Friday 30 July 2010

Σήμερα γάμος γίνεται

Για άλλο θέμα ήρθα κουρδισμένη να γράψω και σε άλλο θα καταλήξω. Όχι, δεν ευθύνεται ο πυρετός που με κρατά από τα ψες. Γελοίο πράγμα πάντως. Μια από τις πιο ζεστές νύχτες του χρόνου, κρύωνα. Και όχι μόνο κρύωνα αλλά επειδή δεν κατάλαβα ότι έχω πυρετό, άρπαξα την κουβέρτα και σκεπάστηκα, με αποτέλεσμα να τον ανεβάσω κι άλλο. Μια χαρά θα είμαι, κατέβασα το μισό μπουκάλι από το αντιπυρετικό των κόρων.

Το Σάββατο παντρεύεται η κόρη των Κλίντον. Ξέρω, ξέρω. Ακούμε Κλίντον και ο νους μας πάει στη Λεβίνσκι. Ε λοιπόν, η Τσέλσι ξεπέρασε τα τραύματα που της άφησαν οι γονείς της, και παντρεύεται τον καλό της. Μέχρι εδώ, καλά είμαστε.

Όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος Ομπάμα αν θα πάει στο γάμο, απάντησε πως όχι γιατί είναι προσωπική υπόθεση των Κλίντον... Πολύ μου άρεσε αυτό. Φαντάζεστε κυπριακό γάμο και οι γονείς να μην καλούν τους συναδέλφους τους, γιατί είναι προσωπική υπόθεση των παιδιών τους; Μουαχα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

Κατ’ αρχή σε μας είναι αδιανόητο να μην καλέσουν οι γονείς τους γνωστούς, τους φίλους τους, τους συναδέλφους τους. Μα τον βλέπω κάθε μέρα στη δουλειά, ντροπή να μην τον καλέσω, δεν ‘πα να είναι ο θυρωρός που του λένε μια καλημέρα ή ο τεχνικός που τον βλέπουν τυχαία στην καντίνα.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Κύπριος ή Κύπρια που να παντρεύτηκε και να μην μάλλωσε με τους γονείς ή τα πεθερικά του για το πόσους θα καλέσουν στο τραπέζι. Που να μην πέρασε νύχτες να κάνει προσθαφαιρέσεις για να βρει τρόπο να χωρέσουν όλοι όσοι οι γονείς θέλουν. Ε, δεν γίνεται κύριος. Όταν σου λένε ότι η τάδε αίθουσα χωρεί 250, μην το παιδεύεις. Δεν θα τους βάλεις να κάτσουν ο ένας πάνω στον άλλο για να χωρέσει 300.

Μια θεία μου πριν δυο τρία χρόνια με καμάρι έλεγε ότι είπε της κόρης της να περιορίσει τους φίλους της που θα καλούσε, γιατί έπρεπε να καλέσει όλο το συγγενολόι και τους συναδέλφους... HEEEEEEEEELP.

Ενώ κοίτα την Χίλαρι, περνά αμέτρητες ώρες με τον Ομπάμα. Ταξίδια, διασκέψεις μέρα νύχτα. Αλλά δεν θα τον καλέσει στο γάμο της κόρης της. Ούτε καν για έχει να λέει ότι ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο πρόεδρος της Αμερικής. Μην αναφερθώ στον πρόεδρο της Βουλής μας. Λεβέντης. Τρίτος γάμος και είχε διάθεση για χαρές και πανηγύρια. Κάλεσε όσους ήξερε και δεν ήξερε.

Πίσω στους Κλίντον, τώρα, δεν ξέρουµε ποιοι ακριβώς θα παρίστανται, είπαμε ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θα είναι, ούτε ξέρουµε πόσοι θα είναι οι καλεσµένοι (γύρω στους 400 µε 500 υπολογίζεται, µε τον όρο της Τσέλσι να τους γνωρίζει όλους προσωπικά). Λοιπόν, θέλω να ξέρω πόσα Κυπραίοι στο γάμο τους ήξεραν προσωπικά τους καλεσμένους. Εγώ τους έμαθα, όλους γιατί ο πεθερός μου που στεκόταν δίπλα μου στα χαιρετίσματα, επέμενε να μου τους γνωρίζει όλους! Από δω ο τάδε, καλός φίλος, από δω ο τάδε καλός συνάδελφος. Θα φανώ κυνική να πω ότι ευτυχώς καλά ήταν και τα ποσά που άφησαν στα φακελάκια;

Παρασκευή σήμερα, πριν μεγαλώσει και άλλο ο πυρετός συνεχίζω τη δουλειά μου. Το θυμήθηκα αυτό το τραγούδι και το βάζω να μας φτιάξει το κέφι.

