Monday 25 October 2010

Στόχοι



Τέτοια εποχή μου αρέσουν τα φασόλια τα κόκκινα. Εννοώ τα φασόλια που τα κάνουμε με την ντομάτα. Δεν ξέρω γιατί, τα έχω για φθινοπωρινό φαγητό. Με ψωμί που ζυμώνει η πεθερά μου και ρέγγα. Κυπριακό, χωριάτικο φαγητό. Θα ήθελα ένα πιάτο για το μεσημέρι.
ΣΤΟΧΟΣ: Να μάθω να ψήνω ρέγγα.

Τα καταστήματα άρχισαν να στολίζουν χριστουγεννιάτικα. Υποθέτω πως ούτε η Oxford Steet ούτε η Regent θα έχουν στολιστεί χριστουγεννιάτικα, αλλά στην Κύπρο των 30 βαθμών βλέπεις έλκηθρα και χιονάνθρωπους. Σε λίγο θα μας τα πρήζουν με τον Ρούντολφ το ελαφάκι και το Last Christmas. Θα ζητήσω δώρο από τον Άη Βασίλη να μου φέρει τον Ρούντολφ σε φέτες να τον ψήσω, έβλεπα κάτι ωραίες συνταγές με τάρανδο, στο Chef Abroad την περασμένη βδομάδα.
ΣΤΟΧΟΣ 1: Να μάθω να μην βρίζω όταν ακούω χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
ΣΤΟΧΟΣ 2: Να αγοράσω ποτήρια της σαμπάνιας πέρσι έσπασα καναδυό για την πρωτοχρονιά.
ΣΤΟΧΟΣ 3: Να μάθω στα αλήθεια να μαγειρεύω τάρανδο.

Κατάφερα και συγύρισα τα ερμάρια. Γιούπι, εδώ ανοίγουμε σαμπάνιες, ακούγονται πυροτεχνήματα και γενικά επικρατεί πανηγυρική ατμόσφαιρα.
ΣΤΟΧΟΣ: Να συγυριστεί και το υπόγειο.

Καθοδόν να πάρω τα μωρά σχολείο είδα ένα άντρα που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Σε μια στιγμή σήκωσε την μπλούζα του πάνω και σκούπισε το πρόσωπο του. O τύπος κυκλοφορούσε με ένα τέλειο σετ κοιλιακών. Συνήθως δεν παρατηρώ six pack στην προκειμένη έμεινα και τον έβλεπα...
ΣΤΟΧΟΣ: Να πείσω τον πατέρα φαμίλια να γραφτεί σε γυμναστήριο, αλλά όχι να περπατά ανέμελος και να δείχνει τους κοιλιακούς του.

Μια βδομάδα μακριά από τη δουλειά είναι ό,τι πρέπει. Χαλάρωσα, ξεκουράστηκα έκαμα τις δουλειές μου. Πέρασα χρόνο με τον πατέρα φαμίλια, ποιοτικό, ποσοτικό και σεξουαλικό. Ώρες ώρες ξεχνώ πόσο όμορφο πράγμα είναι να μην κυνηγάς το χρόνο ή να σε κυνηγά αυτός. Αυτό το χαλαρααααααα, πόσο όμορφο είναι.
ΣΤΟΧΟΣ: Να παίρνω άδεια πιο συχνά. Μούμπλε, μούμπλε. Εντάξει, να χαλαρώνω πιο συχνά.

Στόχος που επιτεύχθηκε. Ύστερα από σαλαβάτημα έξι σχεδόν μηνών, έφτιαξα επιτέλους oreo cheesecake. Μέχρι και mixer πήγα και αγόρασα για να το κάμω. Εντάξει, θα το παραδεχθώ. Στη δεύτερη προσπάθεια το πέτυχα, η πρώτη πλήρης αποτυχία. Τα πειραματόζωα, εμμ οι καλεσμένοι μου εννοώ, διχάστηκαν, στους μισούς άρεσε, οι άλλοι μισοί είπαν ότι ήθελε και άλλη ζάχαρη. Η αλήθεια είναι ότι μείωσα κάπως την ποσότητα που έλεγε η συνταγή, και επίσης η αλήθεια είναι ότι έβαλα περισσότερη κρέμα από ό,τι έπρεπε και μετά έτρεχα να αφαιρέσω την κρέμα, πράγμα δύσκολο…
ΣΤΟΧΟΣ: Μια φορά στη ζωή μου να φτιάξω κάτι και να ακολουθήσω κατά γράμμα τη συνταγή.

