρα ούτε τι μεριά κόβουν τα clubs δεν ξέρω.

Δράμα μεγάλο.

Γιατί ντίαρ αναγνώστερ (respect Post), θα έρθω δουλειά, θα βάλω τα ακουστικά και θα αρχίσω να ακούω κανένα Ministry of Sound, κανένα State of Trance, κανένα Vocal Trance… Που καιρός για έλα απόψε στα όνειρά μου, κάνε με ό,τι θες κάνε με.

Αφήνω ασχολίαστο το γεγονός να χτυπιέται ένα οκτάχρονο ό,τι θες κάνε με, αλλά αυτό γίνεται. Όπως και με το Εμείς οι δυο είμαστε ένα (η ελληνική εκδοχή του Assim) Παροξυσμός στα πάρτι.

Πραγματικά δεν τα αντέχω αυτά τα τραγούδια, ανακατώνεται το στομάχι μου. Και έχω καταντήσει να τα γράψω σε cd και να τα ακούμε στο αυτοκίνητο, για να την ευχαριστήσω. Γαμημένο μητρικό ένστικτο. Θα προχωρήσω σε εξορκισμό. Δεν γίνεται. Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp.

Άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά να τους αγοράσω ipod. Έτσι ο καθένας θα ακούει τη μουσική που κάνει κέφι… Αλλά θα χάσουμε τις κουβέντες και τα τραγούδια μας μέσα στο αυτοκίνητο. Μου αρέσουν αυτές οι στιγμές, δεν θέλω να τις εγκαταλείψω. Έρημη μάνα. Χαμένο το παιχνίδι από καιρό, το είπαμε τόσες φορές. Άντε πάμε όλοι μαζί. Εγώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω θέλω βόλτες στ άστεριαααααααααααααααααααααααααααααα.

Υγ. Όσοι ξέρετε άλλα τραγούδια χιτ παρακαλώ να μου τα πείτε να τα κατεβάσω… Εμ, αν θα πιάσω πάτο, να πιάσω για τα καλά.

  

21 comments:

  1. Σόρρυ φιλενάδα αλλά οι κόρες σου έχουν περισσότερο γούστο από εσένα γι' αυτό να πάρεις παράδειγμα. Άκου τρανς...Εγώ που ακούω ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι το μόνο που δεν αντέχω!

    ReplyDelete
  2. Fred Flinstone εδώ. Μα είμαι ο μόνος που ψήλωσα χέρι στην ερώτηση "ποιός δεν γνωρίζει το Assim voce me mata";

    Όσον αφορά τα τραγούδια που τα ακούς τόσες φορές που στο τέλος τα σιχαίνεσαι, εννοείται πως είχαμε (κι έχουμε ακόμα δηλαδή) το "ραδιοφωνάκι" της fisher-price (αυτό εδώ: http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2341&e=product&pcat=bulnl&pid=38775). Κι εννοείται ότι είχαμε μάθει απ' έξω όλα (ΟΛΑ, Ο-Λ-Α) τα τραγουδάκια τα οποία είχαμε ακούσει εκατομμύρια φορές. Ε λοιπόν, χτες είμασταν σε μια ψαροταβέρνα και δίπλα μας κάθονταν δύο ζευγάρια με 2 βρέφη. Ήταν θέμα χρόνου να γίνει το κακό: "...χι ψι και ωμέεεεεεγα είπαααα τώωωωρα ξέεεερεις την άλφαβηηηητααααααα...". Αντιλαμβάνεσαι...

    ReplyDelete
  3. Εμένα αρέσκει μου πολλά η μουσική του τραγουδιού, τούτο το φολκ, τζίψι κλπ....
    Ο τύπος που το τραγουδά όμως, τζαι τα λόγια, εκευρίζουν με αφάνταστα...
    Ντάξει εν θα κατεβάσω τα μούτρα μου άμα το ακούω, αλλά νοιώθω ένα "ε, σατσίν!" φίλινγκ εν η αλήθκεια!

    Κατά τα άλλα εν ξέρω χιτς, εν είμαι κλαμπατζού! :p

    ReplyDelete
  4. Να τες παίρνεις εσύ σχολείο καλό Μπρέντα τζαι να ακούεις χιτάκια μαζί τους.

    Φρεντ ε Invictus ήθελα να πω o κόσμος είναι χρωματιστός, κοίταξε είναι πολύχρωμος... πίστευα ότι η επανάληψη των τραγουδιών ήταν το χειρότερο. ώσπου κατάλαβα ότι το χειρότερο είναι να ακούν μαλακίες τραγούδια που δεν είναι καν για την ηλικία τους. και το πιο χειρότερο είναι ότι εκεί που πας να τα αποφύγεις τα μαθαίνουν από τους φίλους τους.
    άσε που στο τέλος τέλος δεν ξέρεις αν κάνεις καλά να τους τα στερείς γιατί έτσι τα μυθοποιείς.

