Thursday 18 February 2010

Μεταγραφή στη Φεγγαρόπετρα

Τις κολλητές μου τις αγαπώ πάρα πολύ. Για αυτό και μου στοιχίζει η απόφαση που πήρα. Θα πάρω μεταγραφή στην παρέα της Φεγγαρόπετρας (μίσσιμου) στα Μυστικά της Εδέμ. Δεν πήρα την απόφαση ελαφρά τη καρδία. Θα μου στοιχήσει, αλλά είναι για το καλό μου.

Για να δω τις κολλητές πρέπει να προηγηθεί ένας μαραθώνιος διαβουλεύσεων με όλα τα μέσα. Θα στείλω email, θα απαντήσουν τηλεφωνικώς, θα το επιβεβαιώσουν με sms. Και αφού αλλάξουμε 20 ημερομηνίες και 40 τοποθεσίες θα βρεθούμε. Στη Φεγγαρόπετρα, στέλνει ένας sms σε ένα λεπτό απαντούν όλοι σε μισή ώρα είναι μαζί. Ό,τι ώρα και αν είναι. Πρωί, απόγευμα, βράδυ. Αφήνουν τα πάντα για να βρεθούν. Εμάς γιατί μας είναι τόσο δύσκολο, τόσο αχάπαρες (no offence συμπεθέρα) είμαστε πλέον;

Στη συνάντηση θα μιλήσουμε για τις δουλειές μας, για τα προσωπικά μας, θα πούμε τον πόνο μας. Θα γελάσουμε κάποτε. Ενώ μιλούμε θα παίξουν τηλέφωνα, θα πέσουν sms. Αν δεν είναι κάποιος σύζυγος να αναφέρει ότι τα μωρά κλαίνε, θα είναι κάποιος διευθυντής να ζητά εξηγήσεις και περισσότερη δουλειά.

Αντίθετα στη Φεγγαρόπετρα δεν ασχολούνται με την πεζή πραγματικότητα. Πυρετοί, αρρώστιες, προβλήματα; Τίποτε. Το μόνο που τους απασχολεί ο κώλος τους. Όλο θέλουν κάποιον και συνεχώς είναι με το λάθος άτομο. Και δώστου να συζητούν για τα συναισθηματικά τους και δώστου να παίρνουν πάντα τις λάθος αποφάσεις. Επίσης είναι άνετα παιδιά. Δεν τους νοιάζει καθόλου που ο πρώην τους είναι πρώην και όλης της παρέας. Που όλοι έχουν πηδηχτεί μεταξύ τους. Μια χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Επίσης μια φορά να τους ακούσω να μιλήσουν για τα παιδιά τους. Διαβάζουν, δεν διαβάζουν, είναι φρόνιμοι, έχουν κωλικούς, κοιμούνται τη νύχτα; Εγώ ξέρω και τι μάρκα πανιά φορούν τα μωρά των κορούδων φιλενάδων. Ξέρω που πηγαίνουν σχολείο. Πόσο άταχτα είναι. Πράγματα που τα μοιραζόμαστε και με όσες στην παρέα δεν έχουν παιδιά.

Δεν συζητούν ποτέ για δουλειές. Την οικονομική κρίση ούτε ακουστά δεν την έχουν. Έχουν ο καθένας το τεράστιο γραφείο του, έχουν και γραμματέα. Τη δουλειά κάνουν; Ακόμα δεν κατάλαβα. Πάντως υπάρχει ένας παιδίατρος που ένα παιδί δεν εξέτασε ως τώρα, κάτι δικηγόροι που ούτε έξω από δικαστήριο δεν πάτησαν, αγνοούν που πέφτει η Ευελπίδων, μια ηθοποιός που δεν είδε θεατρικό σανίδι, για τους άλλους ιδέα δεν έχω. Όσο για τα σπίτια τους; Σπιταρόνες με πισίνα, ακριβά διαμερίσματα, διακοσμημένα στην εντέλεια. Φως φανάρι ότι πέρασε διακοσμητής.

Κυκλοφορούν με ακριβά αυτοκίνητα, δεν έχουν χρέη και σίγουρα δεν πληρώνουν δόσεις. Μια φορά να τους ακούσω να λένε, αυτό το μήνα δυσκολεύτηκα με τη δόση. Αυτό το μήνα μου ήρθε πολύ το ηλεκτρικό και δεν ξέρω τι να κάνω. Τίποτε, τα πληρώνουν όλα με τη μεγαλύτερη ευκολία. Και όχι μόνο τα πληρώνουν, αλλά τους μένουν και λεφτά για να ντύνονται στα καλύτερα καταστήματα. Πάντα ντυμένοι στην τρίχα.

