Friday 23 April 2010

Οι γνώσεις της ημέρας

Κάθε μέρα που περνά ανακαλύπτω και μαθαίνω νέα πράγματα. Και επειδή τη γνώση δεν κάνει να την κρατούμε μόνο για μας, είπα να τη μοιραστώ μαζί σας, έτσι για να γίνει και πιο ανάλαφρο το κλίμα από το προηγούμενο post. Αμφιβάλλω αν θα βοηθήσουν κανένα σε παιχνίδι τύπου Trivial. Ό,τι μάθει όμως το πλάσμα είναι χρήσιμο, για αυτό πάμε:

1. Το παγωτό λόγω του ότι παρασκευάζεται από πλήρες γάλα και κρέμα γάλακτος, αυξάνει τη γονιμότητα και παρέχει προστασία ενάντια στη στειρότητα. Ακούς πατέρα φαμίλια;

2. Στο λευκαρίτικο ταβά βάζουμε και ρύζι. Ψημένος δε σε φούρνο με ξύλα είναι θεσπέσιος.

3. Ο Λιονέλ Μέσι είναι όπως την κόρη Α. Τρέχουν διαρκώς, είναι μικροκαμωμένοι, ό,τι θέλουν κάνουν και κανένας δεν μπορεί να τους σταματήσει όταν παίζουν. Ώσπου να βρεθεί ένας πιο μάγκας τύπου Μουρίνιο.

4. Οι άσεμνες γυναίκες φταίνε για τους σεισμούς. Τάδε έφη ιρανός κληρικός. «Πολλές γυναίκες που δεν ντύνονται σεμνά παρασύρουν τους νέους άνδρες και σκορπίζουν τη μοιχεία στην κοινωνία, κάτι που αυξάνει τους σεισμούς», είπε. Έτσι έτσι. Αν θα μιλούμε να μιλούμε με επιστημονικά τεκμήρια.

5. Στην Κύπρο είναι αδύνατο να βρεις ice crusher. Και δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω 80 ευρώ του Elegance για ένα crusher βαρετό κουττούτζη. Σε αυτές τις περιπτώσεις το Ebay αναδεικνύεται σε σταθερή αξία.

6. Η εντυπωσιακή εμίρισα του Κατάρ έχει εφτά παιδιά, πέντε γιους και δύο κόρες. Αν είχα εγώ ή μια άλλη κοινή θνητή εφτά κοπελούθκια, θα ήμασταν για τα μπάζα. Άρα η πολυτεκνία πρέπει να συνοδεύεται και εκατομμύρια.

7. Όταν το μωρό έχει πυρετό, δεν του κάνουμε κομπρέσες μόνο στο κεφαλάκι του. Είναι πιο αποτελεσματικό να τις βάζουμε κάτω από τις μιχαλίτσες του (άλλη λέξη πατέντα της κόρης Α για τις μασχαλίτσες) ή κάτω από τα γόνατα.

8. Πρέπει να έχουμε συνεχώς τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοικτά. Μόνο έτσι ανακαλύπτουμε μικρές λεπτομέρειες που μας κάνουν πιο χαρούμενους, πιο ζωντανούς, πιο ευαίσθητους.

9. Στο ψυγείο μπαίνει η μίσσιμου ιστορική προσέγγιση Τουρκίας και Αρμενίας. Μα καλά υπήρχε κανένας που πίστευε ότι θα τα βρουν; Αφού από την επόμενη κιόλας μέρα άρχισαν τα σούξου μούξου και η Τουρκία παραβίασε τη συμφωνία.

10. Οι φράουλες τέτοια εποχή είναι μέλι, όπως και να τις κάνουμε. Η καλύτερη εκδοχή τους λίγο παγωμένες, με ελάχιστο κονιάκ.

11. Δεν υπάρχει τίποτε πιο ξενερωτικό που να αρχίσει το μωρό να κλαίει, την ώρα που οι γονείς κάνουν σεξ. Και πιο αποκαρδιωτικό θα έλεγα. Λες και το κάνουν επίτηδες.

9 comments:

  1. Ωραίες οι αναφορές σου. Άρεσεν μου η παρομοίωση της κόρης Α με τον Μέσσι!
    Τζιαι έτσι φορ δε ρέκκορτ, ο τίτλος τζιαι το λάθος του εν για να κιστήσεις κανέναν Ανώνυμον?

    ReplyDelete
  2. ΤΟ 4 ΤΟ ΑΚΟΥΓΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ...
    ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΤΟ ΝΤΕΚΟΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟΤΕ!
    :ΡΡΡΡΡ

    ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΤΡΩΩ ΟΠΩς ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΤΑ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ:ΣΕ ΤΑΠΕΡΑΚΙ ΚΟΒΩ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΣΕ 2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΒΑΖΩ ΔΙΑΦΑΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΙΤΣΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΖΟΥΜΙ..

    ReplyDelete
  3. Mixalitses:-D mana mou to re!

    kamia syntagh gia ttaba paizei?:-D

    ReplyDelete
  4. miss psarokokalo
    Δοκίμασε να προσθέσεις τζαι λίο ροδόσταγμα

    Μάνα
    1. Καλά πάεις για πολύτεκνη?
    ΑΦΟΥ -> 6 :-)

    4. Καλάν που τούτους ακούεις πολλά κουφά.

    11. Συμφωνώ και επαυξάνω

    ΚΚΟΥΛΛΑΣ

    ReplyDelete
  5. 11. προφανώς τα μωρά έχουν σχέδιο και προσπαθούν να αποφύγουν τη δημιουργία ενός άλλου αδελφού που θα τους πάρει το θρόνο τους

    ReplyDelete
  6. Έχω ενοχές για τα πάντα, δε θα μου φορτώσετε και τους σεισμούς!
    Θέλω παγωτό τώρα..

    ReplyDelete
  7. Ωραίο ποστ μάνα! Ό,τι πρέπει για Παρασκευή, ανάλαφρο και χαλαρό! Καλό Σ/Κ και υπομονή με τις κόρες!! :)

    ReplyDelete
  8. Best dessert ever:
    Φράουλες κομμένες, λίγο ροδόσταμμα και τις πασπαλίζουμε με γλυκό του κουταλιού ανθός (που εκτός που τη γιαγιά μου που το έκαμνε χρόνια τώρα υπάρχει και στο εμπόριο)
    Δοκιμάστε το!!!

    ReplyDelete
  9. Εν το ήξερα τούτο με το παγωτό. Μάλλον πρέπει να το κόψω..

    ReplyDelete