Thursday 19 April 2012

Τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά




Το παγκύπριο αναστατώθηκε με την είδηση ότι πριν από 27 χρόνια μια κλινική στη Λεμεσό αντάλλαξε κατά λάθος δύο κοριτσάκια. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Τραγικό μεν, αλλά καθόλου απίθανο όμως. Από τη στιγμή που εμπλέκεται ο ανθρώπινος παράγοντας είναι δυνατόν να γίνουν λάθη. Λάθη ανεπανόρθωτα, που κοστίζουν και πληγώνουν.

Πάντως, αν ποτέ ανακάλυπτα ότι μου έδωσαν λάθος παιδιά στο μαιευτήριο δεν θα τις έδινα πίσω τις κοράσες. Θα ήθελα σίγουρα, να βλέπω, να έχω σχέσεις με τα βιολογικά μου παιδιά, να ξέρω ότι είναι σε καλά χέρια, αλλά δεν θα επέστρεφα την κόρη Α και την κόρη Β με τίποτα.

Μόλις έγινε γνωστό το θέμα έλεγα, αναστατώθηκε ο κόσμος…. Και βουρ τρέχουν πανικόβλητοι πολλοί γονείς για τεστ και αναλύσεις. Θα γίνουν πολλές αποκαλύψεις, να μου το θυμηθείτε. Γιατί, άντε να έγιναν δύο, τρεις ανταλλαγές παιδιών; Πόσα λάθη πλέον σε αυτά τα μαιευτήρια; Άλλη δουλειά δεν είχαν από το να ανταλλάζουν νεογέννητα; Ούτε σε βραζιλιάνικο ή τούρκικο σήριαλ δεν γίνονται τόσες ανταλλαγές.

Στο Φιλελεύθερο διάβαζα ότι το θέμα έφερε πολλή αναστάτωση στη Λεμεσό… Yeah right. Το δημοσίευμα περίμενε η Λεμεσός για να αναστατωθεί.

Οι υποψίες όμως υπάρχουν. Ρε συ γυναίκα, γιατί δεν μου μοιάζει το παιδί; Έλα μου ντε. Γιατί δεν σου μοιάζει, γιατί δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά σου, τα χαρίσματά σου, τις ιδιοτροπίες ή τα χούγια σου; Μήπως, λέω μήπως γιατί δεν είναι δικό σου;

Σοοοοοοοοοοοοοκ. Μεγάλο μάλιστα. Γίνονται στην Κύπρο τέτοια πράγματα; Θα παραθέσω μόνο την κουβέντα που είπε πριν λίγο καιρό μια πολύ στενή μου φίλη. «Είναι στη μόδα το δεύτερο ή το τρίτο παιδί να μην είναι του μπαμπά του». Και όταν ρώτησα, τι ακριβώς εννοούσε με τη λέξη μόδα, η διευκρίνιση που έπεσε ήταν να μην ξαφνιάζομαι γιατί αυτά τα πράγματα συμβαίνουν ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΑ. Τις περισσότερες φορές και με την ανοχή των δύο, γιατί και δύο ξενοπηδούν...

Indeed. This is Cyprus reality.

Να δείτε που μετά που τα χημεία θα κάνουν χρυσές δουλειές με τις αναλύσεις DNA και τα τεστ πατρότητας σειρά θα πάρουν οι δικηγόροι για τα διαζύγια. Και κάπως έτσι θα βγούμε από την κρίση. Το χρήμα να κινείται.

Πάντως, αν έχετε αμφιβολίες ξεκίνηστε από τα απλά. Κληρονομικότητα και ομάδες αίματος. Σας τα έλεγε η Πρασινάδα, αλλά ποιος πρόσεχε; Έχουμε και λέμε: Οι γονείς με ομάδα αίματος 0 μπορούν να κάνουν παιδιά μόνο με ομάδα αίματος 0. Επίσης, ένας γονέας με ομάδα ΑΒ μπορεί να έχει παιδί με ομάδα αίματος Α, Β, ΑΒ, αλλά ποτέ 0.


31 comments:

  1. Το ερώτημα που μου γεννήθηκε στο μυαλό από χτες που διάβασα την είδηση είναι "και τώρα τί γίνεται;".

    Τί γίνεται τώρα για τις δύο 27χρονες;
    Αλλάζουν ζωές;
    Ανταλλάζουν ζωές μάλλον;
    Έλα εσύ στην "οικογένεια" μου να πάω εγώ στη δικιά σου;

    ReplyDelete
  2. πέραν της πλάκα που κάνω με το θέμα κέρατο, είναι σοβαρό το ζήτημα. στα 27 δεν αλλάζεις ζωές, μάλλον τις προσαρμόζεις. ίσως όπως με το γάμο, που απλά μεγαλώνει η οικογένεια και αποκτάς και άλλους γονείς ( Η Αχάπαρη εννοείται ότι εξαιρείται).

