Friday 15 October 2010

Το σπίτι του Μουσκές

Η φίλη μου με τα τρία τέκνα θέλει να κτίσει σπίτι. To θέλει να είναι και άνετο και συμμαζεμένο. Και να το κάμει όπως το θέλει και να μην της κάτσει ο κούκος αηδόνι. Το θέλει να είναι λειτουργικό, το θέλει να είναι και ζεστό.

Της πρότεινα να πάρει ιδέες από τον Μουσκές Αμπανί. Εντάξει ο τύπος κρατά κάτι δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τη φίλη μου, αλλά δεν θα σταθούμε εκεί. Γιατί στο κάτω κάτω μια φορά κτίζεις το σπίτι σου (λέμε τώρα οι γονείς μου έκτισαν δύο λόγω εισβολής).

Ο Μουσκές Αμπάνι είναι ένας Ινδός κροίσος. Μέχρι τώρα δεν ξέρω που ζούσε, αλλά τώρα είπε να κάμει τη δική του φωλιά. Σπίτι μου σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου (λέμε καμιά μαλακία να περάσει η ώρα). Αυτές τις μέρες τέλειωσε το σπίτι του, στη Βομβάη, το οποίο απλώνεται σε 27 ορόφους, πολλοί από τους οποίους θα είναι «πνιγμένοι» στο πράσινο για να θυμίζουν τους μυθικούς κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας. Τσσς θέλεις πράσινο κυρία μου; Που να τρέχεις στα πάρκα και στα βουνά, άσε που η Βομβάη έχει του κόσμου την κίνηση.


Το σπίτι ονομάζεται «Αντίλια» από το ομώνυμο νησί της ινδικής μυθολογίας. Διαθέτει στούντιο σπα, αίθουσες χορού, πισίνες, σινεμά 50 θέσεων, εννέα ταχύτατα ασανσέρ, θεματικά σαλόνια και μαγευτική θέα στην Αραβική Θάλασσα, αφού υψώνεται σε ύψος 173 μέτρων.

Το πάρτι των εγκαινίων θα δοθεί στις 28 Οκτωβρίου. Σιγά που θα το άφηναν έτσι. Έκτισαν κότζαμ σπίτι και δεν θα έκαναν εγκαίνια ; Εδώ έκαμε εγκαίνια το Lidl για τις αποθήκες που θα στοιβάζει τις πραμάτειες του, ο Μουσκές θα έμεινε πίσω; Όσοι έχουν την τιμή να λαμβάνουν πρόσκληση μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά μεταφορικά μέσα προκειμένου να μεταβούν στη βίλα. Αν επιλέξουν να φθάσουν στην Αντίλια μέσω αέρος, θα μπορούν να «παρκάρουν» τα ελικόπτερά τους σε ένα από τα τρία ελικοδρόμια που βρίσκονται στην ταράτσα, ενώ όσοι πάλι επιλέγουν να πάνε οδικώς δεν θα ταλαιπωρούνται καθόλου καθώς το σπίτι διαθέτει χώρο πάρκινγκ για 168 αυτοκίνητα. Μάλιστα, χώρο για 169 αυτοκίνητα. Εμείς είμαστε πάνω από 200 εργαζόμενοι και έχουμε πάρκινγκ για 100 αυτοκίνητα...

Μελετώντας το σπίτι από κάτω προς τα πάνω διαπιστώνει κανείς ότι οι έξι πρώτοι όροφοι ανήκουν στο πάρκινγκ. Ακριβώς από πάνω βρίσκεται το λόμπι, στο οποίο υπάρχουν ασανσέρ που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τους προσκεκλημένους της οικογένειας από το γκαράζ απευθείας στο εσωτερικό του σπιτιού. Ακολουθούν η αίθουσα δεξιώσεων, το 80% της οροφής της οποίας καλύπτεται από πανάκριβα κρυστάλλινα φωτιστικά, ο κεντρικός κήπος, ο οποίος καταλαμβάνει έκταση τεσσάρων ορόφων, η αίθουσα κινηματογράφου, η αίθουσα συνεδριάσεων, το γυμναστήριο και το παγοδρόμιο. Φυσικά, υπάρχουν δεκάδες αποθηκευτικοί χώροι, μπάνια και υπνοδωμάτια, ενώ οι εξωτερικοί χώροι καταλαμβάνουν πάνω από 37.000 τετραγωνικά μέτρα.

