Sunday 24 November 2013

Η Αλίκη στο Ναυτικό


Η κόρη Α έχει πολλά κοινά με την Brenda το είπαμε ξανά. Εκτός του ότι αν σμίξουν τις γνωριμίες τους καλύπτουν τα τρία τέταρτα του πλανήτη, εκτός του ότι ποτέ δεν λένε όχι σε μια σοκολάτα, εκτός του ότι είναι πάντα χαρούμενες και αισιόδοξες, αγαπούν τις ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Έτσι, χτες το απόγευμα, είδαμε ξανά την Αλίκη στο Ναυτικό… Με την κόρη όχι με την Brenda.

Βλέποντας για πολλοστή φορά την ταινία κατέληξα στο συμπέρασμα πως μόνο στην Ελλάδα άντε το πολύ και στην Κύπρο θα μπορούσε να γυριστεί. Και ακόμη περισσότερο εκτός από ταινία, θα μπορούσε να συμβεί και στην πραγματικότητα.

  • Πρώτα από όλα η ευκολία με την οποία η Αλίκη τρύπωσε στο πλοίο. Επειδή ήταν η κόρη του διοικητή και με δυο τρία νάζια, που έκανε την άφησαν να περάσει. Και δεν βρέθηκε ένας να τη σταματήσει. Ούτε όταν πήγε στο στρατόπεδο, ούτε όταν μπήκε μέσα στο πλοίο. Απλά τα πράγματα. Είσαι ό,τι μέσο διαθέτεις.
  • Υπάρχει άλλη χώρα, που να τρυπώνει γυναίκα σε πλοίο με ναύτες και να καταλήγει η υπόθεση στην εκκλησία με γάμο και όχι στο στρατοδικείο;
  • Ο δε διοικητής αντί να έχει οποιαδήποτε επίπτωση ή έστω επίπληξη να παντρεύει περιχαρής τη μοναχοκόρη του.
  • Τα υπόλοιπα στελέχη μούγκα. Κανένας δεν κάρφωσε, κανένας δεν είπε λέξη. Όλοι στο πλευρό του διοικητή. Να το πω γλύψιμο;
  • Ένας ναύτης σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό ταξίδι το έπαιζε άρρωστος. Δεν έγινε τίποτα. Κανένας υπεύθυνος δεν το ζήτησε, κανένας ανώτερος δεν διερωτήθηκε γιατί δεν ήταν στις ασκήσεις. Έμεινε άπλα ξάπλα στο κρεβάτι, λες και ήταν δημόσιος υπάλληλος και όχι ναύτης.
  • Υποτίθεται ότι οι ναύτες πάνε σε εκπαιδευτικό ταξίδι. Σε ολόκληρη την ταινία τους είδαμε να τρώνε, να τραγουδούν και να χορεύουν. Ούτε ένα πλάνο από την εκπαίδευση. Ούτε ένα πλάνο από το σκοπό για τον οποίο βγήκαν στη θάλασσα.
  • Επίσης, ούτε μια σκοπιά, ούτε μια αγγαρεία, ούτε μια διαταγή. Ζωή και κότα το ναυτικό.
  • Μένεις Ελλάδα να σπουδάσεις τα τέσσερα χρόνια τα κάνεις πέντε και έξι και εφτά. Η Αλίκη στην Ελβετία τρία επιστρέψει σπουδασμένη στην ηλικία των 20 ετών. 


11 comments:

  1. Έλα τώρα, γι' αυτό αγαπάμε ταινίες της Αλίκης! :-)

    Κατά τα άλλα να σου πω ότι έχω ξάδερφη που σπούδασε 6 μήνες ticketing (aka κόβω εισιτήρια). Επομένως, δεδομένου ότι δεν λέει κάπου ότι η Αλίκη στην Ελβετία έγινε καρδιοχειρούργος σε 3 χρόνια, αυτό δεν είναι πρωτάκουστο.

    Περιττό να πω ότι την επόμενη φορά προτιμώ Αλίκη παρά καφέδες!
    χχ

    ReplyDelete
    Replies
    1. και γιατί να μην σπουδάσει 6 μήνες τίκετινγκ; σε ρωτώ σαν ημιμαθής στο επάγγελμα.

      Delete
    2. Είπα εγώ να μην;

      Delete
    3. Ένοιωσα μια ειρωνία. Αλλά αν λες ότι δεν υπήρχε, εν μπορώ να λύσω την απορία μου απλά.

      Delete
  2. Νομίζω έχασες το νόημα! Μην ψάχνεις λογική. Το πόιντ της ταινίας, όπως οι παραπάνω ταινίες της Αλίκης, είναι να θαυμάσεις την ομορφιά της, το κλώσμα της, το νάζι της και την τεράστια της τύχη που ερωτεύκεται με τον Παπαμιχαήλ. Α! και τις χορευτικές της ικανότητες (που την σηκώνουν ίσια πάνω οι χορευτές τζαι θκιανεύκουν την ποτζεί τζαι ποδά) όπως και τη φωνάρα της αν είσαι εντελώς άμουσος! Όχι, δεν είμαι και η πρώτη φαν (Δεν ήμουν ούτε σαν μικρό και αθώο ασπρουλλί). Σόρρυ Μπρέντα και κόρη Α!

    ReplyDelete
  3. Εγώ απλά να πω ότι αγαπώ Αλίκη, τράβα μπρος...κάροτσερη, κάροτσερη ας το καμουτσίκι απ το χέρι, θάλασσα πλατιάααααα. Καλάν καλάν σκάζω απλά λατρεύω Αλίκη. Πειρατή, πειρατή το τόπι μου.. Καλά ντε έσκασα...

    ReplyDelete
  4. επισης μονο στη κύπρο ανατινάσσουν ολόκληρη ναυτική βάση και όλοι μούγκα

    ReplyDelete
  5. Αν και εσκότωσες το, εν όλα έγκυρα σημεία που αναπτύσεις.
    Αυτό τι μας λέει;;;;;; Ότι η διαφθορά φαίνεται ακόμα και στις ταινίες μας.

    ReplyDelete
  6. Καλά! Απίστευτη ανάρτηση!! Χαχα!! Τελικά είμαστε της υπερβολής και στις ταινίες, όπως και στη ζωή άλλωστε!! Φιλούθκια Μάνα μου!! :))))

    ReplyDelete
  7. Εγελάσαμεν τζιαι σήμερα! Τέλειο!

    ReplyDelete
  8. εν τα σκεφτηκα ποτε τουτα ουλλα! μηπως επειδη εν εφανηκαν καθολου παραξενα;!

    ReplyDelete