Monday 24 May 2010

I do not ACCEPT


Καθώς ένα τριήμερο ξεγνοιασιάς, χαλάρωσης, διασκέδασης και ηρεμίας (μουαχαχαχα σατανικό γέλιο) φτάνει στο τέλος του, ας ασχοληθούμε με κάτι σοβαρό.

Όταν πρωτοάκουσα την είδηση στην τηλεόραση δεν της έδωσα ιδιαίτερη σημασία και αναφέρομαι στην ίδρυση κίνησης προάσπισης των δικαιωμάτων ομοφυλοφίλων με το όνομα Accept. Ως κοινωνία σίγουρα δεν έχουμε την καλύτερη αντιμετώπιση σε αυτούς που είναι διαφορετικοί από εμάς, επομένως ναι το πιο πιθανόν ότι και με τους ομοφυλόφιλους το ίδιο κάνουμε. Η πολιτική don’t ask don’t tell κάνει θραύση, όπως γινόταν χρόνια τώρα.
Χτες διάβασα στην Καθημερινή μια συνέντευξη ενός από τους πρωτεργάτες της κίνησης που έλεγε ότι εν καιρώ θα διεκδικήσουν έδρα στη βουλή. Ένα κακεντρεχής θα σκεφτόταν τόση πουστιά κυκλοφορεί στο κοινοβούλιο, γιατί όχι και με στάμπα;

Επειδή όμως τέτοιο άτομο δεν είμαι, απλά διερωτώμαι γιατί να ψηφίσουμε ένα κόμμα, απλά και μόνο τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Όπως δεν με νοιάζει τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του, γιατί να πρέπει να τον ψηφίσουμε με βάση πως τη βρίσκει σεξουαλικά; Το κοινοβούλιο, υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει όλο το λαό. Δηλαδή, τώρα δεν υπάρχουν gay βουλευτές, επειδή δεν υπάρχει οργανωμένο κίνημα; Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει κάτι τέτοιο. Υπάρχει λόγος να ξέρουμε όμως τι κάνει ο κάθε βουλευτής στο κρεβάτι του; Εκτός αν το κάνει με τα βουλευτικά επιδόματα ή εκμεταλλεύεται ταξίδια της βουλής για παράδειγμα, αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο post.

Μπορείτε να με πράξετε να με κατηγορήσετε ότι κάνω διακρίσεις, αλλά το κίνημα των ομοφυλοφίλων το βρίσκω εκτός τόπου και χρόνου. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη διεκδίκησή τους για γάμο. Αν είναι δυνατόν, με τα διαζύγια να ξεπερνούν το 50%, με το θεσμό να βρίσκεται σε τρομερή αμφισβήτηση, με ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να συζούν αντί να παντρεύονται, υπάρχει λόγος να γίνεται μάχη για κάτι που είναι σχεδόν παρωχημένο.

Θα μου πεις καλά εσύ κυρά μου παντρεύτηκες. Το δέχομαι αυτό, αλλά αν εξαιρέσεις τις ετοιμασίες και τους γονείς που μας έσπασαν τα νεύρα μας, δεν δώσαμε κανένα αγώνα για να παντρευτούμε. Piece of cake. Δηλαδή αν θα έπρεπε να οργανωθώ σε κίνημα και μετά να κατεβώ στη βουλή και μετά να παντρευτώ, βράσε ρύζι. Ήδη κουράστηκα που το έγραψα.

Παραδέχομαι ότι υπάρχουν διακρίσεις. Υπάρχει και φόβος στην κοινωνία μας. Τα πράγματα όμως δεν αλλάζουν ψηφίζοντας ένα νόμο. Αν ήταν έτσι στα μπαράκια και στα club θα είχε σταματήσει το κάπνισμα.

Έχω φίλους gay, ιδιαίτερα ένα παιδί τον εκτιμώ και τον θαυμάζω πάρα πολύ. Όταν βρισκόμαστε λέμε τα δικά μας, μετά συζητούμε για πολιτική, για τη διεθνή κατάσταση, για την οικονομία. Κάποτε μιλούμε και για σεξ. Και είμαστε μια χαρά. Επειδή θεωρεί τον εαυτό του σοβαρό άνθρωπο, δεν θα εντασσόταν ποτέ σε μια κίνηση που αντλεί τα πιστεύω της από το τι κάνουν στο κρεβάτι της τα μέλη της.

92 comments:

  1. Ενδεχομένως μια κίνηση διεκδίκησης των δικαιωμάτων συγκεκριμένης ομάδας να ήταν περιττή αν δεν υπήρχαν οι διακρίσεις, οι οποίες, όπως κι εσείς παραδέχεστε, υπάρχουν στην κοινωνία μας.

    Αν τώρα, το στοιχείο που διαφοροποιεί αυτή την ομάδα είναι οι σεξουαλικές της προτιμήσεις, υποψιάζομαι πως δεν φταίνε αυτοί, αλλά όλοι οι υπόλοιποι που τους επιφυλάσσουν διαφορετική μεταχείριση εξαιτίας αυτού του διαφορετικού που "κάνουν στο κρεβάτι τους", όπως γράφετε.

    Τώρα αν με την αλλαγή νομοθεσίας θα αλλάξει κι η νοοτροπία, σ' αυτό κανείς δε νομίζω να μπορεί να δώσει απόλυτα καταφατική απάντηση. Σίγουρα, πάντως, θα συμβάλει.

    Στο να στιγματίζονται, τουλάχιστον, λιγότερο αυτά τα άτομα. Και στο να έχουν επιλογή. Ακόμη και σε κάποιον για μερικούς παρωχημένο θεσμό, που αν μη τι άλλο έχει μια συμβολική αξία και χρησιμεύει στη διευθέτηση διαδικαστικών ζητημάτων (όπως φορολογικών, μεταναστευτικών κλπ).

    Γιατί σε αυτό έγκειται μια από τις σημαντικότερες πτυχές της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου: στο να έχεις ίση πρόσβαση σε επιλογές, κι ας επιλέξεις να μην τις ασκήσεις ποτέ.

    ReplyDelete
  2. Αγαπώ τους gay, έχω και 'γω φίλους.. όμως να ζητούν θέση στη βουλή είναι σαν να πιένουν γυρεύκοντας και βλέπω το λάθος. Και τωρά μπορεί να έχουμε gay στη βουλή απλά να μεν το ξέρουμε ούτε είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί.. είμαι υπέρ να μην σταμπάρουμε τον κόσμο γιατί εν ομοφυλόφιλοι, στο κάτω κάτω ο καθένας στο κρεβάτι του οτι θέλει κάμνει.. αλλά θέση στη βουλή; Άρα θέλουν να τους σταμπάρει ο κόσμος, "τούτος εν ο gay βουλευτής μας" έτσι καταλάβω.

    ReplyDelete
  3. Δεν έχω τίποτα με τους γκέι αν δεν κάνουν πράγματα που θα προσβάλουν την αισθητική μου. Όπως θα με πειράξει να βλέπω ένα straight ζευγάρι να γλείφονται δημόσια, το ίδιο θα με ενοχλήσει και ένα γκέι ζευγάρι.
    Όμως θα διεκδικήσουν οι γκέι έδρα στη βουλή μόνο και μόνο επειδή είναι γκέι; Για μένα αυτό είναι αντίστροφη διάκριση. Όπως διαφωνώ και για τις ποσοστώσεις των γυναικών. Όποιος είναι άξιος να πάρει το αξίωμα (Καλά, λέμε τώρα, θεωρητικά μιλώντας) και όχι λόγω φύλου ή σεξουαλικής ταυτότητας!

    ReplyDelete
  4. Το θέμα γάμου είναι πολύ πιο πολύπλοκο απο αυτά που λες και λυπούμαι που βλέπω πως το πιάννεις έτσι επιφανειακά το θέμα προσβάλλοντας τον ομοφυλόφιλο κόσμο.
    Αυτοί οι άνθρωποι που πληρώνουν τους φόρους τους όπως όλοι οι άλλοι πολίτες της δημοκρατίας θέλουν να μπορούν να ζουν χωρίς διακρίσεις και με τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι ετερόφυλοι συμπολίτες τους. Το θέμα γάμου δεν είναι μόνο να συζείς αλλά και να απολαμβάνεις συγκεκριμένα ωφελήματα όπως η κοινή φορολογιακή δήλωση, περουσιακά δικαιώματα, υιοθεσία παιδιού κτλ.
    Ενόμιζα σε για ξύπνια τζαι με τούτον το ποστ έππεσες που τα μάθκια μου. Τζαι όχι, δεν είμαι ομοφυλόφιλη αλλά έχω φίλους και φροντίζω να μαθαίνω γιατί ακριβώς αγωνίζονται.

    ReplyDelete
  5. Anwnymi pou panw, An theleis apla na pantrefteis gia na apolamvaneis ta koinwnika epidomata, afto ki an ine epifaniako.

    O gamos ine panw ap ola mystirio tis ekklisias, tin opoia o omofylofilos pareas sou xlevazei opou stathei ki opou vrethei epeidi ton apokalei arrwsto. opoia ypokrisia, na thelei na pantreftei...

    tzie epitelous, stamata na grafeis san anwnymi aman diafwneis me kati, tzie me onoma mono ama symfwneis...

    ReplyDelete
  6. ούτε εγώ βλέπω λόγο να μπουν στη βουλή. αν μπορούσαν να υιοθετούσαν παιδιά εκτός γάμου θα το έκαναν. τώρα αναγκάζονται να κάνουν εικονικούς γάμους με αχάπαρες γυναίκες (κάποιοι άντρες ομοφυλόφιλοι) για να κάνουν παιδιά και μετά τρέχουν στα ξενοδοχεία να εκτονωθούν με τους φίλους τους. ναι, η εκκλησία εν τους αποδέχεται αλλά πιστεύω ότι είναι λάθος, διότι γεννιούνται με το πρόβλημα (είναι πρόβλημα;).

    ReplyDelete
  7. για μένα ο γάμος είναι μία χρήσιμη από πολλές απόψεις κοινωνική σύμβαση.

    πιστεύω πως είναι δικαίωμα του καθενού να κάμει, πολιτικό τουλάχιστο, γάμο με όποιο θέλει.

    όσον αφορά τις θέσεις στη βουλή, και εγώ διαφωνώ στη διεκδίκηση θέσεων με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και μόνο

    ReplyDelete
  8. Σε σχέση με τους βουλευτές, το ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι βουλευτές στη Βουλή εν έσσιει καμιά σημασία. Που τη στιγμή που εν στην ντουλάππα, εν μπορούν να κάμουν κάτι υπέρ των γκέι. Το να υπάρχει επίσημα ένας γκέι στη Βουλή ίσως βοηθήσει να γίνουν καλά πράματα (όπως ασφάλεια στα σχολεία για ομοφυλόφιλα παιθκιά.) Βασίζεται στην ίδια λογική του να έσσιεις γυναίκες στη Βουλή. Όσον εν ούλλοι κρυφοί εν εξυπηρετούν την γκέι κοινότητα.
    Την ύπαρξη του ACCEPT δες την ως απαραίτητη σε μια μπανανία δημοκρατική για να δείξει στον κόσμο που φοάτε τους γκέι πως εν φυσιολογικοί αθρώποι τζιαι πως όπως είπες τζιαι σύ εν έσσιει σχέση τη κάμνουν σπίτιν τους.

    ReplyDelete
  9. Α! τζιαι φυσικά την θέση τους οι γκέι βουλευτές θα πρέπει να τες διεκδηκίσουν δημοκρατικά όπως όλοι. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Να εν γνωστή όμως η διαφορετική τους σεξουαλικότητα για να ξέρουν οι πολίτες πως τούτος εν να παλέψει για τα στοιχειώδη δικαιώματα τον γκέι. Ο γάμος για μένα εν ένι, αλλά δικαίωμα του καθενός να κάμει πολιτικό πιστέφκω.

    ReplyDelete
  10. Κλέφτης24 May 2010 at 21:59

    @Ανώνυμη 7:48
    "Το θέμα γάμου δεν είναι μόνο να συζείς αλλά και να απολαμβάνεις συγκεκριμένα ωφελήματα ".
    Πράγματι, γιατί όμως; Γιατί να μεν τα απολαμβάνουν ομοφυλόφιλα και ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που απλά συζούν και εν γουστάρουν να μπουν στη διαδικασία του γάμου; Στες σκανδιναβικές χώρες αρκεί να κάμει ένα ζευγάρι δήλωση ότι εν μαζί και απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα με τους παντρεμένους. Αντί δηλαδή να εκσυγχρονήσουμε τες μεθόδους που δίνονται τα ωφελήματα και τα επιδόματα, προσπαθούμε να βάλουμε και τους γκέι στη διαδικασία του γάμου και να διαιωνιστεί τούτη η οπισθοδρόμηση;
    Όσον αφορά το ζήτημα των γκέι στη Βουλή, εν εντελώς παράλογο. Προσπαθώντας να προωθήσουν την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων ανεξαρτήτου σεξουαλικής προτίμησης, πιάνουν μιαν ομάδα πληθυσμού και διαχωρίζουν την που τους υπόλοιπους με βάση τη σεξουαλική τους προτίμηση. Και μετά, επικαλούμενοι τη διαφορετικότητα, έρκουνται να προσπαθήσουν να την "βάλουν στη Βουλή". Ισότητα εννα υπάρξει όταν οι βουλευτές θα μπαίνουν στα κόμματα και την Βουλή χωρίς να ρωτά κανένας για τη σεξουαλική τους προτίμηση και όχι όταν μπαίνουν στη Βουλή λόγω αυτής.