22 comments:

  1. Έχω ακούσει πως στους κυπριακούς γάμους πέφτει πολύ χρήμα από τους καλεσμένους!

    Ισχύει;;;;;;

    Πάντως προσωπικά θα ήθελα να παντρευτώ σε ένα μικρό εκκλησάκι με 50 φίλους όλους κι όλους και μετά πάρτυ σε ένα κλαμπάκι κι όχι με τα ξενέρωτα κλαμπατσίμπαλα να σου παίρνουν το κεφάλι!

    Αλλά τελικά όλοι συμβιβαζόμαστε με τα έθιμα!

    Καλημέρα Mana

    ReplyDelete
  2. Περισσότερο συμβιβαζόμαστε με τους γονείς για να μην τους χαλάσουμε το χατήρι πιστεύω. ίσως επειδή βλέπουμε ότι για εκείνους αυτή η μέρα, να έχει πολύ πιο μεγάλη αξία από εμάς.

    πέφτει χρήμα μπόλικο η αλήθεια να λέγεται, αλλά είναι και μεγάλος ο αριθμός των καλεσμένων. σκέψου γάμους με 3000 ατόμα. γενικά οι κυπριακοί γάμοι τείνουν να καταλήγουν σαν τα πανηγύρια :)

    καλή σου μέρα Cούλα dearest.

    ReplyDelete
  3. Ξέρω περίπτωση που ετυπώσαν 8 χιλιάδες προσκλητήρια!

    ReplyDelete
  4. Ξερω περίπτωση γιατρός που πάντρευε την κόρη του και τύπωσε 10,000 προσκλητήρια. όσοι επέρασαν από το ιατρείο του τους κάλεσε! εννοείται περισσότεροι από τους μισούς δεν πάτησαν.

    ReplyDelete
  5. Αυτοί δεν είναι γάμοι...

    είναι υπερπαραγωγές...

    Ήμαρτον!!!!!

    Αυτό θα πει ...κι η κουλή Μαρία...

    χαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  6. Οι πιο άτυχοι είναι οι ιατροδικαστές πάντως...δεν μπορούν να καλέσουν τους πελάτες τους!

    ReplyDelete
  7. eixa megali sizitish gia to thema me thn megalomhtwr (akoma den ton eidamen tziai giannhn to efkalamen) enw h idia paizei mou thn thriska "pantreftou agaph mou, eulogia enopion tou theou" otan ths eipa oti paizei na pantreftw sthn Kryoxwra (se orthodoksh ekklisia vevaiws vevaiws) tziai oi kalesmenoi na einai 100 atoma to polly, agkristiketziai eipe "e kalo men pantrefteis katholou!"

    ReplyDelete
  8. @invictus...

    axaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

    άπαιχτοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

    Τι ίδιο και οι νεκροθάφτες...

    αχαχαχαχα

    ReplyDelete
  9. @ Post
    Επάντρεψε άλλο παιδί η μεγαλομήτωρ ή θα βγάλει το άχτι της πάνω σου; αν είσαι το πρώτο, μην περιμένεις με τίποτε να αποδεχτεί το γάμο στην Κρυοχώρα. θα έρθει μεν αλλά μια ζωή θα σου το φακκά. τζαι εγώ εν επάντρεψα το παιδί μου στον τόπο μου.

    ReplyDelete
  10. καλά, όχι ότι κι εδώ στην Ελλάδα πάμε πίσω....Εκατοντάδες καλεσμένοι, χιλιάδες ευρώ σκόρπισμα, πολύ κουτσομπολιό και νταβαντούρι γενικώς. Και το χειρότερο ξέρεις ποιό είναι? Ότι λίγοι, πραγματικά λίγοι από αυτους που έχεις καλέσει ή έχουν καλέσει οι δύο οικογένειες έρχονται πραγματικά για να συμμετέχουν στη χαρά σου. Οι υπόλοιποι απλώς κουτσομπολεύουν την επόμενη μέρα για το πόσο ακριβός ήταν ο γάμος/αν ήταν ωραίο το νυφικό/αν το φαγητό άξιζε κλπ.

