Tuesday 11 September 2012

Χρέη, τράπεζες και έκρηξη




Το σπίτι μου το αγαπώ. Δεν είμαι υλίστρια. Είναι όμως το σπίτι μας. Για το οποίο είμαστε διατεθειμένοι να δουλεύουμε, αρκετά σκληρά κάποιες φορές, για να το συντηρούμε και να το ξοφλήσουμε. Λεφτά που θα μπορούσαμε για παράδειγμα να πηγαίναμε ταξίδια, να αγοράζαμε ρούχα, να κάναμε οτιδήποτε άλλο. Είναι επιλογή μας. Το χαιρόμαστε και το αγαπούμε, όχι για την αγοραστική αξία που έχει αλλά για τη συναισθηματική, αφού εδώ αναπτύσσεται η οικογένειά μας.

Αν ο μη γένοιτο, δεν πάνε καλά τα πράγματα, θα ζητήσω από την Τράπεζα Κύπρου  διαγραφή του χρέους. Χαρίσανε στο κάτω κάτω τρία εκατομμύρια χρέος της ΠΕΟ, στο δικό μας που είναι το ένα δέκατο (πάνω κάτω μαθηματικά χάλια είπαμε) γιατί να κωλώσουν;

Στο κάτω κάτω ο Κυρίτσης είναι πιο όμορφος μου, πιο έξυπνος μου, πιο στιλάτος; Α μάλιστα, δεν του χάρισαν το χρέος ούτε γιατί είναι όμορφος, ούτε γιατί είναι έξυπνος, ούτε γιατί είναι στιλάτος. Το χάρισαν γιατί ο γενικός γραμματέας της ΠΕΟ. Αυτό κάνει νόημα.

Φυσικά δεν κάνει νόημα το γιατί, αλλά άστα να πάνε. Δεν θα κολλήσουμε σε λεπτομέρειες. Κάπου τον πέτυχα σε ένα ραδιόφωνο να λέει πως θα έχανε η Τράπεζα Κύπρου στο δικαστήριο. Άβυσσος η ψυχή του ποιητή, του συνδικαλιστή εννοώ. Τι ήθελε να πει, πως η Τράπεζα Κύπρου, θα έχανε την υπόθεση, αν διεκδικούσε τα λεφτά της δικαστικώς; Γιατί τότε, όλους αυτούς που χρωστάνε οι τράπεζες τους σέρνουνε στα δικαστήρια και τους αναγκάζουν να πληρώνουν;

Αν συμβαίνει αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Είμαστε μαζί με την ΠΕΟ να πάρει την Τράπεζα Κύπρου δικαστήριο και να κερδίσει υπόθεση του τύπου «χρωστώ και δεν πληρώνω». Και μετά θα διεκδικήσουμε δικαστικό προηγούμενο. Σε αυτό το σημείο, η δικηγόρος μου κ. Brenda μπορεί να μας διαφωτίσει για το θέμα. Και έτσι όλοι οι πικραμένοι που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους, να καταφύγουν στο δικαστήριο και να τους χαριστούν, ή έστω να τα μοιράσουν στη μέση τα χρέη. Χρωστάς κύριε μου εκατό χιλιάδες; Δώσε τις 20 χιλιάδες και ξοφλήσαμε.

Θα είναι ένα εσωτερικό κούρεμα, χρέους. Αυτοκούρεμα. Θα προλάβουμε την Τρόικα, που όλο διαμαρτύρεται ότι η κυβέρνηση δεν κανόνισε ακόμη συνάντηση για να βάλουν τους όρους του μνημονίου. Δεν μπορούμε κυρία Τρόικα να σε δούμε, τι ζόρι τραβάς;

Επειδή όμως δεν είμαστε ΠΕΟ, ούτε γλύφουμε τα μαλλιά μας προς τα πίσω σαν τον Κυρίτση, παίζει να μην δεχτεί το δικαστήριο τα επιχειρήματά μας. Πέραν του ότι θα ρίξω το φταίξιμο στο δικηγόρο, έχω οργανωμένο σχέδιο τι θα κάμω.

Προτιμώ, παρά να δώσω το σπίτι μου στην τράπεζα να το ανατινάξω. Και το εννοώ. Πόσο δύσκολο είναι να βρω στο ebay εκρηκτικά ή οδηγίες πώς να τα φτιάξω μόνη μου; Piece of cake. Θα το ανατινάξω και ελπίζω να φάω και τον κιτς κήπο του γείτονα μαζί. Θα το εξαφανίσω, θα βγάλω ένα κρατήρα, που θα φτάσει πιο βαθιά και από τους αγωγούς για φυσικό αέριο. Αλλά το σπίτι μου δεν το δίνω.

Στη συνέχεια θα σπείρω στο οικόπεδο χημικά. Μετά, θα παίρνω το μολυσμένο το χώμα και θα το στέλλω με το ταχυδρομείο σε πολιτικούς, σε τραπεζικούς, σε συνδικαλιστές. Αν θυμίζει κάτι, είναι ακριβώς ότι έκαναν οι Σκωτσέζοι που αγωνίζονταν για ανεξαρτησία στη δεκαετία του ’70.

