Thursday 7 January 2010

Aurimel vs Ecstasy

Η κόρη Α πάλι είναι άρρωστη. Από τότε που πήγε νηπιαγωγείο, δεν περνά βδομάδα που να μην αρρωστήσει. Την προτελευταία φορά ο πυρετός χτύπησε και σαραντάρια. Ευτυχώς τώρα ακούμπησε μόνο τους 38 βαθμούς.

Η παιδίατρος που την εξέτασε μας είπε να την ποτίσουμε Aurimel. Δεν τα πάω καλά με το συγκεκριμένο σκεύασμα. Συγκεκριμένα το θεωρώ αναποτελεσματικό και επιπλέον άκουσα από διάφορους που το ήπιαν για παρενέργειες. Αλλά είπα ας μην συζητώ με την γιατρό, κάτι θα ξέρει.

Έτσι η κόρη Α ήπιε το Aurimel… Και οι γονείς δεινοπαθήσαμε. Κοκαΐνη ή ecstasy να έπινε, δεν θα είχε τόση ενέργεια, άρρωστο μωρό. Δεν θα πω, ότι έβγαλε τη γιαγιά της που την πρόσεχε το πρωί νοκ άουτ. Άφησα τη μάνα μου σε κατάσταση αλλοφροσύνης, πρώτη φορά να είναι χαρούμενη επειδή φύγαμε. Στη συνέχεια δεν μπορούσαμε να τη συμμαζέψουμε με τίποτα. Σκαρφάλωσε πάνω σε όλα καναπέδες, βιβλιοθήκη, ο σκύλος την πλήρωσε και πάλι, στο μωρό. Με το μάτι να γυαλίζει. Με όλες τις συμβουλές, τις προτροπές, τις απειλές και τους εκβιασμούς να κάτσει ήσυχη να πηγαίνουν του βρόντου.

Και μετά ήρθε η ώρα κοιμηθεί. Αλί και τσισαλί. Η ώρα 8.30 την πήγα στο κρεβάτι της. Ξεκινήσαμε να λέμε ιστορίες. Πρωταγωνιστές στις νυχτερινές μας ιστορίες είναι μια οικογένεια φίλη μας. Πολλά αψιού θα έπεσαν από τις πολλές φορές που είπα τα ονόματά τους. Τους έστειλα ταξίδια, τους έβαλα να πάνε παραλία, πισίνα, στο βουνό για χιόνια. Έφτιαξαν κεικ, κάλεσαν τους φίλους τους, πήγαν εκκλησία, πήγαν για παγωτό, αγόρασαν παιχνίδια. Στο τέλος η φαντασία μου άρχισε να εξαντλείται, και έκανα τις δικές μου παραλλαγές σε γνωστά παραμύθια. Δεν έπιασε τίποτε. Μια ώρα αργότερα το μάτι ππίριλα.

Η επόμενη ώρα την βγάλαμε στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση. Ούτε αυτό έπιασε. Και ως έσχατο μέσο, πήγαμε στο κρεβάτι όλοι μαζί. Τις ελάχιστες φορές που το έκανα σε 5 λεπτά είχε κοιμηθεί. Ψες, ξάπλωσε ανάμεσα μας, την παρακαλούσαμε να κλείσει τα μάτια, τίποτε, κλωτσούσε νευρικά τα χέρια και τα πόδια της, σαν να την είχε πιάσει υστερία.

Ακολούθησαν οι εκβιασμοί του τύπου αν δεν κοιμηθείς δεν θα φας σοκολάτα, δεν θα πας περίπατο κτλ κτλ κτλ. Ούτε αυτό έπιασε φυσικά. Μετά από τρεις σχεδόν ώρες και αφού είχε γίνει λιώμα στην κούραση, αποκοιμήθηκε.

