Monday 22 July 2013

Αν η Κέιτ γεννούσε στην Κύπρο




Και έτσι όλος ο κόσμος κάθεται τώρα και περιμένει την Κέιτ να γεννήσει. Σας παρακαλώ, όχι και ποια είναι η Κέιτ; Σιγά υπάρχει κανένας σε τούτο τον πλανήτη που δεν πήρε είδηση ότι η μεγαλειοτάτη γκαστρώθηκε πριν εννιά μήνες και ότι θα φέρει στον κόσμο τον ή την διάδοχο της Αγγλίας, της κοινοπολιτείας και κάτι νησιών που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι;

Η Κέιτ εισήλθε το πρωί η ώρα 8 στο μαιευτήριο. Ώρα 11.32 που γράφω την ανάρτηση δεν είχαμε νέα ότι γέννησε. Στη θέση της, θα είχα τελειώσει πάντως. Σε μια ώρα που με έπιασαν οι πόνοι ήμουν στο δωμάτιο του νοσοκομείου με τα παιδάκια μου.

Το θέμα είναι η Κέιτ, όμως όχι εγώ. Η πριγκίπισσα πάντως, καθυστέρησε μια βδομάδα να γεννήσει. Όχι γιατί το ήθελε η ίδια, αλλά γιατί δεν είχε πόνους. Έτσι, μόλις άρχισαν οι πόνοι, πήγε στο νοσοκομείο και θα γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό. Και την επόμενη μέρα θα είναι σπίτι της, εννοώ στο παλάτι της.

Απλά πράγματα. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν αν η Κέιτ ήταν η δούκισσα του Παλαιχωριού, για παράδειγμα ή του Ύψωνα αντί του Κέιμπριτζ;

Κατ’ αρχήν και να ήθελε να γεννήσει φυσιολογικά, το πιο πιθανόν δεν θα την άφηναν. Λίγες μέρες πριν την ημερομηνία τοκετού, θα άκουγε από το γιατρό της μια από τις παρακάτω δικαιολογίες, για να προχωρήσει σε καισαρική:

1. Το μωρό είναι τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο

2. Το μωρό δεν τρέφεται σωστά, πρέπει να γεννηθεί

3. Το μωρό δεν έπιασε σωστή θέση

4. Το μωρό είναι ζαβά στη μήτρα

5. Η λεκάνη της μητέρας είναι στενή, θα δυσκολευτεί να γεννήσει και θα ταλαιπωρηθεί

6. Το μωρό έχει  ακανόνιστους παλμούς

7. Το μωρό είναι πολύ μεγάλο

Και άλλοι πολλοί λόγοι που μου διαφεύγουν τώρα.

Κατά δεύτερο λόγο. ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ από την καθορισμένη ηλικία; Απαράδεκτο. Αμέσως χειρουργείο να γεννήσει με καισαρική μάλιστα. Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν κίνδυνοι αλλά από την άλλη είμαι και με τη μεριά της φύσης. Μια δυο μέρες πάνω δεν χάθηκε ο κόσμος. Στην Κύπρο, όμως είναι ταμπού να ξεπεράσεις την ημερομηνία που σου έδωσε ο γιατρός.

Και γεννάει με το καλό η δούκισσα του Παλαιχωριού ή του Ύψωνα. Θα κάτσει δυο και τρεις μέρες στο ιδιωτικό νοσοκομείο. Θα επιμένει να θηλάζει το παιδί της και οι νοσοκόμες θα επιμένουν να του δίνουν γάλα στο μπιμπερό, γιατί είναι πιο εύκολο έτσι, παρά να αντέχουν ένα νεογέννητο, που μόλις μαθαίνει να τρέφεται και ίσως να κλαίει, ώσπου να τα καταφέρει ή ώσπου να κατεβάσει η μάνα του γάλα. Και έλα μετά, αν συνηθίσει το μπιμπερό, να του μάθεις να θηλάζει.

Στην κλινική θα μαζευτεί όλο το σόι, όλοι οι φίλοι, όλοι οι συνάδελφοι. Ανθρώπους που η δούκισσα είχε μήνες να δει θα τους δει εκεί.

