Monday 21 June 2010

Σειρά μας για πουτανιές


Σήμερα με έπιασε το πολιτικό μου. Blame the nice weekend that I had.

Ας βάλουμε κάτω τρία δεδομένα που έχουμε. Το πρώτο είναι πως οι ΗΠΑ είναι θυμωμένες με την Τουρκία. Όχι απλά κρατούν μούτρα, τα έχουν πάρει άγρια στην κράνα. Γιατί σου λέει δεν γίνεται κύριος, να σε υποστηρίζω σε κάθε περίπτωση, να ξεχνώ ότι μου έκλεισες τις βάσεις όταν ήθελα περάσματα για το Ιράκ, να πραγματοποιεί ο πρόεδρος μου επίσκεψη να σε κάμνω φοινιτζιά, και εσύ με την πρώτη ευκαιρία να αρχίζεις τα σούρτα φέρτα με τον κύριο ένα εχθρό μου. Δεν γίνεται. Έχει και η ανοχή τα όρια της. Η υποστήριξη της Τουρκίας προς το Ιράν, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Έχουμε δεύτερο δεδομένο ότι η Τουρκία ετοιμάζει κινήσεις στο κυπριακό. Κάτι έλεγαν για το Νοέμβριο, ότι εκεί θα μπουν τα δύο μας πόδια σε ένα παπούτσι. Βρισκόμαστε σε κλοιό πιέσεων, αν και μια ζωή σε κλοιό, θυμάμαι να είμαστε.

Το τρίτο δεδομένο, είναι πως το Ισραήλ δεν θέλει να δει μπροστά του την Τουρκία. Στην ανταπόκριση του, ο Μιχάλης Ιγνατίου για τον Φιλελεύθερο, έγραψε πως το ισραηλινό λόμπι στην Ουάσιγκτον είναι τα μάλα εκνευρισμένο από τους Τούρκους. Οι εβραϊκές οργανώσεις έχουν κινητοποιηθεί και εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της Άγκυρας. Και αν επαληθευτεί η πληροφορία ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να ανακοινώσει την κατάργηση της στρατηγικής σχέσης Τουρκίας –Ισραήλ, στην οποία επένδυσαν δισεκατομμύρια οι αμερικανοί, καταλαβαίνουμε ότι μάλλον θα γίνει χαμός.

Και αφού βάλαμε τα δεδομένα μας κάτω, περνούμε στο ζουμί. Εμείς τι κάνουμε; Μένουμε απαθείς ως συνήθως και περιμένουμε τα γεγονότα, όπως πάντα να μας προλάβουν; Αμολούμε τις διπλωματικές μας υπηρεσίες (ωχ αμάν) και το παίζουμε θύματα και αδικημένοι;

Το ερώτημα είναι. Γιατί να μην εκμεταλλευτούμε και εμείς μια φορά τις καταστάσεις. Μια φορά, να κάνουμε εμείς τις πουτανιές, αντί να αφήσουμε τους άλλους. Αν το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να τα βάλει με την Τουρκία, γιατί να μην το υποστηρίξουμε; Δεν κατάλαβα, τόσο καιρό που υποτίθεται ότι υποστηρίζουμε τους άραβες, χαϊρι δεν είδαμε. Μια χαρά αναγνώρισε το ψευδοκράτος η Ισλαμική Διάσκεψη.

Οι Εβραίοι, έχουν πολιτική δύναμη, έχουν επιρροή στην Ουάσιγκτον, έχουν και χρήματα. Εμείς δεν έχουμε τίποτε από αυτά. Το παιχνίδι είναι ενδιαφέρον και έχει επιπτώσεις άμεσες στα εθνικά μας θέματα. Ας δούμε μια φορά, τι μας συμφέρει. Θα σκεφτούμε ότι θα θυμώσουν για παράδειγμα, οι άραβες αν πάμε με το Ισραήλ; Ας πιουν ξύδι. Όσο η Τουρκία πλησιάζει το Ιράν, έχουμε εμείς την ευκαιρία να πάμε πιο κοντά στην Ουάσιγκτον.

23 comments:

  1. πέρκι να τα σκέφτεσαι τζιαι που τα σοβαρά τωρά τούτα.

    κόρη μου;!;! σύνελθε!!!
    Ίντα CHANCE! Έshει ποττέ. !!ΕΜΕΙΣ!! Να στενοχωρήσουμε τη μητέρα Τουρκία;!!!