34 comments:

  1. Μπράβο για τους στόχους που κατάφερες
    και κουράγιο για τους άλλους που έβαλες...

    καλημέρα!!
    καλή εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  2. Για τη ρέγγα:
    Πιάνεις ένα αλουμινένιο δισκάκι τζαι βάλλεις μέσα λλίον οινόπνευμα. Άφτεις το τζαι κρατάς την ρέγγα (την οποία επηρούνιασες) πουπάνω για μερικά λεπτά. There you go!

    Για τα χριστουγεννιάτικα:
    Εξ από ανέκαθεν εφακκούσε μου να ακούω τα ίδια τζαι τα ίδια τραγούδια στα καταστήματα, να θωρώ τα ίδια τζαι τα ίδια χριστουγεννιάτικα, τζαι το γεγονός ότι προσπαθούν να μας "βάλουν" σε χριστουγεννιάτικο κλίμα με χιόνια (στο καμπαναριό) τζαι έλκυθρα. En pathetic να είσαι σε "χιονισμένο" περιβάλλον με τα κοντομάνικα.

    ReplyDelete
  3. Για τα χριστουγεννιάτικα δε λέω κουβέντα ... είμαι christmas maniac by birth!!!
    Για τους στόχους σου ... μπράβο σου, καμαρώνω για σένα και στα δικά μου (ερμάρια, υπόγεια, κλπ στη σειρά...) με υγεία! Σου προτείνω το http://freespiritknits.blogspot.com/2009/12/creating-life-we-love-together.html
    Όσο για το "Μια φορά στη ζωή μου να φτιάξω κάτι και να ακολουθήσω κατά γράμμα τη συνταγή" νομίζω θα ήταν πολύ βαρετό... η πρωτοβουλίες σου κρύβουν δημιουργικότητα και έναν master chef που είναι πολύ της μόδας εδώ στην Ελλάδα, άσχετα αν εγώ δεν παρακολουθώ. Άλλωστε από "λάθη" προέκυψαν πολλά θαύματα σε συνταγές και μη ;-)
    Φιλιά-φιλιά!!!

    ReplyDelete
  4. Ε, χμ, είπες τίποτε για τους κοιλιακούς μου;;; Α;;;;; ΑΑΑΑΑ;;;;;;;;;

    ReplyDelete
  5. men mou milate gia regga! theeeeelw!
    fasolia, psomi fresko, regga, elies mavres tziai krommidi! I love!

    Mana ekama tziai gw oreo cheesecake to SK, aresen tous oullous extos pou mena... steile th syntagh sou, h dikh mou en sta istomageiremata.

    Tarando en eksanafaa, alla elafi nai, damesa en polla diadedomeno...en wraios arage?

    ReplyDelete
  6. @ Post
    Τάρανδος με ρέγγα πως θα σου φαινόταν; να παντρέψουμε την κυπριακή με τη λαπωνική κουζίνα. Παγκόσμια πρωτοτυπία.

    @ Κτηνό
    είπα να μην τους διαφημίζεις (όταν τους αποκτήσεις)

    @ Χριστιάνα
    Δεν το σκέφτηκα, αλλά έχεις δίκαιο. από λάθη προέκυψαν συνταγές θαύμα. χμμ άντε ένας στόχος καταρρίφθηκε.

    @ Invictus
    Φωτεινός παντογνώστης είσαι. αν παίζεις trivial θέλω να είμαστε στην ίδια ομάδα να τους σσίσουμε ούλλους.

    @ Κατερίνα
    στόχους βάζω... κάτσε να δούμε ποιους θα πετύχω. Καλή βδομάδα.

    ReplyDelete
  7. η πεθερά σου κάμει ντελίβερι;;;;;; ρέγγα;; μμμμ..μεν σου πω πόσο πάει ένα λουκάνικο στο τζάκι και ένας παστουρμάς τωρά. πφφφ. πείνασα.

    ReplyDelete
  8. Εγώ τρελλαίνομαι για Χριστουγεννιάτικα! Κουρτίζω τα απο μέσα Νοεμβρίου..I love it!

    Μα δώσε την συνταγή για το cheesecake!