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες θα λοξοκοιτούν ο ένας τον άλλο, περιμένοντας να δουν ποιου το όνομα θα πάρει το μωρό. Επίσης, οι γιαγιάδες θα είναι σίγουρες ότι τα μάτια τα πήρε από εμάς, τα αυτιά από εσάς και θα κάνουν τη διανομή των χαρακτηριστικών, ενός μωρού που μόλις γεννήθηκε και σε πέντε μέρες θα είναι εντελώς διαφορετική φάτσα.

Αν η νονά ή ο νονός είναι καθορισμένος από πριν θα καταφτάσει να δει το βαφτιστήρι του κουβαλώντας τον πιο μεγάλο αρκούδο που κυκλοφορεί στην αγορά. Μαζί με λουλούδια, μπαλόνια, ρούχα και ό,τι άλλο κατεβάσει η κούτρα του.

Τα κεραστικά αποκλείεται να φτάσουν και έτσι κάποιος πρέπει να πεταχτεί ξανά στο ζαχαροπλαστείο για τη δεύτερη δόση. Ενίοτε χρειάζεται και τρίτη.

Φεύγοντας ο ευτυχής πατέρας, θα φορτωθεί όλο το λουλουδικό που μαζεύτηκε και θα το πάρει σπίτι. Θα το πετάξει σε λίγους μήνες αφού κανένας δεν θα θυμηθεί να το ποτίζει.

Επίσης, ο πατέρας θα περάσει από το λογιστήριο να πληρώσει και θα ανακαλύψει ότι του χρέωσαν ακόμη και τα πανατόλ, που δεν χρειάστηκε να πιει η λεχώνα (στην κόρη Β βρήκα χρέωση για ραφές, ενώ ραφές δεν είχα).


Τέλος, θα πήγαιναν σπίτι τους, εντάξει στο παλάτι τους, όπου χάρη στις συμβουλές φίλων και συγγενών θα έχουν αγοράσει/μαζέψει παιδικό εξοπλισμό όχι μόνο για ένα μωρό αλλά για ένα ολόκληρο νηπιαγωγείο. Τι εννοείς τι χρώμα είναι το γραφείο και τα ράφια της βιβλιοθήκης στο παιδικό το δωμάτιο;

18 comments:

  1. Άτε ρε, ακούουνται μου ωραία τούτα ούλλα. Εγώ εγέννησα στην Αγγλία, ήρταν 2-3 άτομα να με δουν, με τα κεραστικά μας ελήψαν με φκιόρα εγέμωσεν το σπίτι. Μανα μου ρε, ελυπήθηκα με τωρά που το σκέφτηκα! :(

    ReplyDelete
  2. Επιασε με καταθλιψη τζιαι κριση πανικου ταυτοχρονα. Εν γινεται απλα να γεννησω τζιαι να μεν γινει τουτο ουλλο το παναϊρι? Χμ no this is Cyprus calling... (οϊ εν αγκαστρώθηκα ακομα)

    ReplyDelete
  3. Να δούμε τι χαμός θα γίνει μετά για την πρώτη φωτο του πρίγκιπα/πριγκίπισσας.

    ReplyDelete
  4. εν 15:47 και ακομα να γεννησει,ενω αν ηταν στην Κυπρο τωρα ηταν να αρχισουν να ερχονται συγγενεις και φιλοι :-)

    ReplyDelete
  5. 8. εν θα σε πιάσουν οι πόνοι κυρία μου, ίντα που θέλεις να το φήκουμεν τζι μέσα το κοπελλούιν....

    ReplyDelete
  6. Εγώ έμαθα το προχτές πάντως ότι όντως εν έγκυος τζαι μάλιστα ότι περιμένουν την να γεννήσει που ώραν της ώρας.
    Κατά τα άλλα άμα γεννήσει κάποιος δικός μας (μιλούμε ξαδέρφη πχ) πάντα ρωτώ αν εν σπαστικό να πάμε, αν θα τους πρίζουμε κλπ, τζαι συνήθως πάμε λία λεπτά τζαι φέφκουμε.
    Τζαι όσο αφορά τα δώρα, προτιμώ να κάμνω κάτι πιο μετά τζαι όι μόλις γενηθεί γιατί τα απαράιτητα εν ήδη έτοιμα, και τα μη απαραίτητα εν τζείνα που τους παίρνει ο κόσμος ούλλος... :S
    ΑΑΑΑΑΝ ποττέ γίνω μάνα τζι εγώ, ελπίζω απλά να το σεβαστούν οι άλλοι τούτο τζαι να συμπεριφερτούν ανάλογα...

