Friday 10 February 2012

Η Sike και το thermomix




Η Sike τώρα τελευταία πέφτει και δεν κοιμάται τα βράδια. Και όταν τα καταφέρει κοιμάται με τες κλάτσες, όσες έμειναν ζευγάρια. Οδηγεί και σκέφτεται. Ετοιμάζεται το πρωί να πάει δουλειά και αντί να προβληματίζεται τi σκιά να συνδυάσει με τα ρούχα της, ο νους της είναι άλλου.

ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΘΕΡΜΟΜΙΞ Ή ΟΧΙ;Μάλιστα κυρίες και κύριοι. Ο προβληματισμός είναι μεγάλος.

Τα επιχειρήματα υπέρ και κατά είναι πολλά. Το ίδιο και οι απορίες.

Η τιμή του είναι ένα ζήτημα, περίπου γύρω στα 1300 ευρώ. Αλλά εντάξει, γίνονται και ευκολίες πληρωμής.

Άντε όμως και τον αγόρασε. Μετά θα τον χρησιμοποιεί; Ή θα καταντήσει μια ακόμα συσκευή πάνω στον πάγκο να κάμνει παρέα της τοστιέρας, του microwave, του βραστήρα και να γλυκοκοιτάζει το γεμάτο με πιάτα νεροχύτη;

Θα βρει την ευκολία της ή θα βρει τον μπελά της; Αν έχει τη συσκευή θα την αξιοποιήσει, θα κάνει απόσβεση ή θα συνεχίσει να παραγγέλλει delivery; Και θα πρέπει να ανέχεται τη μουρμούρα του husband έδωσες τόσα λεφτά για μια συσκευή και δεν τη χρησιμοποιείς…

Όντως είναι όπως το διαφημίζουν; Βάζεις μέσα τα υλικά και σου βγάζει φαγητό; Είναι τόσο εύκολο; Και αν είναι τόσο εύκολο γιατί ο εφευρέτης του δεν έπιασε ακόμα το Nobel;

Ας υποθέσουμε ότι είναι μια καλή μηχανή που όντως πετυχαίνει το φαγητό. Είναι νόστιμο; Το τρως και λες μα ίντα φαί εν τούτο ή ξεροκαταπίνεις μετρώντας τις κουταλιές για να τελειώσει;

Υπάρχει ποικιλία στις συνταγές που μπορείς να κάμεις; Μακαρόνια του φούρνου, γαρίδες γκάραμ μασάλα, κουπέπια για παράδειγμα κάμνει; Γλυκίσματα; Μπορεί να κάμει και γλύκισμα; Εντάξει για το τελευταίο εγώ ενδιαφέρομαι.

Θα εκτιμηθεί κάθε προσπάθεια να βοηθήσουμε τη Sike να βγει από το δύσκολο τέλμα. Όλες οι απαντήσεις καλοδεχούμενες.

Κυρίες και κύριοι. Διακόπτουμε το ζωντανό μας πρόγραμμα γιατί έχουμε έκτακτη είδηση. Έχουμε άμεσες και αποκλειστικές δηλώσεις από την άμεσα ενδιαφερόμενη. Ας ακούσουμε τι έχει να πει η Sike.
"Έννεν τα λεφτά as such. Πήγα σε ορισμένες επιδείξεις (ΚΑΝΕΙ ΠΙΟΝ ΜΕ ΤΖΕΙΝΤΗΝ ΛΕΜΟΝΑΔΑ) και πρόσεξα ότι χουμίζουν το ότι κάμνει "τα πάντα". (Να πιάσω iPhone καλό που εν η μισή τιμή!) Ποια πάντα κυρία μου; Τζι εγώ κάμνω grizzly bears, αφού είσαι έτσι.

Εν πρέπει να καθαρίζω τα κρομμύθκια πριν τα σύρω μέσα; Τα αυκά εν πρέπει να τα σπάσω πρώτα; Τα μακαρόνια, την μπεσαμέλ τζιαι τον κιμά συναρμολογεί τα μόνο του σε παστίτσιο τζιζια βάλλει τα στο φούρνο; Ή μήπως τούτα κάμνει τα ο υποφαινόμενος μαύρος; Τότε τι κάμνεις κύριε ακριβώς;
Α, για να μεν πω για τον τραχανά, που ούλλοι λαλούν "κάμνει σου ένα τραχανάαα.... μμμμ!!!!!".