    ReplyDelete
  9. @ She
    Η πεθερά μου δεν κάμνει ρέγγα, μόνο τα φασόλια. Πάμε κανένα Σάββατο στον Καψή να φάμε, να μεν βρωμίσουμε το σπίτι τηανιές;

    @ Ράνια
    Τα χριστουγενιάτικα μου αρέσουν το χειμώνα, τώρα νομιζω είναι γελοίο ο κόσμος πάει θάλασσα να κουρτίζουν το χιόνια στο καμπαναριό. συνταγή θα δώσω σύντομα, όταν θυμηθώ να τη φέρω μαζί μου.

    ReplyDelete
  10. Α μάνα μου μάνα μου μάνα μου!!!!!!!!
    Φασόλια κότσιηνα με ρέγγα!!!!!
    Να προσθέσω τζιαι ελιούες μάυρες τζιαι κρασούϊν στερκόν, ή ζιβανιούδαν (για πιο ψυχρές μέρες).
    Απαραίτητη προϋπόθεση να μείνεις σπίτιν μετά, λόγω ανταραχών του πεπτικού συστήματος...!
    Τάρανδος? Ωραίος! Έφα τον στο εξωτερικόν!

    ReplyDelete
  11. Στην Αγγλία τα χριστουγεννιάτικα μπαίνουν από τις αρχές Οκτωβρίου! Τώρα λογικά, πρέπει να ετοιμάζουν τα πασχαλιάτικα.

    Εμένα δεν με χαλούν τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αντιθέτως. Αλλά μου την σπάει που τα ακούω με ηλιοφάνεια. Πότε θα βρέξει σ'αυτό τον βράχο, πότε?!

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. Λίους λίους στόχους τζαι πάλε.
    Τα Χριστούγεννα με τα τραγούδια και την ατμόσφαιρα κλπ κλπ εν καλά για τα μωρά, χαρείτε το για τα μωρά.

    Για ενδιαφερόμενους της ρέγγας.
    όπως περιέγραψε ο Ινβίκτους.
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ !! Ψήνεις την γυρίζοντας τη στη φωτιά μέχρι να σκάσει το δέρμα. Το λεμόνι πάει της πολλά.
    Μεν φάεις πολλή, για κάθε κομμάτι που τρώεις θα θέλεις τζαι ένα λίτρο νερό. Ειδικά αν εσιει τζαι αυγά τζαι τιμήσεις τα (εν παίζονται) θα κορυζιάσεις πάρα πολλά.

    ReplyDelete
  14. Πρέπει να την ιψήσεις έξω που το σπίτιν ,εννοείται, σωστός ο Κκουλλάς. Τζιαι τζείνος που την τρώει πρέπει να ππέσει έξω που το σπίτιν...!!!

    ReplyDelete
  15. Μα κοίτα φίλους και οπαδούς που έχει η ρέγγα. θα ακολουθήσω τους κανόνες ψησίματος και θα σας ενημερώσω σύντομα για τα αποτελέσματα.

    @ AntiChrist
    μα θα βρέξει; μας βλέπω σύντομα να κατουρούμε και να πίνουμε. έφερα και τον κύριο Πανίκο να κάμει τα τζάμια μπας και βρέξει αλλά τίποτε.

    ReplyDelete
  16. Πολλούς fans έσιει η ρέγγα θωρώ..

    Μα τζιαι εσύ πως εσυνδίασες ρέγγα τζιαι χριστούγεννα σε ενα ποστάκιον? :)
    Στο επόμενο επισόδειο εισηγούμαι παστουρμά τζιαι valentines day.

    ReplyDelete
  17. Οϊ μόνο fans τζαι ειδικούς. ούλλοι ξέρουν πως να την ψήσουν.

    ReplyDelete
  18. she demon - pame pame!!! ti en o kapsis??

    ReplyDelete
  19. Twra pou to skeftoumai thn teleutaia mou regga efaa thn prin 4 xronia sth giorth tou krasiou...

    ReplyDelete
  20. Ο Καψής είναι μαειρκό, κοντά στον Άη Αντώνη.

    ReplyDelete
  21. Mana, ο κύριος Πανίκος ήνναμπου χρεώνει; Τα τζάμια του σπιθκιού εν εκαθαριστήκαν ακόμα που τον τζαιρόν που ετέλιωσεν! Πέμου τζαι ενδιαφέρει με το θέμαν!

