Monday, 2 February 2015

Να μιλήσει η επιστήμη



Υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί τα αγρέλια με τα αυγά είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα στην κυπριακή κουζίνα;

Επίσης, υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί μόλις τα φάει κάποιος τα πισσιά του αποκτούν ένα πράσινο χρώμα και μια ιδιαίτερη μυρωδιά;

Και τέλος υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί πρέπει να πιάσει κάποιος τα όρη τζαι τα παραρά για να τα μαζέψει;

13 comments:

  1. χμμμμμ εν τζιαι πιστεύκω να τα μαγείρεψες εσύ?? έννε??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πε ότι θέλεις για τη ζαχαροπλαστική μου. ξέρω να μαειρεύκω όμως.

      Delete
  2. ξερω οτι το αυγο ειναι υπεροτροφη!
    και μ αρεσει!

    καλονε μηνα φιλη μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Like για το αυγό. συμφωνούμε.

      καλό μήνα να έχουμε.

      Delete
  3. Επίσης τι λεν οι επιστήμονες για τα άτομα που κάμνουν πόστ έτσι θέμα;

    ReplyDelete
    Replies
    1. το πιο πιθανόν ότι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

      Delete
  4. για τη μυρωδιά (και το χρώμα) ένα απλό google search ένα σου λύσει την απορία.
    προσωπικά με το πατζάρι ασπούμε δεν αλλάζει το χρώμα τους- από ότι φαίνεται υπεύθυνη είναι η παρουσία ή μη κάποιου ενζύμου.
    επίσης δεν έχω παρατηρήσει περίεργη μυρωδιά μετά από κατανάλωση κάρι και παστουρμά όπως γράφουν ποτζεί ποδά διάφορα άρθρα. χμμ.

    Για τα υπόλοιπα δεν έχω απάντηση, εν μου αρέσκουν ούτε τα σπαράγγια, ούτε τα αυκά. :p

    καλή σου μέρα, καλή βδομάδα, καλό μήνα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. λαλούν έτσι πράμα για το κάρι; δεν πήρα είδηση. τζαι για το παστουρμά....

      Delete
  5. Τώρα αυτά είναι αγρέλια ή σπαράγγια;
    Ή είναι το ίδιο πράγμα;
    Ου άτε πάμε στο επόμενο ποστ εν boring τούτο φιλενάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αμπα τζαι αφήκεις το πλάσμα να ενημερωθεί. άφησμε κόρη να λύσω τες απορίες μου και θα επανέλθω με ενδιαφέρον θέμα.

      Delete
    2. αγρέλια= άγρια σπαράγγια Μπρέντα!

      Delete
  6. Εφάμεν τζιαι μεις τα πρώτα το Σ/Β. Ο παshιαμάς είναι η συγκομιδή, ακριβώς γιατί πιάννεις τα όρη τζιαι τα παραρά. Ειδικά μετά που το βροχερόν shιειμώνα που μας έκαμεν που ούλλα εν πράσινα τζιαι τρέχουν τζιαι ρυάκια.
    Τα αγρέλια εν πιο λεπτά, πιο γευσάτα τζιαι πιο πικρούλικα που τα ήμερα σπαράγγια. Με τα αυκά εν η πιο ταιρκαστή συνταγή αλλά έχω φάει στον Κουτσονικολιά στο Καλό Χωρκό Σκάλας μέσα σε αλουμινόχαρτο, με ελαιόλαδο, στα κάρβουνα. Ήταν πόμπα.

    ReplyDelete
  7. Δε πα να υπάρχει ή να μην υπάρχει επιστημονική εξήγηση; Αγαπώ αγρέλια με τα αυκά!!!

    ReplyDelete