    Moonlight τα λόγια του είναι όντως μια γερημία σκέτη. επρόσεξες ότι κυρίως εν γυνάικες που ενθουσιάζονται;

    ReplyDelete
  5. Κλαμπς?Ποια κλαμπς? Έχουμε κλαμπς στο κέντρο του κόσμου?

    Είσηγηση- επειδή το φρίσκυ ράτιο απορρίπτεται για την ηλικία τους, βάλε ματ σι ου αϊ και θα ενημερωθείς για τα νέα χιτάκια.

    ReplyDelete
  6. Eπειδή στο CD player του αυτοκινήτου εβάλαν σελινούθκια που ήταν πιο μιτσιες τζαι εν παιζει, ακούμε μόνο ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο. Εννοείται ότι έχουν τις προτιμήσεις τους, "δυνάμωσε το", "άλλαξε το" κλπ.

    Το τραγούδι που λες ξέρουν τζαι βρίσκουν το με το ipad πας το YouTube τζαι χορέυκουν το.

    Το θέμα με το Ipod είχα το σκεφτεί για δώρο τα Χριστούγεννα αλλά τελικά άλλαξα γνώμη γιατί δεν τις θέλω να απομονώνονται από τώρα στα δωμάτια τους.

    ReplyDelete
  7. Πλάκα έχει ο τύπος!
    Χορευτικοτατος....

    Αν το ακουσεις λιγο δυνατά...θα το αγαπησεις.

    χαχαχα

    φιλια στις κοράκλες!

    ReplyDelete
  8. Hmmm...πρώτη φορά έπεσε στην αντίληψη μου το συγκεκριμένο τραγούδι πριν 2 βδομάδες. Το άκουγα στο Choice Fm και αναρρωτιόμουνα ποιός το τραγούδαγε. Πολύ ντανσέ κομμάτι είναι η αλήθεια και αρκετά λατινοποιημένο. Τέτοια τραγούδια μόνο άμα καθαρίζω το σπίτι μπορώ να ακούω. Ειδαλλιώς θα συμφωνήσω μαζί σου και θα πω ότι ανακατεύομαι να ακούω τέτοια. Για παρόμοια χιτ χμμμ...δε θέλω να πω γιατί ύστερα θα με νομίσεις ότι είμαι και καμιά των κλαμπ (που σε διαβεβαιώ έχω να πατήσω σε κλπαμπ εδώ και 6 χρόνια) αν και ξέρω μέινστριμ μουσική λόγω του ότι κάνω δουλειές στο σπίτι. =p

    Δε θα το συνιστούσα το ipod. Τουλάχιστον όχι ακόμη στην ηλικία τους. Άστο για ακόμα λίγο και απλά αρκέσου στο να υπομένεις τη μουσική που τους αρέσει. Φορ νάοου.

    Καλή σου μέρα Μάνα! :)

    ReplyDelete
  9. Oh i feel so cool! Ξέρω το τζιαι λατρέφκω το.
    Όσο για τες κόρες εν νομίζω να προτιμούσες να ακουν Καρρά ασπούμεν (true limassol story)

    ReplyDelete
  10. Εγώ άκουσα το πρώτη φορά στο μπλογκ της Κέικ (τζιαι την παρωδία του!). Γιατί εν τους πιάνεις δίσκους όπως "ο τεμπέλης δράκος" με το σκουλουκούι τζιαι ξέρω γω;

    ReplyDelete
  11. Ίνα, γοτ ντου γιου μιν, ματ σι ου αϊ;

    Σμιλί βάλλεις μου ιδέες για τα σελινούθκια.

    Coula λες ε; να το βάλω δυνατά μπας και το αγαπήσω; Θα το βάλω θέλοντας και μη.

    Όντως ντανσέ κομμάτι Λουκρεζία. Το iPod μια ιδέα είναι που δεν θα πραγματοποιηθεί τώρα. Θα το αφήσω όταν θα πάνε δημοτικό και θα θέλουν κινητό και επειδή δεν υπάρχει περίπτωση θα τους πάρω iPod για να τους περάσει .

