Thursday 15 March 2012

Τα σκαμπανεβάσματα της ζυγαριάς




Με τη ζυγαριά δεν έχω καλή σχέση. Όχι ότι μου έφταιξε σε τίποτα, αλλά επειδή το βάρος μου δύσκολα αλλάζει δεν βλέπω λόγο να ανεβοκατεβαίνω.

Την Κυριακή, έτσι από περιέργεια ανέβηκα. Μόνο που δεν με έπιασε συγκοπή. 52 κιλά, σχεδόν δύο περισσότερα από ότι είμαι συνήθως. Η τελευταία φορά που ήμουν 52 κιλά ήταν, όταν έφτασα τον 5ο μήνα εγκυμοσύνης.

Τον τελευταίο καιρό, το παράκανα η αλήθεια να λέγεται. Κυρίως στο γραφείο από την ώρα που ερχόμασταν, μέχρι την ώρα που φεύγαμε, ήταν ένα όργιο θερμίδων. Το όργιο συνεχιζόταν και στο σπίτι.

Προβληματίστηκα. Και είπα κομμένες οι βλακείες. Έτσι μπισκότα, κουλουράκια, σοκολάτες, ξηροί καρποί, αλμυρά, γλυκά και κέικ εξοστρακίστηκαν.

Την Τρίτη επισκέφτηκα και πάλι τη ζυγαριά. Με έδειξε 50.3. Τέλεια αποτελέσματα δεν το συζητώ. Βρείτε μου άλλη δίαιτα που να χάνεις ενάμισι κιλό μέσα σε δύο μέρες και μάλιστα χωρίς να πεινάς.

Την Τετάρτη που ζυγίστηκα δεν είχα καλά νέα, 51.6. Μούμπλε μούμπλε. Ο προβληματισμός ήρθε πίσω. Τι στο καλό φουσκώνω και ξεφουσκώνω;

Σήμερα 50.4. Μάλιστα…

Υπόψη ότι ζυγίζομαι κάθε μέρα την ίδια ώρα, επομένως δεν παίζει ρόλο. Τρώω το φαγητό μου, τα φρούτα μου και πίνω νερό καμπόσο. Τι στο καλό συμβαίνει και το βάρος μου έχει τόσες αυξομειώσεις; Ποτέ, μα ποτέ πριν (τότε που ζυγιζόμουνα πιο συχνά) δεν παρατήρησα τόση διαφορά. Μου έτυχε στο παρελθόν για βδομάδες ολόκληρες να μην αλλάξει ούτε γραμμάριο. Και τώρα μέσα σε μισή βδομάδα το βάρος μου παίζει το ασανσέρ. Υπάρχει κανένας λόγος, ξέρει κανείς να μου πει το γιατί;

Πάντως, λέω να συνεχίσω την αποχή ακόμη λίγες μέρες. Η αλήθεια είναι ότι το είχα παρακάνει. Έρχονται σε λίγο καιρό και τα ωραία φρούτα της άνοιξης και του καλοκαιριού και το έργο «μακριά από γλυκά» θα είναι ακόμη πιο εύκολο… Γιαμ γιαμ.

Πάντως, πίστευα ότι δεν θα τα κατάφερνα ποτέ να κάμω δίαιτα και να υπομένω στερήσεις στο φαγητό. Είμαι ένας παλιοχαρακτήρας που όταν πρέπει να κάμω κάτι, θέλω να κάνω το αντίθετο. Προς το παρόν, νιώθω καλά. Ίσως επειδή ακολουθώ τη δική μου δίαιτα και επέβαλα τους δικούς μου κανόνες.

22 comments:

  1. μήπως έσπασε η ζύγαρια?και μένα δείχνει με 52 κιλά :-( θα επροτήμου να με δείχνει 50 φυσικά και να τρώω ότι τρώω τωρά αλλά δυστυχώς δεν γίνετε..

    Μαρία

    ReplyDelete
  2. Πρέπει να ζυγίζεσαι το πρωί πριν φάεις κάτι. Απότομες αυξομειώσεις εγώ έχω κοντά στις δύσκολες μέρες του μήνα.

    Για τη διαίτα συμφωνώ. Εγώ να δεις πόσο το είχα παρακάνει. Έχει πράματα που σταμάτησα να τα τρώω και τα αντικατάστησα με πιο υγιεινά, π.χ. γλυκά/ζάχαρη με φρούτα και μικρά γεύματα κάθε 3 ώρες και βλέπω αποτελέσματα. Αργά και σταθερά χωρίς να λιμοκτονώ.

