Wednesday 4 April 2012

Το ρεύμα, το νερό και ο ήλιος




Ξύπνησα με το ζόρι γιατί προηγήθηκε έξοδος με τις κολλητές. Περάσαμε υπέροχα καιρό είχε κιόλας να βρεθούμε. Ανοίγω τα βλέφαρα με το ζόρι, δεν είχαμε ηλεκτρικό ρεύμα. Χωρίς ρεύμα δεν έχουμε ούτε νερό, γιατί δεν λειτουργεί το πιεστικό. Δεν είχαμε ούτε και φως γιατί τα blinds λειτουργούν με το ρεύμα. Με το κινητό κατάφερα κουτσά στραβά να βάλω λίγη κρέμα και μάσκαρα πάνω μου.
«Να δεις που θα ανατίναξαν το σταθμό», σχολίασε ο πατέρας φαμίλιας «Τώρα που ξέρουν, θα το διαλυσουν καλύτερα», ήταν η απάντησή μου. Με τον καλό το λόγο στο στόμα για την κυβέρνηση είμαστε, αλλά και αυτή έχει δώσει αφορμές ένα σωρό.

Τελικά δεν ήταν ο Βασιλικός είναι η Δεκέλεια. Ο χαμός του χαμού στους δρόμους, στις δουλειές παντού. Τρία restart έχω κάνει μέχρι τώρα και έπεται συνέχεια.

Κάτι άλλο ήθελα να πω και ξέχασα. Τέσπα. Το Μαρί θα στοιχειώνει την κυβέρνηση Χριστόφια. Και να θέλουν να το αφήσουν πίσω τους, γίνεται κάτι όπως το σημερινό… Ένα μπλακ άουτ να γίνει κατά Ιανουάριο μεριά και θα εξανεμιστούν οι όποιες ήδη εξανεμισμένες ελπίδες έχει ο Χριστόφιας να επανεκλεγεί.

Το θέμα μου όμως δεν είναι η κυβέρνηση. Είναι ότι δεν συντονίζομαι με τις προβλέψεις του καιρού. Σήμερα έλεγε ήλιο και 26 βαθμούς Κελσίου. Έστειλα τα μικρά με κοντομάνικη μπλούζα από μέσα και μια λεπτή απέξω. Βλέπω τον πυρετό και το βήχα να επιστρέφουν.

Επίσης, λογάριαζα μιας και θα έχει καμπόσο ήλιο και ζεστή, το απόγευμα, όταν σχολάσω, να γεμίσω την μπανιέρα νερό και να βάλω μπρος ένα χαλαρωτικό μούλιασμα. Δικαιούμαι, μην ακούω αντιρρήσεις. Σε λίγες μέρες υπερχειλίζει και ο Κούρης, νερό δεν σπαταλούμε καθόλου, επομένως μπορώ μια φορά το χρόνο να χαρώ ένα bath tab.

Ήλιο δεν έχει, το νερό δεν θα βράσει, το πετρέλαιο μας έλειψε για να το ζεστάνουμε, οι μικρές θα αρρωστήσουν με τα λίγα ρούχα που φορούν, απόψε παίζει το ΑΠΟΕΛ για να μπορώ να υπολογίζω σε ένα μασάζ και ό,τι ήθελε ακολουθήσει και έτσι βάζουμε ταφόπλακα στα όνειρα για χαλάρωση στο μπάνιο.

15 comments:

  1. εμεις τωρα αποκτησαμε ξανα ρευμα...
    ζητω το 2012 γαμωτη μου!

    ReplyDelete
  2. Εγώ πρόσεξα ότι το χειρίζομαι πιο ψύχραιμα πλέον το ζήτημα. Είναι που αποκτήσαμε εμπειρία? Είναι που νιώθω ότι αυτό βοηθά ούτως ώστε σε 10 μήνες να ξεκουμπιστεί? Είναι που αποκτηνώθηκα? θα σε γελάσω!

    ReplyDelete
  3. Κι εμένα σήμερα καμία αίσθηση δεν μου έκανε που δεν είχαμε ρεύμα (είχα όμως νερό).

    ReplyDelete
  4. Να μην τηλεφωνήσω της μάμμας μου σήμερα δηλαδή,θα έχω να ακούω πολλά.
    Στη μετεωρολογική υπηρεσία δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη,ο χειμώνας επέστρεψε για τα καλά κιόλας...αχ βαχ
    Να υποδεχθείς τις κόρες με ζακέτες και ζεστή σοκολάτα,μπορεί να γλυτώσεις πυρετό και βήχα.

    φιλιά και Μάνα...κουράγιο!!!

    ReplyDelete
  5. Μπρέντα, μάλλον είναι που θα φύγει να μην τον ξαναδούμε....

    Ούτε εγώ δεν συγχίζομαι ιδιαίτερα, αλλά τα ντέντλαϊνς της δουλειάς ακόμα αγχώνουν με...

    ReplyDelete
  6. προσωπικά εν με κόφτει τίποτε. ούτε ο κακαουσκιάς ο θράσου πλέον. φέρτε μας τον φεβράρη 2013

    ReplyDelete
  7. Την Τρίτη πας και δίνεις ένα μηνιάτικο στην ΑΗΚ για να εξοφλήσεις τον τελευταίο λογαριασμό. Τετάρτη πρωΐ ξυπνάς και είσαι χωρίς ρεύμα. Καλώς να μας μπει η Προεδρία!

    ReplyDelete
  8. Είναι οι μετασεισμικές δονήσεις του Ιουλίου αυτές. Τέτοια πρέπει να τα περιμένουμε. Αν είναι καψώνια που μας κάνουν, θα γίνουμε απο δυο χωριά χωριάτες!

    Αααχχχ και βαααχχ αυτό το κράτος! Και μετά σου λένε Ευρώπη...ναι καλά!

    Ήλθε το ρεύμα. Ας ελπίσουμε ήρθε για να μείνει!

    Καλή συνέχεια Μάνα. :)

    ReplyDelete
  9. Εγω διερωτουμαι... το πλυντηριο που εβαλα εψες επρολαβεν να τελειωσει? Γιατι το προγραμμα το πρωι εν ηταν πας την ληξη... Τι να καμω? Να το ξαναβαλω?

    ReplyDelete
    Replies
    1. πέψε το του Θράσου να σου το κανονίσει

      Delete
    2. Ποσπαζω τα τζαι μονη μου αμαν εν για ετσι... προχτες εκαμα τες σχολικες φορμες της κορης... παραλλαγη :ζ

      Delete
  10. το καλύτερο ήταν τα φώτα της τροχαίας, κανένα αγχος μετά το Μαρί, εδιούσαν ούλλοι μέσα αλλά no accidents!

    ReplyDelete
  11. αυτό ακριβώς εσκέφτηκα κι εγώ μόλις εσηκώθηκά... Αν έγινε καμμιά έκρηξη πάλε.... Και με πλυντήριο εβάλαμε με τίποτε εψές....

    ReplyDelete
  12. εγώ που εξύπνησα στις 10 εν επήρα χαπάρι..

    εν ζέστη ρε σήμερα! εν θα αρρωστήσουν οι κόρες!

    ReplyDelete
  13. δεν επικοινωνώ με τον εαυτό μου και με το περιβάλλον μου σήμερα. υποψίαζομαι ότι εγέρασα μια νύχτα ξαγρύπνησα και είμαι στα πρόθυρα ζομπισμού (να γίνω ζόμπι).

    ReplyDelete