    Εμείς παραμένουμε στοχοπροσηλωμένοι στες whatever συμφωνίες που προνοούν τες whatever ανυποθεθκιές για να δείξουμε ότι είμαστε καλά παιδάκια και ότι εν η κυρία τουρκία που κάμνει αταξίες και να της θυμώσει η θεία αμερική.

    προσωπικά αντρέπουμαι πάρα πολλά για την ΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ πολιτική μας. Είμαι σίουρη ότι ΟΥΛΛΟΣ ο κόσμος τζιαι ειδικά ΟΥΛΛΟΙ οι ταλαιπωρημένοι λαοί στυλλομμαθκιάζουν με τη στάση μας ("they beg for friendship with their oppressor?! In which sci-fi?")

    ReplyDelete
  2. Your comment was published.

    Ναι, εεεε;!!! γουάου. Γιατί εν το θωρώ τζιαι βαρκούμαι να το ξαναγράψω;

    ReplyDelete
  3. και σιγά μην μας υποστηρίξει η Ουάσινγκτον. Το πολύ πολύ να μας στείλει και εμάς εδώ στρατεύματα για να μας ενώσουν και να "φέρουν την ειρήνη" όπως έκαναν και παλιά. πάγια πολιτική να ανακατώνονται imish ειρηνικά και να βομβαρδίζουν imish κατά λάθος νοσοκομεία και σχολεία. όταν ήμουν Αμερική έκαναν εισβολή στο Ιράκ και το ονόμαζαν OPERATION IRAQI FREEDOM (MY ASS) και όχι πόλεμο.

    ReplyDelete
  4. Η ερώτηση θα έπρεπε να ήταν: τελικά τον θέλουμε τον ξένο δάχτυλο ή όχι?

    ReplyDelete
  5. @psychia
    Τον θέλουμε τον ξέον δάχτυλο. Απλά δεν τον θέλουμε εις τον πρωκτόν!

    ReplyDelete
  6. Κλέφτης21 June 2010 at 13:06

    Το άκρον άωτο της αθλιότητας. Μια χώρα να παρακαλά να την καταπιέσουν οι ΗΠΑ για να σταματά να την καταπιέζει η Τουρκία. Εν πολλά pathetic να ψάχνουμε συνέχεια νέους αφέντες ρε γμτ. Η δουλοπρέπεια στο μεγαλείο της. Προτείνω η κυβέρνηση μας να πουλήσει τούτον τον κωλονησί στην Κίνα, με τα λεφτά να αγοράσει 2-3 νησούθκια στον Ειρηνικό και να μεταναστεύσουμε μαζικά και να αφήκουμε άλλους να σφάζουνται για τη "στρατηγική θέση" του ξερότοπου.

    ReplyDelete
  7. Στο επόμενο Σχέδιο Αυνάν, να το βάλουν σαν επιλογή: πωλείται όπως είναι επιπλωμένο

    ReplyDelete
  8. ή να πουλήσουμε εμείς την κυβέρνησή μας στην Κίνα τζιαι στη θέση τους να φέρουμε 2-3 ψαράες που τον Ειρηνικό να δεις τι χαϊριν που θα δούμεν θκυο ππαλιές.

    ReplyDelete
  9. @Sike
    Εν θα καταδεχτούν οι Κινέζοι να τους πιάσιν...εννα δούν το label πας τη ράshιη τους που εννα γράφει "Made in Cyprus" τζαι εννα σύρουν πίσω!

    ReplyDelete
  10. Προτείνω να κάνουμε βιβλιαράκι με τις επιλογές που προτείνουμε στην κυβέρνηση και την ερχόμενη Κυριακή να το διανείμει ο Φιλ μαζί με το Down Town...

    ReplyDelete
  11. Αν το δεις ψυχρά δεν υπάρχει θεωρητικός λόγος για να *μην* πάμε κοντά στο Ισραήλ.

    Αν θα γίνει αυτό όμως πρέπει να υπάρχει τουλάχιστο μετρήσιμο συμφέρον.

    Αυτή την περίοδο το Ισραήλ είναι πιο απομονωμένο, απ’ ότι συνήθως ας πούμε. Άρα υπερβολική ταύτιση μαζί του δεν συστήνεται.

