Wednesday 5 May 2010

Η γενιά πειραματόζωο

Όσοι είσαστε ή να πω καλύτερα είμαστε γύρω στα 30, λίγο πάνω λίγο κάτω δεν θα τα χαλάσουμε για τους αριθμούς, είμαστε η γενιά πειραματόζωο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο στα στενά περιθώρια του τόπου μας.

Είμαστε η γενιά που ζει με ένα κινητό στο χέρι. Ξέρουμε τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στην υγεία μας; Εντάξει, μας λένε οι ειδικοί ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων είναι επικίνδυνη. Το πόσο επικίνδυνη είτε θα φανεί σε καμιά 20 χρόνια όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες ή θα το δείξει η νεκροψία.

Επίσης, είμαστε η γενιά που ζει περικυκλωμένη με κάθε είδους ακτινοβολία εκτός από αυτή των κινητών. Wi fi, computer παντού, microwaves, τηλεοράσεις. Όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούμε είναι ηλεκτρικές. Είναι δυνατό να μην μας επηρεάζει; Και αυτό θα το μάθουμε στα σίγουρα στο μέλλον.

Θα είμαστε και η γενιά που οι εγκέφαλοί μας θα κλατάρουν λόγω υπερφόρτωσης. Ε, δεν γίνεται αλλιώς. Από το πρωί που ξυπνούμε μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθούμε βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με πληροφορίες. Άσχετες τις πιο πολλές φορές. Με νοιάζει να ξέρω ότι ο Σβαρτσενέγκερ έκανε στροφή στο θέμα των γεωτρήσεων; Με νοιάζει γιατί χώρισε η Κοκκίνου; Με νοιάζει που έμαθα ότι τα μαμούθ είχαν ένα μηχανισμό και δεν πάγωνε το αίμα τους; Όμως τα ξέρω. Θα έρθει κάποια στιγμή που θα καεί στ αλήθεια το μυαλό. Θα βγει μια ευθεία γραμμή, όπως τον καρδιογράφο που τα τινάζει ο ασθενής. Θα είμαστε η γενιά που θα πεθάνουμε τους εγκεφάλους μας.

Είμαστε η γενιά που τρώει στη μάπα εμβόλια, φάρμακα και θεραπείες για ασθένειες που δεν υπάρχουν ή που δεν είναι τόσο σημαντικές όσο τις κάνουν. Γρίπη των πτηνών, νέα γρίπη, Sars μίσσιμου, σύνδρομο για υπερκινητικά παιδιά. Και δώστου αβέρτα να καταπίνουμε όσα μας δίνουν. Στην Αυστραλία προχθές πέθανε ένα κοριτσάκι, το οποίο εμβολιάστηκε για τη γρίπη. Ερευνούν το γιατί. Οι δικές μας έρευνες σε λίγα χρόνια.

15 comments:

  1. δεν είμαι από αυτή τη γεννιά,αισθάνομαι όμως τόσο και λιγότερο μπορώ να πω.γιαυτό κάπου-κάπου μπλοκάρω;

    ReplyDelete
  2. Eν καλά που λαλείς...τουλαχίστον εν να αξίζουν οι εγκέφαλοι μας να τύχουν ποστ μορτεμ διερεύνησης; οξά εν να πάν στα σκουπίδκια;

    ReplyDelete
  3. en kala pou laleis mother.
    Giati kati pramata tou styl egxeirhsh laser sta mathkia? Kseroumen ti ginetai se 30 xronia? oi!
    Touta tziai polla alla.
    Pantws sth souhdia akousa oti kanenas en vallei to kinito sto auti. Miloun oulloi me hands free logw hlektromagnhtikwn paidiwn...

    ReplyDelete
  4. εγώ είμαι σ' εκείνη την ηλικία που σε λίγο θα "συναντήσει" τα πρώτα αντα. Πειραματόζωο κι εγώ. Με τα ηλεκτρικά, τα κινητά, τα όλα μου. Το καλοκαίρι που πέρασε, ο πατέρας μου μου είχε φάει το κεφάλι να πάω να κάνω στο μικρό εμβόλιο για τη γρίπη (είχε τρέξει να το κάνει ο ίδιος, όντας σε ομάδα υψηλού κινδύνου). Δε πήγα ποτέ. Διαβάζω τώρα αυτό για το κοριτσάκι που "πήγε" από το εμβόλιο και λέω ευτυχώς που δε πήγα. Τι διάολο? Πειραματόζωο θα κάνω και το παιδί μου? Όχι ρε!

