Wednesday 9 June 2010

Να τα βάψω μαύρα;



Φαντάζομαι τον ερευνητή να κάνει την ανακοίνωση με το ίδιο ύφος που είχε χθες ο Άντρος Κυπριανού όταν σχολίαζε τις εξελίξεις στο κυπριακό. «Ό,τι έκαμε ο πρόεδρος μέχρι τώρα ήταν απολύτως σωστό». Κάτσε καλά ρε μεγάλε. Πως μιλάς με τέτοια βεβαιότητα και σιγουριά; Άφησε κανένα παραθυράκι, κανένα περιθώριο για λάθος, έστω μικρό. Είναι δυνατόν όλα να τα έκανε σωστά, όλα να τα έκανε απόλυτα σωστά;

Και επειδή το θέμα μου δεν είναι ο Άντρος, αλλά μια έρευνα, παρακαλώ τους κοντούς να κάτσουν κάτω. Καλό είναι να έχουν και δίπλα τους ένα ποτήρι με νερό. Ναι ξέρω ότι συνήθως στεκόμαστε για να βλέπουμε καλύτερα, αλλά τα νέα δεν είναι καλά. Κάτσετε να τα ακούσετε με προσοχή, γιατί είπαμε οι επιστήμονες που έκαναν την έρευνα, δεν φαίνονταν να έχουν αμφιβολίες. Και αποφάνθηκαν ότι οι κοντοί άνθρωποι είναι 50% πιθανότερο, σε σχέση με τους ψηλούς, να πεθάνουν πρόωρα από καρδιοπάθεια.

Οι γυναίκες που έχουν ύψος κάτω των 1,53 μέτρων και οι άνδρες κάτω των 1,65 μέτρων εμφανίζονται σημαντικά πιο επιρρεπείς σε καρδιαγγειακά ή προβλήματα στεφανιαίας αρτηρίας σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν ύψος πάνω από 1,66 μέτρα και τους άνδρες άνω των 1,73 μέτρων. Οι φινλανδοί επιστήμονες επαναξιολόγησαν όλες αυτές τις μελέτες και τις σύγκριναν προσεκτικά, καταλήγοντας, όπως είπαν, στο αδιαμφισβήτητο πλέον συμπέρασμα ότι το χαμηλό ύψος συνιστά αυξημένο κίνδυνο για την καρδιά.

Αχ και βαχ αλί και τρισαλί. Είμαι πάνω στο όριο, 1.53. Άτιμα γονίδια. Ένα εκατοστό περισσότερο να είχα, τώρα δεν θα ήμουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου. Να ετοιμάσω διαθήκη; Να φροντίσω να κυκλοφορώ με την τρίχα βγαλμένη, το μάτι βαμμένο, το μαλλί στην εντέλεια μην πάθω το μοιραίο σε τόπο απρόσμενο και γίνω ρεζίλι;

Όχι υστερίες, λέω στον εαυτό μου. Εδώ και μια βδομάδα κυκλοφορώ με την τρίχα κάγκελο, μέχρι και πισίνα πήγα και δεν είχα πρόβλημα, θα ανησυχήσω για το μετά; Μπααααα. Και εδώ έρχεται ένας άλλος προβληματισμός. Όταν εμείς οι γυναίκες ανησυχούμε για φρύδια, μαλλιά, αποτρίχωση και μιας πιάνουν τα κόμπλεξ μας, οι άντρες τα προσέχουν καθόλου; Ο Μοτορτζής για παράδειγμα, δεν αρνήθηκε ερωτική πρόσκληση, επειδή τα πόδια μου δεν ήταν όπως έπρεπε. Τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί καν να μην αντιλαμβάνεται πότε βάφω τα μαλλιά μου ή όχι.

Και τέλος να κάνω μια ερώτηση. Την άλλη Τρίτη θα βγούμε η γυναικοπαρέα μου. Ξέρετε κανένα καλό τόπο με αυλή; Χαλαρή διάθεση, και ωραία αυλή.

21 comments:

  1. εν νακον πολα σελα το ποστ σου σήμερα. η γκόμενα του πικτιαρ που κολλά; όι να μεν τα βάψεις μαύρα. τούτες οι γενικούρες εν πελλάρες. correlation does not mean causation , rule number one on reading research results. τρίχα κάγκελο; ε μετά από τόσα χρόνια γάμου και 2 παιδιά, όλες δικαιούμαστε μια μέρα οff από τις λεπτομέριες αισθητικής...καλό μέρος με κήπο; να σκεφτώ και να σου πώ.

    ReplyDelete
  2. Να ΜΗΝ τα βάψεις μαύρα και να μου γνωρίσεις την κυρία της φωτογραφίας παρακαλώ

    Καλημέρα! :)

    ReplyDelete
  3. εν πελλάρες τούτες οι έρευνες. Μεν έσιει έννοιαν. Πόθεν εισ τα πόθεν σιόρ?
    Ταβέρνα με αυλή, Καρπασία. Ωραίον φαϊν, μπυρούες παγωμένες!

    ReplyDelete
  4. Κλέφτης9 June 2010 at 12:36

    Συμφωνώ με she demon. Τούτες οι γενικές έρευνες εν όσο ασυνάρτητες φαίνουνται. Εγώ λαλώ σου ότι όποιος πίνει χυμό ανανά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα έχει 50% παραπάνω πιθανότητες να κουτσουφλήσει στο πεζοδρόμιο μπροστά που τη δουλειά του, από όσους πίνουν χυμό πορτοκάλι δύο φορές το μήνα (εκτός αν το αυτοκίνητο του εν κόκκινο, σε τέτοια περίπτωση οι πιθανότητες μειώνονται στο 20%).