12 comments:

  1. ότι βοήθεια θέλεις με χημικά λετ μι νόου, έχω στοκ :P

    ReplyDelete
  2. Μια σελιδα ποστ, αλλά κρύβει τόσες πολλές αλήθειες και πραγματικότητες.

    Μια διευκρίνηση όμως. Ο Κυρίτσης εν τζαι γλύφει το μαλλί του. Απλά που το πολλή φαΐ, το λίπος άρχισε να σιενώνει που τους πόρους. Εν ούλλο λίγδες, ο λίγδης.

    ReplyDelete
  3. Έχει άνθρωπο που να μη νιώθει την αδικία;
    Μαζί σου!
    Εδώ στις ιστοσελίδες αγοράς οικίας,υπάρχουν πάμπολλες προσφορές πλειστηριασμών. Και δεν βλέπεις κανένα να σώσει τον κόσμο,μονάχα τις τράπεζες.

    Σε άλλο επίπεδο,σήμερα το πρωί στις ειδήσεις,ένας ακαδημαϊκός προσπαθούσε να προειδοποιήσει τον μέσο παγοχωρίτη για τη δύναμη που απορροφείται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα,και που σε λίγο καιρό δεν θα ελέγχεται από καμία βουλή.Μα ακούει κανείς; Υπάρχει κανείς που να μπορεί να τα βάλει με αυτό το νέο αυτοκαταστροφικό σύστημα πολιτείας;

    ReplyDelete
  4. Πώς μπορείς να μιλάς για βόμβες κι ανατινάξεις και να χρησιμοποιείς τον όρο "Peace of cake";
    Πόλεμος για την ειρήνη;
    Ντροπή σου! Ιμπεριαλίστρια!

    Υ.Γ: εκτός βέβαια κι αν εννοείς "λευτεριά στην cake" που είναι και σ' ενδιαφέρουσα...

    ReplyDelete
    Replies
    1. επήες να πεις τζι είπες. άρεσεν μου η μετάφραση σου. και μεταφράσεις έχουν ψυχή. και οι μεταφράσεις κλαίνε. η μετάφραση της γειτονιάς. ελείψαν οι σαπουνόπερες.

      ευτυχώς πον μας είπες τζιαι Μπιζέλια μες το κκέηκ.

      Delete
  5. Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη Beatrix. θέλουμε επαγγελματικά αποτελέσματα.

    Ανώνυμε άρεσε μου το εν ούλλο λίγδες ο λίγδης.

    Θάλασσα περιμένουμε αύριο το δικαστήριο να δούμε τι θα πει για τον ESM αλλά μου φαίνεται τίποτα δεν σταματά τη συγκέντρωση υπερεξουσιών. Κανείς δεν ακούει, γιατί μάλλον πολλοί έχουν συμφέροντα.

    Μεσιέ Ινβίκτους, η διόρθωση έγινε πιλέ. μερσί.

    ReplyDelete
  6. μα να ανατινάξεις το σπίτι σου?..κρίμα.

    εν τούτα που σκεφτούμαστε και είμαστε όλοι έτοιμοι να γίνουμε μετανάστες..

    ReplyDelete
  7. Είναι μια λύση και αυτή!!! Θα μπορούσες να πιάσεις λεφτά και απο τις ασφάλειες βέβαια, αλλά ξέχασα δεν καλύπτουμε κακόβουλες ενέργειες... Χαχαχα

    ReplyDelete
  8. Hello τι τα θέλεις τα εκρηκτικά? Ενα κέικ να κάμεις επήεν το σπίτι. Αν θέλεις βοηθώ σε. Μεν αντραπείς α.

    ReplyDelete
  9. ο τζύρης μου ελάλεν ότι αν ξανάρτουν οι τούρτζιοι (αν έρτουν πάραδα that is), θα πιάσει το σφυρί τζιαι θα σπάσει τα πλακάκια του σπιτιού ένα ένα. Θα τα κάμει πλακάκια δλδ.

    Να του πω τζιαι το δικό σου, όμως, εν πιο ενδιαφέρον γιατί πέρνεις τζι άλλους μιτά σου.

    ReplyDelete
  10. Ράνια δεν θέλω να γίνω μετανάστης αγαπω τον τόπο μου. απλά δεν αντέχεται τόση αδικία. χαρίζουν χρέη εκατομμυρίων τζαι αν κανένας χρωστεί 1000 ευρώ τον πάνε φυλακή.

    Αριστείδη θα μπορούσαμε να κάνουμε λέσχη και να ανατινάζουμε ο ένας το σπίτι του άλλου ώστε να πληρώνουν οι ασφάλειες χε χεχε.

    Αχάπαρη πραγματικά επήρες την ιδέα σε άλλη διάσταση. μεν σου πω να κάμουμε το κέικ τζαι να δώκουμε ένα γυρό που τες τράπεζες να τζεράσουμε των πλασμάτων.

    Μελετημένα πράματα Sike. μεγάλη θα είναι η καταστροφή οϊ απλώς να τα κάμουμε πλακάκια.

    ReplyDelete
  11. Ππε ομοιοπαθής! Οργιάζει η φαντασία σου ρε μάνα!
    Εισαι πολλά φαντασμένη.. Ελπιζω να μεν με πιασει το ωστικό κύμα διότι εν θα χω ούτε ενα τετραγωνικό μετρο να μεινω

    ReplyDelete