    ReplyDelete
  11. @ Cούλα και Invictus
    Ούτε οι οδοντογιατροί, τόσο πόνο που σκορπούν στον κόσμο. και να τους καλέσουν τους πελάτες τους, πελλός που θα πάει.

    ReplyDelete
  12. Να το δεχτώ στον γάμο να καλούν οι γονείς όποιους θέλουν, στο κάτω κάτω αυτοί πήγαιναν τόσα χρόνια και έδιναν «γερά» φακελάκια . Στις βαφτίσεις των παιδιών μας όμως τι λόγο έχουν για να τις κάνουν κι αυτές σαν γάμους????????
    Εκεί να δεις καυγάδες που γίνονται!!!!!

    ReplyDelete
  13. Ναι, ο κάθε Κυπραίος στο γάμο του φκάλλει αρκετά λεφτά. Και αν κάτσει να αφαιρέσει όσα δίνει ο ίδιος στους 5-6 γάμους την εβδομάδα που έχει κάθε άνοιξη και καλοκαίρι, ίσως του μείνουν κάτι ψιλά. Εν κάτι σαν άτοκο δάνειο...

    ReplyDelete
  14. epantrepse thn arfh mou eutyxws me megalo gamo loukkoumian, paranyfouthkia, coctail, dinner, mousikes, laouta, the works!
    kanonika eprepe na ths eisien perasei o kahmos

    ReplyDelete
  15. Εγώ είμαι κατά του γάμου! Δεν θα παντρευτώ ποτέ, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα είμαι σε σχέση...Η Φιλανδία είναι η χώρα με τα λιγότερα διαζύγια γιατί πολύ απλά είναι η χώρα με τους λιγότερους γάμους!!!
    Στον Αγρό αναγκάστηκα σε κάθε γάμο πρέπει να καλείς ούλον το χωρκόν και ο καλεσμένος δεν μπορεί να αρνηθεί γιατί να πεις εν πλάσματα που εν να τα δεις μπροστά σου anw και εν ρεζίλι να μεν πάεις!!!

    ReplyDelete
  16. *λάθος τόνος...αναγκαστηκά!

    ReplyDelete
  17. θυμήθηκα ότι πρέπει να κάνω ένα μουσικό αφιέρωμα στους cure. είναι από τις μεγάλες μου αγάπες!

    ReplyDelete
  18. Εγώ θέλω να με κλέψει και να πάμε να παντρευτούμε πούποτε μόνοι μας, με τους κουμπάρους μας μόνο τζιαι κανεί!! :))
    Αχχ όνειρααα!!

    ReplyDelete
  19. Συμφωνώ με την Cουλα. Αυτά τα καλέσματα γινοντουσαν τα παλιά χρόνια. Στην σημερινή εποχή όχι μόνο με τέτοιες ακρίβειες, αλλά δεν είναι σωστό να προσθέτουν στρες στην αναμπουμπούλα των προετοιμασιών. Όσο για τους γονείς το ζευγάρι πρέπει να βάλει όρους (δηλ.να πει 5-10-15 έχτρα οικογένειες που οι ίδιοι δεν γνωρίζουν).

    Ο Ομπαμα είναι καλεσμένος καλή μου. Δεν θέλησε ο ίδιος να πάει διότι υπάρχουν λόγοι ασφάλειας,
    που άλλοι δεν του το επιτρέπουν. Δεν θέλει να είναι εμπόδιο στην λάμψη τέτοιου γάμου.
    Καλό Σ-Κ και ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ!!!

    ReplyDelete
  20. Aν το εχετε ετσι στην Κυπρο, τοτε να το δεχτω...
    Αν βεβαια συμφωνουν και οι νεονυφοι...
    Εγω παλι πιστευω οτι και ο γαμος ειναι υποθεση των παιδιων...Οχι των γονεων...

    ReplyDelete
  21. Περαστικά κούκλα.

    Είμαι πολύ τυχερή γιατί οι δικοί μου βαριούνται απίστευτα τους γάμους και δεν πάνε ποτέ. ¨Ετσι δεν εχουν να καλεσουν και κανεναν. Επίσης επειδή είμαι πολύ αυταρχικός τύπος τους έχω απαγορευσει να εχουν αποψη σε οτιδήποτε χαχαχα

    ReplyDelete
  22. στη Κύπρο δεν παντρεύεται το ζευγάρι αλλά η "κοινωνική" θέση των γονιών του...

    ReplyDelete