Tuesday 18 May 2010

Ιστορίες για κοντούς

Την Κυριακή το mamouli έγραψε για τα μειονεκτήματα του να είσαι κοντός. Την επόμενη η Coula πήρε τη σκυτάλη και έγραψε για τα μειονεκτήματα του να είσαι ψηλός. Sorry Coula, αλλά νομίζω ότι να είσαι κοντός είναι πιο δύσκολο από το να είσαι ψηλός. Αυτό τουλάχιστον λέει η πείρα. Αν έβλεπα τον κόσμο από το 1.80 ίσως να είχα άλλη άποψη.

Πάντως παρόλο το 1.53 μου, ναι ναι είμαι θεόρατη, σε γενικές γραμμές δεν αντιμετώπισα δυσκολίες μεγάλες. Για αυτό θα υπερασπιστώ σήμερα τους κοντούς και θα γράψω για τα πλεονεκτήματα του να είσαι κοντός. Παρακαλώ την Post Babylon να συνεχίσει και να γράψει για τα πλεονεκτήματα των ψηλών.

1. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ό,τι χωράς παντού. Και όταν λέω παντού εννοώ παντού, χωρίς δυσκολίες. Τι κι αν είναι στενή η καρέκλα, τι κι αν είσαι σε παιδότοπο, σε θέατρο, σε σπίτι φίλων. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις ένα άνετο κάθισμα να κάτσεις. Ή το άλλο πας διακοπές, ανακαλύπτεις πως τα κρεβάτια είναι πολύ μικρά. Για τους άλλους όχι για σένα, γιατί ακόμη και σε ράντζο θα κοιμηθείς καλά.

2. Άνετα ταξίδια στο αεροπλάνο. Οι κοντοί ακούν τους άλλους που παραπονιούνται ότι είναι στενά τα καθίσματα, ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος και χαμογελούν. Κάθονται άνετα, φορούν τη ζώνη τους και ρίχνουν ύπνους, αφήνοντας τους ψηλούς να σηκώνονται κάθε μισή ώρα για να κάνουν ασκήσεις να ξεπιαστούν.

3. Ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Σε όλα τα παιχνίδια τα κοντά παιδάκια έχουν πλεονέκτημα. Κρυφτό, περνά η μέλισσα, κυνηγητό, κλέφτες κι αστυνόμους. Name it. Για να μιλήσω εκ πείρας. Δεν υπήρχε περίπτωση να κρυφτώ και να με βρουν. Ακόμη και κάτω από τη σκάφη που έβαζε η γιαγιά μου τα ρούχα, χωρούσα. Άφηνα τους άλλους να με ψάχνουν με τις ώρες. Μπορούσα να σκαρφαλώσω οπουδήποτε, χωρίς φόβο. Και για αυτό δεν πρέπει τώρα να παραπονιέμαι για τις μαλακίες που κάνουν οι κόρες μου, τα ίδια και χειρότερα έκανα στη μάνα μου.

4. Εντάξει αγοράζουμε παντελόνια και πρέπει να τα κοντύνουμε. Αγοράζουμε μπλούζες και μοιάζουν πάνω μας με φορέματα. Αλλά έχουμε μέγεθος που μπορούμε να αγοράζουμε ρούχα από τα παιδικά. Σίγουρα δεν θα βρεις φόρεμα για το γάμο της ξαδέλφης σου από τα παιδικά του Zara. Θα βρεις όμως άνετα και χρωματιστά t-shirts, παντελόνια και φούστες που σου έρχονται στο μέγεθος που πρέπει. Και μάλιστα πιο φτηνά.

5. Έχουμε μεγαλύτερες επιλογές όσον αφορά τους άντρες. Όχι μόνο για σχέση, αλλά και ως φίλοι. Στο master μου έκανα παρέα με ένα Εγγλέζο 2.17, ο οποίος ψηλός μόλις είχε χωρίσει από τη φίλη του μια γιαπώνεζα πιο κοντή από μένα. Και εγώ προσφάτως χωρισμένη περάσαμε ένα καλοκαίρι θαύμα μαζί να κλαίμε τους πρώην μας. Είχαμε μεγάλη πλάκα. Είμαστε το θέαμα του πανεπιστήμιου. Όταν πηγαίναμε βόλτα στην πόλη περπατούσα πάνω στο πεζοδρόμιο, αυτός στο δρόμο και πάλι ήμουν σαν μυρμήγκι δίπλα του.

