Friday 11 June 2010

Σχέσεις βασανιστήριο


Κρίμα κότζαμ παίδαρος να είναι γκέι, σχολίασε η μια. Κρίμα κότζαμ παίδαρος να βγαίνει με αυτόν τον χαμένο, σχολίασε ο άλλος. Το πρόβλημα αφορά τις σχέσεις παντός είδους με λίγα λόγια. Άντρες, γυναίκες και γκέι.

Στη γυναικοπαρέα μου είμαστε περίπου μισές μισές. Μισές παντρεμένες, μισές single. Οι δεύτερες είναι κοπέλες πολύ καλές, με τη δουλειά τους και τις σπουδές, που θα μπορούσαν να κάνουν ευτυχισμένο ένα άντρα και να δημιουργήσουν μια υγιή καλή σχέση. Αλλά είναι μόνες τους. Θα με πλακώσουν στο ξύλο, αλλά αν ενδιαφέρεται κάποιος να του κανονίσω καμιά μπορεί να μου το πει.

Παρατηρώ άντρες επίσης καλούς, που κυκλοφορούν με γυναίκες που πραγματικά τους ψήνουν το ψάρι στα χείλη. Λιγότερα βάσανα περνούν οι αμερικανοί στρατιώτες στην Κανταχάρ από αυτούς. «Να δεις που αυτός θα τρώει ξύλο», σχολιάζει ο Μοτορτζής όταν τύχει να πέσουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Ισχύει φυσικά και το αντίθετο. Γυναίκες μάλαμα να τυραννιούνται σε σχέσεις μαρτύριο.

Πάντα είχα την απορία γιατί κάποιος να μπλέξει με ένα τέτοιο άτομο. Υποτίθεται σε μια σχέση αναζητάς ηρεμία, αγάπη (το σεξ εννοείται), επικοινωνία με τον άλλο. Θέλεις να σου βγάζει τον καλύτερο σου εαυτό. Βλέπεις ότι ο άλλος ή η άλλη είναι ένα κάθαρμα. Τι πας και μπλέκεις μαζί του; Θα βελτιωθεί επειδή είναι μαζί σου; Έχεις τόση επιρροή νομίζεις, ώστε από μαλάκα να τον κάμεις τον κύριο τέλειο ή τη στρίγγλα να την κάνεις αρνάκι;

Ο άνθρωπος δυστυχώς δεν αλλάζει εύκολα. Πρέπει να του έρθει ο ουρανός σφοντύλι, να περάσει από μεγάλες διεργασίες για να μπει σε μια πορεία αλλαγής. Και πάλι. Ο πυρήνας, αυτό που είμαστε είναι εκεί. Αλλάζουμε πιστεύω στα μικρά, στα μεγάλα δύσκολα. Υπάρχει και μια μελέτη ότι μας καθορίζουν οι ορμόνες, αλλά μάλλον θα κάμω post για αυτό το θέμα από βδομάδας.

Και έτσι άτομα καλόβολα και ευγενικά μπλέκουν με άτομα που τους ψήνουν το ψάρι στα χείλη. Μένουν εκεί και υπομένουν καταστάσεις, που τους περισσότερους από εμάς θα τους έβγαζαν έξω από τα ρούχα τους. Επαναλαμβάνω και όμως μένουν εκεί. Γιατί;

Μπορεί να είναι αδυναμία, μπορεί να είναι συνήθεια από παλιά, που τραγουδούν οι Κατσιμιχαίοι. Είναι τόσο δύσκολο να σηκωθούν να φύγουν, ή μήπως κατά βάθος τους αρέσει; Παίζει και αυτό το ενδεχόμενο, αν και το θεωρώ απομακρυσμένο, κάποιος να του αρέσει να βασανίζεται.

Θα αμπελοφιλοσοφήσω το θέμα το σαββατοκυρίακο που θα απλώνω στο εξοχικό ενός φίλου μας στην Πάφο. Μας κάλεσε οικογενειακώς και πάμε να του διαλύσουμε το σπίτι. Παίζει μετά το βράδυ της Κυριακής να έχουμε ένα φίλο μείον...

29 comments:

  1. Κάποιοι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές και γι' αυτό συμβιβάζονται με αυτό που έχουν. επίσης, κάποιοι έφτασαν και αγάπησαν αυτόν που είναι δίπλα τους και είναι διαθετημένοι να ανεχτούν τα ελαττώματά του.
    Have fun στην Πάφο!

    ReplyDelete
  2. A, έννεν έρευνα !
    ΜΟΤΟΡΤΖΙΝΑ ΠΡΟΞΕΝΗΤΡΑ. Καλό !!
    Παραίτα, μπορεί να μπερτέψεις τζαι να τους έσιεις να σε πρήζουν με την πρώτη αναποδκιαν τους.

