Tuesday 3 April 2012

Της νοσταλγίας




Αν ρωτήσω ποιοι ξέρουν τους One Direction, υποθέτω θα απαντήσει ο Μισιαρός και όσοι είναι κοντά στην ηλικία του. Οι υπόλοιποι θα διερωτηθούν τους ποιους; Λοιπόν, οι One Direction είναι μουσικό συγκρότημα. Ξεκίνησαν από το X Factor και τώρα είναι το πρώτο βρετανικό γκρουπ παρακαλώ, μετά τους Beatle που έστειλαν τραγούδι τους στο νούμερο 1 του αμερικανικού billboard. Πάρτε μια ιδέα. Γεννημένοι παρακαλώ το 1993, το 1994. Μάλιστα, την εποχή που οι περισσότεροι μας πειραματιζόμαστε με το σεξ, τη ζωή, τις ουσίες, τις σπουδές, οι One Direction κατέβαζαν γάλα σκόνη και Farine lactee.

Τους κοιτάζω και σκέφτομαι ότι θέλω να τους ρωτήσω αν έκαναν τα μαθήματά τους και αν η απάντηση είναι αρνητική να τους στείλω στο δωμάτιο τους για τιμωρία.

Τέσπα. Με αφορμή τα νιάνιαρα είπα να κάμω μια αναδρομή στα boy bands που σημάδεψαν τη νιότη μας. Τότε που τα ακούγαμε σε κασέτες, τα cd μόλις είχαν βγει, που δεν υπήρχε το replay στο iPod, που το MTV ήταν στις δόξες τους και που γουστάραμε κάποιον από το συγκρότημα. Πάντως, το καταδιασκέδασα, γράφοντας αυτή την ανάρτηση. Άκουγα τα τραγούδια στο Youtube ήταν σαν ένα ταξίδι στο χρόνο.


Take That

Τους ακούω τώρα, δεν θα τους άκουγα όταν ήταν στα φόρτε τους; Για όνομα. Μεγάλη φαν του Robbie Williams, το παραδέχομαι. Ο οποίος Robbie θα γίνει πατέρας, διάβασα κάπου… Να ανταλλάξουμε συμβουλές πως μεγαλώνουμε τα βλαστάρια μας. Κοίτα στο video clip τον Garry τι μαγουλάκια είχε…



Nsync

Προτού ο Justin Timperlake μεταλλαχτεί στο σημερινό τραγουδιστή, ηθοποιό, performer, γκόμενο και γενικά ό,τι έχει πέραση, ήταν ο τραγουδιστής των NSync. Είναι τσακρόφωνος ή είναι η ιδέα μου;


New kids on the block

Οι συμμαθήτριες μου έκοβαν φλέβες για τους New Kids on the Block. Η διπλανή μου στο σχολείο και μετέπειτα κουμπάρα μου, αγόραζε ένα περιοδικό Smash Hits, αν δεν κάνω λάθος και με βομβάρδιζε με κάθε λεπτομέρεια για τα νέα τους, είχε και αφίσες, είχε τα πάντα. Υστερία μιλούμε. Έμενα πάλι δεν μου άρεσαν, αλλά εντάξει, δεν το έδειχνα για να μην εξοστρακιστώ. Πάντως, είναι συγκινητικό να τους βλέπω τώρα, μου φαίνεται θα σηκώσω το χέρι μου, να πω μάθημα. Κανονικά, ταξίδι στο χρόνο.


Backstreet Boys

Τους βλέπεις και θυμίζουν βρετανικό συγκρότημα. Wrong. Οι Backstreet boys είναι αμερικανοί. Ξενέρωτοι θα έλεγα, αλλά… Δεν τους πρόλαβα στα μαθητικά, αλλά στα φοιτητικά μου χρόνια. Δεν τους είχα σε ιδιαίτερη υπόληψη, αλλά τους άκουγα.


Boyzone

Αυτό το τραγούδι το ερωτεύτηκα. Έτσι γλωσσού που είμαι, πώς να μην μου αρέσει ένα τραγούδι που μιλά για λέξεις… Και επίσης με αυτό το τραγούδι ερωτεύτηκα και το πρώην αντικείμενο του έρωτα το κορόιδευε. Όπως επίσης και το άλλο των Boyzone το No matter what. Χλευασμός αληθινός και εγώ το υπερασπιζόμουνα. Και για αυτό δεν σηκώνω συζήτηση, δικαιούται περίοπτη θέση στο νοσταλγικό μου, τραγουδιστικό ποστ.