Συγνώμην κυρία μου, τι εννοείς κάμνει  τραχανά "μμμ"; Ζυμώννει τον τζιαι πλάθει τον τζι απλώννει τον να ξεράνει τζιαι μετά συνάει τον έσσω τζιαι ψήνει τον; Οξά ο υποφαινόμενος μαύρος σύρνει μέσα τα κομμάθκια του τραχανά μαζί με κάμποσο νερό τζιαι περιμένει να ψηθούν; Σε αντίθεση με τη συμβατική κατσαρόλα δηλαδή, όπου "σύρνει μέσα τα κομμάθκια του τραχανά μαζί με κάμποσο νερό τζιαι περιμένει να ψηθούν".

Εκατάλαβες; Αν θα δώκω τόσα ριάλλια, τότε έχω απαίτηση να μου τανά τζιαι με το σμιλί!"

73 comments:

  1. Ξέρω κοπέλα που τό έχει και είναι ευχαριστημένη αλλά έχει δικά του βιβλία συνταγών και από ότι μου είπε δεν είναι φθηνά.

    Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ ακριβο...

    ReplyDelete
  2. Εγώ πρόσεξα ότι το αγόρασαν κάτι νοικοκυρές που έτσι κι αλλιώς ξέρουν να κάνουν 254545124 είδη φαγητών! Σκέψου πόσα ζευγάρια παπούτσια και τσάντες θα αγοράσεις με 1300 ευρώ και θα βρεις την απάντηση ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι μηχανημα που απευθυνεται σε επαγγελματιες, δεν μαγειρευεις εκει δεν ειναι κατσαρολα, να ξυπναμε λιγο ε?, μπορεισ να φτιαξεις σαλτσες , ζυμες σουπες περασμενες απεραστες, οι θερμοκρασιες ειναι για να αποδωσει υφη σε πουρεδες και σε αλλα που ουτε το μπλεντερακι της γιαγιας ουτε το beamer μπορει να δωσει, σκεφτειτε καλα πριν το παρετε αξιζει τα λεφτα του αλλα να ξερεις να το χρησιμοπειεις οχι μια φορα τη βδομαδα , ειναι εργαλειο οχι κουζινικο

      Delete
  3. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑΞΙΣ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ!! ΗΡΕΜΗΣΤΕ!!!

    **ΔΕΝ** ΕΠΑΘΑ ΛΟΥΜΠΑΓΚΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!

    **ΔΕΝ** ΕΠΑΘΑ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑ

    **ΔΕΝ** ΞΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

    ΚΑΙ **ΔΕΝ** ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΑ!

    Επανέρχομαι με την επιχειρηματολογία μου επί της ουσίας.

    ReplyDelete
  4. Από ότι μου είπαν, οι συνταγές που δίνονται μαζί είναι καλές αλλά τις βαριέσαι από ένα σημείο και μετά.
    Όμως παραμένει ένα χρήσιμο εργαλείο για μπεσαμέλ και άλλα πελαλίτικα σαλτσοειδή.

    Αν έχεις χώρο πάνω στον πάγκο σου για να το έχει μόνιμα πάνω και ΑΝ οικονομικά είσαι σε φάση που θα μπρούσες να σκεφτείς να αγοράζεις προϊόν της Apple (δηλαδή περισσεύκουν σου- για τζίνους που ΔΕΝ σκέφτουνται όπως εγώ- σόρυ, εν άποψη μου, λιβ γουιδ ιτ) αγόραστο.

    Προσωπικά θα εγόραζα ένα πολλά καλό μίξερ αν δεν είχα ΠΡΙΝ αγοράσω κάτι τέθκοιο.

    ReplyDelete
  5. τα αστεράκια τι τα ήθελες; μοιάζουν με εισαγωγικά, πράμα που αλλάζει το νόημα.