6. Αλλά και όταν θα έρθει η ώρα να διαλέξεις τον άντρα της ζωής σου (λέμε τώρα) έχεις περισσότερες επιλογές. Και να θέλεις να βρεις πιο κοντό σου άντρα θα δυσκολευτείς πολύ. Έτσι το ύψος δεν τίθεται καν ως κριτήριο και μπορείς να στραφείς στα υπολοιπα, να είναι καλό παιδί, να έχει χαρακτήρα, να έχει platinum visa, να έχει χιούμορ, να έχει καλή δουλειά, να είναι σπουδασμένος, να δείχνει κατανόηση, να του αρέσει να βοηθά στο σπίτι, να θέλει να κάνει παιδιά, να ξέρει από μαστορέματα, να ξέρει τι γίνεται στη διεθνή πολιτική σκηνή, να του αρέσουν τα ταξίδια, να διαβάζει, να είναι ανοιχτόμυαλος. Πάντως καλά λένε ότι οι ψηλοί τα πάνε καλά με τις κοντές, 30 ολόκληρα εκατοστά μου ρίχνει ο πατέρας φαμίλιας.

7. Στις πολιτισμένες χώρες, βλέπε Σκανδιναβία, δεν αποτελεί πλεονέκτημα. Για Κύπρο ή Ελλάδα όμως το να είσαι κοντός σημαίνει ότι μπορείς να τρυπώνεις εύκολα στις ουρές για τα λεωφορεία και τα τραμ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις μια χαραμάδα να τρυπώσεις και να παρακάμψεις τους άλλους. Στην Αγγλία, ωστόσο, περιμένεις ευγενικά τη σειρά σου…

8. Οι κοντοί συνήθως μικροδείχνουν. Και μην μου πείτε πως δεν είναι ωραίο να φαίνεσαι 5, 6 χρόνια πιο μικρή. «Πως δεσποινίς μου, τόσο νεαρή και έχετε δύο παιδιά;» Ψηλώνεις ή δεν ψηλώνεις, καμαρώνοντας για τα καλά σου γονίδια; Τι και αν η ταυτότητα σου, λέει mid thirties;

9. Ρίχνεις διαταγές αβέρτα, με ευγενικό τρόπο πάντα. Σε παρακαλώ μου δίνεις τα ποτήρια της σαμπάνιας που είναι ψηλά; Σε παρακαλώ μου κατεβάζεις τις κουρτίνες; Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ, σε παρακαλώ. Δεν φταις εσύ, γονίδια και διατροφή σε άφησαν κοντό. Ε τι να κάνει το πλάσμα να τα βγάλει πέρα; Ζητά βοήθεια. Και ενίοτε το εκμεταλλεύεται το θέμα και παραζητά βοήθεια.

10. Και άφησα το καλύτερο για το τέλος. Σεξ. Πες οποιαδήποτε στάση που να μην μπορεί να κάμει ένας κοντός. Φέρτε μου το Κάμα Σούτρα εδώ και τώρα. Θέλεις τα πόδια πίσω από το κεφάλι και τα χέρια στην ανάταση; Θέλεις το ένα χέρι στη δύση το άλλο στην ανατολή, την ίδια στιγμή που είσαι γονατισμένος και το κεφάλι σου βλέπει την πλάτη; Είμαστε έτοιμοι για όλα. Κάπου διάβαζα ότι οι κοντοί δείχνουν επίσης μεγαλύτερο ζήλο στο κρεβάτι. Ένα γινάτι να αποδείξουν πως ό,τι τους λείπει σε μπόι το έχουν σε τέχνη.

31 comments:

  1. ειπα τζιαι γω να μεν γραψεις για το σεξ....
    τταππουι μου...

    ReplyDelete
  2. ax mana...
    theleis thn apanthsh se post h se comment.
    Prepei na to skeftw gia na evrw toulaxiston thkio kala na pw na men me lintsaroun oi alloi psilenges...

    ReplyDelete
  3. Γιατί ντε τζιαι καλά ο άντρας να εν πιο ψηλός που την γυναίκα? Οι οι διαμαρτύρουμαι.
    Λευτεριά στους κοντούς άντρες! Πάρε και εσύ μια δίμετρη μπορείς! (τζιαι αν δεν την φτάνεις βάλε σκάλα)

    ReplyDelete
  4. αν και σου ριχνω 10 ποντους, παλι δυσκολευομαι στα ψηλα ραφια.
    ειδικα οταν αυτα φιλοξενουν πιατελες ή κολωνάτα ποτήρια ακριβα..