Σήμερα το πρωί, διάβασα τις οδηγίες για το φάρμακο (στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτη. «Η φαινυλεφρίνη (ουσία που έχει το Aurimel) μπορεί να προκαλέσει άγχος, ζαλάδα, κεφαλαλγία, αϋπνία, τρόμο, ναυτία, υπέρταση, και ταχυκαρδία. Να μην το πάρουν είδηση, όσοι χαπακώνονται στα clubs. Αντί για ecstasy θα ζητούν Aurimel.

12 comments:

  1. mana mou to kahmeno to mwro... mana mou sas tzi'esas. Kti toso epithetiko me tosa side effects en mporei nan kalo gia to mwro. Perastika ths!

    ReplyDelete
  2. Τζιαι η δική μου κόρη ήταν άρρωστη κάθε τρεις και λίγο, ώσπου τζιε επήρα την σε ομοιοπαθητικό. Εν το πολλοεπίστευκα στην αρχή, αλλά είπα να δοκιμάσω, αφού εκατήντησε να πίνει αντιβίωση τις 3 που τες 4 εφτομάδες του μήνα, κάτι που εν μου άρεσκε καθόλου. Που τότε, ήταν σσιοινί τζιαι κόπηκε, που λαλούν. πτου, πτου, πτου...

    ReplyDelete
  3. κατι ασχετο, πιριλα ειναι η μπιλια;;

    ReplyDelete
  4. κι αυτό το Aurimel χρειάζετε συνταγή γιατρού;

    :-)

    ReplyDelete
  5. Πράσινη Νεραϊδα πιρίλα είναι ο μεγάλος βόλος

    Ουφ, όχι δεν χρειάζεται συνταγή γιατρού. πας φαρμακείο και το παίρνεις.

    Hecate Μια απορία. η ομοιοπαθητική ιατρική θέλει ειδική διατροφή;

    ReplyDelete
  6. Χεχε, μετά από ένα καλό οκτάωρο ύπνο και ίσως και ένα σκ άνευ παιδιών θα εκτιμήσεις αυτή την ιστορία σαν αστεία. Κατα τάλλα πάρε τον γιατρό, βάλτου τις φωνές και ακόμα και αν δεν βγεί τίποτα μετά που θα τελειώσεις τουλάχιστον θα έχεις ξεθυμάνει.

    Περαστικά στην Α κόρη!

    ReplyDelete
  7. Καλέ, μόλις ανακάλυψεσ το υποκατάστατο του καφέ!

    ReplyDelete
  8. εγώ νομίζω εν να γινώ βαποράκι Aumirel!

    ReplyDelete
  9. Την επόμενη φορά που θα έχει πυρετό το μωρό να δοκιμάσεις το κόλπο με τις κλατσούδες βουττημένες στο ξύδι! Παρά να είναι hyper το μωρό καλύτερα να μυρίζει ξίθκια!!

    ReplyDelete
  10. η ομοιοπαθητική δεν χρειάζεται ειδική διατροφή, όχι. Αλλά δεν πρέπει ο ασθενής να καταναλώνει αλκοόλ, τεϊνη, καφεϊνη. Επίσης, να μεν καπνίζει τζιε να περιορίζει τη ζάχαρη. Εν γι' αυτό που η ομοιοπαθητική εν ιδανική για μωρά (ούτε πίνουν ούτε καπνίζουν ;-)) Ακόμα, ο ομοιοπαθητικός σύμφωνα με τον χαρακτήρα τζιε τις συνήθειες του μωρού, εν να σας πει ποιές τροφές χρειάζεται λιόττερο τζιε ποιες παραπάνω.

    ReplyDelete
  11. hecate κανεί πελλάρες
    αμαν πιάσει το μωρό pharyngeal infection (που φαίνεται σαν resp infection) να δούμεν αν η ομοιοπαθητική σου εννα εμποδίσει το rheumatic fever. Πάντως το aurimel εν για πάνω των 6 χρονών και η δόση που θα έδωσες δεν θα ήταν η σωστή. Στην Αμερική εν διούμεν cough medicine στα μωρά. απαγορεύεται

    ReplyDelete