Thursday, 15 July 2010
Ο συμβαλλόμενος
Το ξέρω ότι κινδυνεύω να ακούσω φωνές από τη gay κοινότητα. Αδιαφορώ. Το post δεν έχει σκοπό να σπείρει ζιζάνια ή να προκαλέσει.
Έχουμε και λέμε. Διαβάζω είδηση από την Αργεντινή. Don’t cry for me Argentinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Λοιπόν, έγινε η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που επιτρέπει τους γάμους ομοφυλόφιλων. Ήταν ένα νομοσχέδιο που προώθησε και επέβαλε η πρόεδρος Κριστίνα Κίρχνερ. Όσοι δεν τη θυμούνται είναι μια κυρία γύρω στα 50, λες και βγήκε από βραζιλιάνικη σαπουνόπερα, φουλ μπότοξ, ταγεράκια στιλ Κόλινς αλά Δυναστεία. Άσχετο με το θέμα, μας, πάμε παρακάτω.
Ο νόμος αυτός στην Αργεντινή αλλάζει τον Αστικό Κώδικα, ειδικά την έκφραση σύζυγος και γυναίκα που αντικαθίσταται πλέον με τον όρο συμβαλλόμενοι. Οι σύζυγοι μπορούν να υιοθετούν παιδιά και έχουν τα ίδια δικαιώματα.
Μου άρεσε πολύ, ενθουσιάστηκα με τον όρο συμβαλλόμενοι. Είχε πολλή έμπνευση αυτός που το σκέφτηκε. Εντάξει, είναι ένα ζήτημα υποθέτω, πώς να αποκαλείς τα δύο άτομα σε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι. Αλλά, ο όρος είναι πολύ καλός για να το έχουν αποκλειστικότητα.
Σύζυγος μίσσιμου. Ενώ συμβαλλόμενος ακούγεται πολύ καλύτερο. Τουλάχιστον υπονοεί ότι και τα δύο μέρη συμβάλλουν στην επιτυχία ή στην αποτυχία ενός γάμου. Το σύζυγος έχει μια αρνητική χροιά όπως και να το κάνουμε. Κάτω από τον ίδιο ζυγό. Αυτόματα ο νους του άλλου πάει σε κάτι μη θετικό. Άλλη χάρη του συμβαλλόμενου.
Λέω από τώρα και στο εξής να καταργήσω όρους όπως ο άντρας μου, σύζυγος, έταιρον ήμισι, husband etc etc και να κρατήσω το συμβαλλόμενο. Παράδειγμα. Να σας συστήσω. Από εδώ η Μαρία, συνάδελφος, από εδώ ο συμβαλλόμενος Μοτορτζής.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Το βίτεο που έβαλες αλλό νάκκον να μεν το χωρεί (στο πλάτος) η οθόνη του λάπτοπ...
ReplyDeleteεν είμαι του ΙΤ να ξέρω να το σάσω έτσι το άλλαξα χα χα.
ReplyDeleteΚότζια λεβέντην του ΙΤ σου εδώκαμεν...εν σε εκπαίδευσεν ακόμα;
ReplyDeleteΟ συμβαλλόμενος ΙΤ βαρκέται να με διδάξει. προτιμά να παίζει μοτόρες με τις κόρες.
ReplyDeletemallon en gay o motortzis
ReplyDeleteΟύλλα τζ' ούλλα γκέι ο Μοτορτζής εν ένει.
ReplyDeleteΝαι βρε μανούλα, και στο δικό μας δίκαιο ο γάμος θεωρείται "σύμβαση", ενώ ο αρραβώνας "προσύμφωνο"!
ReplyDeleteσηκώνει σκέψη το θέμα
ReplyDeleteΚι εμενα καλο μου φαινεται το...συμβαλλομενος...
ReplyDeleteΑλλα ψηφιζω υπερ του ορου ΣΥΖΥΓΟΣ για να...προειδοποιουνται καπως οι ανυπαντροι...
Αστειευομαι βεβαια...
Στο θεμα των γαμων γκαιη ζευγαριων, παντως, ενω δεχομαι τον θεσμο, εχω οπωσδηποτε ενδοιασμους στο θεμα της...υιοθεσιας παιδιων...Δεν ξερω...Το παιδι πως θα ερμηνευσει τη διαφορα απο ενα στρειτ
ζευγαρι γονεων και τι επιπτωσεις θα εχει πανω του...
Μηπως να διναμε τωρα τη δυνατοτητα του γαμου και να αφηναμε για αργοτερα την υιοθεσια...???
Ε μα μετά πως θα λαλούμε απ' εδώ η γυναίκα μου και απ εδώ το αίσθημα μου? Απ'εδώ η συμβαλλόμενη μου και απ' εδώ το αίσθημα μου? Εν πάει. Πρέπει να αλλάξουμε όνομα τζιαι στο αίσθημα..
ReplyDeleteΕννα το σκεφτώ τζιαι θα σε ενημερώσω.
ο συμβαλλόμενος; η συμβαλλόμενη; τα συμβαλλόμενα;
ReplyDeleteΣας χαιρετώ,
ReplyDeleteΈχω διαβάσει την είδηση που λες για την νομιμοποίηση των γκευ γάμων και υιοθεσιών απο γκέυ άτομα! Δεν επεσε στην αντίληψη μου αυτό που λες για "συμβαλόμενους"! Μιλάς για επίσημη ανακοίνωση ή μήπως ήταν ατυχής μετάφραση?
Οχι δεν κάνω καμμια επίθεση έτσι μην το πάρει κανένας στραβα :)
Βάζω ένα λινκ απο το μπλογκ μου για γάμους και υιοθεσίες απο ΛΟΑΔ άτομα αν ενδιαφέρεται κάποιος να το διαβάσει!
http://blogskepseon.blogspot.com/2010/05/blog-post_10.html
Τουλάχιστον είναι ένα κείμενο γραμμένο απο ομοφυλόφιλο άτομο (εμένα) και θα ήταν ενδιαφέρον να δει καποιος/α πως σκέφτετε και η άλλη πλευρά! Σχόλια και συζητήσεις δεκτά!:)
Ευχαριστώ για την φιλοξενία συγνώμη για την φλυαρία! :)
Την είδηση τη βρήκα από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν τη μετάφρασα εγώ.
ReplyDeleteκάθε άποψη είναι σεβαστή και είναι ωραίο να ακούγονται διάφορες γνώμες και ιδέες, μόνο έτσι προχωρούμε μπροστά για αυτό μην απολογείσαι αν είπες πολλά. είναι χαρά μου στο μπλογκ μου να γίνεται διάλογος. θα διαβάσω το κείμενο που λες με προσοχή.
Έτσι κι αλλιώς ο γάμος είναι σύμβαση, αρα θα μπορούσαν να λεγονται και συμβασιούχοι!!!
ReplyDeleteαχαχαχα
φιλιά