    ReplyDelete
  5. @ Κτηνό
    Γίνεται να μεν γράψω; αφού ε πολλά ωραίο πράμα...

    @Αχάπαρη
    Θα κάνουμε κίνημα. Μετά τους ομοφυλόφιλους να γίνει ομάδα για τους κοντούς που γουστάρουν ψηλές

    @ miss Psarokokalo
    Μάλλον για βίτσιο πρόκειται να βάζουμε στα πιο ψηλά ράφια τις πιατέλες και τα ακριβά ποτήρια.

    @ Post
    Εννοείται ότι θέλουμε post και όχι σχόλιο

    @ Sike
    Respect

    ReplyDelete
  6. Η μάνα μου που πανηγυρικά τζίζει το 1,52 με το ογκώδες μαλλί της, έχει ως μότο της "ο ψηλός είναι ο υπηρέτης του κοντού". Και έχει απόλυτο δίκαιο. Αρώτα μας τζαι μας.

    ReplyDelete
  7. eskeftika:

    1. Ftanoumen ta psila rafkia tziai mporoumen na aksiopoihsoumen to ypsos tous spithkiou epeidh valloumen rafkia psila.
    2. Stes synavlies thouroumen teleia.
    3. Oi filoi mas vriskoun mas amesws sto plithos
    4. Amman eimasten se club/synavlia tziai klasei kapoios, mporei tziai na men to miristoumen.
    5. Amman aplwnoumen ston kanape tziai varkoumasten na sikothoumen mporoumen na potavristoumen ws thn kouzina xwris na sikothoumen:-D
    6.Eimai se antrokratoumeno xwron ergasias tziai eproseksa oti oi machos sevountai me parapanw pou thn synaderfo mou pou en sto ypsos sou Mana... alla en eimai siourh annen mono logo ypsous.
    7. Eeee inta allon na grapsw... mporoumen na foroumen vrakoues(potzeinta oriental vrakas-pants)? no?

    Alla genika, exoumen parapanw meionektimata I have to say. (Poor us) En xreiazetai na ta pw, en ta parapanw pleionektimata pou egrapses.

    Gia osous eni kseroun ton pono mou:

    http://post-babylon.blogspot.com/2009/12/blog-post.html

    ReplyDelete
  8. Σημασία έχει να νιώθεις καλά με αυτό που είσαι.
    Τζαι παρ' όλα τα πλεονεκτήματα που μας έδωσε η μάνα, εν θα ήθελα να είμαι ούτε πόντο πιο κάτω που το ύψος μου ;-)

    Post εν σε βρίσκω πολλά σωστή, εδιάβασα τζαι πιο παλιά τον "πόνο" σου αλλά μόνο για χάζι πρέπει να παίρνεις τα ευτράπελα που τους ττοπουζοκυπραίους.

    Καγκάρα !!! (Αλήθκεια πόθεν φκαίνει τούτο?

    ReplyDelete
  9. kkoulla mou,
    to post en grammeno gia na deiksei pws eniwtha otan eginountan touta, pou hmoun 14-17 xronwn. No chance na eniwtha kala me ton eauton mou tote, kataramenh efhveia... (mana sfyra ths tz'erketai!):-D

    Twra malista, eimai mia xara tziai kapartizw.

    To kapartizw pothen fkenei?:-D

    ReplyDelete
  10. Ένα άλλο πλεονέκτημα του να είσαι κοντός είναι ότι στο σχολείο οι γυμναστές δε σε διαλέγουν για την παρέλαση!!
    Επίσης, ερμηνεύουν την τεμπελιά σου στα αθλήματα τύπου μπάσκετ ως ανικανότητα!
    (οι ηλίθιοι!)

    Λόγω μεγέθους, οι κοντές γυναίκες τυγχάνουν επιπλέον περιποίησης από τους άντρες της παρέας και τους άντρες γενικώς... (τους βγαίνει η πατρότητα ένα πράμα!)