    Από την άλλη, και αυτή είναι η ερώτηση του €1000000: θα βοηθήσει τη λύση του Κυπριακού μια τέτοια κίνηση; Γιατί αυτό έχει σημασία, όχι αν θα «στριμώξουμε» περιστασιακά και για λίγο την Τουρκία.

    Και για να μην ξεχνιόμαστε, εγώ είχα θεωρήσει ορθή την αποστασιοποίηση της κυβέρνησης μας από τον στολίσκο που οδήγησε στην γνωστή σφαγή.

    Ως εκεί όμως.

    ReplyDelete
  12. Μια ζωή τζοιμισμένοι εννά είμαστε και εννά μείνουμε. Τζαι τούτο το ποστ πάει στους υπο κάλυψη τουρκολάγνους που βρίσκουν δικαιολογία οτι ο μόνος τρόπος να λυθεί το κυπριακό είναι να κάτσουμε της τουρκίας. Τωρά ρε ηλίθιοι που κάποια πράματα(τα άνωθεν γεγονότα όπως τα παράθεσε η μάνα) ήρταν βολικά γιατί να μεν το εκμεταλλευτούμε??
    Έτο, παραδεχτείτε οτι σας αρέσκει να σας τον βάλουν οι τούρτζοι τζαι κανεί.

    ReplyDelete
  13. Τζιαι ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ αποφασίσετε ούλλοι ότι εν de facto τα δεδομενα που επαραθεσε η Μάνα τζιαι εν σωστά. Τζιαι αποφασίσετε ούλλοι ότι εν υπάρχει καμία περίπτωση η Τούρκικη Διπλωματία με 500+ χρόνια ζωής τζιαι εμπειρίας να τα έβρει πάλε με τους Εβραίους τζιαι τους Αμερικάνους οπότε σε έτσι ενδεχόμενο να μείνουμε παραπάνω (πάλε) εκτεθειμένοι. Μιάν ζωήν αναλύσεις του καφενε.

    ReplyDelete
  14. ρε συ Κύκκο γιατί να μην είμαι σωστή;

    ReplyDelete
  15. http://www.virtualjerusalem.com/news.php?Itemid=3095

    ReplyDelete
  16. http://www.huffingtonpost.com/abraham-h-foxman/the-tragic-fraying-of-the_b_617822.html

    ReplyDelete
  17. Εγω πιστευω οτι ειναι ΒΑΛΤΗ η Τουρκια να κανει το φιλο στο Ιραν..Θα ρθει ωρα που θα τους προδωσουν κι αυτους οπως ολους....
    Να πλησιασει η Κυπρος η η Ελαδα το Ισραηλ,δεν θα μας πιστεψει κανεις..Και οι ιδιοι οι Ισραηλινοι το ξερουν πως κανουν λαθος και θα προσπαθησουν να ξεμπλεξουν...[μεσω Τουρκιας ισως η κατω απο την...πιεση της]
    Εμεις[ολοι]μονο με τους Αραβες μπορουμε να ειμαστε....
    Τουλαχιστον ετσι ΠΟΥΛΑΜΕ ΗΘΙΚΗ...
    ΑΦΗΝΩ την αντιδραση του κοσμου...

    ReplyDelete
  18. Αγαπητή Μάνα, αν και αχρείαστο, να ξεκαθαρίσω ότι εν είναι επι προσωπικού η κριτική. Στα παρακατω: Πηγές solid (ο Ιγνατίου εν συγκαταλέγεται σίουρα σε αυτήν την κατηγορία0 εν έχουμε ότι συμβαίνουν τα 3 γεγονότα που περιγράφεις. Η ευρύτερη εικόνα είναι κάτι που αγνοούμε. Μιλάς για μία εξίσωση με πάρα πολλές παραμέτρους. Είμαστεν τζιαι εμείς σαν γεωγραφικός χώρος μιά που τζείνες τες παραμέτρους. Πιθανότατα η πιο ασήμαντη.Εν έχουμε κανένα μοχλό πίεσης έναντι καμίας πλευράς, ούτε τίποτε να πουλήσουμε που ενδιαφέρει κανένα σοβαρά. Τούτες οι 3 οι χώρες αντιθέτως (ΗΠΑ,Ισραήλ,Τουρκία)έχουν πολλύ πλούτο να μοιραστούν μεταξύ τους. Κάπου θα τα έβρουν. Τες ίδιες απλοϊκές σκέψεις έκαμνει τζιαι ο Μακάριος το '70 που ενόμιζεν ότι εμπορούσεν να περιπέξει τες μεγάλες δυνάμεις τζιαι να εκμεταλλευτεί τον Ψυχρό Πόλεμο. Τα αποτελέσματα ξέρεις τα. Δυστυχώς η Ιστορία εν αδίστακτη τζιαι τυγχαίνει να κυβερνούμαστεν που Μακαριούθκια ανέκαθεν.

