Friday 16 January 2015

Καλύτερα στην Πάφο παρά στη Βαγδάτη


Ότι θα έβαλα ποτέ στην ίδια πρόταση τις λέξεις Βαγδάτη και Πάφος δεν θα το πίστευα ποτέ. Αλλά έλα που σε αυτή τη ζωή όλα γίνονται.

Μου στέλλει email τις προάλλες ένας φίλος από το Ισραήλ, ο οποίος ξέρει και αραβικά ρωτώντας με ποια τα συναισθήματα μας στην Κύπρο για το τείχος και αν έχουμε εμμονή μαζί του.

Σκέφτηκα το Τείχος το δικό τους, του Βερολίνου, τον τοίχο στην Ουάσιγκτον μνημείο στο Βιετνάμ, τον τοίχο σπίτι μας που θέλει βάψιμο. Με το ζόρι ο νους μου πήγε ότι με τη λέξη τείχος εννοούσε την πράσινη γραμμή.

Του εξήγησα ότι το τείχος είναι κάπως σαν τα επινεφρίδια. Το ξέρουμε ότι είναι εκεί, αλλά δεν ασχολούμαστε μαζί τους. Επιπλέον δεν κινδυνεύουμε να ξεκινήσει κανένας πετροπόλεμος, καλή ώρα σαν και στα μέρη του επειδή κάποιος βρέθηκε τη λάθος στιγμή, στη λάθος μεριά του Τείχους.

Μου απάντησε πως διαβάζει ένα βιβλίο American Dust είναι ο τίτλος, είναι γραμμένο στα αραβικά γραμμένο από ένα ιρακινό συγγραφέα που ονομάζεται Zuheir al Hitti και ο οποίος ζει στο Βερολίνο. Η δε πλοκή του βιβλίου διαδραματίζεται στην Κύπρο.

Και η ιστορία έχει ως εξής. Ηρωίδα του βιβλίου είναι μια Ιρακινή, η οποία γνωρίζει και παντρεύεται ένα Κύπριο και ζουν στη Λευκωσία. Δυστυχώς στο βιβλίο δεν υπάρχει η σκηνή, όπου η Κυπρία πεθερά καλείται να τα βρει με την Ιρακινή νύφη της. Τέσπα, η κοπέλα ξαφνικά γοητεύεται από το τείχος, την πράσινη γραμμή εννοούμε, το επισκέπτεται, μαθαίνει για αυτό και λέει ότι είναι συνεχώς παρόν στη Λευκωσία και στη ζωή τους.

Προτού χασμουρηθείτε από ανία σας λέω ότι τα καλύτερα έρχονται.

Τελικά φαίνεται ότι το τείχος της γίνεται κάτι σαν εμμονή. Παράλληλα, μια καλή πρωία ανακαλύπτει πως ο άντρας της είναι biosexual και πως την απατά με ένα Γερμανό που εργάζεται στο ινστιτούτο Γκέτε.

Φυσικά πληγώνεται δεν ξέρει τι κάνει όμως στη Βαγδάτη δεν θέλει να επιστρέψει.  Σωστή απόφαση θα έλεγα, ποιος άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας θα ήθελε να επιστρέψει στη Βαγδάτη, τέτοια εποχή.

Και έτσι αντί να πάει στη Βαγδάτη πάει στην Πάφο…

Ούτε για βόλτα στο Mall ούτε άπλα ξάπλα στο Coral Bay ούτε καν βόλτα στον Ακάμα και στη Φοντάνα Αμορόζα.

Η τύπισσα πάει και βρίσκει ένα βράχο, μάλλον την Πέτρα του Ρωμιού εννοεί και εκεί αυτοϊκανοποιείται. Εδώ δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς έγινε, γιατί δεν θυμάμαι αν ο φίλος μου, έγραψε masturbation with a rock ή on a rock.

Έχω την εντύπωση ότι είναι το πρώτο για αυτό δηλώνω ένα άουτς και απλά προσπερνώ γρήγορα την σκέψη.

Θα σας αφήσω με την απορία τι απέγινε στο τέλος η Ιρακινή. Μόλις έχω νεώτερα θα κάμω ανάρτηση update και θα σας ενημερώσω.

Στο μεταξύ feel free να γράψετε ότι τέλος θέλετε εσείς στην ιστορία.