    ReplyDelete
  22. Invictus σου συστήνω τον κύριο Πανίκο, κάνει πολύ καλή δουλειά. το σπίτι μου είναι πάνω κάτω με καμπόσα τζάμια, μας χρέωσε 70 ευρώ. θέλεις να σου στείλω το τηλέφωνό του;

    ReplyDelete
  23. πέμπ δε φόουν

    ReplyDelete
  24. Ήταν ωραίο το oreo cheese cake, αν και έθελε παραπάνω ζάχαρη. Follow instructions next time. Πολλά καλλύτερο το oreo πουπάνω παρά το "red crap" (βλέπε Joy που Friends) που βάλλουν συνήθως.

    ReplyDelete
  25. Δεν πείθεις, δεν πείθεις. άφησες το μισό πίσω.

    ReplyDelete
  26. Ως και εγω που δεν τα παω καθολού καλά με την μαγειρική ξέρω πως να ψησω την ρέγγα. Ποτέ θα κάνεις ξανά oreo cheese cake να ερθω να φά; Και εγω κατάφερα επιτέλους να συσταρήσω τα ερμαρια μου και είμαι περίφανη για μένα. Τέλος μακάρι να εκπληρώσεις τους στόχους σου

    ReplyDelete
  27. καλή τύχη με τους στόχους σου :-)

    αυτόν "Να μάθω να μην βρίζω όταν ακούω χριστουγεννιάτικα τραγούδια" τον έχω κι εγώ...

    ReplyDelete
  28. ναι, αυτό το κάθε χρονιά ανάφέρουμε και νωρίτερα τα χριστούγεννα κατάντησε γελοίο.είχα πάει στο ακσέσσορις 5 οκτωβρίου και είχε χριστουγεννιάτικα. 3 ολόκληρουσ μήνες πριν. ντα έφκαλα τζιαι φωτογραφία. τόση εντύπωση μου έκανε

    ReplyDelete
  29. Μμμμμ εν κανεί που ούλλη μέρα σήμερα τρώω και χόρταση εν έχω, εν κάνει που 4 μέρες ταξίδι έφα τα πιο ωραία φαγιά της ζωής μου συναφέρνεις μας cheesecake και γιαχνιστά φασόλια! Να δοκιμάσεις τα γιαχνιστά της γιαγιάς μου να γλείφεις και το πιάτο!
    Τάρανδο εν έφα, ελάφι έφα το με σάλτσα κόκκινα μούρα και πουρέ. Θέλει λλίη προσοχή το κρέας του, αν δεν ξέρεις να το ψήσεις θα γίνει σκληρό.

    Τα χριστούγεννα γενικώς φακκούν μου. Εκτός τα φετινά είμαι σίουρη θα τα λατρέψω! Φτουυυυ να μεν μαθκιαστώ μόνη μου (πάλε!)

    ReplyDelete
  30. Α και για μαειρκόν συστήνω την κ. Βασιλική στον Αγ. Αντώνιο δίπλα που την στοά του Δημήτρη και την Εβρούλλα στην Ονασαγόρου που εν έσιει λάθος!!

    ReplyDelete
  31. Χμ, το τσιζκέικ από τη φύση του δε χρειάζεται να είναι πολύ γλυκό,γενικά εγώ δεν είμαι υπέρ του να ακολουθείς κατά γράμμα τις συνταγές, για τα άλλα ναι να τα κάνεις,σου δίνω την άδειά μου!!!

    ReplyDelete
  32. αυτόν τον άτιμο τον τάρανδο, άμα βρεις καλή συνταγή , στείλε και κατά δω!! θα τον μαγειρέψω, δεν θα μου ξεφύγει.

    ReplyDelete
  33. Οι στόχοι σου μου αρεσουν!

    Τον συζυγο τον ρωτησες αν γουσταρει να παει γυμναστηριο;

    θα τον σερνεις τον ανθρωπο για να χαζευεις εσυ κοιλιακους;

    τς τς τς

    ReplyDelete
  34. Γειά σου ''μάνα''.. Έβαλα και εγώ στόχο να σε διαβάζω..Πολύ ωραίο μπλογκ! Ή καλύτερα ''πολλά ωραίο''.. Καλή εβδομάδα!!
    Υ.Γ. Θα τσάκιζα άνετα ένα cheesecake τώρα..

    ReplyDelete