Sunday 21 March 2010

Κυριακή γιορτή και σχόλη

Είναι ένα υπέροχο πρωινό, ένα υπέροχο κυριακάτικο πρωινό. Οι κόρες κοιμήθηκαν μέχρι τις 8.30! Όσοι έχουν παιδιά ζηλεύουν το ξέρω, φτου να μην πιάσει το μάτι.

Θέλω να το αξιοποιήσω στο φουλ. Θα πάρουμε τη μηχανή για καμιά εξόρμηση και να βάλουμε και τις κόρες πάνω; Just kidding. Είναι και το μεγάλο ντέρμπι σήμερα ας μην ξεχνιόμαστε.

Θα πάμε στο πάρκο. Ωραία ιδέα. Θέλω ένα πάρκο με γρασίδι να μπορώ να κυλιστώ και εγώ μέσω. Δεν κωλώνω και το εννοώ, το έχω κάνει ξανά. Θα κάτσω στον ήλιο μέχρι να αρχίσω να βλέπω τέσσερις τις κόρες αντί δύο. Να λιώσω. Να μου μιλούν και να μην καταλαβαίνω τίποτε. Να αναπτύξω χλωροφύλλη. Ένα φυτό και μισό να γίνω.

Τι ωραίο πράγμα, οι ηλιόλουστες Κυριακές. Εντάξει στην Κύπρο ζούμε, δεν είναι ότι τις στερούμαστε κιόλας, αλλά ότι και να κάνουμε είμαστε λαός του ήλιου. Δυο μήνες κρατά ο χειμώνας και μας λείπει. Κάτι τέτοια πρωινά ρίχνω χίλια δίκια στους Εγγλέζους που μόλις δουν ήλιο, βγάζουν πετσέτες και την αράζουν στο γρασίδι.

Κι εγώ τώρα γρασίδι θέλω. Μόλις τελειώσει ο καφές, ρίξω και μια ματιά στις εφημερίδες φύγαμε. Οι υπόλοιπες θα καταλήξουν στην ανακύκλωση, αδιάβαστες το πιο πιθανόν. Ποσώς μας ενδιαφέρει, είπαμε είναι Κυριακή.

7 comments:

  1. Πόσο σε ζηλεύκω!!! Θέλω κι εγώ κόρες να πάρω στο πάρκο (για να έχω δικαιολογία να πάω εγώ) γιατί τωρά δεν βρίσκω κανέναν πρόθυμο να πάμε παρέα και το σκυλλί μου απαγορεύεται να το πάρω οπότε...την βρίσκω στην ηλιόλουστη βεράντα μου!
    Καλή Κυριακή να έχεις!!

    ReplyDelete
  2. να περάσεις καλά και να μαζέψεις πολύ ήλιο.

    ReplyDelete
  3. Hlios?
    kati mou thimizei, kati mou thilizei...
    :-)
    kalh kyriakh

    ReplyDelete
  4. Αχ, πολύ όμορφη Κυριακή εύχομαι! Καλά να περάσετε και απόλαυσε το συνδιασμό του πράσινου με το κίτρινο του ήλιου! Είναι τόσο υπέροχο!!

    ReplyDelete
  5. ήταν υπέροχη μέρα σήμερα, τόσο καθαρή, τόσο φωτεινή

    ReplyDelete
  6. μα τί εν τούτος ο ήλιος που λαλούν ούλλοι?
    εξίασα νακκουρίν εγώ..

    καλά να περάσετεεε!!

    ReplyDelete
  7. δεν έχω παράπονο ωραία περάσαμε. το μόνο που έλειπε το γρασίδι, δεν βρήκα, αλλά ο ήλιος (Ηλέκτρα και Post είναι μια κίτρινη μπάλα στον ουρανό) ήταν το κάτι άλλο.

    ReplyDelete