    ReplyDelete
  3. Δεν έχω ζυγαριά αλλά έχω τον άντρα μου που με το πρώτο παραπανίσιο παχάκι μου λέει ότι πάχυνα. Ναι, μες το καλό λόγο, χωρίς υπεκφυγές ή να τα ωραιοποιήσει. Υπόψην ότι πρέπει να είμαι γύρω στα 53 κιλά αλλά με γνώρισε 48 και ακόμη με θυμάται πως ήμουν όταν με γνώρισε.

    Δεν κάνω δίαιτα, απλά όταν μουρμουρά προσέχω τις ποσότητες και την ποιότητα του φαγητού.

    ReplyDelete
  4. καλά αν έβαζες όντως 2 κιλά εν θα το ένιωθες με τα ρούχα σου?πρέπει να είναι κατακράτηση υγρών μάνα αλλά αν προσέξεις για μια βδομάδα ή δύο τότε θα σταθεροποιηθείς στα κιλά σου

    ReplyDelete
  5. Μαρία δεν πιστεύω να έσπασε η ζυγαριά. μάλλον εγώ έσπασα χαχαχα

    Το πρωί ζυγίζομαι Ϊνα. κάμνω ακριβώς αυτό που λες. μικρά και σταθερά βήματα, χωρίς να λιμοκτονώ. Πάντως οι ειδικοί τώρα λένε ότι 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα, ενω πριν ήταν περισσότερα.

    Ο κίριος Σμιλί είναι ειλικρινής Σμιλί μου. Ο Μοτορτζής ακόμα θυμάται το 34C που είχα όταν με γνώρισε, αλλά πάει ήταν και πέρασε :))

    Daffodil πρέπει να το καταλάβαινα γιατί είμαι κοντή και στους κοντούς τα δύο κιλά φαίνονται. το περίεργο ότι στη ζώνη έσφιξα μια τρύπα... ούφφου είμαι κλινική περίπτωση.

    πάντως με ικανοποιεί το γεγονός ότι κανένας δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να έχω κάτι, ας πούμε καμιά αρρώστια.

    ReplyDelete
  6. Αν και είμαι ζουμπουρλούδα σε υπέρβαρη (με τα κυπριακά δεδομένα) νομίζω εν εύκολο να κοπούν τα γλυκά. Υπάρχουν τόσα πολλά εύγευστα φρούτα ή ακόμα και γιαούρτια για αντικατάσταση των γλυκών και των κάντις που εν νομίζω να εν δύσκολο άμα θέλει κάποιος να τα απομαρκύνει απ' τη διατροφή του. Άσε που μάχουμαι στο μπλογκ μου για σhοκολάτες. Τα γλυκά στη ζωή ενός ατόμου είναι επιλογή. Τζιαι μεν αγχώνεσε βρε Μάνα για το 1kg πάνω 1kg κάτω. Μπορεί να εν τζιαι της ζυγαριάς πρόβλημα. Μπορεί να είσαι φουσκωμένη που το νερό (η οποιδήποτε άλλα υγρά στο σώμα σου). Γυναίκες είμαστε, υγρά κουβαλάμε! Λολ.

    Καλή μέρα σου εύχομαι, με καμιά δροσερή φρουτοσαλάτα! :) xx

    ReplyDelete
  7. Είσαι σίγουρη ότι έκοψες τις σοκολάτες; χαχα

    Μην ανησυχείς για αρρώστια, κατακράτηση υγρών είναι μάλλον πρόσεξε λίγο το αλάτι.

    ReplyDelete
  8. έτσι για να μεν αγχώνεστε, εμένα η δική μου δείχνει με 85. τζαι εν θεωρώ ότι έιμαι τταούκκα.
    καλή σας μέρα.

    ReplyDelete
  9. Λουκρεζία αυτό που με άγχωσε είναι η μεγάλη διαφορά επειδή συνήθως είμαι πολλά σταθερή. το σκέφτηκα με τα υγρά αλλά τη μια μέρα έτσι, την άλλη διαφορετικά, λέω μπας και κάτι δεν πάει καλά. δεν είμαι από τα άτομα που μετρώ εκατοστά ή είμαι υστερική με την εμφάνισή μου. το αντίθετο.

    Marco τώρα που το λες, τις μέρες πριν αρχίσω τη διατροφή, το έριξα στα τσιπς τες κούνες τζαι τα αλμυρά.

    Moonlight δεν με αγχώνει το βάρος αλλά οι αυξομειώσεις που παρατηρώ.