Εγώ άνετα τη φαντάζομαι στο τέλος να έχει απηυδήσει στην Πάφο, και δεν την αδικούμε για αυτό και να προτιμά να επιστρέψει στη Βαγδάτη για να γίνει τζιχαντίστρια του Ισλαμικού Κράτους με σκοπό να ανατινάξει την κυπριακή πρεσβεία στην ιρακινή πρωτεύουσα…

Πάντως, αν τύχει και περάσετε από καμιά αραβική χώρα και σας κοιτούν με το μισό τους να ξέρετε γιατί. Μάλλον θα έχουν διαβάσει το βιβλίο, επομένως θα μας βλέπουν ως κάτι τύπους που πηγαίνουν με άντρες και με γυναίκες και καταλήγουμε στην Πάφο, που έχει βράχους και εκεί του δίνουμε και καταλαβαίνει.

25 comments:

  1. χαχαχαχαχαχχα κλαίω!!! Η φαντασία του τούτου οργιάζει (με όλη τη σημμασία της λέξης)!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εστειλα email και περιμένω να δω τι άλλα όργια υπάρχουν στο βιβλίο. Θα σας ενημερώσω.

      Delete
  2. οτι τιυ αρεσει του καθενος μανα μου! :)
    καλο σκ να εχεις!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακριβώς έτσι.
      καλό σαββατοκυρίακο και σε σένα.

      Delete
  3. WTF, ενόμιζα ήταν να μας πεις για κανένα σοβαρό βιβλίο χαχαχαχα! απορώ τωρά πόσες τέτοιες μαλακίες εδιαβάσαμε εμείς για άλλες χώρες και είμαστε ανίδεοι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτό ακριβώς σκέφτηκα και γω ρε Μουν. Πόσες μαλακίες για άλλες χώρες μας έχουν σερβίρει.

      Delete
    2. Προβληματισμός τωρά. Λαλείται τζείνο το μπαράκι που παίζει τζαζ στο Τόκυο να μην είναι έτσι όπως το περιγράφει ο Μουρακάμι;

      Delete
  4. χαχαχαχαχα διώ τέλος σκληρό βέβαια, που λες μετά την μαλακία που έκαμε και επήε στην Πάφο και την μαλακία του/στον/με τον Βράχο(υ):)), διά που τζιαμαί κάτω και βάζει τέρμα στην ζωή της. Και όλα καλά όλα ανθηρά που λαλεί και ο Βουτσάς:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Απαισιόδοξο το τέλος σου. να επανέλθεις με ένα πιο χαρούμενο :)))

      Delete
  5. θα περιμένω να βγει σε ταινία

    ReplyDelete
    Replies
    1. Περίμενε να βρούμε και τους πρωταγωνιστές. την Ιρακινή να την παίζει η Πινέλιπε Κρουζ. τον κυπραίο άντρα της ο Κρίστοφερ Γκρέκο, το Γερμανό του Γκέτε θέλουμε ένα ξανθό δαμέ τζείνος που παίζει τον Μπρόντι στο Homeland.

      H Πέτρα του Ρωμιού θα παίξει τον εαυτό της.

      Delete
    2. Η πέτρα του Ρωμιού θα παίξει με το τέτοιο της αλληνής, τι λες καλέ και μας τα αλλάζεις; Χαχαχαχαχαχαχα!!!

      Delete
  6. αχαχαχαχαχα, μα τούτους τους φίλους ποθεν τους ξετρυπώνεις;

    Η Ιρακινή στο τέλος ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος. Η εγκυμοσύνη της είναι πολύ περίεργη, η κοιλιά της πετρώνει συχνά. Εν τω μεταξύ λιγουρεύεται συχνά ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο έδεσμα που φτιάχνουν στη νήσο και μοιάζει με μπισκότο. Την πιάνουν οι πόνοι και πάει στο Γενικό Νοσοκομείου Λεμεσού. Κατά τη διάρκεια του τοκετού, χαζεύει τη θάλασσα στο βάθος. Τελικά γεννά και αντί για παιδί βγάζει αυτά τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα που φτιάχνουν στο νησί, τα οποία μοιάζουν και λίγο με πέτρες. Τα ονομάζει πετρομακάρονα και δοξάζει την τύχη της που ζει σε ένα τέτοιο φαντασττικό νησί.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Υποψιάζομαι δόλο στην απάντησή σου. Θέλεις να μας κλέψεις τη δόξα για τα πετρομακάρονα. Brenda ετοίμασε μια πατέντα να τα κατοχυρώσουμε τζαι μια αγωγή εναντίον της Κολόνας σε παρακαλώ.