    Η αποτρίχωση στις κοντές διαρκεί λιγότερο και κοστίζει πιο φτηνά! (κι όσες δεν το γνωρίζουν, καλά κάνουν να το διεκδικήσουν!!)
    Όπως επίσης και τα προϊόντα περιποίησης σώματος διαρκούν περισσότερο! (περίοδο οικονομικής κρίσης περνάμε...)

    Κι όσο για το κόντυμα των ρούχων... μόνο ένας κοντός αγοράζει 2 σε 1!! (π.χ. όλα τα μακριά φορέματα μετατρέπονται εύκολα σε φόρεμα και φούστα!)

    Και, τέλος, μόνο οι κοντοί μπορούν εύκολα να χάνονται ανάμεσα στο πλήθος...

    ReplyDelete
  11. "To kapartizw pothen fkenei"

    Ampa tzi en pou tin KAPARTINA ?!!! ;-)

    ReplyDelete
  12. Απορία προς Κκουλλά. Τελικά είσαι ψηλός ή κοντός;

    Απορία προς Κορίνα. Σοβαρομιλάς για την έκπτωση στην αποτρίχωση;

    ReplyDelete
  13. εγώ είμαι 160. μια χαρά το βρίσκω

    ReplyDelete
  14. Εγώ που είμαι προς το ψηλό πάλαι, μια χαρά το βρίσκω! Ούτε χρειάζεται να φοράς ψηλό τακούνι τζιαι να κόφκεται η μέση σου αλλά τζιαι άμαν φορήσεις αποκτάς περισσότερο κύρος! Εν με πειράζει (τωρά) που είμαι πιο ψηλή που τις φίλες μου, ίσια ίσια!
    Προς Κορίνα: δηλαδή οι ψηλές τζιαι οι πασιές πρέπει να πληρώνουν παραπάνω στην αισθητικό;;; Σκέφτου μια ψηλή νταρτάνα πασιά δηλαδή! Με τόση ζάμπα, θα έπρεπε να χρεώνεται διπλά!

    ReplyDelete
  15. Τέλειο ποστ! Ως κοντή κι εγώ ένα έχω να πω:

    ΖΗΤΩ ΤΟ 1.53!! :)))

    ReplyDelete
  16. Έχετε πλάκα εσείς οι Κύπριοι!!!!

    Προσπαθούσα να διαβάζω περίπου ένα τέταρτο τα σχόλια για να καταλάβω!

    αχαχαχαχαχα


    Σας αγαπώ!

    Λοιπόν αγαπητή μάνα,
    μη με προκαλείς να γράψω τα 1010 πλεονεκτήματα της ψηλής γυναίκας!
    αχαχαχαχα

    Δεν θα τελειώνω ούτε σε καμιά εβδομάδα το γράψιμο!

    Όλες καλές είμαστε! Οι ψυχούλες μας μετράνε ωρέ, κι όχι το ύψος! Ναι;

    Σας χαιρετά το 1.75 και αφήνει φιλιά σε όλη τη Κύπρο!

    :)))

    να είστε καλά

    ReplyDelete
  17. Και μια απορία!

    Τι σημαίνει : τζιαι

    ReplyDelete
  18. Κόρη μάνα :)
    Καλό σεξ μπορούμε να κάμουμε όλες. Και κοντές και ψηλές και λεπτές και παχουλές (το παχουλές με κάποιο ερωτηματικό, δεν εννοώ σε σημείο που δεν μπορούν να ταράξουν).
    Όσο για τα υπόλοιπα, καλά τα λες. Αν και εσένα σε βοήθησε και το ότι - απ'ότι καταλαβαίνω - είσαι και λεπτοκαμωμένη. Αν ήσουν 1.50 και υπέρβαρη;; :Ρ

    ReplyDelete
  19. @ Coula
    ένας γρήγορος οδηγός κυπριακών για να μην χάνεσαι στη μετάφραση

    τζαι σημαίνει και. ακούγεται όπως το κρητικό και για να καταλάβεις.
    το έσσιεις είναι το έχεις. τις περισσότερες φορές όταν μιλούμε το άρθρο τις το λέμε τες.
    βάζουμε ν αρκετά συχνά στο τέλος λέξεων.
    το εν είναι το είναι
    το οϊ είναι το όχι
    θορώ είναι το βλέπω

    ReplyDelete
  20. @ red
    Wellcome Red να ζήσει το 1.53
    όταν έρθεις Κύπρο να πάμε για καφέ, έχω ακόμη 3 φίλες κάτω του 1.55 να κάμουμε ομάδα μπάσκετ.

