Sunday 8 August 2010

Κάτω από το νυστέρι




Τη Δευτέρα θα κάνει την εγχείρηση η κόρη η μεγάλη. Μεγάλη τρόπος του λέγειν ένα μικρουλι πραγματάκι είναι, μια σβούρα που κινείται και παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Έχω αγωνία. Ξέρω πως είναι εύκολη επέμβαση και πως θα δει μεγάλη διαφορά μετά. Είναι καλός ο γιατρός, είναι η καλή και η αναισθησιολόγος. Μια έννοια όμως (και δυο και τρεις) την έχω. Θα πάνε καλά τα πράγματα με τη βοήθεια του θεού, πρέπει να σταματήσω να αγχώνομαι.

Είμαι σίγουρη πως μόλις ανοίξει τα μάτια της, θα βομβαρδίσει το γιατρό με ερωτήσεις, θα πιάσει γνωριμία με τις νοσοκόμες και θα τις καλέσει σπίτι μας να παίξουμε. Είναι ο ορισμός του κοινωνικού παιδιού. Δεν υπάρχει περίπτωση να την πάρω κάπου και να μην εγκλιματιστεί αμέσως. Στα δύο λεπτά την ξέρουν όλοι, στα πέντε έχουν γίνει φίλοι.

Αντίθετα από τη μικρή που δεν θέλει να βλέπει όσους δεν ξέρει καλά. Αύριο θα την αφήσω στην πεθερά μου, με την οποία δεν περνά τόσο χρόνο όσο με τη μάνα μου και είμαι σίγουρη ότι θα την ταράξει την καημένη. Της μιλούν και ξινίζει τα μούτρα της, ανοίγεται πολύ δύσκολα και κάνει φίλους ακόμη πιο δύσκολα.

Άρχισα τις προετοιμασίες. Εφοδίασα το ψυγείο με παγωτά, έφτιαξα τζέλι και κρέμα για να τρώει μετά την εγχείρηση. Χαρά μεγάλη. Όταν της είπαμε ότι θα τρώει συνέχεια παγωτό, πέταξε τη σκούφιά της από τον ενθουσιασμό. Το έχει να το λέει σε όλους.

Το πουλάκι μου. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να το περάσω εγώ στη θέση της. Τώρα τελευταία το έχω σκεφτεί ξανά αυτό. Και στο μέλλον, μάλλον θα το σκεφτώ ακόμη περισσότερες φορές. Γιατί οι γονείς δεν αντέχουμε τον πόνο των παιδιών μας; Ποιος μηχανισμός ξυπνά μέσα μας από τη στιγμή, που θα αποκτήσουμε παιδιά και μας κάνει να αντέχουμε τα πάντα για χάρη τους;

Το ξέρω ότι δεν πρέπει αλλά έχω αγωνία...

26 comments:

  1. ελπίζω να πάνε όλα καλά
    και εγώ θα έδινα έμφαση στο παγωτό!

    ReplyDelete
  2. Ολα θα πάνε καλά!!!!
    Οι αγωνίες φυσικά και υπάρχουν και χαράζονται στην μνήμη..
    Με το καλό και καλή ανάρρωση με μπόλικα παγωτά!!!
    Δώσε Φιλί!!!!!

    ReplyDelete
  3. ειναι υποθεση ρουτινας.
    ολα καλα.
    κι ο αδελφουλης μου εγχειριστηκε για τον ιδιο λογο και μετα ταραξε τις γρανιτες φραουλα,φλεβαρη μηνα!

    ReplyDelete
  4. Καλή επιτυχία και μην ανησυχείς :)

    Και τα παγωτά με ρέγουλα μην αρχίσεις τους οδοντιάτρους μετά... :)

    ReplyDelete
  5. Εγώ αυτή την εγχείρηση την έκανα 18 χρονών..δεν πονούσε αφόρητα απλά δεν μπορούσα να φάω τίποτα...ούτε καν παγωτό!

    Easier said than done αλλά μην αγωνιάς. Όλα θα πάνε καλά.

    ReplyDelete
  6. Μια νεραϊδοαγκαλιά αφήνω για να σου δώσει κουράγιο.
    Όλα θα πάνε καλά!
    Αυτές οι δύσκολες στιγμές είναι από αυτές που κάνουν την αγάπη της Μάνας να ξεχειλίζει και να σε δένουν περισσότερο με το παιδί σου!

    ReplyDelete
  7. μην ανησυχείς,τα πέρασα και γω με τους 2 γιούς.όλα θα πάνε καλά.φιλιά.

    ReplyDelete
  8. Μακάρι να είναι τούτες οι πιο δύσκολες εγχειρήσεις που πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας.. Ένεν τίποτε,όλα καλά...

    ReplyDelete
  9. Μεν αγχώνεσαι και όλα θα παν καλά. Εν μια εγχείριση ρουτίνας και το μωρό είμαι σίουρος ότι σκέφτεται παραπάνω το παγωτό στο ψυγείο παρά την εγχείριση. Καλή τύχη.