    επιπλέον τι εννοείς δεν ξέχασες την ελληνική; στα ελληνικά έγραψα το ποστ. ήβρες μου κανένα λάθος; έχω λάθος; που; που; πουουουουουουουου; να το διορθώσω πριν πλακώσει η Εολικα και δεν θα θέλει να παίξει scrabble μαζί μου.

    ReplyDelete
  6. προς στιγμής αναρωτήθηκα γιατί δεν το έγραψεν η Sike

    έβαλες εκπρόσωπο τύπου ρε?

    εγώ θα σου πω (Sike) ότι όσο περισσότερο ασχολείσαι μαζίν του τόσες περισσότερες χρήσεις θα του βρίσκεις

    αν βαρκέσαι τζαι θέλεις να το χρησιμοποιείς μια φορά στις τόσες... τότε πάλε βολεύκει σε

    αν βολεύκεσαι μια χαρά χωρίς θέρμομιξ, τότε άστο

    ReplyDelete
  7. Neerie δεν είναι άσχημη ιδέα. λοιπόν, όποιος θέλει εκπρόσωπο τύπου, here I am. άμεση εξυπηρέτηση, πολλά καλές υπηρεσίες, φιλική τιμή.
    αν θέλετε τζαι δικηγόρο γίνομαι δύο σε ένα με την Brenda.

    ReplyDelete
  8. Οταν δεν μαϊρευκεις γενικως, μην αυταπατασαι! Το Θερμομιξ θελει καποιον να το χειριζεται τζαι καποιον να το πλυνισκει! Αν δεν βαρηθεις το ενα, συντομα θα βαρηθεις το αλλο, οποτε... παραιτα! Εν τζι οι μαϊρισσες καλες, ειδικα η χυτρα ταχυτητος ;)

    ReplyDelete
  9. όι κόρη, σε αιολικά παρκοχωράφκια εγώ εν ημπαίνω. Εννοούσα να μεν ενομίσαν ότι εξήχασα πώς να γράφω τζι εδιόρισα σε γραμματέα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τζιαι καλά κάμνεις! Κατουρώ γυρόν που την περιοχή μου εγώ τζιαι μαρκάρω την!

      Delete
  10. και αντί να προβληματίζεται τη σκιά να συνδυάσει με τα ρούχα της

    αντί για

    και αντί να προβληματίζεται τί σκιά να συνδυάσει με τα ρούχα της


    παρακαλώ, ούτε λόγος (Εόλικα)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έφυε σου το άμεση ενδιαφερόμενη

      αντί για άμεσα ενδιαφερόμενη (επίρρημα όχι επίθετο):Ρ

      Παρακαλώ, ούτε λόγος (Εόλικα)

      Delete
    2. Ορίστε! ΜΙα μέρα έλειψα που το μπλογκς τζιαι εννά μας φάσιν τη δουλειά!

      Delete
  11. Replies
    1. αχχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχα

      Delete
    2. ε σύντηshε! τι έχεις να πεις για τον εαυτό σου;;

      Delete
  12. Σαϊκ μα ιντα που νομιζες δηλ.? Εν Θερμομιξ εν τζι εν Μαυρομιξ! Αρα τον μαυρο πρεπει να τον καμνει καποιος αλλος!

    ReplyDelete
  13. αρέσκετε μου πολλά με τούτες τις απόπειρες μαγειρικής! έκανε η συνάδελφος μου πολλά ωραία μπισκότα με το thermomix και δεν είναι και τοπ μαγείρισσα

    ReplyDelete
    Replies
    1. η μάρκετιγκ-ατάκα της επιδειξίως (τζέινη που έκαμνε την επίδειξη) ήταν ότι το θέρμομιξ κάμνει την κάθε γυναίκα νοικοκυρά, και τη νοικοκυρά χρυσοχέρα. Κάπως έτσι.

      Delete
  14. E KALO AMAN SOU ARESKEI NA MAIREFKEIS,XRISIMOPIOAS PIO LIA SKEVH APO OTI KANONIKA (GIA TA MAKARONIA TOU FOURNOU..) E KAI PIO UGIEINA GIATI OI SINTAGES TOU EN EXOUN POLLA LADKIA MESA..KAI AMAN SKEFTEIS OTI KAI ENA KALO MIXER THELEIS KAMIA 500 PIANEIS TO THERMOMIX POU KAMNEI KAI FAI KAI PAGOTO KAI PSOMI KAI GRANITES..
    BOITHAS TO KAI SI LIO FISIKA ENTA KAMNEI OULA MONO TOY ALLA KAI JINA POU KAMNEI E POLLA KALA..

