Tuesday 15 July 2014

Στην αγκαλιά του Μορφέα





Συζητούσα με μια φίλη μου και της έλεγα πως αρκεί να νυστάζω και μπορώ να κοιμηθώ οπουδήποτε. Θόρυβος, πανζουρλισμός, σε ανοικτό ή κλειστό χώρο δεν έχω πρόβλημα.

Το μόνο που δεν αντέχω είναι να είναι απόλυτη ησυχία και να ακούγεται το τικ τακ του ρολογιού. Στο μεταξύ, προσέξατε ότι πλέον όλο και λιγότερο ακούμε το τικ τακ; Μέχρι και τα ρολόγια έχουν σιγήσει εξαιτίας της τεχνολογίας.

Έχω περάσει μεγάλες περιόδους αϋπνίας. Νύχτες ολάκερες δεν με έπαιρνε ο ύπνος. Μετά την επιδρομή των κοριτσιών στη ζωή μου, αυτό το πρόβλημα ξεπεράστηκε. Συνήθως είμαι τέζα και πέφτω ξερή.

Όπως έλεγα όμως μπορώ να κοιμηθώ οπουδήποτε φτάνει να νυστάζω. Λέω να κάνω ένα αφιέρωμα στο οπουδήποτε.

Μπουζούκια. Το θέμα είναι τι γύρευε μια «τρανσού» όπως εμένα στα μπουζούκια. Έλα μου ντε. Βρέθηκα όμως με παρέα. Σε κάποια φάση νύσταξα. Έκλεισα τα μάτια και κοιμήθηκα πάνω στο τραπέζι. Στο ίδιο τραπέζι, που ήταν ανεβασμένοι οι υπόλοιποι και χόρευαν.

Πεζοδρόμιο. Με φίλες πήγαμε ένα σαββατοκυρίακο εκδρομή στον Πόρο. Φοιτητικά χρόνια. Όπως καθόμασταν και χαζεύαμε τη θάλασσα, ένιωσα ότι δεν με έπαιρνε άλλο. Έβαλα το χέρι μου για μαξιλάρι και κοιμήθηκα στο πεζοδρόμιο. Δίπλα περνούσε κόσμος, βουητό από το λιμάνι παράδιπλα. Ξύπνησα μετά από καμιά ώρα αναζωογονημένη.

Αεροπλάνο. Να μου πεις σιγά το πράγμα, πολύς κόσμος κοιμάται στο αεροπλάνο. Θα αναφέρω δύο περιπτώσεις. Η πρώτη την ώρα που τροχοδρομούσε το αεροπλάνο. Μέχρι να απογειωθεί κοιμήθηκα. Αυτό σε πτήση από Αθήνα. Σε μια άλλη πτήση, αν θυμάμαι καλά από Ζυρίχη ως συνήθως με πήρε ο ύπνος. Κατέβηκαν όλοι οι επιβάτες, άδειασαν οι βαλίτσες και εγώ δεν είχα ξυπνήσει. Με ξύπνησε το συνεργείο καθαριότητας.

Στο πανεπιστήμιο. Στο μάθημα τεχνολογίας. Λίγο πριν την τελική ευθεία των εξετάσεων και της διατριβής. Ήταν και το μάθημα ανιαρό, δεν ήθελα και πολλά. Με το ζόρι το πέρασα.

Στο γραφείο. Όταν ήμουν έγκυος και τις δύο φορές με κτύπησαν μεγάλες νύστες, κυρίως τους πρώτους μήνες. Ήταν φορές που δεν τα έβγαζα πέρα, δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξω μέχρι να σχολάσω. Έριξα τότε πολλούς ύπνους. Πάνω στο γραφείο μου, στα γραφεία συναδέλφων, σε καναπέδες, σε άνετες καρέκλες.

Σε κρεβατάκι στη θάλασσα. Και πάλι μην βιαστείτε να πείτε εύκολο. Γιατί πάνω στο κρεβατάκι ήταν ο Μοτορτζής και εγώ αποκοιμήθηκα πάνω του και αρκετή ώρα μάλιστα. Δεν ξέρω, πως άντεξε και δεν με κατέβασε.

Στο πάρκο. Λατρεύω τα πάρκα. Τα πάρκα που είναι γεμάτα δέντρα, παιδιά που τρέχουν, μεγάλους που το απολαμβάνουν. Εμ, σε πάρκο στο Άμστερνταμ πήρα ένα από τους ωραιότερους ύπνους της ζωής μου.

Μέσα στο δάσος. Ένα καλοκαίρι με τον κολλητό. Σε εκδρομή στις Πλάτρες, αποφασίσαμε να κοιμηθούμε κάτω από ένα πεύκο, ένα υπέροχο ψηλό δροσερό πεύκο.Νομίζαμε ότι διαλέξαμε ένα ήσυχο σημείο. Τελικά ήταν πέρασμα. Εμείς κοιμόμασταν και στο μονοπάτι δίπλα περνούσαν αυτοκίνητα και γεωργοί που πήγαιναν στα χωράφια τους. Παρόλα αυτά, ήταν ένας υπέροχος ύπνος.

Στο χαλί. Με το λεβεντόπαιδο αγκαλιά. Priceless.

Περιμένοντας το γιατρό. Τι πιο παραγωγικό από ένα υπνάκο, ενώ περιμένω το γιατρό; Με ξύπνησε για να με εξετάσει.


25 comments:

  1. Μόλις πήρες επίσημα θέση στο Βασίλιο της Χουζουρίας!

    υ.γ. Σε φανταζόμουν σε στυλ καρτούν να κοιμάσαι σε όλα τα μέρη που ανέφερες.
    υ.γ.2. Άκουσαν το γέλιο μου 2 γραφεία πιο κάτω στο κρεβατάκι της θάλασσας!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Που να σου έλεγα κιόλας ότι του έφτυσα την ώρα που κοιμόμουνα χα χαχα. Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκε και συνέχισαμε τη σχέση.