5ive

Αφήνουμε τα ερωτικά και περνούμε σε ένα κομμάτι πιο χορευτικό. Οι 5ive δεν λένε κάτι ιδιαίτερο, αλλά αν υπάρχει άνθρωπος πάνω κάτω στην ηλικία μου, που να μην έχει χορέψει αυτό το τραγούδι σε κλαμπ, έχοντας βάλει κάποιον ή κάποια στο μάτι, να μου τρυπήσει τη μύτη. Και πάμε όλοι μαζί if you getting down baby…

19 comments:

  1. Μήπως ξέχασεις το λίγκ?

    ReplyDelete
  2. Προσπαθώ να φτιάξω τη γραμματοσειρά και έχασα την ανάρτηση. επανήλθα.

    ReplyDelete
  3. Είμαι δουλεία και δεν μπορώ να ακούσω τα τραγούδια αλλά η δική μου νοσταλγική περίοδος ήταν όταν ήμουν γυμνάσιο και έκανε τα σουξέ της η Μαντόνα, οι WHAM, Duran Dura, Def Lepard, Bon Jovi κλπ. Μάλλον είμαι πιο παλιά από όσο νόμιζα μάνα!

    Για τα μετέπειτα χρόνια κάπου το έχασα πιστεύω και δεν θυμάμαι...

    Τώρα τι να πω, τόπο στα νιάτα!

    ReplyDelete
  4. Αχάπαρη3 April 2012 at 10:19

    Ποννα κάμουμεν αφιέρωμα στους γκόμενους που σημάδεψαν τα νιάτα μας φωνάξετε μου να σχολιάσω.
    Προς το παρόν ψηφίζω backstreet boys and i miss hippodrome :(

    ReplyDelete
  5. ρε μάνα, σάννα τζαι επαλιμπαίδιζες;
    εγώ ήμουν δημοτικό, ΑΤΕ γυμνάσιο τζαι άκουα τα τούτα...

    άρεσκε μου ο κέβιν που τους bsb, άρεσκε μου ο J που τους 5ive.

    Έννα κάμεις τζαι άλλο αριέρωμα στην εποχή αλλά όχι για groups; Να σου θυμήσω το φρίστάιλερ τζαι τον πίτερ αντρέ;

    Πάντως τούτες τες αναδρομές εγώ κάμνω τες συχνά σχετικά!

    ReplyDelete
  6. Σμιλί οι Duran Duran είναι μεγάλη αγάπη, αλλά σκέφτηκα ότι δεν κολλούν ιδιαίτερα. αλλά ένα Notorious εν ό,τι πρέπει.

    Κόρη Αχάπαρη σιγά να μεν θυμόμαστε ονόματα για να τους κάμουμε τζαι αφιέρωμα θέμα.

    Moonlight εννοείται ότι πέφτει ένας άλφα παλιμπαιδισμός. πάντως δεν περιορίστηκα στα 90's έπεσε και λίγο millennium μέσα. Φρισταϊλερ, τζαι ο Ινφόρμερ τζαι το Καρολάιναααααααααααααααααααααααααααααα

    ReplyDelete
  7. Τους one direction δεν τους ξέρω, ξέρω όμως του ΟΝΕ αν μετρά.

    Backstreet boys ελπίζω να έβαλες το as long as you love me!

    Boyzone δεν μου άρεσαν πολύ, στους άλλους ήμουν δημοτικό

    ReplyDelete
  8. hahahah ttziai egw egoraza smash hits, to antikeimeno pothou mou itan oi Take That kai eidika o Robbie:-D
    heheheh
    inta teenage dirt bags eimastan a!

    ReplyDelete
  9. post αν αντικείμενο του πόθου σου ήταν ούλλοι οι take that εν ήσουν απλώς teenage dirt bag ήσουν λυσσιάρα!:P τέλειο ποστ ελάτρεψα το:)

    ReplyDelete
  10. αχ το Smash Hits... εμετάνοιωσα που εν το εφύλαα... έχω ένα απόκομμα όμως που παρουσιάζει ένα νέο συγκρότημα, τους Nirvana!!! :-)

    ReplyDelete
  11. μόνο τους take that ξέρω τα τραγούδια!