    "Υπάρχει και μια μελέτη ότι μας καθορίζουν οι ορμόνες, αλλά μάλλον θα κάμω post για αυτό το θέμα από βδομάδας."
    Αααα... έ την έρευνα τελικά, εκάλυψες την όμως μάνα, "μελέτη", χαχαχααααα...

    Γενικά το τέλειο ταίρι δεν το βρίσκεις. Γνωστό είναι. Τζαι να νομίζεις ότι με την άλλη/ο κάμνεις το τέλειο match, εγελάστηκες. Αλλά αν με ρωτάτε μια σχέση πρέπει να έσιει τζαι λλίον action. Κανένα ψιλοκαυκά, καμιά ένταση κλπ κλπ, εν μιλώ για πεταμένα βάζα υπόψιν.

    ReplyDelete
  3. It's the karma dear:)
    Moυ κάνει εντύπωση που αναρωτιέσαι για κάτι τέτοιο. Κάθένας μένει σε μια σχέση διότι παρόλες τις (στους υπόλοιπους προφανείς) δυσκολίες, ο ίδιος καλύπτει κάποια ανάγκη του. Συνειδητή ή υποσυνείδητη. Δατς ολ.

    ReplyDelete
  4. υποθέτω πως αυτή την υπομονή την λένε αγάπη. θα πεις είναι αυτό αγάπη? Τι να πω, και γω πολλές φορές αναρωτήθηκα. Ίσως πάλι δειλία. Φόβος. Ίσως καμιά φορά βολευόμαστε σε μια κατάσταση. Και όπως δεν αλλάζει ο θύτης, δεν αλλάζει και το θύμα αν μπορώ να τους χαρακτηρίσω έτσι.

    Καλές καταστροφές εύχομαι!! :D

    ReplyDelete
  5. Karma δεν μιλώ σε δυσκολίες στις σχέσεις. Ούτε για βία, που αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Είναι οι χέσεις που ο ένας προσβάλλει τον άλλο, τον υποτιμά συνεχώς, τον καταπιέζει. Σήκω σήκω κάτσε κάτσε. Να μην τον αφήνει να ζήσει τη ζωή του. να μην τον αφήνει να αναπνέει.

    ReplyDelete
  6. Αχ ωραία η Πάφος. Να περάσετε όμορφα!!!
    Στο γιατί σου δεν έχω απάντηση, μπορεί να μου περνάει και μένα από το μυαλό καμιά 10αριά φορές την ημέρα.. άπάντηση δεν βρίσκω.

    ReplyDelete
  7. Έχει δίκιο η karma... για να υπάρχει, κάτι εξυπηρετεί! Κρύβουμε πολύ μαζοχισμό μέσα μας... κάποιοι πιστεύουν οτι δεν αξίζουν μια καλύτερη σχέση. Κάποιοι έχουν μεγαλώσει με το να έχουν ανάγκη πάντα ένα δεκανίκι κ συνήθως όποιος το προσφέρει... χειρίζεται κιόλας τις καταστάσεις. Άλλοι δεν θέλουν να δουν την αλήθεια που βλέπουν όλοι οι άλλοι, μια κ η αλήθεια πονάει. Δυστυχώς όποια κ να είναι η αιτία, οι περιπτώσεις είναι πάρα πολλές!

    ReplyDelete
  8. Γιατί είναι άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση που πιστεύουν ότι ο άλλος τουςκάνει χάρη μόνο και μόνο που είναι μαζί τους. Πιστεύουν ότι δε θα βρεθεί κανένας άλλος να τους "αγαπήσει" όσο ο "σύντροφός" τους και γι'αυτό δεν τολμούν να φύγουν από μια φαύλη σχέση γιατί "πού να τρέχεις τώρα". Κυρίως όμως - και το πιστεύω ακράδαντα αυτό- έχει να κανει με έλλειψη αυτοπεποίθησης. Και πάντοτε ο "σύντροφος" φροντίζει να το θυμίζει αυτό στον καταπιεσμένο. Ίνταλος είσαι έτσι, είσαι τέλεια άχρηστος, είσαι τέλεια παλαβή/καθυστερημένη, εν κάμνεις για τίποτε, έφαα τα καλύτερα μου χρόνια μαζί σου κλπ.

    ReplyDelete
  9. Eolica, από το στόμα μου το πήρες! Χαμηλή αυτοπεποίθηση και ένας "σύντροφος" (αν αυτός είναι συντροφος, ο εχθρός πώς είναι;) που το εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Χρειάζεσαι πολλή δύναμη σε τέτοια κατάσταση για να φύγεις...

    ReplyDelete
  10. εσκούλλισεν με η εόλικα


    συν το ότι, στις περιπτώσεις όπου παιδί-μάλαμα παραμένει σε σχέση με μιαν ανυποθεθκιάν, η ανυποθεθκιά μπορεί να έshει ούλλην της την υπόθεση αλλού. She might suck nice.

