Monday 10 May 2010

Ο Φίλιπ κι εγώ

Με το καινούριο μου αυτοκίνητο είμαι πολύ ευχαριστημένη, ελπίζω να είναι αμοιβαία τα αισθήματα και να μην μου κρατά μούτρα, για τις λακούβες. Στο κάτω κάτω δεν είναι δικό μου φταίξιμο, αν έχει παράπονο ας τα βρει με το υπουργείο Συγκοινωνιών.

Εγώ στα ώπα ώπα τον έχω. Το όνομα του είναι Φίλιπ. Το πρώτο μου το ονόμασα Μίλαν, είχε την τιμητική του ο Κούντερα. Το δεύτερο Άμος από τον Άμος Οζ, ε τώρα ήρθε η σειρά του Φίλιπ Ροθ. Τον αγνοεί που τον αγνοεί η Ακαδημία για ένα Νόμπελ, ας μην τον κακοφανήσω κι εγώ.

Ο Φίλιπ, έχει πολλά καλά. Το κυριότερο είναι πως άμαν θέλει κάτι το λέει μόνος του. Θέλει σέρβις; Μου λέει πότε να τον πάρω. Κοντεύουν να τελειώσει η βενζίνη; Θα μου το πει πριν με προδώσει και σταματήσει. Αν καεί καμιά λάμπα, πάλι θα με ενημερώσει.
Το πρόβλημα του Φίλιπ είναι ότι ώρες ώρες είναι πολυλογάς. Όπως σήμερα, για παράδειγμα. Την ώρα που έπαιρνα τις κόρες σχολείο, τσουπ εμφανίστηκε στην οθόνη του, ένα μήνυμα ότι τα ελαστικά χρειάζονταν αέρα. Στο πρώτο βενζινάδικο που βρήκα, μπήκα και έλεγχα το θέμα. Ο Φίλιπ όμως δεν έλεγε να ησυχάσει.

Κάτι τον έτρωγε με τα ελαστικά και συνέχεια βγάζει μήνυμα να ελέγξω και τα settings πάνω στο αυτοκίνητο και μετά να κάνω reset… Κάπου εδώ τον έχασα, πρέπει να ομολογήσω. Με την τεχνολογία θέλω να πιστεύω ότι τα πάω καλά. Κινητό, computer τα χειρίζομαι καλά. Αλλά τώρα με το αυτοκίνητο, νιώθω έξω από τα νερά μου. Ο Φίλιπ με κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μου. Υποθέτω ξέρει ότι έχει το πάνω χέρι.

Και αυτό που με εκνευρίζει ακόμη περισσότερο, είναι πως μετά τα μηνύματα του Φίλιπ αναγκάζομαι να ζητώ διευκρινήσεις, συνήθως από άντρες, οι οποίοι με κοιτούν συγκαταβατικά και με λυπούνται. Ε, όχι ρε. Που νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα, επειδή καταλαβαίνεται το αυτοκίνητό σας.

17 comments:

  1. Χριστίνα10 May 2010 at 09:56

    Τοο αυτοκίνητο σου μου θυμίζει το KID, θέλεις να πεις προχώρησε τόσο πολύ η τεχνολογία; Μάshαλλα!

    To δικό μου αυτοκίνητο χρονολογείται όπως καταλαβαίνεις. :D

    ReplyDelete
  2. Πάλε καλά που εν το ονόμασες Σίγκμουντ γιατί ήταν να σου κάμνει ψυχανάλυση καθοδόν προς το σχολείο

    ReplyDelete
  3. Mana, ethkievasa ton titlo tou post sou tziai pistepse me, hksera to oti en ton Roth pou ennoouses... toulaxiston emmesa eppesa mesa:-D

    Kalhmera!

    ReplyDelete
  4. ειναι Γερμανος ο Φιλιπ?!

    ReplyDelete
  5. ohhhhhhhhh, πάντως περίμενα κανένα ποστ για τον Ροθ...καμιά κριτική, κανένα νέο βιβλίο (όχι πως βγήκε νέο, αλλά λέμε τώρα...). ωστέ έτσι ο Φίλιπ; καλοτάξιδο

    ReplyDelete
  6. Α έχει ρεύμα ο Φιλιπ Ροθ από ό,τι φαίνεται... μου βάζετε ιδέες για το επόμενο post. She demon αν δεν κάνω λάθος στις ΗΠΑ κυκλοφόρησε πρόσφατα καινούριο του βιβλίο. επομένως φθινόπωρο να το έχουμε εδώ.

    ReplyDelete
  7. τι περιμένεις παιδί μου από άντρα;θέλει να έχει την τελευταία λέξη ο Φίλιπ.καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  8. @ Post Babylon
    Κορού από την κρυοχώρα θέλω βοήθεια σε παρακαλώ.
    πως είναι το σωστό για τον υπουργό Εξωτερικών? Γκουίντο ή Γκίντο? Βέρστεβελε ή Βερστεβέλε?
    Άγκελα ή Άνγκελα?

    ReplyDelete
  9. Για την προφορά δεν μπορώ να βοηθήσω, αλλά στην Κύπρο, και σε σχετικές δημόσιες υπηρεσίες (και στον τύπο, ξέρεις εσύ), επικράτησε το Άνγκελα (αν και προφέρεται Άνχελα, αν δεν κάνω λάθος). Και στα ελληνικά έντυπα Άνγκελα την βλέπω.

    ReplyDelete
  10. διαβάζω εφημερίδες αυτή τη στιγμή και το έχω δει με πέντε διαφορετικούς τρόπους. Άνγκελα, Άγκελα, Ανγκελα (χωρίς τόνο), Άγγελα, Άνγγελα.
    να τη φωνάζουμε Ατζελού νομίζω τζαι κανεί.

    ReplyDelete
  11. Μα εν για την Αντζιελούν του Μέρκελλου που εσαντανώθηκες;

    ReplyDelete
  12. Tούτα τα τερτίπια που περιγράφεις ότι σου κάμνει τες παραπάνω φορές εν πελλάρες, δεν ισχύουν, αλλά άτε ! Μπορείς να τα αγνοήσεις τζαι να το παίξεις στην τύχη ?
    Έχουν τον τρόπο τους να μας τα παίρνουν.

    Πού τζιαιρός που άμαν είσhεν υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, πόσο μάλλον τζαι έναν aircondition το αυτοκίνητο ήταν θεός !!

    ReplyDelete
  13. BTW πιασάρικο κομμάτι, ρυθμός ιδανικός για highway.

    ReplyDelete
  14. Επειδή πλέον κάνουμε μεταγραφή των ξένων λέξεων και ονομάτων, νομίζω το Άνγκελα εν το πιο σωστό, αν και στα ελληνικά το σύμπλεγμα 'νγκ' δεν υπάρχει, όμως επικράτησε σε μεταγραφές ξένων λέξεων.

    ReplyDelete
  15. Γκίντο Βέστερβελλε και Άνγκελα Μέρκελ.
    Τουτον εν το φωνητικόν transcription.

    Προχτες ειπαν μου για το τραγουδι της κρίσης στην Ελλαδα...
    Άνγκελα ,Άνγκελα ,Άνγκελα παντου!
    χιχιχιχι

    ReplyDelete
  16. δεν έχει επιλογή να τον κάνεις mute?
    ;-)

    ReplyDelete
  17. Κλέφτης10 May 2010 at 20:54

    Ίντα τζαιρούς εφτάσαμε... :P

    ReplyDelete