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. ΄Ωπα, είμαστε σίγουροι οτι ο βράχος είναι η πέτρα του Ρωμιού? Γιατί μπορεί κάτι να θέλει να πει ο συγγραφέας, ξέρεις σε εκείνη την τοποθεσία που στην αρχαιότητα πιστεύται οτι αναδύθηκε η Αφροδίτη, η απατημένη Ιρακινή γεννημένη σε καταπιεσμένο καθεστώς και ζώντας μόνιμα σε περιοχές με διχασμένο παρόν και παρελθόν ξαναγεννιέται και πέρνει τη μοίρα στα χέρια της, δεν καθορίζεται από τοποθεσία, ιστορία, προσωπικό στάτους, φύλο αλλά επιτέλους γίνεται αυτόνομο άτομο. 'Η απλά την ώρα που αυνανίζεται πετάγεται ένας Κύπριος ηδονοβλεψίας από τους βράχους και της αλλάζει τα φώτα ερωτεύονται παράφορα και μένουν στην Πάφο όπου μαζεύουν μπανάνες για να βγάλουν το προς το ζειν και κολυμπούν στα γαλανά νερά της Μεσογείου μέχρι τα βαθιά γεράματα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ας προτιμήσουμε καλύτερα το δεύτερο σενάριο. έχει περισσότερο ενδιαφέρον από μια κοινωνιολογική ανάλυση.
      αντί μπανάνες όμως να μαζεύκουν ντομάτες και αγγουράκια στη Χλώρακα.

      Delete
  9. Άσχετο λίγο με το βιβλίο αλλά είδα την Πέτρα του Ρωμιού και σκέφτηκα την Δρακούνα. Την έχω συνδέσει πλέον με την Πέτρα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. προβληματίζεις με τωρά. ελπίζω η Δρακούνα να μεν κάμει πρόβλημα του ιρακινού συγγραφέα.

      Delete
    2. Μπα. Δεν νομίζω. Βαρέθηκε τόσο πολύ να την βλέπει. :)

      Delete
  10. Ουφ έχω διάφορα να σχολιάσω!
    1.Αρχίζω γεμίζοντας το κενό του Ινβίκτου: Ο "biosexual" εν τζείνος που κάμνει σεξ με βιολογικά προϊόντα;
    2. Η Κύπρια πεθερά με την ιρακινή, κάθε βράδυ στο mega στο δακτυλίδι της φωτιάς σε ρόλο μέγαιρας η Μαριάννα Καυκαρίδου
    3. Στο Γκαίτε μάθαινα γερμανικά κάποτε, δεν έχει τέτοια χοτ σκάνδαλα!
    4. Μεταξύ Πάφου και Βαγδάτης άνετα ψηφίζω Βαγδάτη ή Αφγανιστάν ή Β. Κορέα.
    5. Για να το λένε american dust κάποια στιγμή θα εισέρχεται και Αμερικανός που τα κάνει όλα σκόνη και θρύψαλα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Περίμενε γιατί μπορώ να φανταστώ να δίνουμε άδεια σε ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό να σηκωθεί που τη Βάση Αντρέας Παπαντρέου για να βομβαρδίσει την Πάφο. Φυσικά μετά θα φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση.

      Delete
  11. Εν υπάρχει τούτο το ποστ, ούτε τα σχόλια.

    Ολ δε μάνι.

    Ρισπέκτ.

    Φτου σε καλό σου, εγελάσαμε τζιαι σημερα (θυμάσαι τα "χωρκάτικο είναι"; )

    Τζιαι καλό σαββατοκυριακο.

    ReplyDelete
  12. Πάντως πρέπει να παραδεχθούμε ότι το βιβλίο αυτό προωθεί την Κύπρο σαν προορισμό της σύγχρονης σεξουαλικής επανάστασης- ο ένας ανακαλύπτει ότι είναι by ή bio (περί ορέξεως κολοκυθόπιτα) και η άλλη έχει την παγκόσμια πρωτιά αυνανισμού ΜΕ βράχο.

    Τι κρύβεται στο ενεργειακό χώρο της Πάφου και προκαλεί τόσα σκάνδαλα οεο ;

    ReplyDelete
  13. Θέλω να σε σκανδαλίσω!!! Να σε φρακταλίσω!!!

    ReplyDelete