Tuesday 1 April 2014

Ας πούμε και μια αλήθεια



Υπάρχει κόσμος, που σήμερα έχει διάθεση να πει ψέματα; Ακούμε τόσα, μα τόσα ψέματα 
καθημερινά, που είναι τουλάχιστον γελοίο να χρησιμοποιούμε την 1η Απριλίου για αυτό το σκοπό.

As a matter of fact, θα πρέπει η σημερινή μέρα να καθιερωθεί ως η μέρα της απόλυτης αλήθειας. Όλοι, να είμαστε υποχρεωμένοι σε ό,τι μας ρωτούν να λέμε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Πως είσαι σήμερα; Σκατά, αντί για το συνηθισμένο μια χαρά.

Έχετε ευθύνες κύριε υπουργέ; Ναι έχω αλλά δεν τις αναλαμβάνω γιατί είμαι ένας μαλάκας και ψεύτης, ομως θα με καλύψει το κόμμα.

Χάρηκα που σε είδα να βρεθούμε για καφέ; Σιγά μην βρεθούμε για καφέ, μωρή, αν πραγματικά ήθελες να με δεις θα σήκωνες που και που το τηλέφωνο να δεις τι κάνω.

Θα τελειώσεις το project εντός της ημέρας; Ποιας μέρας, ηλίθιε προϊστάμενε που μου φορτώνεις δουλειά τριών ημερών και περιμένεις να την τελειώσω σε τρεις ώρες.

Τι κάνεις εκεί; Μάμα έπιασα και διέλυσα το κραγιόν σου, αντί για το τίποτε.

Ωραία θα ήταν πάντως. Έστω και για μέρα, να βγάλουμε τις μάσκες και να λέμε αυτό που πραγματικά θέλουμε.

Τελοσπάντων. Η μέρα είναι υπέροχη και είναι κρίμα να τη χαλούμε. Ας τελειώνουμε με ό,τι έχουμε να κάνουμε και να βγούμε έξω. Μια βόλτα στα χωράφια, στη θάλασσα, ένα καφέ με ένα αγαπημένο φίλο, μια λεμονάδα στην αυλή, βόλτα με τους σκύλους.

Τα μικρά πράγματα είναι τα πιο ωραία στη ζωή.

Και επίσης θέλω να πω ότι με εκνευρίζουν οι ηλίθιες ιστοσελίδες, που στα τρία λεπτά πρέπει να κάνεις ξανά login. Και δεν μιλάμε για τράπεζες, που παίζει θέμα ασφάλειας. Αϊ σιχτίρ πια. Καθαρό κόμπλεξ.

Όχι δεν έχω νεύρα. Ούτε τεύχη, ούτε τίποτε. Καλωσορίζω την άνοιξη με το δικό μου, μοναδικό τρόπο.



13 comments:

  1. είμαι 90ς και kατα βάθος λαικό παιδί #true
    έσιει που το πρωί που λικίζουμαι με δάντη, βαλάντη, μπίγαλη, χαριτοδιπλωμένο και άλλους και σήμερα είμαι ευτυχισμένη!!!###true


    https://www.youtube.com/watch?v=i-YTCOC-1O0

    ReplyDelete
  2. Mana,
    ωραίο τραγούδι επέλεξες και πόσο μου άρεσε ο τρόπος που καλωσόρισες την Άνοιξη! Εύγε!
    Have a nice day!

    ReplyDelete
  3. Ανατρίχιασα πρώτο διότι ακριβώς αυτά σκεφτόμουν το πρωί ( ότι δηλαδή το πρωταπριλιάτικο ψέμα είχε νόημα τον καιρό που η αλήθεια είχε βαρύτητα) και 2ο επειδή από το πρωί τραγουδούσα "με τόσα ψέματα που ντύθηκαν οι λέξεις, πως να σου πω το σ'αγαπώ, να το πιστέψεις!"
    Χχ

    ReplyDelete
  4. καλημερα και καλο μηνα να εχουμε!
    φιλακια!

    ReplyDelete
  5. Ξεκινώ με τες αλήθκειες:
    - η άνοιξη εμπήκεν 21 του μάρτη.

    εν εκατέληξα πως εννα ήταν ο κόσμος αν ελαλούσαμεν αλήθκειες. νομίζω εννα ήταν...σύντομος. ήταν να σφαχτούμεν θκυο ππαλιές

    ReplyDelete
  6. Συμφωνω με Δεσποσυνη, δυστυχως.... Και λεω δυστυχως γιατι, τι κριμα να μην αντεχεται η αληθεια. Εμεις φτιαξαμε τον κοσμο ετσι κι εμεις τον διατηρουμε.

    Καλο μηνα, πολυχρωμο και χαμογελαστο!

    ReplyDelete
  7. Μια μέρα με αλήθειες και θα ανατιναζόταν το Σύμπαν! Φιλούθκια και καλό μήνα!

    ReplyDelete
  8. Συμφωνώ κι εγώ με τη Δεσποσύνη αν και απεχθάνομαι τα ψέματα! Καλή άνοιξη αγαπημένοι μου...

    ReplyDelete
  9. εκτός που τα ψέματα που ακούμε κάθε μέρα, η πραγματικότητα πλέον εν πέρα που τη πλάκα :/

    στο κανάλι 6 το πρωί άκουσα ότι ο αφρικανικός γατόπαρδος το έσκασε πάλι από το σπίτι του στη Λεμεσό αλλά επέστρεψε μόνος του μετά από λίγες ώρες παρέα με τρεις κυπριακές γάτες :-))))

    ReplyDelete
  10. Στο Δημοτικό στις 2/4/1992, κάναμε δευτεροπρωταπριλιάτικο ψέμα στον δάσκαλό μας, ότι τάχα μου δεν πήραμε βαλίτσες γιατί νομίζαμε θα πηγαίναμε εκδρομή και όταν του αποκαλύψαμε τη φάρσα μας έκανε 45' κήρυγμα ότι η 1η Απριλίου είναι μέρα της ΕΟΚΑ και όχι μέρα για αυτά τα ξενόφερτα έθιμα. Τόσα χρόνια μετά, αν πεις για την ΕΟΚΑ είσαι γραφικός, αν σκεφτείς πρωτότυπο ψέμα είσαι κουλ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εμείς επειδή είμαστε νάκκον γραφικοί με το Mr Hyde, εξυπνήσαμε το πρωί εφάμεν πρωινό με το αστέριν, επήραμεν το βόλτα στον κήπο στη Λευκωσία και στο πάρκο και μετά αγοράσαμε λουλουδάκια και πήγαμε στα φυλακισμένα μνήματα... Ψέματα πάντως εν του είπαμεν...

      Delete