    AUTA..EN TO EXO EGO AKOMA EXOUTO FILES MOU KAI DOKIMAZOUMENTO..EIPA TIS OIKOGENEIAS NA MOU TO KAMEI DORO OTAN THA PAO SPITI MOU :-)

    MARIA

    ReplyDelete
  15. Σάικ ένα που τα όνειρα μου είναι να εφευρεθεί έτσι συσκευή και εζήτησα την και από τον Σάντα αλλά με έγραψε. Εμένα είπαν μου ότι εν καλό για σάλτσες,κέικ, γλυκά, μαρμελάδες και ψωμιά-αγοράζω και έτοιμα. Άλλοι μου είπαν ότι δε λερώνεις πολλά μαγειρικά σκεύη-αν έχεις πλυντήριο πιάτων, έννοια σου.

    Η Νέρη να μας πει αν το βρήκε χρήσιμο και αν το χρησιμοποιεί.

    ReplyDelete
  16. Ξέρεις να μαιρεύκεις, δεν χρειάζεσε τούντον πελλάν.

    ReplyDelete
  17. πάντως και η μάνα μου το σνομπάρει εν η αλήθκεια.
    ούφφου, εν πολλά ππέρσοναλ υπόθεση νομίζω το θέμα θέρμομιξ.

    ReplyDelete
  18. 1300 ευρώ για να μου νεκατώννει τη μπασιαμέλ; Διότι τούτη εν η διαφορά του που την μαείρισσαν. Αν είναι να του σύρω ούλλα τα υλικά μέσα (όπως κάμνω τζαι της μαείρισσας) τζαι απλά να γλυτώσω το νεκάτωμαν της μπεσιαμέλ ώσπου να ψηθεί, θέκκιου βέρυ βέρυ μάch αλλά εν διώ 1300 ευρώ!

    Α ναι, κάμνει τζαι γρανίτες! Άμαν του βάλεις μέσα τα υλικά that is. Υποθέτω κάμνει τες πιο επαγγελματικά που το μπλέντερ των 20 ευρώ.

    Α ναι, κάμνει τζαι ψουμίν! Βάλλεις του μέσα τα υλικά για το ζυμάρι τζαι ψήννει σου το. Σε αντίθεση με το "βάλλω τα υλικά μες το μίξερ, κάμνει μου τα ζυμάρι τζαι σύρνω τη ζύμη μες το φούρνο να ψηθεί". 1300 ευρώπουλλα για να γλυτώσεις το άννοιμαν της πόρτας του φούρνου βασικά.

    Α ναι, κάμνει τζαι σάλτσες! Βάλλεις του τα υλικά που θέλεις μέσα, τζαι ετοιμάζει σου τη σάλτσα! Γουάο! Σε αντίθεση με το "βάλλω τα υλικά που θέλω μες το κατσαρολλίν τζαι νεκατώννω". 1300 ευρώ για να μεν πιάω την κουτάλα. Καθαρόν κέρδος λαλώ σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ε θερμομιξ, πολλά κλαμένο μου προκύπτεις. Υπερασπίστου τον εαυτό σου, που να μεν πω!

      τζιαι απάντα να ξέρουμεν επιτέλους: το ψουμί ψήνεις το εσύ οξά πρέπει να το πιάμεν που λλόου σου τζιαι να το βάλουμεν στο φούρνο;

      Delete
    2. Εσενα επειδή σε πάω να σου το ψήσω θέμας. Οι άλλοι...πριτς !

      Delete
    3. θέρμομιξ της φισhλάκκας! Κάμνει τζαι διακρίσεις

      Delete
  19. Με δεδομένο το σχήμα του Θέρμομιξ (http://4.bp.blogspot.com/-uIHaatiBIjY/Tm_PMaQCkHI/AAAAAAAAADs/4LcNgQuXk40/s1600/P1050500.JPG) πώς ακριβώς κάμνει τα μακαρόνια του φούρνου (http://1.bp.blogspot.com/-aRboZgqAMGE/TqcwbXCCOOI/AAAAAAAAGyM/9fwe5DIKtVs/s1600/IMG_0416.JPG).

