Wednesday 10 February 2010

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος

Ο έρωτας, λένε οι επιστήμονες, κρατάει τρία χρόνια. Θα διαφωνήσω κάθετα. Ο δικός μου έρωτας κρατά πολλά πολλά χρόνια, κλείσαμε τρεις δεκαετίες αισίως και μέχρι να διαγνωστεί διαβήτης (υπάρχουν γονίδια) θα συνεχίσει ακάθεκτος.

Από την πρώτη στιγμή που έφαγα σοκολάτα την ερωτεύτηκα. Αγάπησα την αίσθηση χαράς που σου αφήνει. Εκτίμησα το γεγονός ότι είναι μια μικρή πολυτέλεια, προσιτή και πάντα διαθέσιμη. Είσαι χαρούμενος, λυπημένος, αγχωμένος, άρρωστος; Ό,τι και να σου συμβαίνει μια καλή σοκολάτα, είναι η απάντηση σε όλα. Μέρα ή νύχτα, μπορείς να την φας όποτε θέλεις. Με παρέα ή μόνος. Σε οποιεσδήποτε συνθήκες, οδηγώντας, στη δουλειά, στο γυμναστήριο, κατά τη διάρκεια του σεξ (χμμμ μμμ, αγάπη ξέρεις τι θα κάνουμε απόψε).

Ναι, ναι, ναι. Έχει θερμίδες, κλείνει και αρτηρίες, έχει τριγλυκερίδια. Ε, και; Στο κάτω κάτω κανείς δεν είναι τέλειος. Μπροστά στα τόσα καλά της θα σταθούμε στα μικροελαττώματά της;

Δεν αποτελεί γυναικείο προτέρημα, αν και οι περισσότεροι φαν ανήκουν στο γυναικείο φύλο. Ευτυχώς, υπάρχουν και άντρες που δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό. Πρόσφατα διάβαζα για ένα spa σοκολατοθεραπείας. Πας σε πασαλείβουν, σου κάνουν μασάζ και φεύγεις άλλος άνθρωπος. Υπάρχει στην Κύπρο κάτι τέτοιο;

Α ναι, μου αρέσουν πολύ τα γλυκά με σοκολάτα του Στέλιου του Παρλιάρου. Κόβει μακριά η Αθήνα, ευτυχώς τον έχει ξεπατικώσει μια κολλητή και συχνά πυκνά μας κερνά υπέροχες γεύσεις. Τι ωραίο πράγμα, να μαζευόμαστε σπίτι της, να τα λέμε, να κάνουμε ψυχανάλυση μεταξύ μας, και να βουτούμε στη σοκολάτα.

Tρώω οτιδήποτε που έχει σοκολάτα. Διευκρινίζω ξανά, καλή σοκολάτα. Μου αρέσουν οι σοκολάτες του Thornton’s. Μου αρέσουν και οι Godiva. Είναι και μια άλλη μάρκα Marcolini, μου υποσχέθηκαν να μου φέρουν σύντομα για να τις δοκιμάσω. Μου αρέσει και η Twix, η Ίον η πρώτη μου αγάπη και παντοτινή. Και όχι η λευκή δεν θεωρείται σοκολάτα, κρέμα είναι.

Σύμφωνα με τον αρχαίο μεξικανικό μύθο, η σοκολάτα καταναλωνόταν από τους θεούς και οι σπόροι του κακάου μεταβιβάστηκαν στον άνθρωπο σαν μια ευλογία. Πώς στην ελληνική μυθολογία ο Προμηθέας έφερε τη φωτιά; Ε, στους Μάγιας και τους Αζτέκους ο δικός τους θεός τούς έφερε κάτι... γευστικότερο.

Η σοκολάτα είναι έρωτας. Μεγάλος έρωτας. Και τώρα που λιγώθηκα καλά καλά θα σταματήσω στο περίπτερο να πάρω μια Ίον. Μεγάλου μεγέθους.

Υγ. το βίντεο αφιερωμένο στο σύντροφο Τζ.