    ReplyDelete
  3. Εν νομίζω να αλλάσουν ζωές. Στην αρχή σοκάρονται, μετά σκέφτουνται what the hell shit happens τζιαι μετά γίνεται σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των οικογενειών, τζιαι οι μανάδες έχουν μπελά να αλληλοτραπεζώνονται κάθε χριστούγεννα τζιαι πάσχα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εφαντάστηκες να ανακαλύψεις τωρά στα 22 σου (στα πόσα σου???) ότι η Χούντα εν μάνα σου;

      Delete
    2. Μεν τα λαλείς ετσι απότομα! Εννα βουρούμεν να την συνεφέρουμε.

      Delete
    3. Αχάπαρη αχάπαρη μίλα μίλα κόρη είσαι καλά; Α μάνα μου εφύρτηκε.

      Delete
    4. Invicte μου αν το πάρουμεν έτσι θα μπορούσε να ήταν τζιαι δική σου πεθερά (μπουαχαχαχα)

      Delete
    5. Αποκάλυψη τώρα κυρίες και κύριοι. η Αχάπαρη τζαι ο Ινβίκτους είναι brother and sister in law (δεν έχω ιδέα στα ελληνικά πως είναι οι συγγένειες). Βίκη Χατζηβασιλείου eat my dust. ενώνω οικογένειες χωρίς πακέτα.

      Delete
    6. Eφυρτηκεν σίουρα ο κουνιάδος μου.

      Delete
  4. Όπα ρε συ... ονειρικός ορισμός του γάμου-επέκταση της οικογένειας. Πε μου έχεις καταγωγή από ξένη χώρα? Γιατί συνήθως εδώ κάτω γίνονται μάχες με τα πεθερικά, η περίπτωση της Αχάπαρης είναι συνήθως ο κανόνας.

    Και εγώ τα ίδια σκεφτόμουν με τον Ινβίκτους. Μιλά και το αίμα, αλλά γονιός είναι εκείνος που σε μεγάλωσε. Σε εξίσου δύσκολη θέση βρίσκονται και οι γονείς.

    ReplyDelete
  5. Καλημέρα!
    Ωραίο θεματάκι! Αφήστε την κρίση και πιάστε το ξενο-γ....ι! Πάντως συμφωνώ ότι γονιός είναι αυτός που σε μεγαλώνει. Αυτός που σε γεννά αν δεν συμμετέχει σε όλο το "πακέτο" της ανατροφής, είναι απλά γεννήτορας!

    ReplyDelete
  6. εμένα η απορία μου εν άλλη.
    άτε τζαι ξενογ**άς. εν ανάγγη να αγκαστρώννεσαι/αγκαστρώνεις τον κόσμο που εν παντρεμένος/σαν είσαι παντρεμένος;
    πού ζιούμεν δηλαδή τζι εν μπορούμεν να προσέχουμεν πηλέ μου τούτο;

    κατά τα άλλα, τζι εγώ εσκέφτουμουν το μετά. έννα έχουν φαντάζουμαι δικαστήρια, μηνύσεις, τραπέζια, σάννα τζαι οι γονείς οι βιολογικοί εν οικογενειακοί φίλοι, άτε να έχει λίο μπόντινγκ τάιμ η μια με την άλλη, αλλά τίποτε άλλο....

    ReplyDelete
  7. Πολλά spooky αλλά έσhιει μια αμερικάνικη σειρά φέτος που ονομάζεται 'Switched At Birth' τζιαι πραγματεύεται τούτο ακριβώς το γεγονός. Εντάξει εν όντως τραγικό να μαθαίνεις κάτι τέτθκιο αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορείς να ξαπωλήσεις το κοπελούι που εμεγάλωνες τόσα χρόνια για να πιάσεις το βιολογικό σου που εν ήδη αναγιωμένο που κάποιους άλλους. Δεν παύει να εν κάπως σαν ένας stranger τζίντο κοπελούι, ακόμα τζι' αν εν γαίμα σου. Τωρά για το ότι επάθαν σοκ...εεε τζιαι χέι ας πούμε. Τόσα σκάνδαλα κάθε μέρα, με μιαν τυχαία ανταλλαγή παθαίνουν το σοκ δαμέσα; Μπάι δε γουέι, έννα κάμουν μήνυση οι δυο οικογένειες στις οποίες του εκάμαν τούντο λάθος; Οξά έννα κάτσουν στα αφκά τους τζιαι εν θα κάμουσσιν τίποτες;


    Τις καλημέρες μου Μάνα. :) xx

    ReplyDelete
  8. Είναι κ μικρή η Λεμεσός, μπορεί να γνωρίζονται, να πήγαιναν στο ίδιο σχολείο κλπ.