      Delete
  2. εσύ ο μοτορτζής και ο μορφέας? ο νο! θρισομ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πρέπει να ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά. Θέλω τη γωνιά μου τζαι θέλει τη δική του όταν κοιμόμαστε.

      Delete
  3. Και γω μισώ την απόλυτη ησυχία και το τικ τακ του ρολογιού! Τα swatch είναι ο χάρος μου μπορώ να τα ακούω από απόσταση! Πρέπει να με δεις οταν παω να κοιμηθώ σε σπίτια φίλων και έχουν ρολόγια τοίχου, αρχίζω τα ακροβάτικα για να βγάλω μπαταρίες μπας και καταφέρω να κλείσω κανένα μάτι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χα χα χα μπορώ να σε φανταστώ να κατεβάζεις ρολόγια γιατί έκαμνα ακριβώς το ίδιο πράμα.

      Delete
  4. Ενόμιζα ότι ήμουν υπναρού! Νομίζω το πρωτείο σου ανήκει χωρίς ίχνος αμφιβολίας!

    ReplyDelete
    Replies
    1. κοίτα υπναρού δεν είμαι. δεν θα με δεις να κοιμάμαι ατέλειωτες ώρες. αλλά τζαμέ που θα νυστάξω...

      Delete
  5. Δεν άντεξε και δεν σε κατέβασε γιατί μάλλον ήσασταν πας τα μέλια τότε. Τώρα τα οικογενειακά "βάρη" μεγάλωσαν.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Περίμενε. τι εννοείς εμεγαλώσαν τα οικογενειακά βάρη; Ε το προσπαθείς να μου πεις ότι έβαλα κιλά αλλόπως.

      Delete
  6. Ντάξει κι εγώ νομίζω μπορώ να κοιμηθώ οπουδήποτε. Στο αεροπλάνο στάνταρ πριν την απογείωση. Σε κλαμπ έχω κοιμηθεί. Γενικά άμα θέλω να κοιμηθώ, κοιμάμαι. Το θέμα είναι να θέλω γιατί έχω λίγη ιστορία εκεί.

    ReplyDelete
    Replies
    1. το θέμα μου είναι ότι συνήθως δεν θέλω να κοιμηθώ και πιο πάλια άντεχα πολύ ξενύχτι στη ζώη μου. έτυχε να πάω πιντωμένη που κλαμπ δουλειά. τωρά ούτε να το συζητάς.

      Delete
  7. συναγωνιζεσαι τον αντρα μου ο οποιος ετζοιμηθηκε πανω σε μοτορα σε highway,σε ολα τα σπιτια φιλων μας καθε φορα που θα παμε,τεσταρει τους καναπεδες,το πατωμα εν που τα αγαπημενα του, ενω καθεται επισης πολλες φορες,με το τσιγαρο στο στομα.

    ReplyDelete
  8. ποιος οδηγούσε τη μοτόρα; έκαμε μου εντύπωση τούτο. Ελπίζω τουλάχιστον ο άντρας σου να κοιμάται εύκολα γενικώς. εγώ τες περισσότερες φορές δυσκολεύκομαι να με πιάσει ο ύπνος. για αυτό είπα όταν νυστάξω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ενας φιλος του,υπερβολικα ευκολα σε αντιθεση με εμενα,σε σημειο που φιλοι μας ειπα μας πολλες φορες να το ελεξει ;-)

      Delete
  9. A mana mou mana mou (mana nai esu) zileuko se. Genika en exw katholou kalo ipno. Alla sto aeroplano stin apogiosi etuxe mou kai emena kai etrexan kai ta salouthkia mou, ti ennoeis yiax, rodostema kori

    p.s sorry gia ta greeklish alla kati epathe to pliktrologio m

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χα χα χα ροδοστεμα!

      Delete
    2. autocorrect μόνο μην βάλεις. άλλα θέλεις να πεις, άλλα γράφεις και νόημα δεν βγάζει.

      Delete
  10. Μάνα, τούτο ένεν στην αγκαλιά του Μορφέα, τούτο εν επεισόδιο που τον HouseMD.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι. αρέσκει μου να παίζω σε επεισόδια.

      Delete
  11. Μια χαρά σε βρίσκω φίλη μου! Εγώ, τ' αντίθετο πάλι, δυστυχώς... και να κοιμηθώ, είναι του λαγού ο ύπνος και πετάγομαι με το παραμικρό. Σε θαύμασα!
    Φιλιά σου στέλνω!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ανταποδίδω τα φιλιά φίλη μου. ο ύπνος μου είναι πολύ βαθύς. χμμ. να το θυμάμαι αυτό τα πρωινά που γαυγίζουν τα σκυλιά :)

      Delete
  12. Ο Χριστός κι η Μάνα Του!! Χαχα! Κι εγώ ούτε στο κρεβατάκι μου δεν κοιμάμαι εύκολα! Φιλούθκια :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ωχ και ωχ. συμπαράσταση για το δύσκολο ύπνο :)

      Delete
  13. Αχ φιλενάδα πόσο σε νιώθω! Κάθε χώρος είναι εν δυνάμει χώρος ύπνου!
    Κοιμήθηκα σε εστιατόρια, σε ξένα σπίτια κατά τη διάρκεια επισκέψεων, στο zoo τον καιρό που ήμουν νέα και άλλα πολλά. Μπορεί να μου βγήκε το όνομα αλλά εγώ ξέρω ότι μου παίρνει μόνο κάποια δευτερόλεπτα για να τον πάρω! ;-)

    ReplyDelete