    ReplyDelete
  10. Αχ και να'χα τα κιλά σου!!! Που τελείωσα το λύκειο 46!!!! ναι καλά διάβασες 46 κιλά μόνο!!!! Και τώρα είμαι 67 όσο ήμουν στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου! Και το κακό είναι ότι δεν είμαι συνεπής με τους κανόνες....Σήμερα τον έβαλα αύριο τον ξέχασα!!!! Θέλω μία δίαιτα που να τρώω τα πάντα και να χάνω κιλά!!!! Γινεται;;;;;;;;;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ είμαι μόνο 14 και ζυγίζω 49

      Delete
  11. Βαλλω 1-2 κιλα οταν θα ερτουν τα περιοδικα...τζαι εσυ αγχωνεσαι για 2 κιλα....και δη αμα μιλουμε που τα 50 στα 52;;;; Ξερω οτι ο αριθμος του καθενος εν αναλογα με τον σωματότυπο τζαι μπορει τα 52 για σενα να θεωρεις οτι εν πολλα, αλλα με το που υπάρχουμεν εμεις...no offense (οπως λαλεις τζαι εσυ), νομιζω το να παραπανονιεται καποιος για τα 52 εν λιο υπερβολικο, Τζαι ειδικα αμαν τρωεις τα παντα τζαι εν στερήσε τιποτε, ενω εμεις το αντίθετο!

    ReplyDelete
  12. Πρας δεν παραπονιέμαι για τα κιλά μου, είμαι ευχαριστημένη που λοου μου λαμβάνοντας υπόψη τι χλαπακιάζω. ανησυχώ κομματάκι επειδή τη μια δείχνει 52 την άλλη πάω κοντά στα 50, μετά στη μέση, μετά ανεβαίνω πάλε. δεν μου φάνηκε φυσιολογικό. η κατακράτηση υγρών να εξηγεί γρήγορη απώλεια, το πάνω κάτω όμως;

    Μαρίνα όλες αυτή τη δίαιτα ψάχνουμε να τρώμε τα πάντα και χάνουμε κιλά. πάντως η γυμναστική βοηθά, λέω τώρα που θα ανοίξει ο καιρός να ξεκινήσω περπάτημα.

    ReplyDelete
  13. Συγγνωμη εισαι 52 κιλά;;;;;
    χαχαχαχαχα ρε τσιλιβιθρααα

    ReplyDelete
  14. Αμάννν!! Εγώ όταν κάνω δίαιτα δεν μπορώ με τίποτα να κόψω τα γλυκά!! Κόφκω το φαί τζαι χάνω κατιτίς!! Βέβαια ώσπου είσαι 20-25 εν καλά, μετά μπαίνουν τα κιλά χωρίς να το καταλάβεις!! Ρε Μάνα, πόσον χρονών είσαι?? Μπορεί ο μεταβολισμός σου να άλλαξε!! :/

    ReplyDelete
  15. Εν χαλασμενη η ζυαρκα . -

    Αλλαξε παταριες...

    ReplyDelete
  16. είμαι επίσης και 1.53 σενιορίτα Κούλα.
    χαχαχα άνοιξα λεξικό να δω τι σημαίνει η λέξη τσιλιβιθρα.

    Ανώνυμε να αλλάξει ο μεταβολισμός μου το καταλαβαίνω. να τα παίξει όμως; διάβασα ότι συνήθως όταν παίζει το βάρος παίζει μισό πάνω μισό κάτω. ακούμπησα τα δύο.

    Μπαταρίες; εν το σκέφτηκα Γρούτα

    ReplyDelete
  17. ρε, σοβαρά, εν 2 μέρες, περίμενε να δεις στες παραπάνω αν θα συνεχιστεί.
    τζαι μεν αγχώνεσαι γιατί εν θα εν τίποτε.
    ΑΝ συνεχιστεί στη 1 βδομάδα, στες 2 να το ψάξουμε όλοι μαζί παραπάνω ότι εψάξαμε για το θέρμομιξ της άλλης! :p

    ReplyDelete
  18. Εκεί στο γραφείο, μετά το όργιο θερμίδων, κάντε και κανένα σεξουαλικό όργιο να έρθετε στα ίσια σας...

    ReplyDelete
  19. Κάθε πρωί μετά την τουαλέττα, απαραίτητο ζύγισμα!! Μήπως είναι κατακράτηση υγρών, ή η ζυγαριά σου δεν είναι πάντα στα κέφια της; Καλημέρες!!

    ReplyDelete
  20. Για κατακράτηση το κόβω... κι εγώ από 67-68,5 ανεβοκατεβαίνω - μου έμειναν 4 κιλάκια από την εγκυμοσύνη :( αλλά χλαπακιάζω ασύστολα. 60 κιλά ήμουν προ... 15ετίας! 52 κιλά... δεν μπορώ να φανταστώ πόσο είναι!!!

    ReplyDelete
  21. Εγώ είμαι 14 και ζυγίζω 49 κιλά

    ReplyDelete