    Όι τίποτε άλλον, απλά επειδή εν είμαι μαθημένος να τρώω τα μακαρόνια του φούρνου μες το χωνάκι...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mια χαρά εν το σχήμα μου.

      Delete
  20. Χωνάκι παγωτό κάμνει;

    ReplyDelete
  21. En ena thema... Egw thelw to, opws thelw oulles tes oikiakes syskeves...

    Alla sike, twra pou efkalan donkia ta mwra sou athimithikes to thermomix? Eksikkon sou twra....

    ReplyDelete
  22. Για το θερμομίξ εν εχω αποψη γιατι ουτε εξαναείδα, ουτε ξερω κανένα που έσhει.

    Εγω προτείνω μιαν που τουτες! Αρεσκει μου παρα πολλα εμενα! Εβαλα τζαι 2 συνταγες στα Ιστομαγειρεματα. Μια για στιφαδο τζαι μια για μπαμιες. Οκ εν αλλο πραμα τελείως αλλα νομιζω καμια συγκριση η τιμες.

    Δείτε ενδεικτικα.

    http://www.target.com/s/crock+pot#?ref=tgt_adv_XS000000&AFID=google&CPNG=appliances&adgroup=slow+cookers&LNM=Crock%20pot&MT=broad&LID=3p253674&KID=3942e030-d1ab-3409-abfe-00007dc2ca58

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πφφφφ... εν έχουν ουδεμίαν υπόθεσιν....

      Delete
    2. Εγώ προτείνω τούτο: http://www.target.com/p/Apron-Mitt-Ktichen-Towel-Set-Abacus/-/A-13519069

      Delete
    3. Εν ποτούτα που κάμνεις δώρον της Κατίνας ρε ? Εν για αυτόν που ξενοκάθεται....

      Delete
    4. Θεόφιλε μου μεν τους ακούεις, εν που την αζούλαν τους! Εγιώ είμαι τίμια γεναίκα!

      Delete
    5. ΟΚ τωρά εμπλεχτήκαμεν....

      Delete
    6. hahahah τέλειο!

      Brenda

      Delete
    7. Το επομενο ποστ πρεπει να ειναι οι πολλαπλες προσωπικοτητες του ινβικτους.

      Delete
    8. Όι τζαι Ινβίχτος, πότε σε ξατίμασα ?

      Delete
    9. .... εαν είανι δυνατόν ! Ίσα με τον Ινβίχτον μας εκαρτσιλάτησες ?

      Delete
    10. Εν εκαταλαβα πεφτει σου λιος κοτζαμ μου λεβεντης;

      Delete
  23. Μολις εσκεφτηκα εναν εφιαλτικο σεναριο: Η Αχαπαρη (μα που εχαθεις κορη?) να καμνει επιδειξη το... Θερμομιξ...

    Υποψοφιες πελατισσες: Μα ινταλως εν ετσι τα μακαρονια?
    Αχαπαρη: Εμ, αρπαξεν τα λλιον... εμ, εν τζαι φταιει η συσκευη... εμ, ξερετε... εκαμα τα λλιον βιαστικα... λογω της επιδειξης... ΕΕΕΕΕΕΕΕ ΣΑΤΣΙΙΝ!

    ReplyDelete
  24. Εν καλό για τα γλυκίσματα, μετρά σου τα λίτρα και τα γραμμάρια ακριβώς. Ζεσταίνει σου το φαί σε όσους βαθμούς θέλεις. 'Εκαμα σούπες και γλυκίσματα και ήταν ωραία. Αλλά είναι αρκετά ακριβό...

    ReplyDelete
  25. @Pras:ela Pras na maeirepsoumen!!!!
    Pragmatika akouetai megalo to poso alla egw aposvesa to pou ton Avgousto pou to xw....kathe mera kamnw kati .... kai fagita kai glika kai ap ola...ws tz o xaspas p elalen en petamena lefta eparadextike oti telika kamnei ti douleia tou...xrisimopoias pio llia skevi kai en eisai sinexeia panw p to fai...i estia m apsen pio llies fores p to thermomix!