    ReplyDelete
  11. τωρά που το λαλεί ο άπολ τάρτ για τις γυναίκες βουλευτές, χμμ, μήπως τελικά εν ούλλοι με μια στάμπα που μπαίνουν έτσι κι αλλιώς; κομματική, του φύλου, κλπ;

    ReplyDelete
  12. Συμφωνώ με όσα λες 100%

    ReplyDelete
  13. Ναι μεν εν ξεπερασμένος ο θεσμός του γάμου αλλά εμείς, οι στρέιτ, έχουμεν το δικαίωμα να τον επιλέξουμε ή όχι. Τα ομοφυλόφυλα άτομα εν έχουν καν τούτο το δικαίωμα. Άρα πώς αντιμετωπίζονται ως ίσα και ισότιμα άτομα στην κοινωνία μας αφού δεν έχουν τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι πολίτες;

    ReplyDelete
  14. τούτο εν ρατσισμός! ένας πούστης θα ψηφίσει κάποιον άλλο επειδη εν τζαι τζήνος πούστης? δηλαδή κάνουν κίνημα οι μαύροι και ψηφίζει ο ένας τον άλλο

    ReplyDelete
  15. Συμφωνώ απολύτως! Εν έχουν υπόθεση ρε. Εν οι ίδιοι που υποτιμούν τον ευατό τους και δημιουργούν ένα ρατσισμό γύρω τους. Θέλουν σημασία επειδή εν "alternative-my ass". Όπως θέλουν ας γαμιούνται και με όποιον θέλουν και που όποιαν τρύπα θέλουν, φτάνει να μεν μας πρίζουν περαιτέρω τα αρχίδια μας.

    ReplyDelete
  16. γιατί πρέπει να δηλώνει ο καθένας τις προτιμήσεις του στο κρεβάτι;συμφωνώ μαζίσου.η προσπάθεια θα πρέπει να γίνεται για να αλλάξουμε γενικώς στο πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους ως άτομα.

    ReplyDelete
  17. Terastio thema! Terastio!!

    Etsi sta gliora apla na pw oti simfwnw mazi sou Mana kai oti i oli katastasi mou thimizei tous egxrwmous anthrwpous sto panepistimio pou foroun rouxa me polu entona xrwmata (proseksete to na deite an tixei na blepete sixna egxrwmous) kai afto simbainei epidi theloun simasia. Niwthoun meionektika (uposinidita) kai theloun na ksexwrizoun. Oi egxrwmes gunaikes ama deite mia parea gia paradeigma, fwnazoun dunata, geloun dunata, foroun entona xrwmata rouxwn etc.

    To idio kai me tin mousoulmaniki mantila. To idio akrivws!! Oloi aftoi oi anthrwpoi stin idia katigoria peftoun kai exoun to idio akrivws provlima. Den einai oti den apodexomaste. Exei mian diafora.

    ReplyDelete
  18. Μάνα είσαι τεράστια, οι απόψεις σου με βρίσκουν 100 % σύμφωνη, σε συγχαίρω!
    Και ναι, είσαι πολυ ξύπνια, κι ας λένε μερικοί ότι έπεσες που τα μάθκια τους....

    ReplyDelete
  19. Μου άρεσε αυτό που είπε η RainTears για αντίστροφη διάκριση. Όταν βγήκε πρόεδρος ο Ομπάμα, πανηγυρίστηκε ως μια νίκη κατά των διακρίσεων. θα είχε την ίδια αξία αν υποστηριζόταν μόνο από τη μαύρη κοινότητα των ΗΠΑ; αλλά επειδή έδωσε τη μάχη του μέσα στο κατεστημένο, για αυτό απέκτησε και μεγαλύτερη αξία.

    ReplyDelete
  20. Επίσης το να υπάρχει ένα κόμμα με μόνο σκοπό του τα δικαιώματα των gay, sorry αλλά μου θυμίζει το Ευρωκό που ο μόνος λόγος ύπαρξής του είναι το Όχι που είπαμε για το σχέδιο Ανάν. Ακόμη και για την παγκόσμια οικονομική κρίση οι τύποι στο Ευρωκό τους έχω ικανούς να λένε ότι φταίει το σχέδιο Ανάν.

    και ένα άλλο θέμα. Πόση "αλλαγή" έφερε το κίνημα των Οικολόγων με μόνο ένα βουλευτή; Λαμβάνοντας υπόψη κιόλας ότι τα περιβαλλοντικά ζητήματα είναι μέρος της καθημερινότητας μας ίσως και της επιβίωσης μας.

    Ολοκληρώνοντας, γιατί θα πάω να κάμω καφέ, να ρωτήσω επίσης, ξέρουμε τι λένε τα υπόλοιπα κόμματα για θέματα διακρίσεων στους ομοφυλόφιλους; Τόλμησε να ρωτήσει κάποιος τον Αναστασιάδη, τον Κάρογιαν, τον Κυπριανού αν τάσσονται υπέρ ή κατά ενός συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης ή έστω γάμου;

    ReplyDelete
  21. Να σου πω κάτι μάνα, όπως το βλέπω εγώ, δεν νομίζω κάποιος να γίνει βουλευτής με μοναδικό προσόν το ότι είναι ομοφυλόφιλος. Δεν έχω ακούσει λεπτομέρειες για το κίνημα Accept αλλά φαντάζομαι ότι θα ήθελαν να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους με κάποιο τρόπο. Σκέψου να τολμήσει υφιστάμενος βουλευτής να παραδεχτεί ότι είναι γκέι, τι χαμός θα γίνει: θα τον αποκαλούν από παιδεραστή μέχρι κτηνοβάτη. Το θέμα δεν είναι το τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του. Το θέμα είναι όταν μαθευτεί τι κάνει στο κρεβάτι του να μην δημιουργείται σκάνδαλο και να αποτελεί αντικείμενο διάκρισης.


    Και κάτι άλλο: Όλοι έχουν άποψη για το τι δικαιώματα θα έπρεπε να έχουν οι γκέι. Όμως αυτό που δεν καταλαβαίνει κανείς είναι ότι πολύ απλά θέλουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία, (που στην περίπτωση της Κύπρου μοιάζει ακατόρθωτο), και όταν εκφράσουν αυτή την επιθυμία, βλέπεις σχόλια όπως αυτά πιο πάνω.

    ReplyDelete
  22. Κτηνό μου, σε παρακαλώ μην το εκλάβεις ότι θίγω την εκκλησία με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά ο γάμος δεν είναι πάνω απ' όλα μυστήριο της εκκλησίας, αφού υπήρχε από την παλαιολιθική εποχή σε όλες της κουλτούρες με διαφορετικές μορφές. Πιστεύω ότι όπως υπάρχουν στρέιτ που παντρεύονται για να σωπάσουν οι γονείς τους, ή χωρίς να αγαπούν κάποιον/α τον/την παντρεύονται επειδή είναι πλούσιος/α και άλλους ηλίθιους λόγους, και ο κάθε γκέι θα'πρεπε να έχει το δικαίωμα να παντρεύεται για όποιον λόγο θέλει. Είτε αυτός είναι τα επιδόματα/ωφελήματα, είτε επειδή επιζητεί αναγνώριση κλπ.

    ReplyDelete
  23. Μου κάνει εντύπωση το πόσο εύκολα ξυπνούν πατριωτικές, πατριαρχικές και πατροπαράδοτες αντιλήψεις.
    Μου κάνει επίσης εντύπωση το πόσο απόλυτοι γινόμαστε σε θέματα που αφορούν τους "άλλους". Το πόσο καλοί γνώστες είμαστε του τι θέλουν, τι έχουν ανάγκη.
    Μια λέξη δεν αναφέρθηκε μόνο: ο φόβος.
    Στην ουσία φοβόμαστε ό,τι δε γνωρίζουμε ή ό,τι δεν μπορούμε να χωρέσουμε στα στενά όρια της λογικής μας.
    Κι αυτό είναι ανθρώπινο.
    Φτάνει να το παραδεχτεί κανείς κι όχι να το αρνείται.

    Θα αρκεστώ μόνο σε κομματάκι ιστορίας: σήμερα τα φεμινιστικά κινήματα θεωρούνται πια ξεπερασμένα (σε δυτικοευρωπαϊκά εδάφη τουλάχιστο) εώς και γελοία. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη συμβολή τους στην αναγνώριση της γυναίκας ως ισότιμου μέλους της κοινωνίας, κυρίως στα μέσα του 20ού αιώνα. Η ειρωνία είναι ότι με το που πρωτοεμφανίστηκαν τα γυναικεία κινήματα τύγχαναν της ίδιας ακριβώς αντιμετώπισης της οποίας τυγχάνουν οι ομοφυλόφιλοι και στα σχόλια αυτού του ποστ. Και χειρότερα μάλιστα. Κάποιοι τις συνέδεαν ακόμη και με το διάβολο...
    Η ειρωνία όμως είναι τραγική, γιατί μιλάμε για δεκαετίες πριν την κατοχύρωση της γνωστής πιπίλας "ελευθερία του λόγου".

    Όσο για την κάθοδο στη Βουλή... θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το "δίκαιο της ανάγκης"...
    Ούτε εγώ γουστάρω τη διάκριση των εδρών σε "γυναικείες", "οικολογικές",
    "ομοφυλοφιλικές", όμως παραδέχομαι ότι ένα κοινοβούλιο-καθρέφτης μιας κοινωνίας που υποστηρίζει τις διακρίσεις δεν μπορεί παρά να μην τις ασπάζεται κιόλας...

    ReplyDelete
  24. συμφωνω με τα γραφομενα σου.δεν ηξερα οτι υπαρχει τετοια προταση.

    ReplyDelete
  25. mana, αυτά τα ποστ σου έχουν πάντα πολύ ρεύμα....πάντως, δεν πιστεύω πως είναι θέμα του θεσμού του γάμου καθεαυτό. είναι θέμα απαγόρευσης. ότι σου απαγορεύουν το θέλεις. και θέλεις να νιώσεις ίσος να κάνεις επιλογές. αν θέλω παντρεύομαι, αν δεν θέλω όχι. και οι Αφροαμερικανοί μπορούσαν να μπουν στα λεωφορεία αλλά όχι στις ίδιες θέσεις με τους λευκούς. άρα δεν ήταν θέμα μετακίνησης. αφού πάλι μπορούσαν να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία. ήταν θέμα επιλογής και θέμα ισότητας. αναφορικά με το θέμα βουλής, έχεις δίκαιο.

    ReplyDelete
  26. "Το θέμα δεν είναι το τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του. Το θέμα είναι όταν μαθευτεί τι κάνει στο κρεβάτι του να μην δημιουργείται σκάνδαλο και να αποτελεί αντικείμενο διάκρισης.
    Και κάτι άλλο: Όλοι έχουν άποψη για το τι δικαιώματα θα έπρεπε να έχουν οι γκέι. Όμως αυτό που δεν καταλαβαίνει κανείς είναι ότι πολύ απλά θέλουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία, (που στην περίπτωση της Κύπρου μοιάζει ακατόρθωτο), και όταν εκφράσουν αυτή την επιθυμία, βλέπεις σχόλια όπως αυτά πιο πάνω."
    Συμφωνώ με την Πασχαλίνα, ακριβώς έτσι όπως τα λέει πιο πάνω. Δεν νομίζω λοιπόν οι ομοφυλόφιλοι να φύρνονται να παντρευτούν έχοντας ως αυτοσκοπό το γάμο, όμως θέλουν να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους. Γι' αυτό και αναφέρονται στη Βουλή. Ναι, Μάνα. Συμφωνώ ότι με μία έδρα το Κίνημα των Οικολόγων δεν έφερε ουσιαστική αλλαγή, εντούτοις επίτρεψέ μου να πιστεύω ότι αυτό οφείλεται σε μεγαλό βαθμό στο πρόσωπο που εκπροσωπεί το κίνημα. Αυτή είναι η δική μου άποψη. Και στο ότι ως λαός δεν είμαστε γενικά οικολόγοι και ο εκπρόσωπός τους δεν μας πείθει.
    Πίσω στο θέμα μας, οι "διαφορετικοί" οργανώνονται ανέκαθεν σε όλες τις κοινωνίες της Γης, όταν η κοινωνία δεν τους αποδέχεται. Είτε πρόκειται για φεμινίστριες, έγχρωμους, άνεργους, ανάπηρους, ομοφυλόφιλους κλπ. Οπότε ακόμα και θεσμοί όπως η ποσόστωση των εδρών σε ένα κοινοβούλιο μιας χώρας που έχει σοβαρά issues με τη διαφορετικότητα μπορεί και να επιβάλλεται καμιά φορά ως ένα απαραίτητο βήμα προς την πραγματική ανεκτικότητα, αποδοχή και ισότητα.

    ReplyDelete
  27. Νομίζω διαφωνώ πολλά. Οκ εν θα φέρουν την μεγάααλη αλλαγή αν μπουν στην βουλή, αλλά θα κάμουν την φωνή τους πιο δυνατή. Αν μη τι άλλο θα ασχοληθεί ο κόσμος μαζί τους, τζιαι πιστέφκω εν τούτο που επιδιώκουν, οι την θέση τζιαι το αξίωμα. Το ίδιο έγινε τζιαι με τους οικολόγους. Μπορεί να μεν άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό, αλλά ευαισθητοποίησαν μια μερίδα του λαού σε οτι αφορά το περιβάλλον.

    Τζιαι σε οτι αφορά τον γάμο, οκ εν θεσμός που ξεφτίζει, αλλά όσα χρόνια τζιαι να περάσουν θα υπάρχουν ανθρωποι που θα παντρέφκουνται. Γιατί να στερούμε τούτον το δικαίωμα που τους ομοφυλόφιλους απλά τζιαι μόνο γιατί έχουν διαφορετικά γουστά απο εμάς? Τζιαι στο τέλος της ημέρας ποιος εν τούτος που μπορεί να καθορίζει ποιος εν αποδεκτός τζιαι ποιος οχι?

    Αχαπαρη

    ReplyDelete
  28. Ας παντρεύκουνται, εφόσον η πολιτεία αναγνωρίζει τον πολιτικό γάμο ας διεκδικήσει τα δικαιώματα του κάθε είδος ζευγαριού. Σε λλίον τζαιρόν έννα παντρεύκουνται τρεις τρεις, άμαν το σκεφτείς πολλά φιλελεύθερα, γιατί όι? Εν θα έπρεπε να έσιει κανέναν είδος περιορισμού, όποιος θέλει να αιτείται προνομίων. Τζαι η εκάστοτε κυβέρνηση ας πράξει αναλογως συνειδήσεως, αναλόγως της πίεσης που θα δεκτεί.