    ReplyDelete
  11. Κλέφτης11 June 2010 at 12:39

    Οι σχέσεις 2 ατόμων με τον καιρό αλλάζουν. Ο ενθουσιασμός χάνεται και αν εν τυχεροί μηνίσκει η αγάπη. Αν όι το μόνο που υπήρχε εν ενθουσιασμός και εν υπάρχει πλέον. Ώσπου να φύει ο ενθουσιασμός, συνήθως γίνουνται "επενδύσεις". Γάμος, σπίτι, δάνεια, μωρά... Πλέον έσιει κάποιος να σκεφτεί πολλά πριν χωρίσει. Έσιει πολλά να ρισκάρει. Τζαι στο τέλος εγκλωβίζεται.

    ReplyDelete
  12. έτσι έτσι...οι άντρες που αξίζουν είναι με σκύλλες και οι γυναίκες που τα έχουν όλα είναι single. go figure...

    ReplyDelete
  13. she demon
    αν αξίζει ο άντρας σου, μόλις σε αποκάλεσες "σκύλλα"

    τζαι την μάμμα μου επίσης!!!
    >:(

    ReplyDelete
  14. επί του θέματος,
    όντως, αν ο σκύλλος/σκύλλα έσιει άλλα προσόντα, μπορεί να επανορθώνει για το γαβ γαβ...

    Ή μπορεί να μεινίσκει το θύμα με το θύτη για πολλούς λόγους, αν όι που αγάπη τζαι συμβιβασμό, για τα μωρά, επειδή φοάται ότι εν θα έβρει καλλύττερον/η, λόγω οικονομικής/συναισθηματικής εξάρτησης κλπ.

    Και στο τέλος τέλος, μπορεί κάποιος/α να φαίνεται σκύλλος/α αλλά να μην είναι (βλέπε Κουταλιανός)

    ReplyDelete
  15. Θα συμφωνήσω με την Eolica
    Πολλοί από αυτούς που μένουν σε μια σχεση που ουσιαστικά τους καταπατά τις ελευθερίες ειναι αυτοί που νομίζουν πως δεν αξίζουν κάτι καλύτερο και προτιμούν να βιώνουν μια τέτοια μιζέρια από το να μένουν μόνοι και να ψάχνουν και να μην βρίσκουν! Γιατί νομίζουν πως δεν θα βρουν κάτι καλύτερο!

    Αγνωστες λέξεις:
    εσκούλλισεν
    ανυποθεθκιάν

    Καλά να περάσετε στο φιλικό σπίτι! Σπάστε όλα και περάστε τέλεια!

    ΥΓ Κανέναν ελεύθερο φίλο δεν έχεις να μου γνωρίσεις εμένα κυρά προξενήτρα; αχαχαχα

    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  16. Κλέφτης11 June 2010 at 17:19

    Δύσκολη η μετάφραση...
    εσκούλλισεν = κάλυψε
    ανυποθεθκιά = ανυπόθετη, μειωτικός χαρακτηρισμός, αυτή που "δεν έχει υπόθεση"

    ReplyDelete
  17. Δεν εκτιμούν τον εαυτό τους. Εχουν πάρει απόρριψη από τους γονιούς και την κουβαλάνε.

    Μην αφήσετε τίποτα όρθιο!
    Περιμένουμε φωτογραφίες!

    ReplyDelete
  18. αμάν κόρη Νήρη..έκαψες με..χαχαχα. νομίζω κάθε γυναίκα είναι μια εν δυνάμει σκύλλα... :) αλλά δεν εννούσα αυτό ακριβώς. Συμβαίνει όμως να βλέπεις εναν και να λες "τι στο διάολο κάνει μαζί με αυτήν;" καθώς και να βλέπεις μια κουκλάρα και να λες "πως και είναι ακόμα ελεύθερη;"

    ReplyDelete
  19. @she demon,
    εγώ είμαι αυτή η κουκλάρα χαχαχα

    @Κλέφτης,
    σε ευχαριστώ πάρα πολύ. το δεύτερο δεν υπήρχε περιπτωση να το φανταστω με τίποτα!

    ReplyDelete
  20. Καλά δε ντρέπεται η Coula καθόλου; Την έχω ᾽κανονίσει᾽ με τα καλύτερα παιδιά του αθηναικού ιστολογικού στερεώματος και θέλει να επεκταθεί και στο κυπριακό; Ου να μου χαθείς δίμετρη Cou(κ)lara! Για τις άλλες τι θα μείνει δηλαδή; Ε;

    Σπάστε του το σπίτι! Καλέσματα δεν ήθελε

    ReplyDelete
  21. Eμενα η γνωμη μου ειναι οτι ολα στη σχεση τα ρυθμιζει το θεμα της αυτοπεποιθησης....
    Βεβαια παιζει καπως και το θεμα που λεει ο κλεφτης με τον εγκλωβισμο..Αλλα για τους..χαζους..Κανενας δεν πρεπει να θυσιαζει τη ζωη του,για τις δοσεις του δανειου...
    Ουτε για τα παιδια..Γιατι αυτα τα καταλαβαινουν ΟΛΑ απο ενστικτο...