    ReplyDelete
  26. Εγώ που είμαι άσχετη νοικοκυρά και εγοράσαν μου το εν καλό αν θα το χρησιμοποιάς. Ειδικά στα γλυκά, μπισκότα, ψωμιά εν πολλά ευκολόχρηστο και γλήορο. Έχει μεγάλη ποικιλία από φαγητά και αρκετά περίπλοκα και τέλια απλά και οι σούπες του εν ζήτημα λεπτών. Επειδή εν ακριβείας, κάμνει για μας τους άσχετους. Το πιο μεγάλο του συν εν ότι επειδή εν κουμπάκια κ όλα ηλεκτρονικά λατρεύει το ο άντρας μου κ χργσιμοποιά το παραπανω που μένα! Εγώ εν θα το γόραζς διότι εν αρκετά ακριβό αλλά εγοράσαν μου το, οπότε...

    ReplyDelete
  27. Επιτρέψτε μου να πω την εμπειρία μου...Οοο Ευχαριστω. Πριν 1-2 χρονια επιασεν μου ο πεΤΤΕρος μου δώρο ενα Θερμοποτζινο...ειπα του εν το θέλω αλλα επέμενε..Είχα το μες τη κασιούα του. Έμαθα να μαιρεφκω με συγκεκριμένο τρόπο..και εν μπορώ να τρώω νερόβραστα και χαμνά. Όσο για γλυκίσματα εν υπάρχει λόγος να τρώω τες ώρες μου έχουν οι φούρνοι.Όι να αγχώνομε αν κρούσουν οι τρούφες, για αν έκατσεν η σκόνη της κρέμας πουκατω και εφκέιν το γαλα που πανω και κάμνει και κυμματουι επειδη το βιλλιστρικκι το μιξερ εν εμπειν σωστά, ή αν Εκρέπαρεν η βασιλοπιττα. Οι αχαπαρένια εν τζεν για σενα που λαλω ούτε για τη Μάνα. ΕΕ τζαι που λέτε ποτζι ποδα εκανονίσα τζαι άλλαξα το μιξερ με μια πολυμήχανη σκουπα της ίδιας εταιρείας για να κάμνω τες δουλειες μου χωρις φόβο και πάθος.ΑΥτα

    ReplyDelete
    Replies
    1. foveri hands-on embeiria me to thermomix, pragmati

      Delete
    2. Τατσα προς στιγμη εφοηθηκα οτι με φωτογραφιζες. Αλλα ειμαι σιουρη εν για την αχαπαρη που το λαλεις.

      Delete
    3. Βιλλιστρίκκιν λαλεί.... καλααααν

      Delete
  28. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχααααααααααααα


    ...για τα σχόλια,για το ποστ για όλα!

    ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η μπεσαμέλ εν μπελαλίδικη,αφού μια κατσαρόλα χρησιμοποιείς (Σιγά μην χρησιμοποιήσεις 3!)!!!

    με 1300ευρώ: καλή φωτογραφική, ηλεκτρικό πιάνο, κίτσενέιντ,παπούτσια,άκτιουαλ ξύλινη βιβλιοθήκη και όχι ικέα που έχουμε τώρα...
    δεν τα δίνω για πολυμηχανή τύπου Θερμομιξ. Άσε που πεθύμησα μια κανονική μιξ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ειδικά για τη μίξ!!! :)))))))))))))))))))))

      Delete
    2. Ρε Μωβ μου μιαν κατσαρολα μονο. Συμφωνοι. Αλλα τζαι το πραμα που να κτυπησεις τα αυκα, τζαι την μεζουρα για το αλευρι, τζαι την τατσια πον να σισεις το αλευρι, τζαι την κουταλα... ε! εγεμωσεν η βουρνα! Αν βαλεις τζαι τα υπολοιπα σκευη πον να χρησιμοποιησεις για τα μακαρονια ή ετι χειροτερα για μουσακκα, ππππεεεεε εξησχειλισεν!