    Ας μεν το λεν όμως γάμο, εφόσον ο θεσμός του γάμου τηρείται στην εκκλησία τζαι μόνο... Να το πουν συμφωνία, συμβίωση, ή κάτι.

    Ας μπουν τζαι στη Βουλή. Εφόσον εκπροσωπούν έναν αριθμό ανθρώπων, λογικά θα εξασφαλίσουν τζαι τις απαραίτητες ψήφους. Τζαι θα μάχονται για τα δικαιώματα τους, όπως ο καθένας που εκπροσωπεί κάποιαν ομάδα. Στο μέλλον θα μπορεί να κατέλθει ο καθείς, ανεξαρτήτως προτιμήσεων, ιδιαιτεροτήτων κλπ. Προσωπικά θα προτιμούσα να δω ανάπηρους και άτομα με ειδικές ικανότητες να κατέρχονται στις βουλευτικές, εφόσον τούτα τα άτομα πραγματικά αδικούνται τζαι δεν έχουν τις ευκαιρίες ανέλιξης που έχουμεν ούλλοι οι άλλοι. Τζαι οι έφηβοι, γιατί όι? Αφού έχουν τζαι γνώσεις τζαι άποψη τζαι ούλλα τα θέματα αφορούν τους! To point μου είναι ότι οι ομοφυλοφιλόφιλοι δεν είναι λειψοί τζαι μια χαρά μπορούν να φκάλουν τα προς το ζειν.

    Τελικά το ερώτημα είναι αν θα έπρεπε να έσιει περιορισμούς για να κατέλθεις για υποψήφιος βουλευτής. Έσιεις κοινό? Διεκδικείς δικαιώματα? Βάλε για βουλευτής.

    Εν έχω κάτι εναντίον τους, αλλά ο καθένας ζει με τις επιλογές του στην εκάστοτε κοινωνία, εν ο αγώνας του. Τζι εγώ αν μου αρέσκει ο Johnny Depp τζαι θέλω πάση θυσία να τον διεκδικήσω, τζι αν έσιει τζι άλλες σαν εμένα, θα κατεβούμε στις βουλευτικές. Άμπα τζαι πείτε λέξην α! Θα διεκδικήσω το δικαίωμα μου να κάμνω συναυλίες, αφιερώματα, να κρεμάζω πόστερς παντού.

    Αυτό θα πει ελευθερία.

    ReplyDelete
  29. Καλά, σας είναι τόσο δύσκολο να αφήσετε τους gay να αποφασίσουν για τον εαυτό τους αν θέλουν ή δεν θέλουν να παντρευτούν, αν θέλουν ή δεν θέλουν να πολιτευτούν με την ετικέτα της ομοφυλοφυλίας ή χωρίς; Πραγματικά ρε παιδιά, σας είναι τόσο δύσκολο πράγμα να αφήνετε τον άλλο να αποφασίζει για τον εαυτό του;

    ReplyDelete
  30. Μανα
    Το ζητουμενο εν η ισονομια τζιαι η ισοπολιτεια. Ο νομος περι γαμου πρεπει να αλλαξει για να μπορουν οσου γκευ θελουν να καμνουν γαμους εαν το θελουν....υστερα αν θελοιυν μπορει να μπουν στο 50% τζιαι να χωρισουν. Οπως προχωρουμε τζιαι αν εσιη αλλους νομους που εχουν διακριση εναντιον των γευ πχ θεματα υιοθεσιας η αλλα οπως να πιαννουν απαλλαγη που το στρατο οσοι εν γκευ διοτι εν ψυχικο νοσημα εννα τα πολεμησουμε τζιαι τζιεινα.
    Για το θεμα του βουλευτη ισως για εσενα αν δεν εισαι γκευ να νοιωθεις οτι αντιπροσωπευκεσε επαρκως που τους βουλευτες. Ειμαστε ενα χ ποσοστο του πλυθυσμου τζιαι εν ουλλα ευχαριστα τζιαι ωραια οσο εν μιλουμε τζιαι οσο ειμαστε στην σκια. Εγιω εν νοιωθω οτι αντιπροσωπευκουμε. Αμαν μια ομαδα του πλυθυσμου καταπιεζεται οϊ μονο που την "κοινωνια" αλλα τζιαι που τον νομο μια διεξοδος εν η πολιτικη.... για αλλους τζιαι για αλλα θεματα συρνουν μολοτοφ για να ακουστουν...
    Να πεις του φιλου σου του σοβαρου γκευ να μεν καθεται καθησυχασμενος τζιαι να καρτερα τους αλλους να ανοιξουν δρομους τζιαι ευκαιρειες για λλοου του .Να του πεις να βκει μπροστα τζιαι να βοηθηση τζιαι τζιεινος τζιαι τον εαυτο του τζιαι τους αλλους γκευ που ως τα τωρα εν ειχαν φωνη σε τουτη την χωρα.

    Rain Tears….κρατα την αισθητικη σου, οι γκευ εν γλυφουνται για να του δεις γλυφουνται διοτι εν ωραια να γλυφεσε.

    Κτηνο η εκκλησια εν ιδιωτικος οργανισμος τζιαι ας καμει οτι θελει. Το κρατος ομως που τζιαι εμεις ειμαστε πολιτες εβαλε τον εαυτο μεσα στο γαμο με τους νομους τζιαι εμ το γεγονος οτι καμνει το ιδιο του γαμους. Επειδη εν ειμαστε 63.27% πολιτες αλλα 100% πολιτες απαιτουμε 100% ισοπολιτεια τζιαι ισονομια

    Ποδηλατη... οϊ εννεν προβλημα... αλλα δημιουργει μας προβλημα η σταση των συμπολιτων μας με την ακατανοητη φοβια τους για τα γκευ ατομα.

    Κλεφτη.... αρκετοι στρεϊτ θωρουν την απαιτηση των γκευ για γαμων ευκαρεια για εκμοντερνιση του θεσμου του γαμου. Εμεις θελουμε ισονομια τζιαι ισοπολιτεια. Αν αποφασισουμε σαν λαος για κατι διαφορετικο εν οκ...... εν δεχουμαστε διαφορετικη αντιμετωπιση εναντι του νομου ομως

    Ασπρομαυρο.... εσιη βουλευτες που πολεμουν για μενα? Πε μου ποιος να τον ψηφισω

    Φορτουνατα... εν τζιαι εδηλωσαμε αρεσκει μας το μισσιοναρι, το καρεκλατο τζιαι το σιξτυ ναιν. Εδηλωσαμε ιντα που ειμαστε. Ειμαστε γκευ που εσιη να καμει με το ειναι μας τζιαι οϊ ιντα που μας αρεσκει στο κρεβατι.

    Dr Love ή ετσι ενει τζιαι εσου απλως εν μπορεις να θεωρεις ανθρωπους που εν «αλλωσμως» που εσενα. Ισως οι μουσουλμανες να φορουν μαντιλα επειδη ......... εν μουσουλμανες τζιαι ισως οι μαυροι να φορουν φαντακτερα χρωματα διοτι ετσι εν η κουλτουρα τους......... για τους γκευ το αλλο που εμπορουσαμε να καμνουμε με τουτη ουλλη την καταπιεση ηταν να συρνουμε μολοτοφ τζιαι να κρουζουμε τραπεζικους υπαλληλους αλλα..... φορουμε τανγκα τζιαι χορευκουμε τρανς.. ποιο προτιμας? (αστειο)

    Μανα ερωτησαμε τους βολευτες καμνουν ουλλοι την παπια διοτι φοουντε σας αμαν δκιαβαζουν τουτα που γραφετε.

    Νεεριε Ο γαμος εννεν εκκλησιαστικο θεμα... ο γαμος εν πολιτικος, η εκκλησια να καμει οτι θελει. Η πολιτεια πρεπει να παρεχει ισοπολιτεια τζιαι ισονομια σε ουλλους.

    ReplyDelete
  31. εχω τζαι γω φιλους στρειτ.

    καμνουμεν καλη παρεα, ειδικα με εναν φιλο μου στρειτ καθουμαστε τζαι μιλουμε για πολιτικη τζαι ξερωγω κουβεντες.

    φυσικα εν τζαι εννα ηθελα να φιλιεται ομπρος μου τζαι να παντρευκεται με οποιαν θελει, επειδη πιστευκω πως τουτα τα πραματα προσβαλλουν την προσωπικη μου αισθητικη τζαι εν μου αρεσκουν.

    α... ναι... εξιασα πως εν μου πεφτει λοος επειδη εν κατοχυρωμενο το δικαιωμα του νομικα.

    ReplyDelete
  32. Kuprolewn,

    Dexoume to oti kapoios en diaforetikos pou mena. Aneptiksa kapoies ideologies mesa pou tin epistimi mou tzai mesa pou epistimonika periodika tzai journals pou mas baloun na thkievazoume kathe ftomadan. Den lew, mporei en je lathos. Alla emena ama mou parousiaseis kati apodedeigmeno pisteukw to. Mono tote.

    Twra, afto pou eipa gia tous maurous exei apodeixtei mesa pou ereunes tzai journals pou egrapsan diakekrimenoi psixologoi. Den einai aerologies. Basei autou, lew oti en etsi kai gia tous gay.

    Meta, otan thkievaseis gia population dynamics kai predator-prey model tha katalabeis kai esi oti pou panta (pou ton kairo pou emfanistike zwi) to arseniko gia na anaparaxthei etzinian to thiliko. Episis tha deis oti sovarotata vivlia grafoun oti to arseniko panta ma panta epikratei tou thilikou! Den mporei na yparksei isotita basei gonidiomatos!!

    Men me pareksigiseis, sizitisi kamnoume dioti thkievazw se tze sena sixna tzai eisai anixtomialos athrwpos.

    Oloi aftoi oi gay pou parousiazonte ta teleutaia xronia opws ta manitarka pisteukeis oti en oulloi en genetis gay? Egw en to pisteukw. Egw ektimw tzai thaumazw tous gay pou den to ediksan pote, den to ediafimisan pote tzai oute tha tous katalabeis pote, ston aiwna ton apanta! Egw fkalw tous to kapelo! Opws egw mporei na sumperiferome kosmia aman briskome eksw pou to spiti mou alla mes to krevati mou na dinoume anapoda me ta sxoinia na kamnw sex. Elpizw na me katalavaineis, ti thelw na pw. En tha fkw na fwnazw oti eimai bitsioza sto krevati, ara apaitw tzai pou tous upoloipous na men to dialaloun. Kapoia pramata kratas ta gia ton eauto sou. Milw genika.

    Sioura yparxei katapiesi tzai tha yparxei giati mera me tin mera para polloi dilwnoun gay. Den einai fusiologiko afto to prama. Den einai oulloi original an me pianeis. To 1/3 en oi gay. Oi alloi pou dilwnoun oti eni, en gia allous 1000 logous. Eite giati en ntropaloi, eite giati en akinonikopiitoi eite giati en periergoi tzai dokimazoun diafora etc.

    :)

    ReplyDelete
  33. Dr Love: exw k egw filous straight en lefkoi k foroun rouxa polixroma... laleis na niothoun (iposinidita) moionektika gia kati !?%?

    Mana: na se doume avrio pou tha erthei to paidi sou na sou pei oti en gay/lesvia ti tha kameis...

    ReplyDelete
  34. Ανώνυμοι gay της Κύπρου ενωθείτε... ρε δεν πα να γαμηθήτε που να μου φκάλετε τζιαι γλώσσα, ανώμαλοι...

    ReplyDelete
  35. Τις κόρες μου θα τις αγαπώ και θα είμαι πάντα διπλα τους ανώνυμε των 8:15 όποιες και να είναι οι επιλογές τους. είτε συμφωνώ με αυτές τις επιλογές είτε όχι.

    ReplyDelete
  36. Στον ανώνυμο των 8και22
    -Ρε Θεμιστοκλέους έφκα που τη συζήτηση. Εμίλησες στο 60 Λεπτά εσύ..

    Αστειέφκω φίλε. Δικαίωμα σου να έχεις την άποψη σου τζιαί καθήκον μας να σεβούμαστε τούτη την άποψη τζιαί να υπεράσπιζούμαστε το δικαίωμα σου να την λαλείς. Θέλεις εν θέλεις συναναστρέφεσαι γκέι κάθε μέρα τζιαί τες παραπάνο φορές εν το πέρνεις χαπάρι. Πόσο ανώμαλος πρέπει να εν ο άλλος για να χτυπήσει το ραντάρ σου?

    ReplyDelete
  37. Κυπρολέοντα καταλαβαίνω αυτά που λες, αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου. ο φίλος μου που ανάφερα, ανοίγει το δρόμο του μόνος του και κερδίζει τις ευκαιρίες που αξίζει όχι επειδή είναι gay, αλλά επειδή είναι ένας λαμπρός άνθρωπος, ένας καλός χαρακτήρας και ένα άτομο που του αξίζουν όλα τα καλά. τον ακούμε και έχει φωνή για αυτά που πιστεύει και για αυτά που λέει όχι για το τι κάμνει στο κρεβάτι του.