    ReplyDelete
  19. Καταλαβαίνω αυτό που λες και ίσως τα πράγματα αύριο να είναι εντελώς διαφορετικά. Γίνονται εκλογές στην Τουρκία, φεύγει ο Ερντογάν πάμε πίσω στις εποχές, όπου οι Κεμαλιστές έκαναν ό,τι ήθελαν.
    αλλά θα ήθελα μια φορά, μια φορά στην πολιτική και διπλωματική μας ιστορία να φανούμε καπάτσοι, να εκμεταλλεύτουμε ευκαιρίες, να κινηθούμε ευέλικτα. μια ζωή αφήνουμε τις εξελίξεις να τρέχουν, και στο τέλος τρέχουμε πίσω τους.

    ReplyDelete
  20. Κλέφτης22 June 2010 at 11:59

    @Kykkos
    Μπορεί να έχεις και απόλυτο δίκιο σε ότι αφορά τη διπλωματία Τουρκίας-Ισραήλ-ΗΠΑ. Αλλά εν καταλάβω ποια στοιχεία αμφισβητείς. Το ότι περνούν κρίση οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ; Ούλλα τα ΜΜΕ με τούτον ασχολούνται το τελευταίο διάστημα. Εν κάτι που άρκεψε στο Νταβός και εξέσπασε με την αποστολή στη Γάζα. Το τι έννα γίνει στο μέλλον και αν τα έβρουν εξαρτάτε που πολλές παραμέτρους. Ακόμα και να τα έβρουν εν αναιρεί το γεγονός ότι εν σε ένταση οι σχέσεις τους. Απλά έθελες να αμφισβητήσεις τον Ιγνατίου; Εν δεδομένο, εν επεριμέναμε τον Ιγνατίου να μας το πει. Τζείνος έπιασε ένα ειδησεογραφικό θέμα και ασχολήθηκε. Άλλο το να αμφισβητείς την εγκυρότητα ενός δημοσιογράφου και άλλο να αμφισβητείς μιαν είδηση (που ασχοληθήκαν μαζί της χιλιάδες δημοσιογράφοι σε ούλλον τον κόσμο) απλά και μόνο επειδή ασχολήθηκε μαζί της κάποιος που εν γουστάρεις για τον άλφα ή βήτα λόγο.

    ReplyDelete
  21. @Κλέφτης

    Αγαπητέ Κλέφτη. Αναμένω να μου αποδείξεις απτά τα πάρακάτω : α) "...Το πρώτο είναι πως οι ΗΠΑ είναι θυμωμένες με την Τουρκία. Όχι απλά κρατούν μούτρα, τα έχουν πάρει άγρια στην κράνα.." και β)"...Το τρίτο δεδομένο, είναι πως το Ισραήλ δεν θέλει να δει μπροστά του την Τουρκία..."

    Για τον Ιγνατίου εν θα συνεχίσω, το άτομο εν ανάξιο σχολιασμού.

    ReplyDelete
  22. Κλέφτης22 June 2010 at 13:27

    Αντιδράσεις αμερικανών πολιτικών δε δαμέ http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=338178&dt=17/06/2010, κινήσεις του εβραϊκού λόμπι δαμέ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=16392952, φραστική επίθεση του Ερντογάν κατά του Ισραήλ δαμέ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=10978977, ανακοίνωση του ισραηλινού ΥΠΕΞ κατά του Ερντογάν δαμέ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=9804867, άποψη των ισραηλινών ψηφοφόρων δαμε http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=336714&dt=10/06/2010, πρώτες κινήσεις του Ισραήλ κατά της Τουρκίας δαμέ http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=144667&cid=5

    ReplyDelete
  23. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3913578,00.html


    http://www.reuters.com/article/idUSTRE65T5BB20100701

    ReplyDelete