    ReplyDelete
  22. ΡΕ ΚΟΥΛΑ...ΑΜΑΝ ΡΕ..Δικιο εχει το μαμουλι...
    Σε λιγο θα βαλεις διαφημηση στα λεωφορεια...
    Γιγαντοαφισα...
    Παρε και το αεροστατο της ΓΚΟΥΤΓΙΑΡ...

    ReplyDelete
  23. Καλέ Μαχαίρη μη τσιμπάς....

    το μαμούλι τα λεει γιατι με ζηλευει που εχω 2 μετρα ποδια ενω αυτη μισό και με το ζόρι!

    Και πηγε και με πάντρεψε η ατιμη με εναν τυπο άγνωστο!

    θελει να με παντρεψει με οτι να ναι για να φυγω απο τη μεση! καταλαβες;

    αχαχαχα

    Ακους εκει, θα μου βγαλετε το ονομα εσεις!

    ReplyDelete
  24. @Coula: Ιιιιιιιιιιιιιιιιιι σα δε ντρέπεσαι!! Δε φτάνει που σε ζευγαρώνω με λες και ζηλιάρα και από επάνω!

    Αυτά είναι αγαπητοί μου! Αχαρηστία! Τα βλέπετε και μόνοι σας...

    Υ.Γ. Και για να εξηγούμαστε: Δεν είναι άγνωστος. Είναι γνωστός άγνωστος!!!

    ReplyDelete
  25. χαχαχαχα

    @mamouli,

    εγώ είμαι ελευθερο πνεύμα και ελευθερο πουλι κι ωραιο! ζευγαρωνω μονη μου! με οποιον θελω και οποτε θελω....αχαχαχα

    ελα το διαλυσαμε το μπλογκακι της Μανας
    παμε σιγα σιγα

    ReplyDelete
  26. konta imaste sto na tou dialisoume to spiti. tin pisina pantos tin ehoume kani san ta moutra mas. Coula feel free na dialisis to blog.
    Re mamouli ase tin. mpori i tihi tis na ine stin Kipro, pou xeris? Tora pou matheni na mas katalaveni kiolas pios tin piani.

    ReplyDelete
  27. ΚΟΥΛΑ...ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ...
    Δες τε η πρωτη ΕΡΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ....
    ΜΑΜΟΥΛΙ πιαστηνε ρε γιατι μας το φαγανε το κοριτσι...
    Γι αυτο της κανατε μαθηματα...Ε...
    Δεν τη δινουμε κυριοι Κυπριοι αδελφοι μας γιατι δεν εχουμε πολλα τετοια κοριτσα....

    ReplyDelete
  28. νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά οι άνθρωποι κάνουν μεγάλους συμβιβασμούς για να μην μείνουν μόνοι... αυτό το είδα να συμβαίνει πολλές φορές... είναι που στην Κύπρο κυριαρχεί το μοτίβο "πατρίς θρησκεία οικογένεια" κι αν μείνεις εκτός δεν υπάρχει κοινωνικός ιστός να σε "σηκώσει"...

    ReplyDelete
  29. Λοιπόν μάνα μου!

    Θα βρεις την λιγότερο χωριάτισσα φίλη σου, με μεγάλο στήθος και με σπουδές και θα μου την φέρεις να τη γνωρίσω. ΟΚ?

    Επίσης, επί του θέματος. Πιστεύω ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει κόσμος που να ασχολείται με πράγματα στον ελεύθερο του χρόνο. Οπότε, για να μην βαριούνται, τα φτιάχνουν μεταξύ τους να περνά η ώρα. Νομίζω ότι στην Κύπρο το 70% των ζευγαριών είναι μαζί επειδή απλά δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν.

    Και δεν φτάνει που είναι μαζί από συνήθεια, γκρινιάζουν και στις παρέες τους ότι κατά βάθος βαριούνται το έτερον. Και μας τα πρήζουν. Είμαστε δυστυχώς μικρός πληθυσμός, με δυσκολία θα βρεις κάτι που να ανταποκρίνεται στα θέλω σου. Εξ ου και το 1/3 των αντρών είναι σε σχέση με ξένη...

    Τέλος πάντων, περιμένω με αγωνία τα προξενιά σου! (Παρεμπιπτόντως, είμαι 30, 1.88μ, 85κ. και διαγωνίζομαι για όλους τους τίτλους!)

    ReplyDelete