    ReplyDelete
  38. Εθκιέβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τα σχόλια. Εσοκαρίστηκα που το πόσοι πολλοί είπαν "εν τζιαι εχω πρόβλημα με τους γκέι, αλλά".
    Εν υπάρχει κανένα αλλά. Ψηλοί, κοντοί, γκέι, ξανθοί, χοντροκώληδες, είμαστε ούλλοι πρώτα που ούλλα άνθρωποι τζιαι μετά πολίτες μιας κάποιας χώρας.
    Σαν άνθρωποι έχουμε την ανάγκη και το δικαίωμα να αγαπήσουμε όποιον θέλουμε. (γιατί το να είσαι ομοφυλόφιλος εν σημαίνει ότι κάμνεις σεξ και μόνο σεξ). Σαν πολίτες έχουμε το δικαίωμα να μοιραστούμε τη ζωή μας με όποιον θέλουμε και να εξασφαλίσουμε τη ζωή του/της σύντροφου μας.
    Φυσικά να παντρεύκουνται οι γκέι. Τι εν τούτη η άποψη ότι επειδή εν τους επιτρέπει η θρησκεία, εν δικαιούνται; Τι εν η εκκλησία; Εν περίτου του κράτους; Είμαστε πρώτα μέλη καποιας εκκλησίας και μετά πολίτες; Να παντρεύκουνται πολιτικά, να κάμνουν σύμφωνο συμβίωσης, ό,τι δικαιούμαστε να κάμνουμε ούλλοι οι υπόλοιποι. Τουλάχιστον ας έχουν το δικαίωμα τζιαι ας με το χρησιμοποιήσει ούτε ένας.

    Τζιαι στην Βουλή ας προσπαθήσουν να μπουν, να ακουστούν! Να δούμε γκέι που ξερουν να συζητούν, να υποστηρίζουν την άποψη τους. Να καταλάβουμε ότι ενεν σατανάδες:) Να ανοίξει λίο ο νους μας!

    Τζιαι επειδή είδα ότι εν πολλά "ιν" η φράση, να την πω τζιαι εγώ.
    "Εχω τζιαι εγώ φίλους γκέι". Μόνο που στην Γερμανία που ζω μπορούν να παντρευτούν. Τζιαι ξέρετε κάτι; Ούτε τζέρατα έχουν, ούτε τους δείχνουν στο δρόμο, ουτε ήρτε το τέλος του κόσμου.

    Φιλικά,
    Ανώνυμη της Γερμανίας

    ReplyDelete
  39. Ανώνυμη της Γερμανίας σε αγαπώ για αυτά που λαλείς

    Ένας Ανώνυμος της Γαλλίας

    ReplyDelete
  40. Anwnime sistithou mas katarxin. En tzain antropi. Estw me pseudonimo.

    An den exeis kati aksiologo na peis kai na to upostirikseis me epixeirimata xwris eironies men to peis katholou. Egw eipa tin gnwmi mou.

    Egnwrisa tzai gay stin Kupro tzai gay sto ekswteriko. Extos pou tin agglian ezisa tzai se alles europaikes xwres tzai exw na s pw oti otan efkika eksw me 2 lesvies stin Kupro, esimperiferountan shirottera pou arsenikon, elalen to tzai o k---os tous pws itan lesvies, efkikamen eksw gia poto tzai irtan me jean shismeno je kapello, ekathountan me ta pothkia anoixta tzai genika eixan mian sumperifora skata, me to simpathkion!!


    Otan efkika eksw me 2 lesvies stin gallia, itan tzai oi 2 GUNAIKARES, se kamian periptosi en ekatalabenes tin sexoualiki tous protimisi, itan pio eugenikes pou menan tzai i sumperifora tous itan apsogi. Antilambanese tin diafora twra???

    Den me koftei ti kamnei o kathenas esso tou tzai ti protimiseis eshi. Antilambanese giati exrisimopiisa ws paradeigma tous egxrwmous? Antilambanese ti thelw na pw? Antilambanese oti apodexoume apoluta tin diaforetikotita tou allou?

    De to dasos tzai oxi to dentro.

    ReplyDelete
  41. Tzai simfwnw apoluta me to teleutaio pou eipe i mana. Den eshi simasia an o allos en gay i oxi. Den einai dame i ousiastiki diafora. O kathenas oti thelei eni. Eni xreiazete na me tapellwsoun gia na xw idia dikaiwmata.

    ReplyDelete
  42. Κλέφτης25 May 2010 at 23:40

    Ρε παιθκιά, τι εν τούτο το βίτσιο με τους ανώνυμους; Θκιαλέξετε ένα nick-name και ετέλειωσε το παναήρι. Με αποκαλύπτεστε, με τίποτε. Απλά εν μιλούμε με "ανώνυμο 14.10" και "ανώνυμο 89293.8767".
    Κατά την άποψη μου όποιος θέλει να παντρευτεί ας παντρευτεί, γκέι ή στρέιτ (μετά εννα δει το νόστο... :)). Πάλε όμως, ένεν λόγος το ότι εν γκέι κάποιος για να μπει στη Βουλή. Δεν πρέπει η σεξουαλικές προτιμήσεις να εν γνώμονας για ότιδήποτε, πόσο παραπάνω για να πιάνει ψήφους. Άτε τωρά να έχουν βουλευτή οι γκέι, οι στρέιτ, οι bisexual, οι metrosexual, οι a-sexual, οι σαδιστές, οι μαζοχιστές, και μετά να ασχοληθεί η Βουλή και με κανένα άλλο θέμα, πέραν που τα κρεβάθκια του καθενού.

    ReplyDelete
  43. Χρίστος25 May 2010 at 23:45

    Με συγχωρείτε, αλλά απ' ότι είδα νομίζω ότι η δημοσίευση ξεκινά με μια εντελώς αναληθής υπόθεση, και αυτό είναι κρίμα. Ποιος είπε ότι κάποιος απαιτεί να μπει στην βουλή *επειδή είναι γκέι;* Εγώ δεν άκουσα κάτι τέτοιο στην εκπομπή του Τσουρούλλη όπου παρουσιάστηκαν τα παιδιά. Την ποσόστωση την ανέφερε πρώτος ο θεολόγος κ. Κυριάκου αστεϊζόμενος. Η Δέσποινα, μάλιστα, απάντησε πολύ ορθά, "μα δεν ζητάμε ποσόστωση".

    Και ειλικρινά, παρόλο που είμαι γκέι, θα θεωρούσα όχι απλώς ηλίθιο αλλά εντελώς ανεύθυνο να ψηφίσω κάποιον στην βουλή απλώς και μόνο επειδή είναι γκέι.

    Άρα νομίζω ότι η συζήτηση ξεκινά σε εντελώς λανθασμένη βάση και παραπλανάει όλους όσοι λαμβάνουν μέρος σ'αυτήν.

    Ελπίζω, Μάνα, να μη το έκανες αυτό επίτηδες και να μην είσαι βαλτή συγκεκριμένων πολιτικών.

    ReplyDelete
  44. Χρίστος25 May 2010 at 23:53

    Να προσθέσω και κάτι. Βλέπω, Μάνα, να γράφεις ότι "[...] μια κίνηση που αντλεί τα πιστεύω της από το τι κάνουν στο κρεβάτι της τα μέλη της". Να με συγχωρείς πάρα πολύ, αλλά τι σε κάνει να το πιστεύεις αυτό; Ποια ένδειξη σου δόθηκε για κάτι τέτοιο;

    Η κίνηση αντλεί τα πιστεύω της από την ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων μια ομάδας συνανθρώπων μας όπως και π.χ. και μια κίνηση προάσπισης των δικαιωμάτων των εκ μητρογονίας προσφύγων.

    Πολύ απερίσκεπτα έχεις προβεί σε κάμποσες υποθέσεις για μια ομάδα συνανθρώπων σου, τις διαδίδεις έτσι αβασάνιστα στο blog σου, και κατ' επέκτασην και στην κοινωνία. Αυτές όμως είναι ακριβώς οι προσωπικές σου υποθέσεις, και όχι γεγονότα.

    Και είναι τουλάχιστον ανέντιμο το γεγονός ότι κάνεις κάτι τέτοιο, χωρίς να έχεις φροντίσει να ενημερωθείς για την ομάδα αυτή πληρέστερα, για το τι πιστεύει, και για το τι αγωνίζεται.

    Με συγχωρείς πάρα πολύ, αλλά εδώ περιμένω να ακούσω από εσένα ένα mea culpa.

    ReplyDelete
  45. Να ρίξω τζιαι εγιώ τα 2 cents μου αν τζιαι more or less εκαλύψεν με άλλοι.

    Πρός ούλλος:
    Καταρχάς κόψετε τα "δεν έχω πρόβλημα με τους γκέι *αλλά*", "έχω φίλους γκέι *αλλά*". Τι σόι επιχείρημαν εν τούτον; Irrelevant λαλώ εγιώ.

    Δεύτερον, την θέσην στην βουλήν προφανώς διεκδικούν την όπως ούλλοι οι άλλοι. Μάλιστα έχουν παραπάνω ατζέντα που τωρινούς βουλεφτές. Τα παιθκιά εν ασχολούνται μόνο με τα ΛΟΑΔ δικαιώματα αλλά γενικά με την ισότητα.

    Μετά, τούτον το "τι κάμνει ο καθένας στο κρεβάτι του" δεν το εκατάλαβα. Που κολλά; Εν θα τους ψηφίσει κάποιος επειδή εν γκέι (αν είναι, εν απαγορευσεν κανένας σε ετερόφυλα άτομα να εν υπέρ της ισότητας, εννε; ) αλλα επειδή συμφωνούν με τις θέσεις τους. Τούτον συνήθως εν εκ του πονηρού επιχείρημα για να μειώσει τες ομάδες ΛΟΑΔ.

    Ύστερα, λαλείτε γιατί θέλουν γάμον οι γκέι, αφού εν ξεπερασμένον. Εν νομίζω να εν ο γάμος το πρόβλημα αλλά το ότι πολλοί θεσμοί αποκλείουν άτομα με βάση το φύλο (έστω, τον σεξουαλικόν προσανατολισμό).

    Τέλος, λαλείς ότι εκτιμάς τους γκέι που το κρύφκουν ότι εν γκέι. Τούτον εν λάθος μεγάλον για 2 λόγους.
    Καταρχάς υποθέτεις ότι γκέι συμπεριφορά = θηλυπρεπής συμπεριφορά. Τούτον εν στέκει, εν 2 ανεξάρτητα πράματα. Γκέι μπορεί να είναι ή να μεν είναι θηλυπρεπείς. Θηλυπρεπείς μπορεί να είναι ή να μεν είναι γκέι.
    Δεύτερον, αφήνοντας την συμπεριφορά τζιαι πιένοντας στην ελεύθερην έκφρασην της σεξουαλικότητας (μπορεί να μεν νεν σωστή η ορολογία αλλά εννοώ να μεν εν μέσα σε closet τζιαι μάλιστα locked). Θεωρείς το υγιές τούτο; Εγιώ βρίσκω το άρρωστο πάντως. Τζιαι ξέρω το που πρώτο σιέρι.

    Μπόνους: Ευτυχώς τα δικαιώματα εν ρυθμίζουνται που τα προσωπικά γούστα του καθενός.

    Ελπίζω τούτα τα παραπλανητικά ποστ να μεν γίνονται εκ του πονηρου.

    ReplyDelete
  46. Diavazw ta sxolia k skeftomai oti ontos exoume xasei k to dentro k to dasos alla k tin anthropeia mas.
    Me to na lete oti "den exoume provlima me tin diaforetikotita" aftomata tapellonete tous gay san kati to "diaforetiko". Dld gia na katalavw "diaforetikos" = gay ? Katarxin eimaste oloi diaforetikoi k oloi anthropoi k straight k gay. Eixa ksexasei oti stin Kipro omos mas aresei na moionoume ton diplano mas gia to otidipote. Xairomai pou oi nees genies den skeftontai san tin genia tis kirias Manas. Kai mias pou tin anaferw tha ithela apla na sas ipenthimisw ena proigoumeno sas post gia na mi ksexniomaste:
    Θα ήθελα μεγαλώνοντας να διατηρήσει αυτή την ανοικτοσύνη στην αγκαλιά της η κόρη Α. Να δέχεται όλο τον κόσμο αδιαφορώντας για όλες τις ταμπέλες και τα κριτήρια που συνήθως βάζουν οι άνθρωποι. Και θα ήθελα να της μοιάζαμε οι μεγάλοι.
    Oso gia tin Dr Love, me to na krivese pisw apo psevdonimo k na krineis den se kanei pio eksipni. K mono pou asxolithikes na krineis to opoidipote ntisimo aftomata dixnei poso epifaniaki eisai.

    ReplyDelete
  47. Χρίστος26 May 2010 at 00:19

    Και έτσι για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, αντιγράφω το απόσπασμα από την Καθημερινή.

    Διαβάστε το και πέστε που από που συνάγεται ότι κάποιος απαιτεί να μπεί στην βουλή επειδή είναι γκέι;

    Μάνα, τείνω να συμφωνήσω με κάποιους προλαλήσαντες. Η ανάρτηση σου φαίνεται ιδιαίτερα προσβλητική. Μάλλον ομοφοβική θα έλεγα, καθώς βασίζεται προκατειλημμένες υποθέσεις αντί σε γεγονότα. Η ομοφοβία είναι ακριβώς αυτό: η προβολή των προκαταλήψεων μας σε μια ομάδα συνανθρώπων μας μέσα από την οποία συνθλίβουμε την προσωπικότητα του άλλου, την μηδενίζουμε και την αναπλάθουμε όπως μας δόξει. Φανταζόμαστε πράγματα, όπως ακριβώς και εσύ. Και αυτό εκφράζεται ακόμη και μέσα από τον ίδιο τον τίτλο τον οποίο επέλεξες. Πραγματικά, ντροπή σου.

    ------------------------------
    Ακολουθεί η δημοσίευση.
    Από εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 23/05/2010.
    ------------------------------

    Δημοσιογράφος: Υπάρχει όραμα να διεκδικήσετε πολιτικό βήμα στο μέλλον, όπως μια έδρα στη Βουλή;
    Γιώργης Ρεγγίνος: Κάθε πράξη του ανθρώπου είναι πράξη πολιτική. Ήδη η ίδρυση μιας οργάνωσης που διεκδικεί ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας, αυτή δεν είναι ήδη μια πολιτική πράξη; Δεν αποκλείουμε μια πιο επίσημη πολιτική κίνηση. Σε πολλές χώρες του κόσμου, άτομα ΛΟΑΔ έχουν διεκδικήσει και έχουν πάρει πολιτικά πόστα. Στο μέλλον, όταν η οργάνωση μεγαλώσει λίγο, εννοείται πως θα διεκδικήσουμε και έδρα στη Βουλή.