Ενώ οι δικές μου; Άστα να πάνε. Ρίζα στα μαλλιά τουλάχιστον ενάμισι εκατοστό, το τζιν δεν το βγάζουν από πάνω τους και ένα σωστό φουλ μακιγιάζ να κυκλοφορούν με τη βλεφαρίδα κάγκελο, δεν ξέρουν να κάνουν. Αφήνω το γεγονός, ότι μονίμως με τα φλατ παπούτσια είμαστε. Βάλε χρυσή μου μια δεκάποντη γόβα, θα πάθεις τίποτε;

Λοιπόν στο επόμενο post θα γράψω ένα σενάριο πως θα ήταν τα Μυστικά της Εδεμ αν η παρέα της Φεγγαρόπετρας ήταν Κυπραίοι…

9 comments:

  1. korh mother, nampon touth h feggaropetra pe mas tziai mas ths omogeneias pou en katalavoumen!

    ReplyDelete
  2. Άτε τωρά, (Ξέρω φεύγω που το θέμα, αλλά) θα σπάσω το νου μου να θυμηθώ τα επαγγέλματα... Εκτός που τα προαναφερόμενα, είναι η μαθήτρια, η νοικοκυρά, ο φυλακισμένος...Α! Η fashion designer, ο συλλέκτης έργων τέχνης και 2-3 (μεγαλο)επιχειρηματίες. :)) Πάλε λείπει μια... νομίζω τζίνη πρέπει να είναι κάτι σε στυλ μάρκετιγνκ.
    Ανυπομονώ πολλά για το σενάριο με την παρέα του Πάρκου της Αθαλάσσας!! Εξαιρετική ιδέα!

    ReplyDelete
  3. Διευκρινιστικό σχόλιο.
    Τα μυστικά της Εδέμ είναι μια σειρά του Mega. Αφού δεν σου αρέσει γιατί την βλέπεις είναι μια καλή απορία και η απάντηση είναι ότι εκείνη την ώρα ο πατέρας βαρκέται να θωρεί Travel και έτσι βλέπει τη σειρά.

    Λοιπόν οι πρωταγωνιστές της είναι έξι άτομα, τρεις άντρες και τρεις γυναίκες που ονομάζονται η παρέα της φεγγαρόπετρας, γιατί δεν ξέρω δεν την είδα από την αρχή. Έξι αθκειανοί πρέπει να πω και όπως θα έχετε καταλάβει από την περιγραφή μου. θα βάλω διευκρινιστικό βίντεο.

    ReplyDelete
  4. Χα χα! κι εγώ την έβλεπα για λίγο αυτή τη σειρά και έχει μεγάλη φάση... Μου αρέσει ειδικά που όλες οι γυναίκες, όλες τις ώρες της ημέρας είναι -λες κι εσύ- στην τρίχα. Τί μαλλί, τί μακιγιάζ, τί βλέφαρίδα (για τα νύχια δεν θα πως διότι στην Κύπρο πιάνουμε βραβείο και έχουν καταντήσει αηδία όλες αυτές με τα πυρετεχνήματα πάνω στα δάχτυλα)... ακόμα και σε δραματικές στιγμές το δάκρυ δάκρυ αλλά η μάσκαρα μάσκαρα!!

    ReplyDelete
  5. με εκνευρίζει αφάνταστα αυτή η σειρά!!!! ειδικά αυτός ο 'πιο σέξυ πρωταγωνιστής" μη χέσω, ο Θτράααααατο τζείθμου!!!! γιακ!

    αν ήταν κυπραίοι... χμμμ θα έχει ενδιαφέρον
    :-)

    ReplyDelete
  6. Εγώ ήθελα κάποτε να είμαστε η παρέα του Sex&the City που ότι και να εγίνετουν ήταν να βρεθούν κάθε σάββατο για πρόγευμα και lunch/dinner στα νέα εστιατόρια και ήταν όλες...fabulous!!

    ReplyDelete
  7. aaax, sumfwnw mw thn rain tears, kuriws twra pou eimai me sick leave k h zwh mou mphke on pause gia kanena mhna

    ReplyDelete
  8. @rain tears kiprees sex & the city k ti sto kosmo:P H valentina tsigki se rolo carrie aaa!!
    oso gia t feggaropetra eleos ekatantise aidia...epidi3e o enas o alos oi, exorise o enas ekame kopeloui o alos etc...ala o stratos ne en sexy opos k o man0s!

    ReplyDelete
  9. νομίζω το όλο ποιντ τούτων των σειρών είναι να κάμνουν τον κόσμο να πιστεύκει ότι κάπου-κάποτε θα μπορέσουν τζαι τζίνοι να γίνουν έτσι.. άνετοι, όμορφοι τζαι ωραίοι χωρίς έννοιες! Δίνουν ελπίδα στον απελπισμένο που λαλούμεν!!!
    Κάποτε εθόρουν την Βέρα στο Δεξί! Άρεσκε μου.. Τωρά που είμαι στα ξένα εν θωρώ τίποτε τζαι εν τα πεθυμώ καθόλου..
    Εν θέμα τί σου προσφέρεται να δείς τζαι τί επίπεδο έσσιει η τηλεόραση μας στην Κύπρο/Ελλάδα νομίζω..

    ReplyDelete