Και η απορία μου είναι η εξής. Θα βλέπουν ποτέ ο ένας τον άλλο; Θα τύχει να βρεθούν στο ίδιο τετραγωνικό μέτρο ή γιος θα είναι στον τέταρτο όροφο, μάλλον όχι στον έβδομο γιατί ο τέταρτος είναι πάρκινγκ, η μάνα στον 13ο και η κόρη λίγο παραπάνω; Εκτός βέβαια αν δίνουν ραντεβού ή αν είναι συνέχεια online και επικοινωνούν μέσω msn ή Facebook. Ούτως ή άλλως όμως το σπίτι διαθέτει εννέα ασανσέρ, ώστε οι καλεσµένοι, τα µέλη της οικογένειας και το πολυπληθές προσωπικό να µετακινούνται στους ορόφους χωρίς καθυστερήσεις.

Και εδώ ο κύριος και η κυρία Αμπανί μετά της μαμάς φυσικά. Αμ τι νομίζετε, οι Ινδοί πάνε πίσω; Και αυτοί κορώνα στο κεφάλι τους την έχουν τη μαμά.

17 comments:

  1. Αυτά είναι...δηλαδή αυτό θα προτείνεις στην φίλη σου να χτίσει?!!

    Είναι αυτό που λέμε home..ζεστό, cosy, οικογενειακό!

    ReplyDelete
  2. Ίδιος ο τζύρης του ο εβλοημένος...

    ReplyDelete
  3. Εν τέλεια τσίπης ο κύριος Αμπάνι. Μα μόνο το 80% της οροφής καλύπτεται από πανάκριβα κρυστάλλινα φωτιστικά; Γιατί όχι το 100% δηλαδή;

    ReplyDelete
  4. Μαζί του στο τάφο του, μια φορά, δε θα το πάρει...

    Καλημέρα Μανα

    ReplyDelete
  5. Καλημέρες!
    Τουτο δεν είναι σπίτι. Εν φυλακή. Τζιαι πατρονίσιμη τζιόλας:)

    ReplyDelete
  6. Ξέχασα να αναφέρω 600 άτομα να του το καθαρίζουν... σιγά που η κυρία Μουσκές θα εκάθετουν να σφογγαρίζει, πόσους είπαμε, 27 ορόφους.

    ReplyDelete
  7. μεινίσκουν με τη πεθερά τούντα πλάσματα?

    ReplyDelete
  8. Φυσικά τζαι μεινίσκουν με την πεθερά. δε την πως καμαρώνει δίπλα από το γιο της;

    ReplyDelete
  9. Μμμμ, σιγά. Ένα γήπεδο του τέννις εν έσιει. Ούτε καν γήπεδο του γκολφ στην ταράτσα. Αφού εν μιτσιά η ταράτσα σου κύριε να κάμεις ένα ελικοδρόμιο και να αφήκεις χώρο για γήπεδο του γκολφ. Για πισίνα πάλε εν άκουσα τίποτε. Το τσατίρι σε ποιον όροφο θα το στήσουν;

    ReplyDelete
  10. θελω τζαι εγώ ο γιος μου να κάμει έτσι σπίτι τζαι να βκάλλουμε φωτος περίχαροι και ολόγελοι

    ReplyDelete
  11. Εν μπορώ να θωρώ έτσι πράματα. Σαν κάτι διαφορετικό έσιει κάτι να πει. Οκ, αλλά ο σκοπός τούτου του κτιρίου εκτρώματος (σπίτι) εν καταλάβω γιατί πρέπει να το θαυμάζει κάποιος.

    ReplyDelete
  12. Μα εν έσιει πισίνα?? Ε όχι!!

    ReplyDelete
  13. Εμέναν το σπίτι μου είναι διώροφο και σπάζουν τα νεύρα μου που εξαφανίζεται ο άντρας μου τζαι φωνάζω του τζαι δεν με ακούει, ή παίζει πελλόν, φαντάστου τι θα γίνει με τούτους.

    ReplyDelete
  14. mana eixa dei to prohgoumeno post sou tziai esteila mail, giati en emporousa na afikw sxoleio.
    Ekalipsen me h she.
    kein sex mit nazis: no sex with nazis

    ReplyDelete
  15. Ε ρε αυτο-ψυχανάλυση που μας χρειάζεται!

    Όλοι μαμάκηδες είμαστε...

    ReplyDelete
  16. τα πλούτη δεν φέρνουν το γούστο! από τη φωτογραφία μπορώ να καταλάβω ότι η γυναίκα του δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με τη συγκατοίκηση με τη πεθερά!

    Αχάπαρη τύπωσε το ποστ και δείξε το της χούντας: "αν δεν μου χτίσεις ΑΥΤΟ εγώ δεν μένω πάνω από το σπίτι σου!"

    ReplyDelete
  17. h fili me ta tria mwra tha stamatisei na dou dinei idees gia ta posts sou. Telika omws to vrike. Giati opios psahnei vriskei. J.

    ReplyDelete