    ReplyDelete
  48. Μανα Επιλογες η κορες σου εννα καμουν πολλες. Καποιες που τζιεινες εννα πρεπει να επεμβεις πχ αν μπλεξουν με ασιημες παρεες εν επιλογη αλλα σαν μανα πρπει να επεμβεις. Αν εν ετεροφυλοφιλες η οϊ εννεν επιλογη ετσι ενναν η φυση τους το ιδιο αν εν σγουρες ή καστανοματες. Εν θα αφησω τον σοβαρο γκευ φιλο σου ετσι.... ουλλοι μας καμνουμε καριερες τζιαι διαπρεπουμε τζιαι εν εζητησαμε που κανενα να μας δωσει τιποτε. Εν θελω να χωνουμε ποιος ειμαι για συνεχισω την καριερα μου επειδη οι υπολοιποι εν κολλημενα ατομα. Παιρνει ο φιλος σου τον αγαπημενο του στο παρτυ χριστουγεννων της εταιρειας του? Εβαλε φωτογραφια του αγαπημενου του στο γραφειο του οπως οι αλλοι? Ευχηθηκαν του οι συναδελφοι να του ζηση ο αγαπημενος του του Αγιου Κωνσταντινου προχτες? Εν ουλλα μια χαρα τζιαι ομορφα οσο χωνουμαστε..... εμενα εν σχεδον αρωστημενο καποιος να με κρινει στην δουλεια μου διοτι αγαπω εναν αντρα. Επιμενω να πεις του φιλου σου να φκει μπροστα να πολεμισει τζιαι για τον εαυτο του τζιαι για μενα που θελω να φερω το φιλο μου στο παρτυ οπως καμνουν οι υπολοιποι χωρις να φοουμε οτι εννα χασω την δουλεια μου, χωρις να με προσβαλουν, χωρις να με κουτσομπολεψουν τζιαι χωρις να ζαομουτσουνιασουν. Εννα μου πεις εσου καμνεις τα ? οϊ ειμαι φοητσιαρης τζιαι βουτυρος που φοατε για την δουλεια του. Αν ερτει τζιαι ο φιλος σου ο σοβαρος γκευ μαζι μου ισως ξιφοηθω. Με ξιχασεις να του πεις οτι χρειαζουμε τον.

    ReplyDelete
  49. Dr Love,
    Εν εξερω ιντα σπουδες καμνεις αλλα εγιω ειμαι engineer τζιαι η σκεψη μου εν λλιον απλοϊκη. Η ισοτητα εναντι του νομου εν εσιη να καμει με τιποτε για τα γονιδια εσιη να καμει μονο αν εισαι ανθρωπος τζιαι πολιτης. Εν ξερω τα περι κοινωνιολογιας αλλα ξερω οτι οι αφρικανοι τζιαι οι ινδοι εν εχουν ψυχολογικα τζιαι φορουν τζιεινα που φορουν διοτι τζιεινα τους αρεσκουν. Ουτε ο προπαππος μου ο βρακας εισιε ψυχολογικα. Νομιζω οτι οι αγγλοσαξωνοι (ξερω τους διοτι κατοικω μαζι τους) εν μπορουν να αντιληφτουν τουτο το πραμα τζιαι περιμενουν τους παντες ναν κονφορμιστες.... επροσεξες οτι εν κλαιν στι κηδειες εννεν στην κουλτουρα τους τζιαι αμαν θωρουν τις παλεστινιες να λαγκωδερνουν χαμε διερωτουνται γιατι.
    Ουλλοι εμεις που παρουσιαζουμαστε σαν γκευ τα τελευταια χρονια ενει διοτι εβαρεθηκαμε να καταπιεζουμε τον εαυτο μας για χαρη μιας ακανοητης φοβιας που εχουν οι αλλοι. Ειμαι στα 30 μου (αλλα ομορφος αν το δκιαβαζει τουτο κανενας νεαρος) τζιαι τωρα αρκεψα να μιλω για το ιντα που ειμαι. Εν τζιαι ειμαι κατι νεο παντα δαμε ημουν τζιαι παντα το ιδιο πραμα ημουν αλλα ημουν στην σκια. Ημουν ο συμμαθητης σου που παντα εφκαινε εξω χωρις ταιρι. Ημουν ο ησυχος, ο ντροπαλος που εν εξερε ιντα που να καμει με τις κοπελλες (αν με δκιαβαζεις ξερεις οτι μου αρεσκει το τζιυνιη τζιαι για το ντροπαλος παιζεται)
    Πιστεψε με εννα σου αρεσκα παραπανω αν με εγνωριζες σαν ανοιχτο γκευ διοτι εννα με εξερες ποιος ειμαι τζιαι ιντα που εχω μεσα στην ψυσιη μου. Γιατι εν καμνετε συνδεσμο οι στρειτ να εισαστε κοσμιοι τζιαι να μεν προσβαλετε. Πιαστε τις στριπτουζουδες, τις πουτανες, τους πατρονους, τους punks τους αλητες τους χουλιγκανς τους ναρτκωμανεις τους κυβερνητικους τζιαι πετε τους να συμπεριφερουνται διοτι προκαλουν τους γκευ.
    Το να εισαι γκευ εν σε καμνει βιτσιοζο (εγιω εν ημουν βιτσιοζος αλλα τελευταιως προσπαθω να γινω). Ημουν γκευ για 14 χρονια πριν καμω σεξ. Ημουν γκευ παρθενος. Εν εγινηκα γκευ επειδη εκαμα σεξ.
    Ανωνυμε 8:22 εσιης καμια αλλη εισηγηση εγιω ιδη εκαμα οτι μου αναλογει για το γαμιση.

    ReplyDelete
  50. διορθωση: Ημουν γκευ για 14 χρονια πριν καμω σεξ = Για 14 χρονια μετα την εφηβεια μου που εκαταλαβα οτι ημουν γκευ

    ReplyDelete
  51. Χρίστος26 May 2010 at 01:50

    Dr Love, όποτε γράφει ο Κυπρολέων προτιμώ να κρύφω διότι τα πράματα που γράφει όπως τα γράφει εν πολλά πιο εύκολο να τα καταλάβει κάποιος. Για αυτό, πριν δικλήσεις δαμέ, καλλύτερα θκιάβαστον Κυπρολέων πρώτα. Ειλικρινά σου το λέω τζιαί σε σένα τζιαί στους άλλους.

    Τζίνο που έθελα να πώ είναι ότι εν λάθος να συνδέεται το κατά πόσο κάτι εν σωστό ή όχι για τους ανθρώπους με βάση το κατά πόσον απαντάται στη φύση ή όχι. Στην φύση υπάρχουν τζιαί οι παιδοκτονίες, τζιαί οι βιασμοί, τζιαί η δουλεία, τζιαί ένα σωρό άλλα πράματα που άμα τα ακούσεις εννά σηκωθεί η τρίχα σου κάτζιελλο. Σημαίνει αυτόματα ότι εν σωστά να γίνονται τζιαί στους ανθρώπους; Φυσικά και όχι. Στα ζώα υπάρχει βεβαίως τζιαί η ομοφυλοφιλία, τζιαί μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Σημαίνει ότι πρέπει να λέμεν ότι "εν σωστή;" Όι, διότι δαμέ εν έχει έννοια να συζητούμε αν είναι σωστή ή όχι. Υπάρχει. Τελεία. Εν η φύση του συνάνθρωπου μας. Τζιαί πρέπει να το δεχτούμε. Βεβαίως, τούτο καταρρίπτει το επιχείρημα ορισμένων ότι πρόκειται για "παρά φύσην" κατάσταση.

    Είδα επίσης ότι γράφεις για τες πικρές σου εμπειρίες με δύο(2) λεσβίες, τζιαί για την άποψή σου πως ότι οι μαύροι (τζιαί κατ' επέκτασην οι γκέι, αν καταλαβαίνω καλά) θέλουν να εν το επίκεντρο της προσοχής. Θέλω να μου πεις πόσες λεσβίες, με βάση ποσοστά, έχει η Κύπρος; Πες ότι εν 2% του γυναικείου πληθυσμού της Κύπρου (που εν σχετικά conservative ποσό νομίζω με βάση διεθνείς έρευνες). Πόσες εν οι γυναίκες στην κύπρο; Το μισό του πληθυσμού, ας πούμε έτσι για πλάκα; Άτε πες 400000. Άρα, 2% x 400000 = 8000 λεσβίες. Τα νούμερα εν εντελώς που τον νου μου, αλλά νομίζω σχετικά αντιπροσωπευτικά. Αν έχει κανένας στοιχεία ας τα παραθέσει.

    Εσύ, λοιπόν, εγνώρισες 2 λεσβίες τζιαί δεν σου άρεσε η συμπεριφορά τους. Τζιαί με βάση την συμπεριφορά τους, έρχεσαι να προκρίνεις τζιαί να κατακρίνεις ότι οι υπόλοιπες 7998 λεσβίες της Κύπρου εν έτσι.

    Surprise surprise! Ξέρεις ίνταμπον τούτο; Εν στερεοτυποποίηση. Εν γενίκευση. Εν ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ. Εν ΟΜΟΦΟΒΙΑ.

    ReplyDelete
  52. οι επιθέσεις εναντίον της Μάνας είναι άδικες. η κοπέλα έθιξε ένα θέμα καυτό, και δεν φοβήθηκε να πει την άποψη της. όσοι διαφωνούν μαζί της, δεν πρέπει να υποστηρίζουν ότι "εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα" όπως λέχθηκε από κάποιον...

    ReplyDelete
  53. Χρίστος26 May 2010 at 08:17

    Πολύ ωραία. Το δέχομαι και απολογούμαι προκαταβολικά. Απαντήστε επί των επικρίσεων προκείμενου να ξεδιαλύνετε τις προθέσεις σας και εξηγήστε την συλλογιστική σας. Ένα mea culpa πολλές φορές δεν βλάπτει. Ειδικά όταν πληγώνεις μια ομάδα συνανθρώπων σου έτσι άδικα.

    ReplyDelete
  54. Έχω να πω πολλά πράγματα. το πρώτο είναι ότι μου αρέσει αυτή η συζήτηση. ακούγονται επιχειρήματα, απόψεις, άνθρωποι που διαφωνούν αλλά σέβονται τους άλλους προσπαθούμε να βγούμε από ένα δύσκολο θέμα και ίσως πως θα βελτιώσουμε μια κατάσταση που οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι δεν είναι αυτή που πρέπει.
    Πιστεύω ότι οι bloggers δεν είναι όμως αντιπροσωπευτικό κομμάτι της κοινωνίας μας. σε μια οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ αγνώστων αν γινόταν όχι μέσω ίντερνετ, αλλά face to face θα ακούγονταν άσχημοι χαρακτηρισμοί μην πω ότι στο τέλος θε βρίσκονταν άτομα να το γυρίσουν στο σχέδιο Ανάν :))))Για αυτό όμως και μια συζήτηση με bloggers είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα.
    πάω να κάμω καφέ και επανέρχομαι.

    ReplyDelete
  55. Να απαντήσω πρώτα στο Χρίστο για την Καθημερινή. ένα ρεπορτάζ ξεκινά από τον τίτλο.
    "Εν καιρώ θα διεκδικήσουμε έδρα στη Βουλή'' - Κύπρος"

    Με υπότιτλο "Οι ιδρυτές της ομάδας, ACCEPT-ΛΟΑΔ, Δέσποινα Μιχαηλίδου και Γιώργος Ρεγγίνος, αποκαλύπτουν πως ίσως σύντομα αξιώσουν πολιτικό βήμα και – γιατί όχι – ένα έδρανο στη Βουλή".

    άρα δεν το έβγαλα από το μυαλό μου, ότι στο μέλλον είναι μέσα στα σχέδια της οργάνωσης να διεκδικήσει έδρα. Γράφοντας το post για την Accept δεν είχα πρόθεση να προσβάλω ή να θίξω ή να στεναχωρήσω οποιαδήποτε. Όσο για τον τίτλο, δεν μπορείς να πεις ήταν πιασάρικος, θα προτιμούσες ένα ξερό άχαρο τίτλο;...
    έπαιξα με το όνομα της οργάνωσης. εντάξει τίτλος που καμιά εφημερίδα δεν θα δημοσίευε αλλά είναι το blog μου και διαλέγω τους τίτλους μου ανάλογα με τη διάθεσή μου...

    ReplyDelete
  56. Κυπρολέοντα έχεις δίκαιο όταν λες ότι τις περισσότερες φορές οι γκέι αναγκάζονται να κρύβονται ας πούμε στο να πάνε στο πάρτι της εταιρείας με το φίλο τους. Τώρα που το σκέφτομαι ούτε εγώ δεν πάτω στα πάρτι της δικής μας εταιρείας, αλλά είναι επειδή τους βαρκούμαι. Αλλά δεν παύει όντως να είναι επιλογή τους να κρυφτούν. Κατανοητό όμως έτσι; σε ποιον αρέσει να είναι ο διαφορετικός κυρίως σε μια κοινωνία όπως η δική μας που δεν έχει μάθει να αποδέχεται ότι δεν είναι σαν αυτή.

    ο φίλος μου επίσης δεν πηγαίνει στα πάρτι της εταιρείας του. σε άλλους τόπους που συχνάζει κάποτε είναι με το φίλο του, εξαρτάται της διάθεσής του. Προ κόρων εποχών, τώρα είπαμε αναζητώ babysitter, βγαίναμε οι τρεις μαζί. μια χαρά περνούσαμε. Την επόμενη φορά που θα τον δω θα το συζητήσω το θέμα μαζί του, αν νιώθει καταπιεσμένος και θα επανέλθω με ένα νέο post.

    ο καφές που έκαμα πριν κατάληξε στο πάτωμα έτσι πάω ξανά για διάλλειμα.