    ReplyDelete
  5. αγάπη την άλλη τρίτη ήταν να φκώ με τους κουρούπεττους.

    εν γι αυτό που κάτι με ετσίμπαν την άλλη φορα;;;

    υγ. φκάρτην φώτο σου ολάν, τζιαι ετρέξαν τα σάλια του marco. είδες φωτογένεια που έχουν τα σατέν τα σεντονούθκια μας, ελάλουν σου το εγώ..!!

    ReplyDelete
  6. aman vre mana, malon den exeis sosti mezoura, se klevei!!
    Kai epeidi aneferes gia to vapsimataki, des afto to video se periptosi pou den to exeis dei!!
    http://www.youtube.com/watch?v=gR1LMaMIkFM

    ReplyDelete
  7. Χμμ.. την ήξερα αντίστροφα την έρευνα. Ότι δλδ οι ψηλοί είναι πιο επικίνδυνο να πάθουν καρδιοπάθειες και μου το εξήγησε και μια φίλη μου γιατρός, κάτι με την καρδιά που πρέπει να στέλνει αίμα σε τόσο μεγάλη απόσταση.. τι να πω.. ότι συμφέρει στον καθένα. Προτιμώ τη δική σου μιας και είμαι 1.70

    ReplyDelete
  8. αν η έρευνα έγινε για φινλανδούς/ες ρίξε το μέσο όρο κατά δέκα-δεκαπέντε πόντους για την μεσόγειο και είσαι κατευθείαν μακράν εκτός ομάδος κινδύνου ;)

    ReplyDelete
  9. mana, en eipes oti enna stamatiseis na thkievazeis erevnes?

    eta tziame twra.

    P.S Hksera to oti kapoion kalon tha eishen to ypsos:-D

    ReplyDelete
  10. Το 44% όσων λαμβάνουν υπόψιν το 50% των ερευνών που διαβάζουν ποτζί τζαι ποδά, έχουν 75% περισσότερες πιθανότητες που το 20% όσων λαμβάνουν κατά 50% υπόψιν το 27% των ερευνών που διαβάζει το 33% του υπόλοιπου πληθυσμού. Και από αυτό που έγραψα, το 25% είναι κατά 60% αληθές.

    ReplyDelete
  11. Βλακεία η έρευνα, μου φαίνεται τόσο σοβαρή όσο η έρευνα για την σεξουαλική ζωή των λιονταριών και των γουρουνιών. (καλού - κακού πάντως δηλώνω ότι στην επόμενη μου ζωή θέλω να ειμαί γουρούνι)

    Όσο για ποτούι ένας είναι ο τόπος Χαμαμ! Η πιο όμορφη αυλή του καλοκαιριού!

    ReplyDelete
  12. Τελικά μόνο η Αλίκη βοήθησε. It's my life γυναικοπαρέα είπαμε, που να τις στείλω στην Καρπασία για μπυρούδες θα με πυροβολήσουν.

    ReplyDelete
  13. Αν είναι για φαγητό, πάτε Αιγαίο. Θα το λατρέψετε!

    ReplyDelete
  14. DEN PAME KALE VINIL POY DEN PHGAME THN PROHGOYMENH FORA? EXEI BERANTA DEN EXEI AYLH ALLA ORAIA EINAI

    ReplyDelete
  15. Στην έρευνα νομίζω θα έπαιζε και το βάρος. Γιατί είναι πολύ πιο εύκολο ένας κοντός να είναι υπέρβαρος (που πραγματικά αποτελεί risk factor for CAD) από ένα ψηλό. Γι' αυτό το λόγο μετρούμε ΒΜΙ και όχι ύψος ή βάρος από μόνα τους.
    Και κάτι άλλο: έλεγε πόσο ήταν το r value? If they don't report it then just don't pay any attention to what they say 'cause they made it up.
    Plus I don't understand what they were trying to find by this research. Height is a non-modifiable factor and thus does not play a role in prevention. So what did they achieve by doing this research? Stupid.

    ReplyDelete
  16. να ανησυχώ και γω;στο ίδιο ύψος είμαι.

    ReplyDelete
  17. είμαι σίγουρη ότι τούτοι ούλλοι που κάμνουν τούτες τες έρευνες.... εν ΠΟΛΛΑ αθκιασεροί...

    ReplyDelete
  18. ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολλων ειδων ψεμματα...
    Τα μικρα..Τα μεγαλα...Και οι ερευνες..

    ReplyDelete
  19. Σταμάτα να διαβάζεις έρευνες!!!
    Κόψε αυτή την κακή συνήθεια!!
    Να πάτε Χαμάμ!
    Έχει ωραία αυλή και τέλεια κοκτέιλ, αλλά να πάτε νωρίς, για να βρείτε θέση!
    Βρίσκεται πίσω από το χαμάμ Ομεριέ!

    ReplyDelete
  20. Οι άντρες εν τέλια αχάπαροι. Εν καταλάβουν με που μαλλί με που μέικ-απ! Μόλις το συνειδητοποιήσουμε τούτο οι γεναίτζες, απελευθερωνούμαστε που τον πελά!

    ReplyDelete
  21. Έιναι κι ένα στην Κυριάκου Μάτση που έχει πίσω αυλή αλλά δεν το θυμούμαι τώρα. Που είδα φωτογραφίες πάντως εφαίνετουν πολλά όμορφον, πράσινο κλπ... Ψάξε το λίο αν δεν αποφασίσετε ακόμα.

    ReplyDelete