Tuesday 9 February 2010

Α γεια σου ρε Γκρεγκ

Τα πράγματα πολλές φορές είναι τόσο ξεκάθαρα, σαν τα τζάμια του σπιτιού μου μόλις έρθει ο κ. Πανίκος και τα καθαρίζει. Μετά τα βρωμίζουν παιδιά και σκυλί και γίνονται άστα να πάνε.

Λοιπόν, αν και τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα, αρνούμαστε να δούμε την αλήθεια. Κάθομαι και την ακούω να παραμιλά. Να περιμένει, να αγχώνεται. Και να διερωτάται τι έκαμε λάθος. Γιατί ο άντρας ο «σωστός», ο «τέλειος», ο «μοναδικός» δεν της τηλεφωνεί. «Μια χαρά περάσαμε. Μιλούσαμε, γελάσαμε, με καταλάβαινε». Θα σε πάρω τηλέφωνο να τα πούμε… 12 και ούτε ένα τηλεφώνημα. Όχι δώδεκα η ώρα, δώδεκα μέρες μετά και ούτε ένα τηλεφώνημα.

Και να πέφτει βουνό η αυτολύπηση. Μήπως δεν έκαμα κάτι σωστό, μήπως είπα κάτι που δεν έπρεπε; Μήπως έπρεπε να είμαι πιο διαχυτική, μήπως με πήρε από τις εύκολες; Μήπως έχει δυσκολίες, ή του έπεσε πολλή δουλειά; Από το μυαλό της να μην περνά καν η σκέψη, να αναζητήσει το φταίξιμο και στην άλλη πλευρά.



Ο Γκρεγκ πάει μια μέρα στη δουλειά και ακούει μια παρόμοια υπόθεση. Λέει, στην τύπισσα την αντρική του άποψη, ότι το αντικείμενο του πόθου της, απλά δεν τη γουστάρει και δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Της εξηγεί πόσο εύκολα είναι τα πράγματα και πόσο μονοκόμματοι είναι στον τρόπο σκέψης τους οι άντρες. Αν ένας άντρας σε γουστάρει θα σου το δείξει. Αν θέλει να σε βρει, θα το κάνει ακόμη και αν δεν έχει το τηλέφωνο σου θα το κάνει και αν θέλει να σου μιλήσει θα βρει καιρό να σε πάρει έστω και για ένα γεια ή να σου στείλει ένα μήνυμα στο κινητό.

Αν δεν τα κάνει όλα αυτά απλά δεν σε γουστάρει. Της εξηγεί πως ένας άντρας προτιμά να τον πατήσει ελέφαντας, παρά να πει απευθείας σε μια γυναίκα ότι δεν τη θέλει. Δεν θα το κάνει ποτέ αυτό, θα προσπαθήσει να της το δείξει με τρόπο. Αυτός ο τρόπος είναι να μην τηλεφωνεί, να μην δίνει σημεία ζωής, να ακούσει σεξ και να εξαφανίζεται.

Ευτυχώς, ο Γκρεγκ έκατσε και το έγραψε το βιβλίο, έτσι δεν θα κάνω τον κόπο να της πω τα αυτονόητα. Θα της φέρω το βιβλίο να το διαβάσει, μπας και βάλει μυαλό. Έχει απόλυτο δίκαιο. Όταν γουστάρουμε κάποιον, φαίνεται.

7 comments:

  1. Ax mana mou, ti travoumen emeis oi files. Eixa mia filh pou ths aksizen vraveio paranoias! Gia sxesh 1 mhna ekamne 1 xrono na to kseperasei...

    Pe ths filenadas sou na dei thn tainia...

    ReplyDelete
  2. ε ποστμπαμπυλον
    έννεν απαραίτητα η διάρκεια, εν η ένταση, πόσον έντονα ζεις μια σχέση που έννα καθορίσει πόσον τζαιρό θα κάμεις για να το ξεπεράσεις

    αλλά ο γκρεκ έσιει τα δίκια του
    άμαν πραγματικά θέλει ο άντρας (τζαι η γυναίκα εδώ που τα λέμε) έννα κάμουν τα αδύνατα δυνατά για να έβρουν τον άλλο

    ReplyDelete
  3. Έχεις απόλυτο δίκιο! Οι άντρες δεν αντιμετωπίζουν συνήθως με ειλικρίνεια τους άλλους. Οι γυναίκες δε λειτουργούμε έτσι, γι'αυτό συνήθως χάνουμε την ώρα μας αναλύοντας τις λέξεις και τις σκέψεις τους, την κάθε τους κίνηση...
    Το πράγμα φαίνεται από την αρχή. Σε όλες τις σχέσεις, όχι μόνο τις ερωτικές. Κι αν υπάρχουν εξαιρέσεις είναι ελάχιστες.
    (By the wat, ναι μάνα, δυο είμαστε στις ασοφολογίες korinna και aurora!)

    ReplyDelete
  4. Για ποιο λόγο κάμνετε δύο μεγάλες κατηγορίες, άντρες και γυναίκες, και σύρνετε τους ούλλους μέσα; Όπως έχει άντρες που κάμνουν το κέφι τους με τες γυναίκες και αφήνουν τες να περιμένουν τηλεφώνημα γεμάτες ελπίδα, έτσι έχει και γυναίκες που κάμνουν το ίδιο με άντρες. Έσιει να κάμει με χαρακτήρα και όι φύλο. Που την άλλη, είτε άντρας είτε γυναίκα, το «θύμα» κάποιες φορές πιάνει το point και προχωρά με τη ζωή του και άλλες φορές μένει κολλημένο. Οι «κολλημένοι» συνήθως εν άνθρωποι που εν θέλουν να μείνουν μόνοι τους και θέλουν τόσο πολλά μια σταθερή σχέση, που μόνο αν έβρουν κάποιο άλλο άτομο θα ξεχάσουν το προηγούμενο. Και το γεγονός ότι εν «κολλημένοι» δυσκολεύκει τους να έβρουν άλλο άτομο.
    P.S. Αν ο κόσμος σταματήσει να περιμένει τον «πρίγκιπα» και την «τέλεια γυναίκα» και προσγειωθεί λίγο, θα δει πόσο πιο εύκολα θα έβρει ένα σωστό δεσμό.

    ReplyDelete
  5. νομίζω όλες μας είχαμε μια φίλη σε έτσι φάση... ή μήπως ήμασταν κάποτε κι εμείς σε αυτή την φάση... ίσως είναι που καθώς μεγαλώνουμε και ο καιρός περνά είναι πιο δύσκολο να βρεις κάπιον, γενικότερα, όχι τον μοναδικό και σου είναι δύσκολο να αρχίσει πάλι να ψάχνεις...

    ReplyDelete
  6. έτσι ένι, μετά από φατσιήματα καταλαβαίνεις ότι εν όποιος θέλει

    ReplyDelete
  7. Όντως, αυτές οι συζητήσεις καταντούν ανούσιες μετά από κάποια ηλικία (τούτη η φίλη σου δεν είδε Sex & The City?) Εκεί τουλάχιστον απομυθοποιούνται κάπως (έως πολύ) τα πράματα.
    Αλλά το σίγουρο είναι ότι πρέπει να έχεις εμπειρίες στη ζωή σου για να πιάσεις τα vibes των προθέσεων του άλλου...

    ReplyDelete