    ReplyDelete
  57. Χρίστος26 May 2010 at 09:08

    Όντως πιασάρικος τζιαί ίσως να υπερέβαλα για τον τίτλο. Συγγνώμη πάνω σε τούτο. Να πω τζιαί συγγνώμη αν ήμουν λίγο απότομος, αλλά επειδή υπάρχουν τζιαί τα φρούτα των βαλτών bloggers σήμερα βλέπω τα πράματα πάντα λίο καχύποπτα. Τελοσπάντων.

    Ναι, αλλά ο τίτλος της εφημερίδας (τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, μάλλον εν η δημοσιογράφος που επέλεξε) από που ως πού σημαίνει τούτο που υπέθεσες; Ότι δηλαδή διεδκικείται θέση απλώς τζαί μόνο στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού.

    ReplyDelete
  58. Αποδεχόμαστε και "βγάζουμε το καπέλο" στους γκέι εκείνους που "δεν το δείχνουν";; Και κατά τα άλλα θεωρούμε τους εαυτούς μας δεκτικούς;; Ποια η ουσία της "αποδοχής" τότε; Κύριε ελέησον.
    Επίσης: δεν υπάρχουν ετερόφυλόφιλες γυναίκες που κάθονται με ανοιχτά τα πόδια και συμπεριφέρονται απαίσια; Εγώ πάντως ξέρω πολλές.
    Συμφωνώ με dm3k. Χαλόόόόουουοουουου, οι περισσότεροι από τους παραπάνω μιλάτε πραγματικά λες και γκέι=όλη μέρα σεξ, με 237894 διαφορετικούς συντρόφους, όργια, φσφοριζέ εσώρουχα κλπ. Υπάρχουν γκέι που έννα φορήσουν τάγκα, υπάρχουν που εν θα φορήσουν, όπως έχει και γυναίκες που θα το βάλουν, ενώ άλλες όχι. Κύριε ελεήσον πκιον.
    Και αυτή την καραμέλα "ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στο κρεβάτι του" μάθετε να την γλείφετε σωστά. Ακριβώς, επειδή ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στο κρεβάτι του αυτό δεν πρέπει να ορίζει την ταυτότητά του ως προσωπικότητα. Και ακριβώς επειδή έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στο κρεβάτι του πρέπει να έχει τα ίδια δικαιώματα, σε όλους τους τομείς, με όσους κάνουν ετεροφυλικά παιχνίδια στο κρεβάτι τους. Και αυτή τη στιγμή τα ομοφυλόφιλα άτομα στην Κύπρο δεν έχουν ίσα δικαιώματα. Και όποιος το αρνείται αυτό εθελοτυφλεί. Οπου δικαίωμα τούτο ακριβώς που γίνεται εδώ: να μην πρέπει να λογοδοτήσουν για το σεξουαλικό τους προσανατολισμό, όπως κανείς δεν ζητά από εμάς -τους straight- να δικαιολογηθούμε γιατί μας αρέσει το "κοκό" του άλλου φύλου.

    ReplyDelete
  59. Για να μην λέμε συνέχεια για τα κακά μας, υπάρχουν και χειρότερα. έχουμε πάντως κάνει αρκετή πρόοδο τα τελευταία χρόνια σε θέματα διακρίσεων. και υπάρχουν πολλά που πρέπει ακόμη να γίνουν.

    Αντιγράφω από το σημερινό Έθνος.

    Εφοδο σε γαμήλια τελετή στο Πακιστάν έκανε η αστυνομία και προχώρησαν σε μπαράζ συλλήψεων σχεδόν όλων των καλεσμένων. Ο λόγος ήταν ότι δεν επρόκειτο για έναν συνηθισμένο γάμο, αλλά για έναν γάμο ενός άνδρα με έναν νεαρό ευνούχο!

    Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 50χρονο Μαλίκ Ικμπάλ και τον σύντροφό του Κασίφ, γνωστο και ως Ράνι, 18 ετών, καθώς και άλλους 43 καλεσμένους στη γαμήλια τελετή. "Χόρευαν, το δείπνο ήταν έτοιμο να σερβιριστεί, είχε ετοιμαστεί ειδικό γαμήλιο κρεβάτι για το ζεύγος. Επίσης ανακαλύψαμε ορισμένες φωτογραφίες του ζευγαριού", είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 15 ευνούχοι και 37 άρρενες φίλοι και συγγενείς του Ικμπάλ -ο οποίος, κατά την αστυνομία, είναι ήδη παντρεμένος με μια γυναίκα, με την οποία έχουν παιδιά.

    Βάσει του νόμου στο Πακιστάν, ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και ο γάμος με ευνούχο είναι ποινικό αδίκημα που επισύρει φυλάκιση έως και 10 ετών κάθειρξης.

    ReplyDelete
  60. agapi evarethika touto to post, kame allo

    ReplyDelete
  61. Χρίστος26 May 2010 at 10:46

    Άμαν έρτει η ώρα να βρεθεί κάποιος προ τον ευθυνών του για τον μίσος τζιαί το δηλητήριο που σπέρνει στην κοινωνία, έτσι πετάσσει ένα "άτε αλλάσσετε κουβέντα" τζιαί νομίζει ετέλειωσε το πράμα. Ακόμα εν άκουσα ούτε μιαν απάντηση για τα ερωτήματα που έθεσα. Για την ακρίβεια, ως γκέι τούντου τόπου, νιώθω πολλά θιγμένος τζιαί ναι, περιμένω μιαν απολογία. Διότι έρκεστε τζιαί κάμνετε υποθέσεις για μένα χωρίς να με ξέρετε, τζιαί προσπαθήσετε να πείσετε τον κόσμο ότι εσείς ξέρετε με καλλύτερα από ότι εγώ. Έπρεπε να ντρέπεστε.

    Τζιαί να θυμάστε ότι ο λόγος παράγει έργο. Τζιαί έσιη απτά αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας. Για αυτό να είσαστε λίο πιο προσεκτικοί τζιαί να σκέφτεστε λίο παραπάνω, σας παρακαλώ πολύ.

    ReplyDelete
  62. Κλέφτης26 May 2010 at 11:16

    @Χρίστος
    Επειδή επαράσιεσες το θέμα και επείρα τα, μάθε να ξεχωρίζεις τους εχθρούς σας που τζείνους που εν φακκούν πεννιά τι στο θκιάλο κάμνεις στο κρεβάτι σου. Αν έχεις την εντύπωση ότι το ποστ της Μάνας εν ομοφοβικό, ευχαρίστως να σου δώκω 2-3 links να φύει η φάτσα σου. Και τι εν τούτες οι μαλακίες που ζητάς του άλλου να ανακαλέσει και να απολογηθεί για την άποψη που εξέφρασε στο μπλογκ του; Έτσι δουλεύκουν τα μπλογκς και αν γυρεύκεις καυκά ψάξε τον στον κατάλληλο χώρο. Μόνο έσιε υπόψη σου ότι αν δεν έκαμνε η Μάνα τούτο το ποστ, εν θα είχες την ευκαιρία να ανταλλάξεις τες απόψεις σου δαμέσα και εν θα εφτάναν ποττέ στα αυτιά όσων θκιαβάζουν τη Μάνα. Άλλο η συζήτηση και άλλο η επίθεση. Μάθε τι διαφορά, άφηκε τα κόμπλεξ, μεν προκαλείς και μάθε να διατηράς τη συζήτηση σε κόσμια επίπεδα.

    ReplyDelete
  63. Χρίστος26 May 2010 at 11:49

    Όντως εξέφυγα. Ήμουν άδικος σε μερικές περιπτώσεις. Συγγνώμη παιθκιά. Το ζώο που πονεί κλωτσά. Συμπαθάτε με. Διαφώνω λίο με τη στάση σου Κλέφτη αλλά καταλαβαίνω την. Συμπαθάτε με.

    ReplyDelete
  64. Εγώ βλέπω συγκεκριμένες ερωτήσεις και αόριστες απαντήσεις.

    ...to whom it may concern...

    ReplyDelete
  65. Κλέφτης26 May 2010 at 11:59

    Συγνώμη dm3k αλλά εψιλοχάθηκα μέσα σε 62 ποστ και εν καταλάβω για ποιες ερωτήσεις μιλάς. Ξαναθέσε τες αν έχεις την καλοσύνη.
    Κατά τη γνώμη μου, αν θέλετε να κάμετε διαφορά και να διεκδικήσετε δικαιώματα έχει άλλους τρόπους, και όι είσοδο στη Βουλή με τόσο συγκεκριμένα αιτήματα. Αν αναπτύξετε ευρύτερη πολιτική που συμπεριλαμβάνει τα δικαιώματα των γκέι εν άλλη κουβέντα. Αφού υπάρχει η οργάνωση σας, ξεκινάτε να μαζεύκετε στοιχεία για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διακρίσεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και τροφοδοτήστε τα σε αρμόδιους Επίτροπους, σε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην ΕΕ.

    ReplyDelete
  66. Dear dm3k με όλο το σεβασμό, αυτό είναι ένα blog για να περνούμε καλά και να ανταλλάσσουμε απόψεις. δεν είναι εισαγωγικές εξετάσεις να απαντώ με το νι και με το σίγμα.

    ReplyDelete
  67. Mana, είπεν το τζιαι ο Χρίστος πιο πάνω με άλλαλόγια. Που την στιγμήν που γράφουμεν κάτι έχουμε την υποχρέωση να το στηρίξουμε ή αν δεν μπορούμε, να αναθεωρήσουμε. Αν θέλουμε να μας πέρνουν στα σοβαρά εννοείται.
    Τζιαι εγιώ έχω blog. Έν νομίζω να έχω το δικαίωμα, έστω τζιαι άθελα μου, να κάμνω ανυπόστατες γενικεύσεις τζιαι μετά να λαλώ "αλλάσουμεν κουβέντα".
    Πάντα αν θέλουμεν να μας πέρνουν στα σοβαρά.

    Δεν θα ξαναγράψω ούλλες τες ερωτήσεις που ακουστήκαν. Επαναλαμβάνω μόνο μια που τες δικές μου.
    "
    [...]
    Δεύτερον, αφήνοντας την συμπεριφορά τζιαι πιένοντας στην ελεύθερην έκφρασην της σεξουαλικότητας (μπορεί να μεν νεν σωστή η ορολογία αλλά εννοώ να μεν εν μέσα σε closet τζιαι μάλιστα locked). Θεωρείς το υγιές τούτο; Εγιώ βρίσκω το άρρωστο πάντως.[...]"

    Τζιαι θα ήθελα να ακούσω τζιαι πώς τούτον που έκαμες εν ένι profiling. νομίζω ο Χρίστος το έθεσεν τούτο το ερώτημα.

    Τέλος, έν το βλέπω καθόλου παράλογο που μια ομάδα προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θέλει να έχει φωνή στη βουλή. Δεν νομίζω να πιστεύκει κανένας ότι όταν τζιαι αν κατεβούν ως υποψήφιοι θα κατεβούν ως "κόμμα ομοφυλοφίλων" (κατά το "κόμμα παιδοφίλων" που αρέσκονται κάποιοι βουλεφτές να φέρνουν σαν συσχετισμό), ούτε τζιαι ποσόστωση ζητούν. Ανεξάρτητοι ή στην ομάδα κάποιου κόμματος, μπορούν να έχουν θέσεις για ούλλους τους τομείς την κοινωνίας τζιαι το δικαίωμα να προωθήσουν τις θέσεις τους μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας. Simple as that.
    Το να μειώνεις τα κινήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα ότι "ασχολούνται με το τι κάμνει ο καθένας στο κρεβάτι του" δεν είναι δίκαιο.

    ReplyDelete
  68. Κλέφτης26 May 2010 at 12:44

    @dm3k
    Στα ερωτήματα σου, εν νομίζω να έθελε να πει κανένας για καταπίεση των σεξουαλικών προτιμήσεων οποιουδήποτε και να το παρουσιάζει ως υγιές. Πιστεύκω ότι τζείνο που εθέλαν να πουν εν για την προκλητικότητα. Για μένα ένας γκέι που ντύνεται προκλητικά και η συμπεριφορά του εν κραυγαλέα εν το ίδιο γελοίος με έναν που το παίζει μάτσο άντρακλας βαρύς και ασήκωτος και με μια που κυκλοφορεί και συμπεριφέρεται όπως το τσουλλί.
    Όσον αφορά την επισήμανση σου για "το δικαίωμα να προωθήσουν τις θέσεις τους μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας", ξαναλαλώ σου ότι εν πολλά συγκεκριμένο αίτημα για να θέλει να μπει κάποιος στη Βουλή. Μετά εννα καταλήξουμε να έχουμε 1000 βουλευτές για πολλά συγκεκριμένα θέματα ο καθένας και πάλε εν θα μας κανούν.
    "Το να μειώνεις τα κινήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα ότι "ασχολούνται με το τι κάμνει ο καθένας στο κρεβάτι του" δεν είναι δίκαιο", λαλείς... και εξακολουθείς να διαχωρίζεις μιαν ομάδα πληθυσμού με βάση το τι κάμνει στο κρεβάτι της και να ζητάς εκπροσωποποίηση της στη Βουλή.
    Όι φίλε μου, εν με κόφτει τι κάμνεις στο κρεβάτι σου. Εν με αφορά. Αλλά το τι κάμνεις στη Βουλή και κόφτει με και αφορά με.

    ReplyDelete
  69. φιτζροβια26 May 2010 at 12:58

    Μανα, το να εχεις εναν φιλο γκει δεν σε καμνει αρμοδια να κρινεις τζαι να γενικευεις για μια ομαδα αθρωπων στην χωρα σου που φτανει το 10% του πλυθησμου (περιπου).

    Τζαι ο καθε συντηριτικος αντρας τζαι 'παλια κκελλε' της κυπριακης κοινωνιας ξερει πολλες γιεναιτζες, αλλα αμα ερτει τζαι πει σου:

    'ναι, εν καλες οι γιεναιτζες για να πινουμεν τον καφε μας, αλλα ο'ι' να φκουν τζαι στην βουλη'

    (Στην θεση της λεξης "γιεναιτζες" βαλε οτι αλλη λεξη θελεις, μαυρος/γκει/στρειτ/μουσουλμανος.)