    Πάντως σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να είναι στην θέση τους, ούτε των γονιών τους.

    ReplyDelete
  9. λες να γινονται μονο στη κυπρο αυτα;

    απαπαπαπα

    μαμααααα τι ομαδα αιματος εχεις;;;;

    ReplyDelete
  10. Με το που άκουσα την είδηση προσπάθησα να θυμηθώ πόσα μωρά είχε το μαιευτήριο τη μέρα που γέννησα. Ευτυχώς ήταν μικρή κλινική έτσι είμαι σίγουρη ότι οι κόρες είναι δικές μου! Πάντως σαν είδηση με σόκαρε.

    ReplyDelete
  11. Αν θυμάστε πριν λίγους μήνες έγινε κάτι παρόμοιο στο Μακάριο αν δεν κάνω λάθος, μόνο που από τύχη και μόνο το ανακάλυψαν νωρίς. Ο ένας σύζυγος όταν τον πληροφόρησε ο γιατρός ότι το παιδί δεν έχει το ίδιο dna με το δικό του, παρολίγο να χωρίσει τη γυναίκα του και τελικά έκανε και εκείνη τεστ γιατί ήταν σίγουρη η γυναίκα ότι δεν έκαμε καμιά ματσαράγκα και αποκαλύφτηκε το λάθος. Ήταν όμως βρέφη και μπορούσαν να τα αντάλλαξουν. Φαντάζομαι πόσο τυχεροι νοιώθουν αυτοί οι άνθρωποι τώρα.

    ReplyDelete
  12. Ίνα εκτός αν έκαμαν λάθος στο μαιευτήριο (πάντως γεννήθηκα Λεμεσό) κατάγομαι από Κύπρο.

    Αμπελοφιλοσοφίες συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Γονιός είναι αυτός που σε μεγαλώνει και σε αγαπά.

    Moonlight είναι όλο το πακέτο. Ξενογαμήσι, ξενοαγκάστρωμα, ξένο παιδί (που στο τέλος την πληρώνει).



    InaApr 18, 2012 11:39 PM
    Όπα ρε συ... ονειρικός ορισμός του γάμου-επέκταση της οικογένειας. Πε μου έχεις καταγωγή από ξένη χώρα? Γιατί συνήθως εδώ κάτω γίνονται μάχες με τα πεθερικά, η περίπτωση της Αχάπαρης είναι συνήθως ο κανόνας.

    Και εγώ τα ίδια σκεφτόμουν με τον Ινβίκτους. Μιλά και το αίμα, αλλά γονιός είναι εκείνος που σε μεγάλωσε. Σε εξίσου δύσκολη θέση βρίσκονται και οι γονείς.

    Lucrezia μου διέφυγε τέτοια σειρά; Όπως. Θα βάλω μπρος το search. Με τίποτα δεν το ξαπολάς το κοπελούι που μεγάλωσες. Αν μιλούμε και για μια σχέση καλή είναι το κοπελούι σου ότι και να λένε τα τεστ και οι αναλύσεις.

    Δέσποινα σίγουρα κανένας δεν θα ήθελε να είναι στη θέση τους.

    Τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι? Γίνονται και αλλού; Τι λες τώρα ρε Coula; Πω πω και άλλο σοκ.

    Σμιλί δεν μπήκα καν σε έτσι διαδικασία. Μου έκανε εντύπωση η είδηση και δικές μου να μην είναι δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα. Δεν θα τις αγαπούσα ούτε στάλα λιγότερο.

    Κολόνα καλά σου λέω θα πάρουν τα πάνω τους τα χημεία...

    ReplyDelete
  13. Η ιστορία όντως συγκηνητική,ότι μεγάλωσε η οικογένεια είναι ωραίο!
    Τη μόδα δεν την πιστεύω. Αν την κάνουν οι λίγοι,δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας πείσουν πως είναι οι πολλοί,συγγνώμη!
    Πάντως υπάρχει και το θέμα υπολειπόμενο γονίδιο,Μάνα.
    Ένας γονιός με Α ή Β μπορεί να έχει και παιδί με Ο,αν φέρει κι αυτό το γονίδιο.

    ReplyDelete
  14. εδιάβαζα σήμερα οτι η μία οικογένεια είναι εύπορη και θέλει να βοηθήσει το βιολογικό παιδί αλλά οι άλλοι γονείς δεν θέλουν κάτι έτσι.. δύσκολη κατάσταση όντως..

