Friday 30 April 2010

Σχολείο με το Ρόνι


Το ξέρω ότι δεν πρέπει να λέμε μαλακίες στα μωρά, ότι πρέπει να τους μιλούμε σοβαρά σε όλες τις περιπτώσεις. Τις περισσότερες φορές το κάνω αυτό και μου αρέσει να συνομιλώ με την κόρη Α, γιατί θεωρώ ότι είναι και ένας ωραίος τρόπος να μαθαίνει.

Την προηγούμενη βδομάδα της είπα πως όταν δεν είναι ούτε βράδυ, ούτε μέρα είναι σούρουπο. Το έπιασε αμέσως και μάλιστα διόρθωσε τον πατέρα, όταν γύρω στις 7.30 της είπε ότι είναι βράδυ. Όχι του λέει είναι σούρουπο.

Ψες, όμως δεν συγκρατήθηκα. Το Eurosport έδειχνε το παγκόσμιο πρωτάθλημα σνούκερ από το Σέφιλντ. Εκείνη την ώρα έπαιζε ο Ρόνι Ο’ Σάλιβαν. Ναι, ναι είμαι φαν του αθλήματος, τουλάχιστον από την τηλεόραση, σε πραγματικό τουρνουά, αμφιβάλλω αν θα πατούσα το πόδι μου.

Κ. Μάμα, παίζουν με τις μπάλες;
Μ. Ναι είναι πρωτάθλημα σνούκερ.
Κ. Ποιος ε τούτος;
Μ. Αυτός αγάπη μου είναι ο Ρόνι Σάλιβαν
Κ. Τι κάμνει ο Ρόνι;

Εδώ θα μπορούσα να απαντήσω ότι ήρθε η σειρά του να παίξει. Αλλά δεν άντεξα. Και της είπα ότι με τον Ρόνι πηγαίναμε μαζί σχολείο, αλλά εγώ ήμουν καλή μαθήτρια και διάβαζα τα μαθήματά μου, ενώ ο Ρόνι έπαιζε όλη μέρα με τις μπάλες και ότι του θύμωναν οι δάσκαλοι. Και επειδή είχα όρεξη της διηγήθηκα και μερικά περιστατικά του στιλ ο Ρόνι έφαγε το σάντουιτς της μάμας, και η μάμα του έδωσε σοκολάτες, και ότι στα διαλείμματα παίζαμε με τα άλλα τα παιδάκια.

Η κόρη Α άκουγε την ιστορία εκστατική. Στο τέλος έκαμε κάποια σχόλια για τον Ρόνι που μου έφαγε το σάντουιτς. Και τώρα περιμένω τη στιγμή που θα το θυμηθεί και θα εκπλήξει για άλλη μια φορά τον πατέρα της.

19 comments:

  1. Να σου πώ εγώ ήνναμπον να γινεί...
    Αν σου φάει καμιάν ημέραν το σάντουιτς σου ο Μοτορτζής, να 'σαι σίουρη ότι η Κόρη Α θα του γοράσει στέκκαν! Καραττίν!

    ReplyDelete
  2. εγώ νομίζω να το κάμεις νακκον spice up την ιστορίαν. ππου χου (πχ) να της πεις πως ο Ρόνι ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί σου, (ηγιατί ήσουν καλή μαθήτρια τζε εδκιαβαζες τα μαθήματα σου) τζε΄εβούραν σε ούλλη μέρα που πίσω τζε αγόραζε σου ακριβά δώρα, αλλά εσύ εν τον ήθελες γιατί είχες μάθκια μόνον για τον παπά της, που επίσης αγόραζε σου ακριβά δώρα, τζε μετά να πάει να το πει στον παπά της που εννα καπαρτήσει που την περηφάνια, τζε να πάεις να του ζητήσεις δώρο δαχτυλίδι, αλλά να μεν το χώσεις μες τα κακά.

    ReplyDelete
  3. χαχαχαχαχα! Καλό. Τζιαι ννα καταντήσει να παίζει με τες μαππούες του...

    ReplyDelete
  4. μα να μεν περάσω τζαι κανένα κοινωνικό μήνυμα του στιλ ότι ο Ρόνι ήταν άτακτος και δεν συγύριζε τα παιχνίδια του, για αυτό εκατάντησε να παίζει με τες μαππούες του;

    ReplyDelete
  5. Συμπέρασμα: όποιος τρώει ξένα σάντουϊτς στο σχολείο τζαι δεν θκιεβάζει, θα είναι μια ζωή με ένα παλλούτζι στο ένα shέρι τζαι μαππούες στο άλλο.

    χμμμμ...μάλλον περνούμεν άλλον μήνυμα με τούτο!