    ReplyDelete
  10. Μανούλα, είναι φυσικό να αγωνιάς για το κοριτσάκι σου. Όλα θα πάνε καλά, περαστικά σας!!

    ReplyDelete
  11. Αγαπημένοι συνbloggers σνιφ σνιφ με συγκινήσατε. σας ευχαριστώ για τις ευχές.

    ReplyDelete
  12. Καλήν επιτυχίαν γύρησημέρα! Ούλλα εννά πάσιν καλά!

    ReplyDelete
  13. Όλα θα πάνε καλά,

    Λογική η αγωνία σου, η στενοχώρια σου (γονατάκι χτυπάνε και σκεφτόμαστε ότι καλύτερα θα'ταν να 'χαμε πονέσει εμείς κι όχι αυτά!...) πάντως, το σίγουρο είναι... πιο πολλή η δική μας έννοια, παρά η δική τους έννοια!

    Φιλιά και καλή επιστροφή... στο σπίτι του παγωτού! :))

    ReplyDelete
  14. e ee? eshei kanena pagwto? :)

    ReplyDelete
  15. Είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά!
    Είναι πιο εύκολο να διαχειριζόμαστε το δικό μας πόνο, γιατί έχουμε εμείς τον έλεγχο... ενώ όταν υποφέρουν δικοί μας άνθρωποι και δη τα βλαστάρια μας, τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχό μας και τρελαινόμαστε... έχε εμπιστοσύνη στη μικρούλα σου όμως και θα το ξεπεράσει! Πολλά φιλιά!!

    ReplyDelete
  16. update: η εγχείρηση επήεν μια χαρά, εφκάλαμεν έναν ποτσί πραματα που την μύτη μας και τον λαιμό μας, τωρά ζήτω το γαλα τριαντάφυλλο...

    ReplyDelete
  17. Ήρτα τζαι'γώ να πω ότι εν να παν ούλλα καλά, αλλά είδα το update του κτηνού. Τα μωρά αναρρώνουν τζαι πολλά πιο γλήορα που τους ενήλικες. Εύκολη ανάρρωση εύχομαι!

    ReplyDelete
  18. μπορει να ειναι εγχειριση ρουτινας για τους γιατρους αλλα για τους γονεις ειναι απο τις πιο δυσκολες στιγμες.
    εμενα εγχειριστηκε περσυ η κορη μου 3 χρονων και θυμαμαι ακομα ποσο ασχημα αισθανομουν για το παιδι μου.σκεψου μονο οτι υπαρχουν οικογενειες που δυστηχως το ζουν πολλες φορες με τα παιδακια τους που εχουν ανιατες αρρωστιες και οι δικες μας περιπτωσεις ειναι πιο "light".ευχομαι καλη αναρρωση και να ειναι η τελευταια σας φορα μεσα σε νοσοκομειο

    ReplyDelete
  19. Ευτυχώς όλα καλά, και τώρα αρχιζουν τα παγωτα το τζέλι και οι κρέμες.

    ReplyDelete
  20. Άτε μεν αγχώνεσαι και όταν παν όλα καλά να μας καλέσεις όλους για παγωτό. Ice party..
    Καλή ανάρρωση

    ReplyDelete
  21. Όλα εν να παν καλά, εν εγχείρηση ρουτίνας, βασικά κι εγώ έχω αρκετά προβλήματα με τις αμυγδαλές μου(υπερφυσικό μέγεθος κι εξαιτίας τους αρρωστώ 5 φορές το χρόνο) αλλά δεν τις έβγαλα. Ο πατέρας μου πριν... ελαλούσεν μου ότι εν μπορούμεν να πιαίνουμεν και να τις βγάζουμεν γιατί για κάποιο λόγο μας τις έβαλεν τζιαμέ ο Θεός και τωρά όμως που έφυαν και οι δύο εγώ όσο και αν θέλω να τις βγάλω δεν μπορώ, ίσως εν ένας τρόπος για να παραμείνω υπάκουει σε εκείνον που μου είπεν να τις κρατήσω...ακόμα και αν με φέρνουν σε τόσα βάσανα! Εν τυχερή η κόρη σου κι εγώ που ήμουν μιτσιά ο βασικός λόγος που ήθελα να τις φκάλω ήταν για το παγωτό...btw η κόρη σου θυμίζει με εμένα κι εγώ μπορώ να κάμω adapt σε όπιο περιβάλλον και κατάσταση υπάρχει γυρώ μου πολύ γρήγορα, εν ωραία τα κοινωνικά πλάσματα :)

    ReplyDelete
  22. Απ' ότι καταλαβα πήγαν όλα καλα!

    Δωσε ένα φιλί στη κόρη από μένα και καλη ανάρρωση να εχετε!

    ReplyDelete
  23. Περαστικά στη μικρή...
    Εύχομαι όλα να κύλισαν ομαλά! <3

    ReplyDelete