    ReplyDelete
  12. Αχ η εφηβεία μου!! Και εγώ κολλημένη με το Smash Hits αλλά όχι για NKOTB, ήμουν μικρούλα.. ήμουν της γενιάς των BSB και N'SYNC. :P
    Kαι τους One Direction ξέρω αλλά σιγά τα τραγούδια..

    ReplyDelete
  13. Brenda τους One όχι μόνο τους ξέρεις, αλλά σε έχω ικανή να τρέχεις σε reunion συναυλία.

    Post έτσι όπως εγυάλιζε το μάτι του Robbie ήταν όντως αντικείμενο πόθου. Οι πιο ξενέρωτες εννοείται προτιμούσαν τον Garry.

    Daffodil ελυσσιούσες τους ούλλους τους Take That?

    Ουφ θα ρωτήσω την κουμέρα αν εφύλαξε κανένα τεύχος.

    Γιατί ρε Ράνια; Ήσουν του ελληνικού ή του ποιοτικού;

    Daydreamer είσαι τότε η ιδανική να απαντήσεις στο αν ο Justin είναι τσακρόφωνος ή όχι :))).

    Ολέ Αντίχριστε.

    ReplyDelete
  14. bsb και nsync τους γνωρισα οταν διαλυονταν.
    τους αγαπω ομως
    οι five δεν ειναι το σο παλιοι οσο νομιζεις. εγω ειμαι του 88 και μια χαρα τους θυμαμαι.
    τους take that τους εμαθα οταν επεσα σε ενα κλιπ τους και ειδα τον ρομπι να πρωταγωνιστει οποτε και με εκανε να το ψαξω περισσοτερο. πολυ καλες φωνες. διαχρονικα τραγουδια.

    ReplyDelete
  15. Αααααχ Μάνα τζιαι άναψες μου φωθκιές! Προσωπικά τέλειο ποστ, γιατί είμαι πολλά του 90s boy bands, μιας τζιαι επέτυχα ούλα τούντα συγκροτήματα πλυν των NKOTB. By the way, ξέρεις το ότι οι BSB τζιαι οι NKOTB κάμνουν European Tour σύντομα; Lol. Αααχ, the forgotten days of the 90s. Προσωπικά ήμουν καταπελλαμένη με τους BSB αλλά μετά εγίνηκα τέλεια Westlife φάση, οι οποίοι και ακόμα υπάρχουν και είναι ακόμα ιδιαίτερα καλοί. Οι One Direction αν με ρωτάς είναι κάτι μωρούθκια με ππάννες κόμα τζιαι δε ξέρω γιατί τους εκθιάζουν τόσο πολλά. Ακόμα να φανταστείς ήμουν UK των καιρό που εφκήκαν που το Εξ-Φάκτορ τζιαι ποττέ δε τους εχώνεψα. Πάει η δεκαετία της καλής, ποιοτικής (με γυμνασμένα κορμιά) ποπ. Τωρά ακούμε τα ξενέρωτα βρεφούθκια. =p

    Καλό μεσημέρι! :)

    ReplyDelete
  16. Εγω που τουτα ακουα γιατι ηταν το στυλ της πιο μεγάλης ανιψιάς και κολλητης μου τοτε.....Εισhεν μια πόρωση για τον Τζόρνταν που τους New Kids on the Block οι οποίο ηταν που την Βοστωνη τζαι εμεις ανοίαμε εγκυκλοπαίδιες να δουμε που στην Αμερική πέφτει!!!

    ReplyDelete
  17. τους τελευταιους θκιο δεν τους ξερω καν! (born in 91) τους προηγουμενους εν θυμουμε να τους ακου(σ)α ποττε αλλα ξερω το ονομα!! το δικο μου flashback εσιει ευρυδικη, μαντω, αννα βισση (τα καλα χρονια) να κοντραρεται με βανδη, βαλαντη, τριανταφυλλο, καλλιρη, λεμπεση, γαρμπη κτλ. <3 90s!

    ReplyDelete
  18. Αααααχ τι μου εθύμησες μάνα!!! Τους Backstreet boys, τους N sync τζαι τους Five ακούαμε τους στα πάρτυ στο δημοτικό τζαι στις αρχές του γυμνασίου...μετά εδιαλυθήκαν =(

    ReplyDelete