    αναρωθκιουμαι εσυ πως θα αντιδρουσες αν σε εκριναν με ετσι τροπο μονο που το φυλον σου, η που οποιοδιποτε αλλον φυσικο χαρακτηριστικο σου.


    τζαι σορρυ που το απεθυνω σε σεναν το πποστ, απλα εν δικον σου το μπλογκ. με λυπην παρατηρω οτι εσσιε πολλους με τις ιδιες αποψεις.

    ReplyDelete
  70. Έστω, κάποιος, κάποιοι γκέι συμπεριφέρονται με τρόπο που εσύ, ο όποιος εσύ, θεωρεί προκλητικό. Τι έχει να κάμει με οτιδήποτε τούτον το πράμα; Πέραν που την αισθητική του καθενός, νομίζω τίποτε.

    Για το 2ο, εγιώ λαλώ σου, αν κατεβούν στην βουλήν, εν θα κατεβούν μόνον για τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ. Που το λίον που ξέρω υπάρχουν γκέι/αμφί/τρανς άτομα με πολιτικοοικονομικές απόψεις τζιαι θέσεις όπως τζιαι κοινωνικές. Δεν καταλάβω γιατί κολλάς στα "συγκεκριμένα αιτήματα". Κανένας δεν πρόκειται να φκει τζιαι να πει "Ψηφίστε με γιατί είμαι γκέι τζιαι αν μπω στη βουλή θα ασχολούμαι μόνον με τούτον". Τζιαι αν γινεί τούτον, θα είμαι ο πρώτος που θα τον/την κράξει. Αλλά θεωρώ το απίθανον.

    Τούτον απαντά τζιαι στο τρίτον σκέλος του σχολίου σου.
    Δεν θα κατεβεί κάποιος στες εκλογές επειδή εν γκέι. Απλά στις θέσεις του θα υπάρχουν τζιαι θέματα που άπτουνται των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων. Τζιαι μπορεί πολλά εύκολα να μεν είναι ο ίδιος ΛΟΑΔ.

    Τέλος, σε μια κοινωνία που υπάρχουν διακρίσεις βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού, για να σταματήσεις τούτες τις διακρίσεις πρέπει πρώτα να τες δείξεις. Επομένως δεν διαχωρίζω εγιώ με βάση τον σ/π, ο διαχωρισμός υπάρχει τζιαι επισημαίνω τον.

    ReplyDelete
  71. ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΕΣΒΙΕΣ, ΩΡΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ...
    ΕΠΡΗΣΕΤΕ ΜΑΣ....

    ReplyDelete
  72. κύπριος στη γαλλία26 May 2010 at 13:08

    Ο ανώνυμος της γαλλίας μόλις βαφτίστηκε.

    δεν έχω διαβάσει όλα τα σχόλια αλλά διάβασα πολλά. νιώθω πως η άποψή μου θα ακουστεί σαν μια επανάληψη πολλών άλλων απαντήσεων. το αν συμφώνησα με την ανώνυμη της γερμανίας είναι γιατί πιστεύω (όπως πολλοί εδώ πέρα) ότι η ταυτότητα και ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι το ίδιο. η κοινωνική συμπεριφορά είναι επιλογή και ο καθένας συμπεριφέρεται με τα βιώματα και τα κόμπλεξ του σε κάθε ξεχωριστή κοινωνία που κουβαλάει τα βιώματά της και τα κόμπλεξ της.

    συνεπώς προτάσεις τύπου 'τι με νοιάζει τι κάνει στο κρεβάτι του' είναι τελέιως άκυρες. δεν μιλάμε για κρεβάτια, αλλά για την ταυτότητα ενός ομοφυλόφιλου που εκτός από γεννητικά όργανα, έχει αισθήματα, ανησυχίες, αγαπά και πονά όπως όλοι μας.

    όσο μιλάμε για κατηγορίες ανθρώπων λοιπόν, τόσο πιο πολύ σηματοδοτούμε τους διαχωρισμούς.

    ας παραλληλήσουμε τους στρέιτ και ομοφυλόφιλους σε ξανθούς και μελαχροινούς ανθρώπους. η πλειοψηφία στην κύπρο είμαστε μελαχροινοί. ο ξανθός ανακαλύπτει την ξανθότητά του και την κρύβει βάφοντας τα μαλλιά του καστανά γιατί φοβάται τον αποκλεισμό. μέχρι που μια μέρα αποφασίζει πως είναι δηλεία να μην παραδεχτεί τι είναι ή μια μέρα ερωτεύεται έναν άλλο ξανθό και δε θέλει να ζει τον έρωτά του κρυφά. αποφασίζει λοιπον να δείξει ότι είναι ξανθός. και τότε οι μελαχροινοί ξεκινούν να μιλάνε για το μέχρι πού θα πρέπει να φτάνουν τα δικαιώματα των ξανθών αφού υπάρχουν και ζητούν ίσα δικαιώματα.

    ο παραπάνω τραβηγμένος παραλληλισμός (που έχει κάτι από θέτρο παραλόγου και Ιονέσκο, το παραδέχομαι) προσωπικά μου θυμίζει απαρτχάιντ.

    όπως έχει ήδη ακουστέι εδώ, όσο μιλάμε για ομάδα ανθρώπων σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα αποδοχής από την κοινωνία.

    το αν θα πρέπει οι ομοφυλόφιλοι να παντρεύονται και να υιοθετούν είναι επίσης στη σφαίρα της κοινωνικής ομάδας και η συζήτηση ξεκινά από λανθασμένη (κατ'εμένα) βάση. ο κάθε άνθρωπος είναι πρώτα απ΄'όλα μονάδα και εφόσον σέβεται τους άλλους και πλοιροί τις υποχρεώσεις του ως πολίτης, τότε αυτόματα έχει όλα τα δικαιώματα που διασφαλίζει η πολιτεία. είτε είναι ψηλός, χοντρός, μαύρος, ξανθός, που να του αρέσει το ποδόσφαιρο, ή το θέατρο, ή το σέρφινγκ, ή η ελεύθερη πτώση...
    τέλος πάντων, μακρυγορώ, όποια λοιπόν και να είναι τα χαρακτηριστικά του, στο δικό μου εσωτερικό κόσμο έχει τα ίδια δικαιώματα ως πολίτης και δεν το συζητώ καν. το να επιβάλω βέβαια την άποψή μου στον κοινωνικό περίγυρω σημαίνει φασιμός. μπορώ όμως να εκφράσω αυτή την άποψη.

    μια καρακλείδα για να σουμάρω την άποψή μου. για μένα υπαρχει ο άνθρωπος με τα δικαιώματά του. όσο ξεκινάμε να μιλάμε με κατηγορίες... το έχουμε χάσει προ πολλόυ.

    γι'αυτό και πιστέυω ότι δεν πρέπει να παραλληλιζόμαστε με το τι κάνουν οι άλλες χώρες σε πολιτικό επίπεδο και για το αν θα πρέπει να τις έχουμε ως παράδειγμα προς μίμισην ή προς αποφυγήν. σίγουρα είναι καλό να βλέπουμε γύρω μας αλλά η παιδεία ξεκινάει από αλλού.
    το θέμα είναι να δεχτούμε μέσα μας την έννοια του ανθρώπου και των ελευθεριών του. και αυτό καλλιεργείται. όσο βλέπουμε τον κόσμο σε ομάδες (φυλετικές, κοινωνικές, θρησκευτικές ή ακόμα κλπ) ή ως στρέιτ και γκέι, τότε είναι η αρχή του απαρτχάιντ.

    κι αυτό πάλι με τη βουλή... έχετε ψηφίσει ποτέ άνθρωπο επειδή είναι ψηλός και όμορφος; αν εν έτσι εν θα ξαναέρτω κύπρο. άρα δεν θα υπαρξει κόμμα ομοφυλοφίλων με ομοφυλόφιλους βουλευτές γιατί τότε οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι θα τροφοδοτούν έννοιες του απαρτχάιντ. το να οργανωθουν βέβαια σαν ομάδα είναι σημαντικό γιατί η κοινωνία μας δεν είναι εξοικιωμένη με το θέμα (όπως πολύ σωστή είναι η ύπαρξη του κίσα για τους μετανάστες). και ως ομάδα μπορούν να στηρίξουν ψηχολογικά ομοφυλόφιλους σε πρόθυρα κατάθλιψης ή ακόμα και αυτοκτονίας από φόβο ότι η κοινωνία και η οικογένεια δε θα τους δεχτεί.

    παναΐα μου εμίλησα πολλά τζαι γράφω την δευτέρα.
    θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τη συζήτηση.

    σας χαιρετω

    ReplyDelete
  73. Mana,

    διάβασα τα μισά περίπου σχόλια γι΄αυτο ζητώ συγγνώμη αν επαναλάβω πράγματα.

    Το θέμα είναι πως οι ίδιοι οι γκέι δημιουργούν εκ των έσω ρατσιστικές αντιλήψεις!
    Ήδη έχουμε βουλευτές γκέι, απλά δεν το ξέρουμε. Το να δημιουργηθεί ένα κόμμα γκέι σημαίνει πως οι ίδιοι δεν εντάσουν τον εαυτό τους στην κοινωνία και περιθωριοποιούνται μόνοι τους.
    Στο θέμα γάμος, νομιζω πως θα πρέπει να νομιμοποιηθεί για τους γκέι, διότι παίζονται θέματα περιουσιών και για να μπορουν να υιοθετούν παιδια! Όχι θρησκευτικός γάμος, γιατί κάτι τέτοιο δεν νομίζω να θέλουν ούτε οι ίδιοι, αλλά πολιτικός! Καλύτερα να υιοθετηθεί ένα παιδί από ενα ζευγάρι γκέι παρά να είναι πεταμένο σε ένα ίδρυμα. Κι ας λείπει ένα από τα δυο πρότυπα (της μάνας ή του πατέρα), γιατί έτσι κι αλλιώς σήμερα τα περισσότερα παιδιά με τους ρυθμούς της συγχρονης εποχής μεγαλώνουν με αυτόματο πιλότο και το δρόμο τους θα τον βρου.
    Δηλαδή δεν σημαίνει πως αν ένα παιδί μεγαλώσει σε ένα παεριβάλλον με γκέι, θα γίνει γκέι.
    Γιατί η σεξουαλικότητα δεν περνά από το χέρι μας, αλλά είναι γενετικό θέμα.

    Πάντως για μένα αν επιτραπεί το θέμα γάμος(πολιτικός), θα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά προς τον ανθρωπισμό και την πρόοδο.
    Κι αν αλλάξει η νοοτροπία μας απέναντι στους γκέι
    και τους φερόμαστε φυσιολογικά....ακόμη καλύτερα.

    Όμως να ξέρεις μάνα γιατί έχω πάρα πολλούς φίλους γκέι, πως η προπαγάνδα εναντίον τους γεννάται μέσα στους ίδιους τους κόλπους τους.
    Συμβαίνει όπως στην περίπτωση που ανέφερε κάποιος παραπάνω με τους μαύρους στο πανεπιστημιο που φοράνε έντονα χρώματα από υποσυνείδητη κατωτερότητα.

    ReplyDelete
  74. Εξακολουθώ να μεν καταλάβω ποιος εμίλησε για γκέι κόμμα.

    ReplyDelete
  75. Απάντηση στον dm3k

    ΜΑΝΑ ΕΙΠΕ:
    Να απαντήσω πρώτα στο Χρίστο για την Καθημερινή. ένα ρεπορτάζ ξεκινά από τον τίτλο.
    "Εν καιρώ θα διεκδικήσουμε έδρα στη Βουλή'' - Κύπρος"

    Με υπότιτλο "Οι ιδρυτές της ομάδας, ACCEPT-ΛΟΑΔ, Δέσποινα Μιχαηλίδου και Γιώργος Ρεγγίνος, αποκαλύπτουν πως ίσως σύντομα αξιώσουν πολιτικό βήμα και – γιατί όχι – ένα έδρανο στη Βουλή".

    άρα δεν το έβγαλα από το μυαλό μου, ότι στο μέλλον είναι μέσα στα σχέδια της οργάνωσης να διεκδικήσει έδρα. Γράφοντας το post για την Accept δεν είχα πρόθεση να προσβάλω ή να θίξω ή να στεναχωρήσω οποιαδήποτε. Όσο για τον τίτλο, δεν μπορείς να πεις ήταν πιασάρικος, θα προτιμούσες ένα ξερό άχαρο τίτλο;...
    έπαιξα με το όνομα της οργάνωσης. εντάξει τίτλος που καμιά εφημερίδα δεν θα δημοσίευε αλλά είναι το blog μου και διαλέγω τους τίτλους μου ανάλογα με τη διάθεσή μου...

    ReplyDelete
  76. I rephrase:
    Από που προκύπτει ότι η διεκδίκηση έδρας στη βουλής ισούται με κόμμα ομοφυλοφιλίας;
    Εθκιάβασα την συνέντευξη. Δεν μου δια την εντύπωση τούτη.

    ReplyDelete
  77. Κλέφτης26 May 2010 at 14:46

    Μόνο εσύ λαλείς για κόμμα ομοφυλοφιλίας και παίζεις με τες λέξεις και τες έννοιες όπως τον δικηγόρο. Μια χαρά καταλάβουμε ούλλοι ότι πρόκειται για οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων που έχει στόχο σε κάποια φάση να διεκδικήσει έδρα στη Βουλή, χωρίς να συνεπάγεται με ίδρυση "κόμματος ομοφυλοφίλων". Επιάστηκες που καμιά άλλη λέξη η φράση; Αν ναι, πε μας να καταλύσουμε αλλο καμμιά δεκαρκά άλλα ποστ να σου εξηγήσουμε.

    ReplyDelete
  78. Ό,τι εσχολίασα βασίζεται στο αρχικό ποστ τζιαι στα πρώτα σχόλια. Ο καθένας φκάλει τα συμπεράσματα του.