    ReplyDelete
  6. Τωρά σοβαρά αν είχες ένα γιο που όλη μέρα έπαιζε σνούκερ, δεν θα τον χαρακτήριζες ψιλοαποτυχημένο και να προσπαθείς να τον κάμεις να διαβάζει; Και όμως με το παλούτζι τζαι τες μαππούες βγάζει χρήματα που εμείς δεν θα τα δούμε ποτέ μας.

    ReplyDelete
  7. Εν ξέρω αν θα αλλάξω τρόπο σκέψης όταν μεγαλώσει η κόρη μου αλλά είμαι της άποψης ότι τα παιδιά διαλέγουν το μέλλον τους μόνα τους. Να σπουδάσουν/κάνουν τζίνον που τους αρέσκει. Αν ζητηθεί η γνώμη μου θα την πω αλλά εν θα αποφασίσω εγώ. Αν το παιδί κάμει λάθος επιλογή, θα μάθει που το λάθος του. Τζαι εν πάσει περιπτώσει πιστεύω ακράδαντα ότι εν προτιμότερο να μετανιώσεις για κάτι που έκαμες παρά να μετανιώσεις για κάτι που δεν έκαμες.
    Θυμούμαι στα νιάτα μου πάντως που ήμουν μέλος σε ένα σνούκερ κλαπ που υπήρχεν (εν ξέρω αν υπάρχει ακόμα) στη Λάρνακα τζαι επιένναμεν τζι εποσκολιούμαστεν

    ReplyDelete
  8. Συμφωνούμε απόλυτα ότι τα παιδιά πρέπει να διαλέγουν το μέλλον τους μόνα τους. μόνο που κάποιες φορές... αν σου πει για παράδειγμα στα 14 της εγώ θα γίνω μοντέλο και αντί να διαβάζω προτιμώ να μετροφυλλώ περιοδικά μόδας, τι θα κάμεις?

    ReplyDelete
  9. Θα της πώ "τζι εγώ που έγινα μοντέλο τί εκατάλαβα;" χαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  10. Πε μου τωρά ότι είσαι τζείνος που διαφημίζει το άρωμα του Dolce and Cabana μέσα στη βάρκα να φυρτώ.

    ReplyDelete
  11. Ρε παιθκιά. Εμείς είμαστεν υζιαμέ μόνον για καθοδήγησην/συμβουλήν. Μετά, ό,τι τζιαι να κάμουμεν, άμαν το παιδίν σου θέλει να γενεί κάτι, θα γενεί.

    ReplyDelete
  12. @Mana
    Εν έχω μούρη μοτέλλου, μεν φυρτείς!

    ReplyDelete
  13. Το καταστρέφεις το παιδί! :ο) Ειδικά αν μετά από δύο χρόνια καταλήξει να καυχέτια όιτ η μαμά της ήτανε συμμαθήτρια με ένα διάσημο.

    Έγω είπα στην ξαδελφούλα ότι έχει φίδια που δαγκώνουνε και φίδια που δεν δαγκώνουνε και μετά έκανε μάθημα στους γονείς της περί φιδιών. :οΡ

    ReplyDelete
  14. μεγάλη φαντασία βρε παιδί μου.δεν γράφεις ένα βιβλίο;καλή πρωτομαγιά.

    ReplyDelete
  15. αγάπη ο ronnie εννεν αποτυχεμένος, γοράζει μας τζιαι πουλεί μας τζιαι κάμνει τζιαι την κάβλα του.
    she demon, you rule!!!!

    ReplyDelete
  16. Αν σε θκιαβάζει εν να χαλάσει η έκπληξη

    ReplyDelete
  17. θεκκιου κτινο :) εε, επιασες της το δαχτυλίδι; ΜΑΝΑ είδες που εφυα την λεκτική επαλήθευση α; ακουσα σε...είδες μάνα μου, ο λόος της ΜΑΝΑΣ οτι τζιαν ενει..

    ReplyDelete
  18. Ρε Μάνα μου αγαπημένη... αυτό και το προηγούμενο σου ποστ είναι αποθέωση! Πρέπει να είστε πολύ ευτυχισμένη οικογένεια και φτου μη σας ματιάσω!
    Πάντα κάπως έτσι φανταζόμουνα την οικογένειά μου, σαν τη δική σας, αλλά κάπου στην πορεία με τον υποτιθέμενο πατέρα κάτι πήγε λάθος. Προς το παρόν λιώνω στη μουσική και περιμένω στον actual πατέρα που θα διαλύσει όλους τους προηγούμενους, ευχομαι!
    Γεια σου ρε She Devil! Wow!!
    Εν η πολλαπλή νοημοσύνη. Όλοι έχουν ταλέντο σε κάτι.

    ReplyDelete
  19. συγνώμη, δεν φτάνει που σου έφαγε το σάντουιτς, του έδωσες και σοκολάτες;!

    ReplyDelete