    ReplyDelete
  7. Έκαμεν επισκληρίδιο;
    Ο Ουίλλιαμ ήταν μέσα οξά εφύρτην;
    Πόσην διαστολήν έσιει τωρά, εμάθαμεν;
    Το μωρόν έρκεται με την κκελλέν οξά εν ανάποδα;
    Τον πλακούνταν ποιός εννα τον φάει;
    Το αίμαν του ομφάλιου λώρου πού εννα το φυλάξουν;

    Ούφφου! Πόσην ώραν!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahahahahahahahaha theos!!!

      Delete
  8. άσπρο η αλήθκεια να λέγεται εν ωραία. Κάμνω τα να ακούονται παναύρι αλλά εν ωραία.

    Κυπριοπούλα καμιά κατάθλιψη. Εγέννησα με τόση ευκολία που ήταν με χαρά που είδα το δωμάτιο μου να μετατρέπεται σε σαλόνι γεμάτο κόσμο. Ήταν τόση η χαρά μου, που έθελα τζείνους που αγαπώ δίπλα μου.

    Υγ. η διαφορά είναι ότι εγώ τους εκάλεσα να έρτουν.

    Σμιλί να δούμε πόσα θα πάει θέλεις να πεις.

    Σιμόνη περιπαίζουμε, περιπαίζουμε αλλά κατά βάθος μας αρέσκει.


    Marco γίνεται ρε κουμπάρε να μεν σε πιάσουν οι πόνοι;

    Moonlight μα το σωστό τούτο είναι να γίνεται ό,τι θέλει η μάνα. Εγώ επεδίωξα να κάμνω παναϋρκα για αυτό και το χάρηκα δεόντως.

    Invictus α πολλές οι απορίες σου.
    Δεν ξέρω για επισκληρίδιο.
    Ο Ουλίαμ είναι μέσα
    Early stages οπόταν υπολόγιζε πόση είναι η διαστολή.
    Το μωρό έρκεται όπως αρμόζει στο πρωτόκολλο.
    Τι στο καλό εννοείς; Τρώει κανένας τον πλακούντα;
    Θα το φυλάξουν στο Καραϊσκάκειο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ρωτά αν τρώσιν τον πλακούντα!!!
      ΡΩΤΑ ΑΝ ΤΡΩΣΙΝ ΤΟΝ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ!!!

      Ούλλα τζι ούλλα Μάνα, αλλά να σε πιάννω αθκιέβαστην σε τούτο το θέμα εν το επερίμενα πραγματικά. Πέφτω από τα σύννεφα (που είπε κι ο Αντρέας Ηλιάδης όταν του είπαν ότι είναι επίφοβα τα ελληνικά ομόλογα)

      Delete
    2. Θα μετανιωσω που ρωτω αλλα ποιος τρωει τον πλακουντα?

      Delete
    3. Η Kim Kardashian πάντως που εγέννησεν πρόσφατα έκαμεν τον γιάομαν!

      http://www.theatlantic.com/health/archive/2013/03/why-some-mothers-choose-to-eat-their-placentas/273988/

      Delete
    4. Πε τζιαί σου... γίνετε;;;

      Delete
  9. Και φυσικά,αν το μωρό γεννιότανε στην Κύπρο,αναλόγως του φύλου
    θα το λέγανε Ανδρούλλα ή Αντρέα(παιζει και Πάμπο βέβαια :))

    ReplyDelete
  10. νομιζω οτι ακομα δεν γεννησε. δεν ειδα κανενα εκταστο

    ReplyDelete
  11. Εγέννησε επιτέλους η κακομοίρα. Αγόρι, τέλος πάντων, αλλά εγέννησε η Waity Katie - Έτσι την λαλούσσιν οι συγχωρκανοί της, οι Μπρίτισh :p

    ReplyDelete
  12. Μα εκει παίζεται το βασίλειο ολάκερο!!! εδώ κι εκει... τι?
    πφ!!!

    ReplyDelete
  13. μόνον που η Κκέητ εν θα τζιεράσει εργολάβους αλλά πολιτικούς μηχανικούς μουάχαχαχα

    ReplyDelete