    Καρά; Καρά; Καρααααααααααααααααα;. Καλύτερα να πηαίνω περπατητή στη δουλειά Αχάπαρη παρά να ακούω Καρά στο ραδιόφωνο. Τζαι πίστεψε με θέλω μισή ώρα με το αυτοκίνητο για να φτάσω…

    Eolica Δράκο, Ζουζόνια, Λιλιπούλη, τα έχουμε και τα ακούμε. Αλλά μεγαλώνει και θέλει να ακούει και πιο μεγαλίστικα τραγούδια. Και εγώ είμαι μια χαζομάνα που προβληματίζομαι που από τη μια δεν μου αρέσουν και από την άλλη δεν θέλω να στερώ πράματα. Ούφφου.

    ReplyDelete
  12. giati re nampou eshei o karras? ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΜΟΥΟΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ...

    ReplyDelete
  13. Καλό είναι το τραγουδάκι,ακούγεται,χορεύεται. Σκέψου το "Λαμπάντα"που είχαμε εμείς στα καρναβάλια του δημοτικού, μπρρρρρ...μαζί και οι παραφράσεις του.
    Ή να έχεις επανάληψη τον Καρρά που λέει η Αχάπαρη ή τον Καζαντζίδη που είχε ο αδερφός μου! Ένα καλοκαίρι στην επανάληψη συγκεκριμένο τραγούδι,ήρθαν τα Χριστούγεννα κι ακόμα έβλεπα εφιάλτες.
    Υπομονή,θα αλλάξουν με το καλό τα γούστα τους. Θα είσαι πολύ κουλ μάμα στην εφηβεία!

    Ερώτηση:δοκίμασες να τους βάλεις ν΄ακούσουν Van Buuren? Adele Dj Tiesto Remix? ή χμ...latin trance?

    ReplyDelete
  14. Κτηνό μου όταν τις μεταφέρεις εσύ βάλλε τους ό,τι θέλεις ακόμη και Καρά. μαζί μου ποτέ. ποτέ. ποτέ. (καλύτερα να μείνω ένα γουρουνααααααααααακι βρωμικό πολύ).

    Θάλασσα Adele ακούνε και τους αρέσει. όπως επίσης και Τake That. η πιτσιρτού απολαμβάνει την trance, η μεγάλη προτιμά τα πιο χορευτικά.

    ReplyDelete
  15. χα χα χα και εγώ ανακάλυψα το τραγούδι αυτό στο μασκέ του νηπιαγωγείου της κόρης μου. Άρεσεν μου για να πω την αλήθκεια αλλά ένοιωσα εντελώς βλήμμα την ώρα που κάποιες άλλες μανάδες εχορεύκαν το με τη δική του χορογραφία (ναι έχει και χορογραφία το άτιμο) και γω απλώς έκανα σαλσα φιγούρες που τις θυμόμουν απο πριν μια δεκαετία που πήγαινα και μάθαινα σάλσα, (τότε που ακόμα είχα χρόνο για μένα you know) και πριν ακόμα γίνει μόδα η σάλσα. Μια άλλη μάμα εσχολίασεν μου τζιόλας σε στυλ "μα τι κάμνεις κόρη μου εν λάθος οι φιγούρες σου", αλλά εγω το φκιολίν μου. Πόσο τραγικό είναι που απο όλο το τριήμερο, το καλύτερο μομεντ μου ήταν ο χορός που έριξα στο πάρτυ του νηπιαγωγείου; ούτε καν του δημοτικού, ρε κουμπάρε...

    ReplyDelete
  16. μα trance ρε mana?? έχει δίκαιο η Brenda!
    ντάξει έπαιζε παντού αλλά εν catchy ένεν bad to listen to!

    ReplyDelete
  17. Ανώνυμη με το συζητάς. την ώρα που στο παιδικό πάρτι εχορεύκαμε με τη μιτσιά, ένας φίλος που ήταν επίσης τζαμε με τα κοπελούθκια του λαλεί μου θυμάσαι τον τζαιρό που σε σιάναμε που τα κλαμπς; υπήρξε και έτσι εποχή...

    Ράνια παρά Καρά καλύτερα trance χαχαχα.

    ReplyDelete
  18. Πωπώ..ούτε εγώ τα ξέρω τα hits..γίναμε σαν αυτές που τα μαθαίνουν από τα παιδιά τους..εμ, μητρότητα! Χαχα, τι να κάνουμε? (και σιγά το τραγούδι!)

    ReplyDelete
  19. Εκακόμαθες τους. Πρέπει να μάθουν ποιος εν ο ΜΑΣΤΡΟΣ αναλόγως περιστάσεως. Οι δικοί μου ακουουν που Κυριακού Πελαγία μέχρι Pitbull ανάλογα με το κέφι μου. Πιο απλο δε γίνεται.

    ReplyDelete
  20. Άσε, εγώ έχω μείνει στον Μπιθικώτση!

    ReplyDelete
  21. κανεις την νεα γενια υπερηφανη!!!

    ReplyDelete