      Delete
    3. Γρούτα μου...τατσια;;;;;
      Θα ρίξεις το βούτυρο/λάδι στην κατσαρόλα.Θα ρίξεις το αλεύρι (κοκισκινίζω το πριν μπει στο μπουκάλι αποθήκευσης) και θα το καβουρδίσεις. Προσθέτεις το κρύο γάλα, αλατομπαχαρίζεις και κτυπάς την για να δέσει. Δεν χρειάζεσαι αυγά.
      Μια κατσαρόλα και ένα σύρμα. Μεζούρες δεν χρειάζεσαι. Με το μάτι.
      Υπάρχουν μακαρόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο και τα λαχανικά μπαίνουν στο φούρνο σε χαρτωμένες λαμαρίνες.
      Για το πλύσιμο,αν κάμεις φοιτήτρια με 1 κατσαρόλα και 1 τηγάνι μαθαίνεις να πλένεις ενώ κάτι άλλο μαγειρεύεται. Υπάρχει βέβαια ο Λάβης και για άλλους το πλυντήριο πιάτων.
      :))))))))

      Delete
    4. ναι, τζι εμείς σε μια κατσαρόλα το κάμνουμε μόνο. κατσαρόλα τζαι κουτάλαν ασπούμε πλυννίσκουμεν. το θέμα μου εν το νεκάτωμαν.
      η μάνα (μου) τενίστρια (μη χε) έχει tennis elbow μίσhημου, τζι εγώ έχω τενοντίτιδα τζαι στους 5 γυρούς πονώ αφάνταστα.
      ντάξει, εν εγοράσαμε θέρμομιξ για ΤΟΥΤΟ, αλλά να λέμε και του στραβού το δίκαιο, εν ένα θέμα η μπεσιαμέλ.

      Delete
    5. Νεκατωμα; Γιατι το πολυεργαλειο βλεπε μπλεντερ κουραζεται;

      Delete
    6. thalassa, χαρτώννουνται τζι οι λαμαρίνες;

      Delete
    7. καλά να' σαι! :))))))))))
      τα πιο εύκολα χαρτώματα που είδες!

      Delete
  29. Kori Grouta, wspou enna ziw na sou paratziellw? A?
    H bechamel giniskete opos sou eipa na kamneis grouta:
    Liwnneis VOtiron, valleis gala tziai alevri, gia kathe fentzani gala mia koutalia alevri, xtypas ta ououlla mazi sto mixer, sirneis ta mes ti maeirissa, valleis alas, mouskokarkia klp tziai anakatwnneis sinexeia wsti na fkei h koutala sou, molis antakwsei na pissei spazeis mesa ta auka (axapari, dixa to tsofli) tziai anakatwnneis amesws polla. Molis h krema fkallei pampoules pou spazoun en etoimi.

    Parakalw.

    Oi, oute logos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ερασιτέχνες....

      Delete
    2. Ποστ εν επιχειρησω να την καμω ετσι στανταρ εν να κοψουν τα αυκα, χουρκα πον να ξημαρισω τζαι το μιξερ!

      Την γρουταν ομως επετυχα την ετσι, στο σχεριν ομως, χωρις μιξερ.

      Εσας που σας περνά, βρισκεται τα ουλλα ευκολα γμτ! Αρωτατε μας τζαι μας (Γρουτα, Αχαπαρη, Μανα κλπ)...

      Delete
  30. τελικά τι αποφασίσετε??

    ReplyDelete
  31. Εγώ με (και για) 1300 ευρώ παντρεύομαι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έντα τζαιρούς εφτάσαμε.... π

      Delete
  32. polu kalo! pleneis mono ena skevos kai exei polu poikilia idiaitera gluka kai almura. less time and effort. sou to sustinw...

    ReplyDelete
  33. Έχω θερμομιξ! Ένα παλιό! Απ το 1981!
    Λοιπόν, όντως είναι έτσι τα πράγματα: ευκολία στην χρήση, ταχύτητα, οικονομία, γεύση.