18 comments:

  1. «Πρόσφατα διάβαζα για ένα spa σοκολατοθεραπείας. Πας σε πασαλείβουν, σου κάνουν μασάζ…».
    Ύβρης!!! Μα να σπαταλούν έτσι σοκολάτα; Ηρέμησα μόνο όταν μια συνάδελφος μου εξήγησε ότι πιθανότατα χρησιμοποιούν φτηνιάρικη σοκολάτα (σαν κι αυτές που χρησιμοποιούν στην Κύπρο για να κάνουν τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά). Αν το δεις έτσι, τότε επιτελούν κοινωνικό έργο. Απομακρύνουν την κακής ποιότητας σοκολάτα από την ανθρώπινη κατανάλωση.
    Πάντως το ότι οι γυναίκες έχουν μια πιο ιδιαίτερη σχέση με τη σοκολάτα. Όταν ο Μελ Γκίμπσον είχε γυρίσει την ταινία «What Women Want», σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Μετά από 20 χρόνια γάμου μόλις άρχισα να καταλαβαίνω τι θέλουν οι γυναίκες. Πιστεύω ότι η απάντηση κρύβεται κάπου ανάμεσα στη συζήτηση και τη σοκολάτα».

    ReplyDelete
  2. Σε νιώθω όμως! Η σοκολάτα είναι όντω αγάπη μία και μοναδική! Λυγώθηκα... και προσπαθώ να κάνω κια διαίτα!

    ReplyDelete
  3. Πιάσε ένα βαζάκι Nutella
    yummy...

    ReplyDelete
  4. χωρις δεύτερη σκεψη συμφωνώ μαζι σου η σοκολάτα (κοκοτα όπως την λέγει ενα γλυκό λατρεμένο παιδάκι) ειναι μια αγαπή μοναδικη.

    ReplyDelete
  5. an eisai original fan tote tha s aresei k h pikrh sokolata.an k den xerw an exei sthn kupro top chocolate of the world (kala mazi me tis Godiva k Leonidas) is Valrhona!try that.

    ReplyDelete
  6. ήμουν μεγάλη φαν της άσπρης σοκολάτας. ήταν η μόνη που μου έμοιαζε παράδεισος. τελευταία άρχισα να τη βλέπω πολύ γλυκιά.
    αλλά και πάλι η πικρή δεν με ενθουσιάζει.
    ούτε μπορώ να πω ότι έχω έρωτα για τη σοκολάτα. μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτή. άνετα. μου αρέσουν περισσότερο τα σιροπιαστά

    ReplyDelete
  7. Εθισμένοι ναρκομανείς... θα μας απαγορεύσουν την κατανάλωση σε κοινή θέα γιατί παρασύρει τους άλλους και βλάπτει έτσι την υγεία τους...

    ReplyDelete
  8. Ki ego Shokoholic! Aftos o erotas den pethainei pote. An patho diaviti tin katsame..
    Den iparhei zoi horis sokolata!

    ReplyDelete
  9. Τελικά εν επιδημία..!

    ReplyDelete
  10. hmmm... egw en exw idiaiterh sxesh me thn kyria. Eimai parapanw tou almyrou.
    Alla kamne mian ekseresh (trofikwn tziai politiko/koinonikwn pepithisewn) gia to chocolate truffle cake tou starbucks:-)

    ReplyDelete
  11. Εγώ απαιτώ να μάθω γιατί δεν φέρνουν LACTA πκιόν στην Κύπρο!!

    ReplyDelete
  12. Αθθυμάται κανένας τες Melita ? Τες Chiquita? Ή τη Hi Luck μες την παναυροδιαφήμισην (ρεκλάμαν την ελαλούσαν τότε) ?

    ReplyDelete
  13. wow kkoulla inna mou mou ethimises!
    melita!! Egorazamen thn pou ton kafene:-)
    Giati h today? :-D

    h h kreola me to indianouin tziai to plastiko koutalouin? :-D

    ReplyDelete
  14. itan tze kati alles pou ihan aftokolita koukouroukou nomizo.

    ReplyDelete
  15. kkoulla kai post ωωωωωω

    θυμούμαι που έσπαζα τις μελίτα πρώτα από μέσα και τις έτρωα έτσι έμενε το πλαίσιο άθικτο και τό έτρωα τελευταίο

    ReplyDelete
  16. η today... τι σοκ όταν πήγα αγγλικά και έμαθα τι σημαίνει!!! :-))))

    ΙΟΝ αμυγδάλου... όνειρο!
    και μια άλλη, δεν θυμάμαι πως λέγετε, με κρέμα και ολόκληρα χαλεπιανά μέσα...

    ReplyDelete
  17. itan tze kati alles pou ihan aftokolita koukouroukou nomizo.

    ReplyDelete