    ReplyDelete
  21. "Απορία προς Κκουλλά. Τελικά είσαι ψηλός ή κοντός;"

    Ότι θεωρείται το 1,85 net :-)

    ReplyDelete
  22. Ρε μα τι λαλείτε,
    ο Prince, που είναι και άντρας
    είναι 1.52 και είχε δεκάδες γυναίκες.
    Ούλλα μια ιδέα είναι
    (αν και εγώ προσωπικά δυσκολεύομαι με πιο κοντό μου, νιώθω ανασφάλεια - σας παρακαλώ μη με πυροβολήσετε)

    ReplyDelete
  23. αν και δεν είμαι κοντή.. όταν πειράζω την μάνα μου πως είναι κοντή γιατί περνώ την 1.5 κκελέ, γελά και λέει μου "τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια" και πάντα αποστομώνει με..

    ReplyDelete
  24. Aurora
    ο πρινς εν άντρας?? (κακίες...)

    εγώ είπα τα παράπονα μου για τους κοντούς άντρες
    η κοπέλα εν πειράζει ναν κοντή

    άλλον πλεονέκτημα είναι ότι οι κοντές χορεύτριες εν καλλύττερες που τες ψηλές, έχουν παραπάνω χάρη

    το θέμαν είναι πως δεν μπορούμε να κάμουμε κάτι για να αλλάξουμεν το ύψος μας - όπως φκούμεν πρέπει να προσαρμοστούμε

    ReplyDelete
  25. Θα κάνω μια ανακεφαλαίωση
    Ψηλοί είναι οι Sike, ο Μοτορτζής, η Coula και ο Κκουλλάς, η Art8sally, η Eolica, η Post.
    Μέτριοι Miss Psarokokalo, η Ρίτσα, η Neerie, η Raintears και η Psychia. Eδώ παίζει και η Aurora
    Τη βάση δεν την πιάνουμε οι Δρακουλίνα, η Korinna η Red.

    είμαστε έτοιμοι για παρέλαση. Σημαιοφόρο βλέπω τον Κκκουλλά.

    ReplyDelete
  26. @ Μάνα & Eolica
    Το πράμα πάει κάπως έτσι: άμα είσαι κοντή, πληρώνεις ένα ενιαίο ποσό για αποτρίχωση, ενώ, άμα είσαι ψηλή, σε χρεώνει ξεχωριστά για πρόσωπο, ξεχωριστά για μασχάλες, ξεχωριστά για χέρια, πόδια και πάει λέγοντας, με αποτέλεσμα να πληρώνεις κατιτίς περισσότερο!
    Ε, μα συγνώμη! Το ίδιο είναι ένα γαλόνι μέλι για δυο μέτρα πόδια με λίγες σταγόνες για πόδια μινιόν;

    Βέβαια, είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, αν μιλάμε για λέιζερ! Θεϊκή εφέυρεση, η οποία σέβεται τις τάσεις της φύσης...
    Ψηλά πόδια;
    Ψηλός λογαριασμός!
    Κοντά πόδια;
    "Κοντός" λογαριασμός!

    Και παρεμπιπτόντως, δηλώνω περήφανα 1.50!
    Καθαρά και ξάστερα!
    (1.53 τζιαι πελλάρες!)

    ReplyDelete
  27. http://www.youtube.com/watch?v=aw7spUdk7Oo&feature=player_embedded

    ReplyDelete
  28. Μάνα οι κοντόι κρύβουν πολλές εκπλήξεις. Μπάι δε γούει μια χαρα είσαι στο 1.53.
    Πάντως εγιώ εστάθηκα δίπλα που κάτι Γερμανίδες γνωστές μου τζαι ένιωσα άβολα τζαι είμαι 1.80. τζαι οι φίλοι τους είναι ακόμα πιο ψηλοί.

    ReplyDelete
  29. ωραίος ο δεκάλογος του κοντού :-)
    μια φίλη μου δεν φοράει ποτέ ψηλοτάκουνα γιατί το έχει φιλοσοφήσει: "αν με δουν με ψηλοτάκουνα, θα πούν δε την τούτην, φορεί δωδεκάποντα και πάλι είναι κοντή, φαντάσου που πάει με φλατ" έτσι προτιμά το ορίτζιναλ κοντή!

    ReplyDelete