    ReplyDelete
  5. εν τω μεταξύ έγραψα για τα τζζζ του εγκεφάλου μου πριν να θκιαβάσω το ποστ σου.
    πιστεύκω εν το κομπ που φταίει!

    ο μέσος όρος ζωής αυξάνεται πάντως άρα τα πειράματα πρέπει να πηαίννουν καλά

    ReplyDelete
  6. Ton pio simantiko rolo paizei ton i diatrofi, i gimnastiki kai to nero. Touta ta 3. Episis, osoi zoun parapanw en osoi en apistefta anaistitoi!

    Egw efonaza palia otan efkike to embolio na men to kamnoun. Opoion eblepa elea tou na men to kamei!! Nata twra..ola edw plirononte. Kathigitis apo to panepistimio mou eixe pei oti h agglia eparaggeile mono 30 ekatomiria embolia! Pou tziame katalabeis ti ginete. O ios episis htan ftiaxtos. Diladi ti allo theleis.

    Pou tin alli o parapanw kosmos en vlakas. Stin kurioleksia.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. η μαμα μου μου λεει οτι με τις αηδιες που τρωμε και τον τροπο ζωη μας δεν προκειται να κανει παιδια η δικη μου γενια!

    ReplyDelete
  9. Μάνα συμφωνώ, πραγματικά συμβαίνουν πολλά των οποίων τα αποτελέσματα δεν ξέρουμε γιατί εμείς τα βιώνουμε..αλλά υπάρχουν και πολλά που ξέρουμε και δεν αντιδρούμε. Με αφορμή το σχόλιο από Dr Love, η ποιότητα των τροφίμων, του νερού αλλά και του αέρα στις μέρες μας είναι αμφισβητήσιμη και ενώ το ξέρουμε δεν κάνουμε τίποτα γι'αυτό. Το χειρότερο είναι ότι όλοι μας, ο καθένας προσωπικά συμβάλει στη ρύπανση και επιβάρυνση του περιβάλλοντος στο οποίο ο ίδιος ζει και θα παραδώσει στα παιδιά του. Εχουμε την ηθική υποχρέωση να συνειδητοποιήσουμε κάποια γεγονότα και να αντιδράσουμε γι'αυτά. Αυτά!
    καλή συνέχεια

    ReplyDelete
  10. kati sxetik;o
    http://anamnisia.blogspot.com/2010/05/blog-post_05.html

    ReplyDelete
  11. Εμείς η γενιά πειραματόζωο και η προηγούμενη και προ-προηγούμενη γενιά αυτές που έκαμαν την Κύπρο πειραματόζωο στις ορέξεις τους!

    ReplyDelete
  12. Ola ine ftiahta. Simfwnw me Dr Love. Ftiahnoun hapia kai emvolia gia na prokalesoun arrwsties gia na poulithoun ta idi etima farmaka gia na tis katapolemisoun. Pws tha zousan oi farmakeftikes ama ola ihan lithei? Erhonte hirotera......
    I.

    ReplyDelete
  13. Για το laser θα το έλεγα κι εγώ. Θα μάθουμε. Οσονούπω.

    ReplyDelete
  14. misss psarokokalo
    είναι τυχαίο νομίζεις που στη γενιά μας σχεδόν όλες οι κοπέλες κάμνουν τουλάχιστον μιαν αποβολή? συνήθως το πρώτο τους μωρό το χάνουν

    ReplyDelete
  15. Δείτε το που τη θετική πλευρά: συμβάλλουμε σαν καλά πειραματόζωα για το καλό της ανθρωπότητας. Που τα πειράματα (πάνω μας) θα οφελεθούν οι επερχόμενες γενιές
    τζζζζζ τζζζζζ τζζζζζζ

    ReplyDelete