    Κ μόλις έκανα το τέλειο κέικ και άρχισα να σκέφτομαι είναι τόσοοοοοοοο εύκολο κ γρήγορο πώς ΔΕν έχει πάρει νόμπελ αυτός που το έφτιαξε? Πώς δεν έχει ακούστει το πόσο καλό ειναι;

    Το έχουμε τόσα χρόνια, είναι το μοναδικό μας μίξερ, ναι κάνει τα πάντα και ναι ειναι μια επένδυση ζωής! Με απόσβεση 1000% δεν έχει πάθει τίποτα ακόμα!

    ReplyDelete
  34. Κι εγώ έχω χρόνια το παλιό μοντέλο (Τ330 νομίζω το λενε), μου τό' δωσε η μάνα μου όταν πήρε το δεύτερο (Μ21) και τώρα αγόρασα από ebay το καινούργιο (του 2005 δηλαδή!) το ΤΜΧ31, για 300 ευρώ, + 20 για τα ταχυδρομικά. Θα μου έρθει σε λίγες μέρες. Πρέπει να είσαι πολύ τεμπέλης για να δώσεις 1300 ευρώ. Ακόμη και καινούργιο να το παραγγείλεις από την Ιταλία έχει 900.
    Κι ούτε βιβλία αγοράζω. Πρώτον είναι γεμάτο το διαδίκτυο συνταγές, δεύτερον όταν μάθεις τη λογική του, προσαρμόζεις όλες τις δικές σου συνταγές.
    Είναι καταπληκτικό μηχάνημα. Είναι πολύ πιο δυνατό από οποιοδήποτε μίξερ, κόβει και κατεψυγμένα σε κομματάκια (π.χ. κατεψυγμένες φράουλες για να γίνουν γρήγορο παγωτό φράουλα) και κόκκους καφέ, ακόμη και σιτάρι για αλεύρι. Εγώ δεν ξέρω κανένα μπλέντερ που να μπορεί να κόψει σιτάρι. Ζυγίζει και μηδενίζει και ξαναζυγίζει, οπότε δεν χρησιμοποιείς κούπες και τέτοια, και το κυριότερο, μαγειρεύει την ώρα που ανακατεύει, πράγμα που σημαίνει πως δεν κολλάει η σούπα, κρέμα, σάλτσα κτλ... στον πάτο της κατσαρόλας. Αν ξέρατε πόσες κατσαρόλες έχω πετάξει στη ζωή μου γι'αυτό το λόγο! Βάζεις το χρονόμετρο, την ταχύτητα, τη θερμοκρασία, και πας να κάνεις κάτι άλλο. Το καινούργιο μοντέλο, σε σχέση με το παλιό, έχει και την ανάποδη στροφή των μαχαιριών, και τα μαχαίρια από την ανάποδη δεν κόβουν, οπότε μπορείς να κάνεις και ρύζι, ή ρυζόγαλο, ή άλλα πράγματα που δεν θέλεις να γίνουν λιώμα.
    Ά, ξέχασα, όσο φτιάχνεις ένα φαγητό από κάτω, από πάνω ο ατμομάγειρας φτιάχνει τη γαρνιτούρα.
    Το μόνο που δεν κάνει είναι τη δουλειά του φούρνου, γιατί φθάνει θερμοκρασία έως 100 βαθμούς.
    Αν τώρα η άλλη προτιμάει να αγοράζει τα γλυκά της από το φούρνο, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά τότε ούτε μίξερ ούτε μπλέντερ χρειάζεται, ούτε και φούρνο, οπότε τι συζητάμε;
    Φιλούθκια σε όλες από την Αθήνα

    ReplyDelete
  35. Καλησπέρα είμαι σύμβουλος του καινουριου thermomix tm5 οποίος ενδιαφέρεται για πληροφορίες το email μου e.theosoglou@yahoo.gr

    ReplyDelete
  36. �������������������� Πολλα ωραιο τουτο που εγραψες κοπελα μου, χαχαχαχα αληθεια! Απλα αμαν εχεις μωρα ειναι τελειο το θερμομιξ! Οχι οχι δεν σου τα προσεχει! Βοηθα οντως να κανεις διαφορα στο 1/3 του χρονου... Χεχεχε! Και οσο για τες συνταγες του, ευκολα προσαρμοζει κανεις τις δικες του σε αυτο. Ατε καλα μαγειρεματα με θερμομιξερ η χωρις κορουδες!

    ReplyDelete