    [...]
    Επειδή όμως τέτοιο άτομο δεν είμαι, απλά διερωτώμαι γιατί να ψηφίσουμε ένα κόμμα, απλά και μόνο τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Όπως δεν με νοιάζει τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του, γιατί να πρέπει να τον ψηφίσουμε με βάση πως τη βρίσκει σεξουαλικά;
    [...]

    ReplyDelete
  79. Coulla... ευχαριστω για τις θετικες σου θεσεις. μια σημειωση ομως για τους μαυρους τζια τα ρουχα τους. Εξερες οτι οι Τ/Κ εφορουσαν μπλε βρατζιες ενω οι Ε/Κ μαυρες? Το προβλημα εννεν το οτι οι μαυροι φορουν φαντακτερα χρωματα το προβλημα ενει με τους υπολοιπους που εν μπορουν θωρουν τους μαυρους με φαντακτερα χρωματα. Εννεν προβλημα τα ρουχα διοτι εχουν να καμουν με την κουλτουρα. Οι μαυροι της αμερικης εν μπορστα στην ποπ κουλτουρα.... καθοδηγουν την μουσικη τζιαι την μοδα του δρομου. Εν νοιωθουν κατωτεροι τζιεινοι εν μπροστα ....οι ασπροι νομιζουν οτι οι μαυροι νομιζουν οτι νοιωθουν κατωτεροι. Οι ασπροι ακολουθουν...οπως η τζιαζ οπως το ροκ & ρολλ τζιαι χιπ χοπ. Αμαν τα καταφερουν οι ασπροι τζιαι φτασουν τους μαυρους ολως παραδοξως τα πραματα γινουνται νορμαλ. Οι μαυροι ομως επροχωρησαν στην ραπ. Οι κρυοκωλοι ασπροι αρκεψαν σιγα σιγα τζιαι ραπ. Οι γκευ σε πολλες χωρες εδημιουργησαν καποια κοινωνικα φαινομενα νομιζω καποιος μπορει να μιληση για καποια γκευ κουλτουρα. Το ντυσιμο, τα στενα πουκαμισα η μουσικη των κλαπς, οι παρελασεις τα σιοου των τραβεστι εν μια κουλτουρα. Στην αμερικη ξερεις οτι οι γκευ εν μπροστα στην ανακαινηση σπιθκιων? Δυστυχως μεταξυ των γκευ εσιη τζιαι μια κουλτουρα που υποστηιζει την χρση ναρκωτικων τζιαι απροστατευτο σεξ στην αμερικη. Εν μια ομαδα ανθρωπων που εν μαζι για αρκετες ωρες. Δημιουργητε μοδα, τεχνη, μουσικη τζιαι αλλα ενεκα της τριβης που εχουν μεταξυ τους. Τουτα που θωρεις εννεν επειδη οι γκευ νοιωθουν κατωτεροτητα. θωρεις τα επειδη εν τζιαμε τζιαι τουτοι εν οι γκευ. Καποιοι εν ετσι καποιοι εν αλλωσπως τζιαι κανενας γκευ εννεν υπεθυνος για το γκευ διπλα του.

    ReplyDelete
  80. Μανα

    Ευχαριστω για την φιλοξενια στο μπλογκ σου. Εκτιμω το αφανταστα τζιαι εσενα τζιαι αλλους οτι εισαι διαθετειμενη να συζητησεις θεματα που αφορουν τους γκευ.

    ReplyDelete
  81. Κυπρολέοντα αν δεν συζητούμε, αν δεν μπορούμε να πούμε τις απόψεις μας και να ακούσουμε τις απόψεις των άλλων έχουμε σοβαρό πρόβλημα. είμαι άτομο που πιστεύει στο διάλογο. εξαιρούνται οι συζητήσεις με την κόρη μου θα φάω σοκολάτα, δεν θα φας σοκολάτα, θα φάω σοκολάτα δεν θα φας σοκολάτα που δεν οδηγούν πουθενά και που στο τέλος τρώει σοκολάτα.

    ReplyDelete
  82. Κλέφτης26 May 2010 at 15:55

    Έθελα να σας πω και κάτι τελευταίο, που ελπίζω να σας προβληματίσει. Θέλω να θεωρώ τον εαυτό μου ως φιλελεύθερο άτομο. Πάντα, σε όποια παρέα και αν εβρίσκουμουν, όταν είχε συζήτηση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ήμουν που τους λλίους (αν όι ο μόνος) που υποστήριζα ότι εν άδικη και καταπιεστική η αντιμετώπιση που έχουν μέσα στην Κύπρο. Μετά που την εμπειρία μου σε τούτον το ποστ, εν πρόκειται να ξανακάμω έτσι πράμα. Η συμπεριφορά αρκετών που συμμετείχαν στη συζήτηση και τα σχόλια τους ήταν δυσανάλογα επιθετικά και προκλητικά, κάτι που εν τίμα κανένα ομοφυλόφιλο. Μπορεί να έχει δίκαιο ο Χρίστος που λαλεί ότι «Το ζώο που πονεί κλωτσά», αλλά ο καθένας πρέπει να ξέρει που κλωτσά και να μεν χτυπά στα τυφλά. Την επανάσταση μας πρώτα κάμνουμεν την μέσα μας και μετά προσπαθούμε να την περάσουμε στην κοινωνία. Η επιθετικότητα εν φκαίνει σε καλό και υιοθετώντας έτσι συμπεριφορά εν έσιεται καμιά διαφορά που τζείνους που σας καταπιέζουν τόσα χρόνια. Σκεφτείτε μόνο πόσους υποστηρικτές (που ένεν κατ’ ανάγκη ομοφυλόφιλοι) εχάσετε μέσα που τη συμπεριφορά σας σε τούτο και μόνο το μπλογκ.

    ReplyDelete
  83. Κλέφτη, εννα χρησιμοποιήσω για τρίτη φορά το ρήμα "καταλάβω" στην άρνηση. Δεν καταλάβω που ήταν η επιθετικότητα. Τουλάχιστον που εμένα μιας τζιαι είχαμε έναν διάλογο.
    Υπάρχει μια διαφωνία στην ερμηνεία της συνέντευξης που την ετόνισα πολλάκις αλλά αδυνατώ να αντιληφθώ τι το τόσον κακόν έκαμα (εκάμαμεν, έστω - αν τζιαι αποφέφκω τους πληθυντικούς της συλλογικότητας) ώστε να σε κάμει να μεν θέλεις πλέον να παραδέχεσαι ότι είπες ότι παραδέχεσαι.

    Νομίζω πολλά μπορούν να συζητηθούν ακόμα.

    ReplyDelete
  84. Χρίστος26 May 2010 at 16:38

    @Mana: ο Κλέφτης έχει δίκαιο. Σε μερικές περιπτώσεις ήμουν δυσανάλογα επιθετικός, τζιαί απολογούμαι. Τζιαί σε σένα αλλά τζιαί σε οποιονδήποτε άλλο μπορεί να έθιξα. Φαντάσματα εν βλέπουν μόνον οι ετεροφυλόφιλοι, φαίνεται. Βλέπουμε τζιαί εμείς.

    Αν εμισούσες τους πάντες στυλ Fred Phelps, εν θα ίσιεν τούτη τη μορφή το αρχικό σου post ούτε τα μετέπειτα σου posts. Τζιαί αν αρχίσω αύριο να κατηγορώ οποιοδήποτε προσπαθεί να ανοίξει συζήτηση για το θέμα ότι εν Χ,Υ,Ζ, σημαίνει ότι στην ουσία παρεμποδίζω την συζήτηση.

    Οπότε, ξανά συγγνώμη.

    Τούτο δε σημαίνει ότι δεν συνεχίζω να περιμένω μιαν απάντηση στα δύο σημεία που έθιξα όσον αφορά την συνέντευξη των παιδιών.

    @Κλέφτης: Κλέφτη, ναι προβληματίζει με. Ξέρεις, είμαι 30 χρονών τζιαί ακόμα "στο ντουλάπι". Εν πρωτόγνωρο για μένα να λαμβάνω μέρος μέρος σε έτσι διάλογο, ενώ μέχρι χτες εφοούμουν να συναφέρω την λέξη "γκέι" όταν ήμουν με την παρέα μου. Παλεύκω το όμως. Ο Κυπρολέων εν το role model μου :p Απολογούμαι αν σε έθιξα τζιαί εσένα.

    Αφού αναγνωρίζεις το σωστό τζιαί το δίκαιο, θέλω να πιστεύκω ότι εννα συνεχίσεις να το προασπίζεσαι άσχετα αν επορτοκλότσησεν λίον ο Χρίστος.

    @dm3k: Νομίζω η επιθετικότητα ήταν δική μου. Όι δική σου.

    ReplyDelete
  85. Κλεφτη εννα με θυμωσεις...... οϊ κυριε να μεν εισαι κατζιαρης τζιαι να συνεχισεις να μας υποστηριζεις :)

    Κουβεντα καμνουμε λαλει τζιαι η μανα αν δεν τα μιλησουμε ινταλως εννα προχωρησουμε. Αν σε εκακοφανησε ενας να εισαι θυμωμενος με τον ενα. Οι γκευ παλε ζητουμε ισοτητα να ειμαστε οσο μαλακες εν ο οποιοσδηποτε αλλος :). εν τζιαι ειμαστε καλλιτεροι σαν ομδα που κανενα αλλο. Το ιδιο σκατο ειμαστε (χωρις να λαλω οτι στην συζητηση δαμε επαρεκτραπηκε κανενας, που εννα αρκεψουμε συζητηση για την εκ πετροπης να δεις ιντα που να γινει δαμεσα).

    εγιω εν νομιζω εννα σε χασουμε που υποστηρικτη. τζιεινος που ξερει το σωστο ξερει το.

    ReplyDelete
  86. Κλέφτης26 May 2010 at 17:11

    Κοίτα, και εγώ παρεκτρέπουμε ορισμένες φορές και αναγνωρίζω το. Εν τα έχω με κανένα συγκεκριμένα, αλλά είδα μια συζήτηση για ένα κοινωνικό θέμα (που κατ’ εμένα όι μόνο πρέπει να εν ευπρόσδεκτη, αλλά και αναγκαία) να έρκεται μπούμερανγκ και να χτυπά το άτομο που ετόλμησε να θέσει το ζήτημα υπό συζήτηση. Εν πιστεύκω ότι τίθεται καν θέμα για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω που το ποστ. Εν θετικό μόνο και μόνο ότι οι παραπάνω που αντιδρούν στο θέμα είδαν το ως λάθος τακτικής και όι ρατσιστικά/σεξιστικά.
    Χρίστο, έχει ένα ρητό που λαλεί «It takes a big man to admit a mistake, but a bigger man to apologize». Cheers. Όσο για το «Ο Κυπρολέων εν το role model μου», βλέπω το γιατί, δρα πυροσβεστικά αρκετά αποτελεσματικά. :P

    ReplyDelete
  87. (Πεθαίνω για τα κυπριακά σας!!!
    πεθαίνω

    Μάνα: μια άγνωστη φράση έχω μόνο, όλα τα άλλα τα κατάλαβα...καλά το πάω ε;;;;

    επορτοκλότσησεν: που νομίζω σημαίνει κλώτσησε τη πόρτα και έφυγε! ε; ε; ε;)

    ReplyDelete
  88. μα δε που εννα αγκαλιαστούν στο τέλος.... όι μανα μου...

    ReplyDelete
  89. Εδώ σε θέλω κάβουρα να εξηγήσεις το πορτοκλοτσώ.
    Λοιπόν Cούλα σημειώνεις πρόοδο μέρα με τη μέρα. ενδεχομένως να έχεις δίκαιο ότι προέρχεται από το κλωτσώ την πόρτα (βοήθεια αν ξέρει κάποιος). όταν τη χρησιμοποιούμε κυριολεκτικά σημαίνει ότι κλωτσώ δυνατά παράδειγμα πορτοκλωτσά ο γαίδαρος. μεταφορικά σημαίνει χμμ κάνω φασαρία, ότι δημιουργώ ιστορίες.

    ReplyDelete
  90. Να τα καμς 90 τα σχολια

    ρε χτηνο εσου εσιη τζιαρο που μου μπαινεις..... αν δεν κατσεις φρονιμος εννα βαλω τον σιηλλο σου να σε ακκασει

    ReplyDelete
  91. Μα ποιος σας είπε ότι η κουβέντα γίνεται 'για το τι κάμνουμε στο κρεβάτι' μας; Μπορεί να μας αρέσκουν κι άλλα δωμάτια, στη κουζίνα, το σαλόνι, τη τραπεζαρία. lol Πέραν του αστείου, στο κρεβάτι μας κάνουμε ότι θέλουμε και δεν ρωτούμε κανένα.

    Το ερώτημα δεν είναι για το κρεβάτι μας, αλλά για όλη μας τη ζωή. Πως μπορεί κάποιος να φέρει στην Κύπρο/ ΕΕ ένα πολίτη τρίτης χώρας; Ο νόμος όπως είναι σήμερα δεν του στερεί το δικαίωμα στην ευτυχισμένη ζωή επειδή ο άνθρωπος που ερωτεύτηκε, που λατρεύει, που δουλέψαν μαζί, που αγοράσαν περιουσία, που εκάμαν όνειρα να γεράσουν μαζί δεν έχει υπηκοότητα και δεν μπορεί να του εξασφαλίσει παραμονή στην Κύπρο;

    Είναι ένα πολύ απλό παράδειγμα πόσο βάναυσος είναι ο νόμος για τους ομοφυλόφιλους.

    Είναι γι αυτούς τους ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ λόγους που θέλουμε ισοπολιτεία και ισονομία όπως λέει ο Κυπρολέων. Όχι οι ανθοδέσμες, τα προσκλητήρια και τα ρύζια, αν και ο καθένας μπορεί να διαλέξει να παντρευτεί γιατί τα θέλει και όλα τούτα.

    ReplyDelete
  92. Οι gay είναι αναγκαίοι....

    ReplyDelete