    ReplyDelete
  15. τΟ ΑΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

    ReplyDelete
  16. Χα χαχα Σκόντε. το πιο αστείο της υπόθεσης οι γονείς και οι παππούδες που καμαρώνουν ότι τους μοιάζουν τα εγγόνια τους...

    Daffodil τούτο με τα λεφτά εν άλλο θέμα. αν η βιολογική τους κόρη ήταν καλά, εννοώ τα έβγαζε πέρα ίσως δύσκολα αλλά ήταν καλά δεν πεινούσε είχε τη δουλειά της, ποιος ο λόγος να πάνε αμέσως να δώσουν λεφτά; εν λογικό ότι θα αντιδρούσε. Γνώρισ τον άλλο, μίλα του τζαι μετά.

    Θάλασσα περιμένουμε την Πρας για ένα αναλυτικό μάθημα και εις βάθος.

    ReplyDelete
  17. @Μανα & Μωβ
    Εισαστε και οι 2 σωστες. Γιατι η μια είπεν ομάδα ΑΒ τζαι η άλλη είπεν Α ή Β. Το ή καμνει μεγάλη διαφορά.

    Για επεξηγηση στο Σάιενς φορ ολ (παρτ 1)
    http://drprasinada.blogspot.com/2011/09/blog-post_28.html

    Να υπενθυμησω ομως οι ομάδες αιματος δεν ειναι τζαι πολλά καλος τροπος να σου μπει υποψια...Μπορει να ταιριαζουν οι ομάδες αιματος αλλα να μεν εν δικο σου το μωρο! Τεστ DNA εν η μονη σιγουρη επιλογη......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κόρη Πρας έκαμες συμφωνία αλλώπως με κανένα χημείο...

      Delete
    2. Θα ηταν καλα να ειχα καμια συμφωνια.....ηταν να εκαμναμε τζαι δώρα!!!! Με καθε τεστ DNA, μια δωδεκάδα καπ κέικς δώρο! :)))

      Απλά ειχαμε την ιδια συζητηση με την Μάνα στο ποστ που εβαλα λινκ τζαι ηθελα να διευκρινίσω οτι ενεν στοιχείο οι ομάδες αιματος.

      Delete
  18. Ρε Μανα, μες τα βιβλιαρια Υγειας των μωρων, εν επρεπε να γραφει την ομαδαν αιματος? Εμας εν γραφει :(

    Οϊ πως εχω αμφιβολια... αφου εν ομορφα τα μωρα, αρα φωτο κοπυ της μαμας τους :Ρ

    Επισης, η Πρασιναδα να μας διαφωτισει: ποιου γονιου την ομαδαν αιματος παιρνουν τα μωρα? (μπορει ναν τζαι ηλιθια ερωτηση, αλλα εν ηξερω αφους!)

    ReplyDelete
  19. Γρουτα!!!! Θα σε αφηκω ιδία ταξη κόρη!!! Δε το ποστ που εβαλα λινκ!!!
    Τα μωρα πιάνουν ενα "γονιδιο" που την μάμα τζαι ενα που τον παπά. Εξηγησα αναλυτικα στο ποστ αλλα αν θελεις πε μου τζαι πολυ ευχαριστως να τα ξαναπω.

    Αμανα μου πρέπει να επανέλθω με κανενα Σάιενς φορ ολ για να καμουμε επανάληψη!!! :ΡΡΡ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κορηηηηηηηηηηηη! ΟΚ εκατατοπιστηκα! Ευχαριστω σου!

      Ο στύλλος εν ΑΒ (γαουρογαιμαν) τζι εγω κλασσικα Ο, αρα τα τεκνα μας ή Α(Ο) εν να' ναι ή Β(Ο), εν ναι?

      Delete
    2. Ευγε!!! Ακριβως!!! Οκ περνας στην επομενη ταξη τζαι μάλιστα με αριστα!! :)))) Το τεστ θα σου πει οτι εν Α ή Β το Ο ομως θα το κουβαλουν.

      Τζαι εγω ειμαι Ο- τα - τζαι + στο επομενο μαθημα αλλοπως..... :))))

      Delete
  20. Αποκλειται. Θα καμεις διαγωνισμα να δειξουμε την αξια μας εμεις οι μελετηροι.

    ReplyDelete
  21. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς ζόρι τραβάν οι γινείς αν το παιδί που μεγάλωσαν βγήκε από άλλη τρύπα...
    Μόνο τα παιδιά θα έπρεπε να την ψάξουν τη δουλειά, μπας κι ο πραγματικός τους μπαμπάς είναι λεφτάς και λύσουν τον πρόβλημα της ζωής τους...

    ReplyDelete